Poglądy polityczne 60928 229

O temacie

Autor

Zaczęty 8.07.2008 roku

Wyświetleń 60928

Odpowiedzi 229

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
A bo się chciało takiemu Marksowi wymyślić marksizm :D

KPZR to i tak były typki z pod ciemnej gwiazdy typu Breżniew, Chruszczow, a nawet Gorbaczow... A szczerze mówiąc wolałem komunistyczne zapędy za czasu Lenina, potem cały komunizm wraz z \" krajem sierpa i młota \" schodził na wielkie psy... Stalin miał dobrych generałów, dzięki, którym mógł wygrać drugą wojne błyskawiczniej( Blukher, Tuchaczewski, Jegorow itp ) , a wszystkich podstępnie \" pozabijał \" podczas stalinowskiej czystki.

PS; Jeśli zrobie teraz offtopa( Choć i tak zrobilem xD ), podobała mi się w jednej grze wstawka. \"  Armia Czerwona, grunt światowego pokoju. Serce Partii, Wola Partii, Sumienie Partii \"

Комиссар RBT

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Właściwie to co było w Polsce można nazwać realnym socjalizmem a nie komunizmem ;]
Cóż, ,,pseudo-komunizm" stalinowski to właśnie był pseudo komunizm :D

A nie taki jak wymyślił sobie Marks a potem Lenin.
Gdyby był taki to by było dobrze.Utopia : P

Tak sobie gdybałem:
gdyby Polska sama postanowiła, że będzie panował komunizm to sądzę, że po dziś dzień by on nie upadł.

Moje gdybanie.

"Now I stand, the lion before the lambs

and they do not fear...

They cannot fear
"

Arthas Menethil, The Lich King

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Marksizm i leninizm to jeszcze nic, jest chyba jeszcze trockizm, maoizm i jeszcze coś ale nie pamiętam nazwy.

Комиссар RBT

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Tak sobie gdybałem:
gdyby Polska sama postanowiła, że będzie panował komunizm to sądzę, że po dziś dzień by on nie upadł.

W każdym razie nie wyszło by z tego nic dobrego. Nie będę odkrywczy i poproszę Cię/Was o podanie choć jednego obecnie istniejącego kraju z systemem komunistycznym który funkcjonuje dobrze i żyje się w nim dobrze, w wersji obiektywnej a nie propagandowej. Pytam z czystej ciekawości bo na dzień dzisiejszy realna komuna kojarzy mi się jedynie z małymi łysymi grubaskami w szarych mundurkach z manią wielkości i uwielbiania.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
Cytat: Thoro link=topic=2569.msg35119#msg35119 date=Oct 20 2008, 21:34\'
W każdym razie nie wyszło by z tego nic dobrego. Nie będę odkrywczy i poproszę Cię/Was o podanie choć jednego obecnie istniejącego kraju z systemem komunistycznym który funkcjonuje dobrze i żyje się w nim dobrze, w wersji obiektywnej a nie propagandowej.

Zażartowałbym mówiąc, że Kubańczycy :lol2:  Ale to nieprawda

Комиссар RBT

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dlatego wypowiadając się o komunizmie jako krainie dobra mając jedynie za argumenty komunizm teoretyczny jest moim zdaniem nieporozumienieniem. Równie dobrze możemy mówić że kraina muminków to utopia, że teletubisie to utopia, anarchia. Skoro to co ktoś sobie wymyślił nie ma w ogóle racji bytu w obecnym świecie to znaczy że jest bezużyteczne. Jak na razie komunizm przyniósł więcej cierpienia i ciemnoty niżeli dobra, a przepraszam takie również było. Szkoda że jedynie jako towar zarezerwowany dla "wodzów" narodów gdzie "każdy jest równy"  :lol2: .

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
http://wiadomosci.onet.pl/1846892,11,item.html

Wybory na prezydenta RP dopiero za dwa lata, a mimo to ludzi obchodzi osoba przyszłej głowy państwa.
Na kogo byście głosowali?  :roll:

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Włodzimierz Cimoszewicz :roll:

and they do not fear...

They cannot fear
"

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Poglądy polityczne
#68 2008-10-20, 23:10(Ostatnia zmiana: 2008-10-21, 00:22)
Korwin-Mikke

Zażartowałbym mówiąc, że Kubańczycy  Ale to nieprawda
Nie myśle że Kuba jest właśnie taką utopią. Ale przyznam że nie wierze w większość pierdolenia o tym, jak jest tam źle. Zresztą, jaki inny ustrój mogliby obrać Kubańczycy po rewolucji. W kraju przed embargiem handlowym USA i Europy, w kraju który został właśnie zrujnowany przez "demokracje" Fulgenco Batisty? Wielu ludziom na Kubie żyje się bardzo dobrze, nie ma bezrobocia i mało jest bezdomnych. Z tego co słyszałem większość Kubańczyków jest zadowolona z takiego życia. Ogółowa opinia o kubie powinna być dokładnie przecedzona, i to nie będzie tylko pierdolenie nawiedzonego jeśli powiem że amerykańskie komórki propagandowe potrafią bardzo wypaczyć nasz pogląd na te sprawy.

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Na Kubie panuje w tej chwili ,,realny socjalizm" :roll:
W Polsce pod okupacją Rosyjską też panował realny socjalizm, często ludzie nazywali go komunizmem.
Z tym, że na Kubie jest o stokroć lepsze wykonanie niż było w Polsce : P
Też słyszałem, że nie jest tam tak źle ;]

and they do not fear...

They cannot fear
"

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: bROXmor link=topic=2569.msg35141#msg35141 date=Oct 20 2008, 23:27\'
http://wiadomosci.onet.pl/1846892,11,item.html

Wybory na prezydenta RP dopiero za dwa lata, a mimo to ludzi obchodzi osoba przyszłej głowy państwa.
Na kogo byście głosowali?  :roll:
Ja bym się musiał najpierw zastanowić ;]  Za dwa lata to i ja już pójdę do urny, wcześniej jednak postaram się przeczytać programy wszystkich, nic pochopnie. W każdym razie będę skłaniał się ku poglądom jak najbardziej liberalnym, centro-lewicowym.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy

FeisaR

Poglądy polityczne
#71 2008-10-20, 23:40(Ostatnia zmiana: 2008-10-20, 23:46)
No ja ku socjaldemokracji.

and they do not fear...

They cannot fear
"

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Wielu ludziom na Kubie żyje się bardzo dobrze,

Pytanie tylko czym jest te "bardzo dobre życie"? Największym mankamentem krajów komunistycznych jest to że ludzie karmieni są przez propagandę i po prostu nie znają żadnej alternatywy a swój obecny żywot uważają za szczyt marzeń i możliwości. Chyba nie muszę mówić w jakim świetle była np. przedstawiana Ameryka za czasów ustroju w Polsce.

http://pl.youtube.com/watch?v=kScEU_UACJs

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Cytat: Thoro link=topic=2569.msg35158#msg35158 date=Oct 21 2008, 12:35\'
Ameryka za czasów ustroju w Polsce.
"A u was biją Murzynów!!!"

Komunizm to idea utopijna, która nigdy się do końca nie spełniła. Myślę, że za jakieś sto, dwieście lat to samo stanie się z demokracją. W tej kwestii zgadzam się np. z UPR.

Jednak na fotelu prezydenta widziałbym Rafała Dutkiewicza.

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak dla mnie czy to będzie Wiesiek, Zenek czy jeszcze ktoś inny na fotelu prezydenta, to nic się nie zmieni na lepsze. Wiem, że moje zdanie jest takie sobie, ale właściwie od upadku komuny władzę sprawują postkomuniści i nie widać nikogo, kto by mógł być ponad wszelkimi podziałami i nie widać nikogo, kto uważa że rządzenie to przede wszystkim służenie narodowi i działanie pro publico bono. Poza tym kłócenie to wielka cecha Polaków, dowodów myślę, że nie trzeba przedstawiać...

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy

FeisaR

Poglądy polityczne
#75 2008-10-21, 16:52(Ostatnia zmiana: 2008-10-21, 17:05)
No tak :roll:
Każdy mówi: w Polsce panował komunizm.Na Kubie panuje komunizm.

Realny socjalizm ludzie, realny socjalizm ;]

Poza tym to prawda, komunizm jest utopijny i zawsze jakieś mankamenty mogą nastąpić.Kto wie, może kiedyś.

and they do not fear...

They cannot fear
"

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Poglądy polityczne
#76 2008-10-21, 18:03(Ostatnia zmiana: 2008-10-21, 19:09)
Co do wyborów w kraju to szkoda że nie posiadamy ŻADNEGO charyzmatycznego polityka który faktycznie ma zadatki na głowę państwa. Szkoda również że nigdy się nie doczekamy prawdziwej kampanii medialno wyborczej i promocji kandydatów z prawdziwego zdarzenia. Już pomijając względy dobrej administracji, bo w to przestałem wierzyć dawno. Jedyne co są w stanie zaoferować to jakichś grubych karłów sztuk 2 czy donaldusia aka wejdę w najgłębsze czeluści unijnego odbytu. Reszty nie chcę mi się nawet komentować bo to bezbarwne postaci albo zwykli bełkoczący pajace.

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Skoro nie demokracja to co Traffix byś wolał :roll: ?

and they do not fear...

They cannot fear
"

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
le i z sensem, jakiejś normalnej partii

Jedyna osoba która mi przychodzi do głowy to ROMAN GIERTYCH. Może dla niektórych wydać się głupie ale to właśnie Roman Giertych opluwany i wyszydzany z kolejnych durnych pomysłów potrafił zachować zimną krew i bronić swoich poglądów z sensem bez głupich szopek, humorów i prowokacji. Cały LPR wraz z Romanusiem to dla mnie banda pojebów ale fakt jest taki że kto jak kto ale Pan Roman umiał trwać przy swoich racjach oraz twardo i rzeczowo ich bronił, choćby były największym absurdem. Szkoda jedynie że tacy ludzie znajdują się nie po tej stronie barykady  :roll: .

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Cimoszewicz, bo tusk musi pozostać premierem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry