[G1] Welt der Verurteilten/Świat Skazańców v1.3 PL 134276 232

O temacie

Autor Quasch

Zaczęty 13.01.2016 roku

Wyświetleń 134276

Odpowiedzi 232

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Link działa ale instalka mi nie działa. Wyskakuje error, nie można znaleźć pliku. Próbowałem odpalać w trybie zgodności i jako admin, przydała by sie inna instalka.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie masz pobranej w całości...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Radeghost

Radeghost

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy

Radeghost

G1 Świat Skazańców PL
#182 2016-10-25, 08:49(Ostatnia zmiana: 2016-10-25, 08:59)
Zobaczymy, prezentuje się lepiej niż fiasko pod tytułem 'edycja rozszerzona'. :)

Bardziej polecacie tego moda czy może jednak Edycję Rozszerzoną?
Raczej to. ER wprowadza zbyt dużo niekanonicznych rzeczy + idiotyzmy typu bossy.

gothic1210
  • Gość
uu chyba ci nieźle w dupę dały te bossy :P

Nastrun

Nastrun

Użytkownicy
posty36
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zabrałem się za ten mod. Który obóz został najbardziej rozbudowany? Podobno w NO nic nie ma po dołączeniu do nich. No to SO (strażnik) czy OnB (SŚ)?

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
Bractwo zostało najbardziej rozbudowane, z tym, że pomimo zostania Guru nie nauczysz się 5 i 6 kręgu magii, co za tym idzie, nie zostaniesz Nekromantą i nie wzmocnisz sobie tej zdobionej szaty później. Ja grałem SO i zostałem Magnatem, ale tak mi się wydaje, że właśnie bogatsze zadaniowo ścieżki to NO (zostaniesz Nekromantą, i jeszcze w pewnym momencie tylko jako członek NO dostaniesz pewien fabularny nieco przedmiot z podstawki, ale ci nie powiem, o co chodzi, jak dojdziesz do tego, sam od razu załapiesz) i w szczególności Bractwo, tam zmian jest najwięcej. W sumie, to każda ścieżka coś oferuje, ale i na jakimś polu przegrywa z pozostałymi, także wybierz to, co ci się najbardziej podoba.
Tylko pamiętaj, ale tutaj pewien na 100% nie jestem, że nie musisz uczyć się walki bronią 2r ani magii 6kręgu, aby pokonać przeciwników przed leżami Śniącego. Balans zmienia to tak, że dasz sobie radę bronią 1r, mieczem Blizny, tak to porobili i poprzestawiali. Ale to "tylko" na 90%, pewien jak mówię nie jestem.

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Radeghost

Radeghost

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
uu chyba ci nieźle w dupę dały te bossy :P
nie, gothic nie ma bossów, więcej nie wiem, po co je dodawać w wersji mającej rozszerzać i poprawiać grę, a nie dodajacej nowe rzeczy. Przynajmniej w kwestii idiotyzmu to nie dorównuje do pięt mrocznym tajemnicom :p

Nastrun

Nastrun

Użytkownicy
posty36
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A standardowa ścieżka SO - NO? Może to będzie najlepsze wyjście?

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No tak szczerze, stary, to sam nie wiem. Będziesz musiał zrezygnować z Magnactwa, bo godząc się na to wylatujesz i tak ze SO, i kończysz grę od 4r jako taki trochę upadły Magnat, taki Magnat degenerat, odstępca od każdego obozu, nie masz gildii, nikt cię nie nauczy walki 2r ani magii, bo do nikogo nie przystąpisz, etc. W sumie fajny klimat, grałem, ukończyłem, tylko trzeba sobie w 4r zdobyć ich pancerz. Jako strażnik masz na pewno fajne zadanie z konwojem do SK. Po dołączeniu do NO jako Mag Wody na pewno coś tam jeszcze będzie, tak mi się przynajmniej wydaje, kupisz na legalu zwoje od nich, na golemy Xardasa chociażby, nauczysz się magii i zostaniesz Nekromantą. Tak, w kwestii rozwoju to dobra opcja jest. W zasadzie konkuruje z nią tylko ścieżka NO od początku, bo już Bractwem nie dostąpisz sztuk Nekromanty, Guru mają magię do 4kręgu, bo potem umiera Y'Berion, a jak wiemy z Golden Moda lub możemy się domyślać, tylko on znał 5krąg magii, jak Saturas w NO, więc lipa.
Musisz chłopie wybrać, wziąć pod uwagę te kwestie, rozwój, dostępność pancerzy, zadania, etc. Dla Magnata od 4r nie ma już żadnych zadań gildyjnych, bo i jakie mają być, pozostałeś wierny SO, ale jednocześnie zdradziłeś jego przywódcę, nigdzie nie dołączysz, nikt niczego od ciebie nie chce. Ale i tak warto, penetrowanie Świątyni Śniącego w tym pancerzu Magnata to jest coś!
Decyduj sam, nikt tego dobrze za ciebie nie zrobi, ja tylko zarzucam argumentami, najlepszymi z mojej perspektywy.
A poza tym, zawsze możesz wziąć po prostu obóz, który najbardziej ci się podoba, powinno być fajnie tak czy inaczej. Polecam, ja tak zrobiłem, wybrałem Magnata, bo zawsze chciałem nim być, i się podobało.

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Nastrun

Nastrun

Użytkownicy
posty36
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No dobra, to co do SO i guru już wiem, a jak wygląda sprawa Strażnika Świątynnego?

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, mam pytanie czy komuś jeszcze wywalało błąd access violation przy drodze na arenę orków?

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mam to GMDK bez instalatora zrobić? Nie umiem po niemiecku szprechać.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
GaroK napisz coś więcej, to ci pomogę, akurat wiem bardzo dobrze, jak co instalować.

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co mam zrobić z tym GMDK, gdzie to wszystko wrzucić.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Co mam zrobić z tym GMDK, gdzie to wszystko wrzucić.
Zainstaluj GMDK do katalogu gothica po prostu :)

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bez instalatora?

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Otwierasz, wchodzisz do Gothic (w tym rar-ze rzecz jasna), i wszystko wypakowujesz do folderu głównego gry.

Dla jasności, tak powinno się instalować każdego moda do G1:
1.Gothic 1.
2.Player Kit.
3.System Pack.
4.FPS Patch.
5.Modyfikacja/e.
6.GMDK.

Choć zdaje się, niekiedy lepiej zainstalować wpierw GMDK, a dopiero potem moda, choćby w przypadku ER, tutaj nie wiem, ale chyba faktycznie, mod na koniec powinien iść. Zapisz to gdzieś sobie, na przyszłość.

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy

GaroK

G1 Świat Skazańców PL
#197 2016-12-04, 05:30(Ostatnia zmiana: 2016-12-08, 14:41)
1.Czy asortyment u handlarzy się odnawia po czasie(nie po rozdziałąch)? Chodzi mi głównie o żywność.

2. Scatty wciąż mówi że nikt nie walczy jak chce walke obstawić, nawet w tych jego godzinach.

3. Czy są jakieś "nie gildijne" pancerze oprócz gaci i sukienki?

4. To jak jest już z tym Dustym, może to pomóc czy popsuć magnata?

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zabiłem Mordraga a fisk dalej nie zaczepia mnie o to.

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Mam pytanie jakie jeszcze "kontakty" muszę mieć by dołączyć do SO?
Bo za Lee Gomez mnie atakuję za Y'Beriona też.
Kalom i Lares jest.

0 użytkowników
Do góry