[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 886299 1459

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 886299

Odpowiedzi 1459

Puszczyk

Puszczyk

Użytkownicy
posty102
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W 0.39 chociażby, cytuję: "Dodano nowe szaty dla magów"
W której aktualizacji jest napisane o takich nowościach jak brak szaty u pirata. I wszystkich innych zwykłych szat u handlarzy?

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Zweryfikowałeś przed integracją w MDSie czy wszystkie archiwa są odpowiednio ponumerowane i nie ma żadnych przerw?

Przykłady:
Templates.m00, Templates.m01, Templates.m02, Templates.m05 (brak .m03, .m04)
_compiledMaterial.m01, _compiledMaterial.m02, _compiledMaterial.m03 (brak .m00)

Sprawdzałem, ale później sprawdzę jeszcze raz. Gdyby się okazało, że jednak SĄ dobrze ponumerowane, to może jakieś inne pomysły, co może być nie tak?

@EDIT
Wszystko jest dobrze ponumerowane. Problemu upatrywałbym w tym LTM, gdy go odznaczam przy itegracji, wszystko się wyświetla, gdy tylko go zaznaczę, to pojawiają się niewidzialne obiekty. Na windowsie 10 (pierwszy laptop) nie miałem tego problemu. Co może być przyczyną? Może da się jakoś pominąć te nowe tekstury/modele wchodzące wraz z dodaniem LTM?

@EDIT2
Problem rozwiązany. Znalazłem odpowiedź na stronie 59. Pomogło nieodznaczanie konsekwencji podczas instalacji Content Moda.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Ktoś się orientuje gdzie znajdują się przepisy na wszystkie z elementów zbroi łowcy smoków? (nagolenniki znalazłem w jaskini z nieumarłym szkieletem-magiem, niedaleko wykopalisk w pobliżu Trelis) Plus kto uczy oprawiania smoków (łuski, serca)? I czy jeżeli zabiłem wcześniej smoka (jego truchło nie zniknęło), zanim nauczę się jego oprawiania, to czy będę mógł jeszcze wyciągnąć z niego trofea?

skotar7

skotar7

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś się orientuje gdzie znajdują się przepisy na wszystkie z elementów zbroi łowcy smoków? (nagolenniki znalazłem w jaskini z nieumarłym szkieletem-magiem, niedaleko wykopalisk w pobliżu Trelis)

https://docs.google.com/document/d/136RsVsVWqSjIqs2tRVVgBoI59qrzCUtTU-lpKIzVHSI/edit#heading=h.5i999rffu4ur

Tutaj masz oznaczone te miejsca wszystkie

I czy jeżeli zabiłem wcześniej smoka (jego truchło nie zniknęło), zanim nauczę się jego oprawiania, to czy będę mógł jeszcze wyciągnąć z niego trofea?

Nie, chyba że jakimś kodem jesteś w stanie przywrócić smoka i go zabić ponownie

Plus kto uczy oprawiania smoków (łuski, serca)?

Musisz szukać wśród myśliwych raczej.
PS. A pozyskanie serca i łusek nie jest możliwe po nauczeniu się pozyskiwania szponów rogów itp ? Jest osobną umiejętnością na pewno ?

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Ktoś się orientuje gdzie znajdują się przepisy na wszystkie z elementów zbroi łowcy smoków? (nagolenniki znalazłem w jaskini z nieumarłym szkieletem-magiem, niedaleko wykopalisk w pobliżu Trelis)

https://docs.google.com/document/d/136RsVsVWqSjIqs2tRVVgBoI59qrzCUtTU-lpKIzVHSI/edit#heading=h.5i999rffu4ur

Tutaj masz oznaczone te miejsca wszystkie

I czy jeżeli zabiłem wcześniej smoka (jego truchło nie zniknęło), zanim nauczę się jego oprawiania, to czy będę mógł jeszcze wyciągnąć z niego trofea?

Nie, chyba że jakimś kodem jesteś w stanie przywrócić smoka i go zabić ponownie

Plus kto uczy oprawiania smoków (łuski, serca)?

Musisz szukać wśród myśliwych raczej.
PS. A pozyskanie serca i łusek nie jest możliwe po nauczeniu się pozyskiwania szponów rogów itp ? Jest osobną umiejętnością na pewno ?

Dzięki za link, resztę komponentów udało mi się znaleźć, ale dokładnie przepisu mi brakowało!

Co do truchła to już zdążyłem zauważyć. Za późno nauczyłem się oprawiania zwierząt i mam problem ze zdobyciem skór wilków dla Gnara, bo zabrakło wilków, a co gorsza z jednego smoka nie pozyskałem trofeów i nie zrobię wszystkich Embarla Firgasto :P

Co do serc i łusek to dokładnie tak jak piszesz, zdejmowanie kłów, zębów, rogów załatwia wszystko (włącznie z sercami, itp).

Fajnie, że dali możliwość zdobycia reputacji u asasynów bez konieczności zabijania magów wody, szkoda tylko, że nie wiedziałem o tym wcześniej i puściłem wolno niewolników z kopalni w Lago (przez co straciłem 15 pkt reputacji) i nawet z łapówką nie dobiję 75 pkt.

mt17

mt17

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Proszę powiedzcie mi czy tylko to jest jakiś dziwny bug ??
Biegałem ostatnio między trelis/geldern/silden (możliwe że się coś zbugowało na quescie od Urkassa czy jak mu tam). Gram pod łucznika. Robię co mogę, zbieram ile mogę i patrzę... w ekwipunku mam 25tys złotych strzał. Niby skąd ?! No chyba że gdzieś to ukradłem (przez quick loot często człowiek nie widzi taki rzeczy).

Rhonin

Rhonin

Użytkownicy
posty11
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzień dobry, chciałbym się dowiedzieć czy w obecnej formie moda, jest możliwość aby QP i CM zainstalować osobno, zamiast wersji z mds? Ograniczone opcje które są w wersji aktualnej nie bardzo mi pasują i wolałbym stary sposób instalacji, ale nie wiem czy w takim wypadku nie dojdzie do błędu w wyniku którego pliki nie będą ze sobą współgrać. Jeżeli ktoś wie coś w tym temacie, albo ma kontakt z Team Sefaris, to byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. Dziękuję i miłego dnia życzę.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1124
Propsy596
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Nie mam pojęcia lecz:
https://www.youtube.com/watch?v=Qfn5rqLwLuA

On może mieć, bo na filmiku normalnie CM instalował.

xardars

xardars

Użytkownicy
posty48
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proszę o pomoc na start. Chcę grać magiem. I tutaj pytanie mam 17 lv i 80 prastarej wiedzy a pierwszy czar ofensywny kula ognia mam dopiero od 150 i jak tu żyć? Mam klepać te lv cierpliwie czy jakoś inaczej mozna tez podbijac tą wiedze. Do tego dochodzą umiejetnosci zlodziejskie no bo jakos kufry trzeba otwierac. No i tak troche dziwne dla mnie zeby pierwszy czar miec na 25lv. Wiem ze ma byc trudniej ale az tak?. Jestem teraz po cape dun i lece do montery. Pomozcie dobrzy ludzie jak tu zacząc najlepiej. Fodam ze mam zainstalowane wszystkie dodatki z opisu i gram z balansem alternatywnym

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1124
Propsy596
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Leć do Geldern i Trelis, poskupuj tabliczki, poczytaj pulpity jest też broń biała wymagająca prastarej wiedzy i kostury.

krutki341

krutki341

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Wie ktoś może coś na temat Pancerza Kolczego? Gdzie można go dostać lub zdobyć schemat?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Cześć.

Link do MDS + Mods nie działa.

Moglibiście odświeżyć?

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1124
Propsy596
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig

derstorix

derstorix

Użytkownicy
posty68
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Zainstalowałem całą paczkę wszystko śmiga ale mam jeden irytujący problem za każdym razem gdy wczytuje grę wywala mi where is guru oczywiście gdy włączam grę i wczytuje jest ok ale jak już gram i wczytam za każdym razem wywala i  muszę grę od nowa włączać i zamykać ją przez menadżera zadań jest to strasznie irytujące ktoś pomoże ?

mrthezyga

mrthezyga

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogólnie to polski dubbing w modpacku jest nieaktualny i szczerze nie wiem czy kiedykolwiek go zaktualizują bo Sefaris są do niego wrogo nastawieni i gdyby rosjanie nie wrzucili do paczki to by go nawet w mod packu nie było. Brakuje w nim kilkudziesięciu dialogów. Na stronie na Nexusie zawsze znajdziecie aktualną wersję https://www.nexusmods.com/gothic3/mods/29?tab=description

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty136
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może są do niego wrogo nastawieni, bo używanie Mekatrona czy innych tego typu programów to zwyczajna kradzież głosu aktorów i jest to przynajmniej niemoralne :) Nie rozumiem jak można używać tego do modyfikacji.

mrthezyga

mrthezyga

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może są do niego wrogo nastawieni, bo używanie Mekatrona czy innych tego typu programów to zwyczajna kradzież głosu aktorów i jest to przynajmniej niemoralne :) Nie rozumiem jak można używać tego do modyfikacji.
Używanie tekstur z innych gier (czyli 90% nowych broni z modów do G3) to też kradzież w takim razie. W ogóle modowanie gier to w sumie przestępstwo bo co jak piranha bytes sobie nie życzy żeby coś zmieniać w ich dziele?

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty136
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Używanie tekstur z innych gier (czyli 90% nowych broni z modów do G3) to też kradzież w takim razie. W ogóle modowanie gier to w sumie przestępstwo bo co jak piranha bytes sobie nie życzy żeby coś zmieniać w ich dziele?

Ale w odróżnieniu od tworzenia modyfikacji to twórcy sami wyrazili zgodę na to poprzez udostępnienie narzędzi do modowania gry. Raczej aktorzy głosowi nie wyrazili zgody by ich głos był dodawany przez AI i potem wykorzystywany gdzie popadnie i w dowolnym stylu (nawet wulgarnym), gdzie ich głos to główne narzędzie zarobku, gdyż taki zawód wykonują.  Tym bardziej to jest złe gdy twórcy takich aplikacji zarabiają na tym, nie bez powodu Mekatron i GothicBot spadły z rowerka i teraz toczą się batalie prawne o to. Podbieranie tekstur z innych gier to akurat inny temat, ale generalnie twoja argumentacja trochę znikoma jest :)

mrthezyga

mrthezyga

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ale w odróżnieniu od tworzenia modyfikacji to twórcy sami wyrazili zgodę na to poprzez udostępnienie narzędzi do modowania gry. Raczej aktorzy głosowi nie wyrazili zgody by ich głos był dodawany przez AI i potem wykorzystywany gdzie popadnie i w dowolnym stylu (nawet wulgarnym), gdzie ich głos to główne narzędzie zarobku, gdyż taki zawód wykonują.  Tym bardziej to jest złe gdy twórcy takich aplikacji zarabiają na tym, nie bez powodu Mekatron i GothicBot spadły z rowerka i teraz toczą się batalie prawne o to. Podbieranie tekstur z innych gier to akurat inny temat, ale generalnie twoja argumentacja trochę znikoma jest :)
Ok a co z grami które nie udostępniły narzędzi moderskich? Ich już nie wolno modyfikować? Albo co z modyfikacją zdjęć do memów, przecież ludzie w nich przedstawieni nie wyrazili zgody. A Mekatron akurat żadnych pieniędzy nie pobierał i batalie prawne się nie toczą, gdyby się toczyły to obydwa dalej by były dostępne ponieważ działały w pełni z prawem ale twórcom nie chciało się walczyć z korporacyjnymi prawnikami, bo w sumie nic by na tym nie zyskali. Ale może skończmy już tę dyskusję bo jest całkiem nie na temat

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
Ogólnie bardzo fajnie się gra te mody. Bardzo doceniam spolszczenia.

Nie wiem jednak, czy to wina tłumaczenia, czy oryginału, że większość dialogów brzmi bardzo nienaturalnie. Niektóre tłumaczenia też sprawiają, że zdania nie mają sensu. Np. zamiast "nie doszliśmy do umowy" powinno być "nie rozumiemy się". W kilku zadaniach jest niepoprawne użycie wielkiej litery ze względów grzecznościowych, gdzie w napisach nie powinno się używać wielkiej litery. Jest kilka innych problemów z wielką literą, jak Ubrania Rybaka, gdzie rybak powinien być małą.

Jeżeli ktoś będzie jeszcze kiedyś robić nową wersję, jestem dostępny do pomocy przy podszlifowaniu tych dialogów i innych.

Witam
Zainstalowałem całą paczkę wszystko śmiga ale mam jeden irytujący problem za każdym razem gdy wczytuje grę wywala mi where is guru oczywiście gdy włączam grę i wczytuje jest ok ale jak już gram i wczytam za każdym razem wywala i  muszę grę od nowa włączać i zamykać ją przez menadżera zadań jest to strasznie irytujące ktoś pomoże ?

Udało Ci się to naprawić? U mnie tak samo.

0 użytkowników
Do góry