NUM3 zdaje się. Albo 6.
Parę pytań odnośnie rozwoju.
Po 22h gry nadal jestem w pierwszym rozdziale. Wbiłem 19 poziom, 95% questów porobione, wyposażyłem się na maksa (rapier 140 dmg i łuk 120 z jaskini z cieniostworami), wykupiłem całe żarcie na wyspie, wszystkie spirytusy i inne gówno. Ogółem mam 180 zręczności, blisko 1000 hp, 280 wytrzymałości, 35% 1h i 50% łuk. Na wyspie mam jeszcze masę mobków i bossów do wybicia, których nie tykałem prawie wcale. Dużo mi to zmieni, jeżeli wbije te dodatkowe 2-3 poziomy jeszcze w R1? Pewnie i tak przed wyruszeniem do Jarkendaru pokończę wszystkie nowe questy wraz z nadejściem R2, a także tyle o ile wyczyszczę wyspę ze zwierzątek. Pytam, bo jednak te 40-60 PNów to sporo i nie wiem, czy potem postać nie będzie za słaba do progressowania w Jarku.
PS. Gram łucznikiem
Pytanie z kategorii głupich - czy Lutero, podobnie jak w Returningu 1.3.1, ma w Rozdziale II recepture na potki z jagód? Pytam, bo nie wiem czy oszczędzać na hajsie i zachować jagody, czy mogę wydać mamone na coś innego i zeżreć surowe.
Druga sprawa - kiedy i kto nauczy nas tego strzału z łuku, który umożliwia przebicie pancerza? Niewątpliwie przydałby się on na szkielety, kamiennych strażników i trolle - które bezproblemowo bym ubił, gdyby nie ich cholerny pancerz.