Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8823497 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8823497

Odpowiedzi 37317

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś może mi doradzić co zrobić gdy magiczny staff zbugował się i nie zadaje w ogóle obrażeń magicznych. Bije jak zwykła broń (bardzo niskie obrażenia obrażenia) a do tego ma animacje jakbym lancy używał. Zmiana broni, zapis i wczytanie nie pomaga. Ani teleportacja gdzie indziej. Bez tego staffa to za bardzo nie rady się grać w ogóle :v

edit: nie bardzo wiem o co chodzi, ale staffy zadają obrażenia magiczne gdy mam założoną szate ognia- lepszą lub gorszą, dostałem szate orkowego szamana po ubiciu demona i w niej staffy nie działają już, w lekkiej zbroi pirata też nie itd :|

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@Nieznany? shift + numpad 9. Jest to troche pobugowane wiec pokrec sie przy ciele do wskrzeszenia w lewo i w prawo

Em? Jak zabić te 3 imienne trolle za słonecznym kręgiem? Obijam każdego do 1k hp i MYK. Hp rośnie im do maksa w ekspresowym tempie.
Nie mam pojęcia kto wpadł na tak żenujący pomysł ale jest to dramat totalny. Musisz jak najbardziej równomiernie ściągać im hp kiedy mają już poniżej 1000 punktów. Jednocześnie nie możesz pozwolić oddalić się za bardzo takiemu delikwentowi bo się zregeneruje.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Te jaszczury na Irdorath to jakieś nieporozumienie, nie dość że każdy 9-11k hp, to jeszcze pojedynczo nie można ich odciągnąć bo zaraz wszystkie lecą, ma ktoś na nie jakiś sposób?

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, robie misje od Garonta z tym uciekinierem kowala z jego pomocnikiem z zamku. I tak, kowala znalazłem martwego w lesie niedaleko palisady orków, a pomocnika w jaskini gdzie był Gilbert w Gothic 1, i tak, mam z nim wrócić z powrotem do zamku, i wcześniej specjalnie utorowałem dla niego drogę, rzeby mi nie zginoł. I właśnie, wchodzi ze mną na ten taran, potem jak z taranu wspinam się wyżej to on kręci się koło i wypada, wie ktoś jak go przetransportować do zamku?

Gracekkam

Gracekkam

Użytkownicy
posty96
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gracekkam ZOstaw postać na jakieś pół minuty( może krócej), to gra się sama zapauzuje, a to zadziała jak wciśnięcie"pause break"
@Prokhorovoka Muszą stać blisko siebie, i chyba te z mniejszym hp musisz ranić jakoś równomiernie.
Dzięki Morty, działa ale tylko w jedną stronę, bo włączyć się da ale wyłączyć już nie. Muszę pokombinować.

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, robie misje od Garonta z tym uciekinierem kowala z jego pomocnikiem z zamku. I tak, kowala znalazłem martwego w lesie niedaleko palisady orków, a pomocnika w jaskini gdzie był Gilbert w Gothic 1, i tak, mam z nim wrócić z powrotem do zamku, i wcześniej specjalnie utorowałem dla niego drogę, rzeby mi nie zginoł. I właśnie, wchodzi ze mną na ten taran, potem jak z taranu wspinam się wyżej to on kręci się koło i wypada, wie ktoś jak go przetransportować do zamku?

Graba4

Graba4

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemano, mam pytanie jak mozna ustawic w modyfikacji Returninga 2.0 zeby nad paskiem HP, many, wytrzymałości pojawiła liczby określające np. 206/270 HP. Po 2 jak jeszcze może ustawić żeby zobaczyć zadawany dmg. Czy zależy to od wersji Returninga?

Maststs

Maststs

Użytkownicy
posty164
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Graba4 Status z liczbami odblokowujesz w opcjach oraz po wciśnięciu klawisza u,i,o (któryś z tych klawiszy). Status zadawanego Dmg usunięto w następnych wersjach.

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Lordhanibal, spamisz. Zapisz po wejściu na taran i próbuj do skutku.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra udało mi się go doprowadzić, ale teraz mam jakoś z nim gdzieś zagadać, bo wszedł żadnej kwestji dialogowej, u Garonta też i znowu nie wiem co robić... ( I sorry za tamten spam )

0vers

0vers

Użytkownicy
posty19
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zapytam sie ponownie :

Panowie potrzebuje pomocy z zadaniem od opiekunkow. Mialem zabic orkowego szamana ( tego w swiatyni z przelacznikami ) . Przelacznikow uzylem , zabilem szamana + orkow nieumarlych ktorych przywolywal . Na koniec otrzymalem od Niego jakis sztylet rytualny , amulet i kamien teleportacyjny. Z tego co przeczytalem mam go uzyc , aby odzyskac jakis tam przedmiot dla Opiekuna. Problem w tym , ze nie moge go uzyc. Probowalem w swiatyni przy szamanie , ale nie dziala. Jesli to kolejny bug to sie zalamie ..

Mam rozdzial 4.

Przy okazji wymienilem przez przypadek zrboje bandytow na niebieska rude i moje pytanie. Ma ktos kod na zbroje bandytow? :D W 4 rozdziale cwaniaki schowaly sie u piratow w jaskini i w zbroi paladyna kazdy sie na mnie z nich rzuca ;D

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Overs Pytanie 1: Normarnie powinieneś  używać tego teleportu od nieumarłego orka szamana wszędzie ( warunek jest taki że musisz być na cmentarzysku orków ) Więc jeśli ci nie działa, to tak, to bug.

Pytanie 2: Jeśli grasz na 0066 ( Nie wiem jak z innymi ) wersji to nie musisz mieć pancerza bandytów ( po pierwszej walce z Krukiem ) Przynajmniej ja tak miałem... Po prostu raz miałem na sobie pancerz ErZachira ( Czy jakoś tak ) i zapomniałem go zmienić, ale gdy się do nich przeteleportowałem to nie atakowali mnie. W późniejszym czasie to tylko Thorus mnie atakował ( Gdy się ,,przeprowadził'' do jaskini obok piratów ), ale to chyba jakiś błąd mam nie wiem.

0vers

0vers

Użytkownicy
posty19
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem jest taki, ze wlasnie thorus mnie atakuje ( sprzedalem obydwie zbroje ) a gdy uciekam od Niego aby pogadac odnosnie zadania z Fiskiem to wszyscy atakuja... Teleport niestety nie dziala czyli bug . V 0.66

No nic trzeba poszukac marvina ..

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie:
Jeśli doprowadzę Parlafa do zamku to w jakim miejscu mam do niego zagadać, bo nie mam żadnych opcji dialogowych...

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mnie tez bandyci nie atakuja po pierwszej walce z krukiem

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem jest taki, ze wlasnie thorus mnie atakuje ( sprzedalem obydwie zbroje ) a gdy uciekam od Niego aby pogadac odnosnie zadania z Fiskiem to wszyscy atakuja... Teleport niestety nie dziala czyli bug . V 0.66

No nic trzeba poszukac marvina ..

ten teleport prowadzi za sciane niedaleko tego szamana po prawej stronie patrzac jak sie wchodzi do tej sali z nim, wlacz konsole, wciskasz k i ci przesuwa postac, podejdz do sciany za ktora teleportuje cie ta runa uzyj tego ubij pare orkow i masz statuetke
jak niejasno opisalem to masz tutaj czity od towarzyszy:
https://rpgrussia.com/index.php?topic=8731.0
przetlumacz i poszukaj tej statuetki

w ogole wszystkie te wersje od 0063 jakies zbugowane sa, co wersja to cyrk, jak dobrze pamietam to ostatnia "bezpieczna" to chyba wlasnie 0063, ale tam sporo rzeczy inaczej wygladalo,
jak nie urok to...

0vers

0vers

Użytkownicy
posty19
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziekuje Wojtek za pomoc . Sprawdze niedlugo :) Znalazlem tez marvina chyba na ta statuetke beliara, ale nie jestem pewien czy to ona ;)

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeżeli pójdę do Jarkendaru to dalej będę mógł wykonać misję dla Skipa z tą kobietą?

0vers

0vers

Użytkownicy
posty19
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wasserfull nie . Skipa juz w khorinis nie bedzie

Jakby mogl ktos mi napisac jak sie dokladnie nazywa przedmiot , ktory dostajemy po uzyciu teleportu od orkowego szamana ( zadanie z 5 opiekunem ) to bylbym wdzieczny .. Questa mam zbugowanego ..

0 użytkowników
Do góry