Jest gdzieś jakiś spis obozów bandytów z hersztami? Chcę od Andre dostać tą najlepszą broń 1h w pierwszym rozdziale, bo nie chcę lecieć z El Bastardo na Jarkendar. Hannibal ubity, ktoś mi tu pisał, że jest jeszcze jeden obóz tam, gdzie ma się questa z Owcami Akila (ten quest pojawia się dopiero w III rozdziale, a przed tym ci bandyci się nie pojawiają), i tam też był obóz bandytów z listem od Halvora, więc ten obóz jest pusty (nawet sprawdzałem). Bandyci, których wybiłem to: za farmą Akila, za farmą Sekoba, Hannibal, Dexter, przed miastem gdzie się szło na polowanie z Bartokiem oraz uwolniłem też Elvricha, tam też był herszt. Gdzieś jeszcze jest jakiś obóz? U Andre nie mam żadnej opcji dialogowej związanej z przestępcami.
Jeden herszt jest na nowym terenie na lewo od jaskini z bandytami do której się idzie z Cavalornem. Musisz iść cały czas ścieżką aż do końca. Jak grałeś w lhiviera to powinieneś kojarzyć ten teren.Trzymaj z solucji, nie chcę mi się poprawić ale powinieneś załapać gdzie są:
1. Rox "Shuster", nagroda w wysokości 750 monet. Jest w drodze z tawerny Orlan do wykopalisk wodnych magów, w towarzystwie bandytów strzegących Alvrikha.
2. Skyron "Butcher", nagroda w wysokości 1000 monet. Jest z gangiem w lesie za gospodarstwem Szakoby.
3. Bart "Shorty", nagroda w wysokości 1250 monet. Znajduje się w jaskini w pobliżu farmy w Aquila. Jest też śmierdząca nuta od Halvora.
4. Crixus "Razor", nagroda w wysokości 1500 monet. Wyjdź z południowej bramy Horinis i wejdź głęboko w las, gdzie polujemy z Bartokiem. Na samym końcu lasu znajdzie się jaskinia, w której ukrywa się ten bandyta.
5. Nestor "Ganibal", nagroda 2000 monet. Znajduje się na nowym terytorium Khorinis, który został dodany w montażu 0065. Wyjdź z Wieży Xardas i idź w kierunku miasta. Po dotarciu do jaskini, gdzie na samym początku gry zabijamy bandytów z Cavalornem, skręcamy w lewo. Będą nowe terytoria. Podejdź trochę dalej i podążaj ścieżką w lewo. Po drodze spotkasz wiele potworów, zarówno słabych, jak i nielicznych

Na końcu ścieżki znajdziesz schronienie bandytów, gdzie usiadł "Ghanibal".
6. Dexter. Cóż, wszystko w tym jest jasne

Aha i miecz dostaje tylko strażnik miejski a przynajmniej tak wynika z rpgrussia:
"Zabijamy wszystkich bandytów, przynosimy głowę do Lorda André, dostajemy garść złota (a milicja również dostanie dobrą dwuręczną), po czym misja zostanie zamknięta."