[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 913571 1460

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 913571

Odpowiedzi 1460

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
dodałem wszystko tak jak kolega wyżej zrobiłem i odpaliłem, gra chodzi... Teraz nie widzę imienia tego gościa co siedzi przy kapliczce innosa (daje posiłki z reddock) nie widze nowych opcji dialogowych, bo te polskie z podstawki chodzą normalnie i napisy się wyświetlają... Czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest tego przyczyna? instalowałem kompletnie wszystko według instrukcji. To wygląda trochę tak jakby nowych opcji dialogowych nie czytało... W sensie moge wybrać jakąś opcję dialogową, ale jej kompletnie nie widać. puste pole.

@edit
Ponadto zauważyłem, że gość w zbroi z płytek pełzacza (imion nie ma dalej tak samo jak nowego tekstu) odprowadza mnie do pierwszej kryjowki buntowników, ale do tego mam misję w dzienniku "gorn zaprowadzi cię do buntowników" nie wiem co się stało i jak ale chyba coś się nie nadpisało bo przeciez gorn zostal w miasteczku...

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam takie pytanie, mam wersje G3 z CD-Action, juz od wielu lat, czy na tej wersji normalnie zainstaluje wszystko jak trzeba, czy KONIECZNIE trzeba miec jakąś "nowszą" wersję z goga albo steama?

Vaxard

Vaxard

Użytkownicy
posty24
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie musisz miec zadnej nowszej wersji wystarczy ze pobierzesz patcha najnowszego i postąpisz zgodnie z instrukcją i powinnien ci gothic smigać

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Patcha nowszego, czyli najnowsza wersje community patcha, tak?

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
@Ventrue nie ma możliwości pobrania questpacka z pierwszej strony. Pisze ze klucz jest nieprawidłowy, da sie cos z tym zrobić?

Vaxard

Vaxard

Użytkownicy
posty24
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Patcha nowszego, czyli najnowsza wersje community patcha, tak?
tak o ile sie orientuje to jest wersja 1.75

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mógłby ktoś na szybkości w notepadzie++ na przykład policzyć ile tych PL jest?

W dialogach Elrica rycerza z Pampeluny jest wszystko PL włącznie z jakimś kupcem przy posterunku Gotha.

Majewski12

Majewski12

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Zacząłem grę ze wszystkimi modyfikacjami z listy i mam pewien problem, a mianowicie na samym początku podczas walki - tekstury budynków w Ardei są nie widzialne i widać tylko przedmioty wiszące na ścianach. Odkryłem, że to prawdopodobnie wina LTM , ponieważ jak odznaczę tego moda w MDS to tekstury wracają do normalnie widzialnych...Proszę o pomoc.

Vaxard

Vaxard

Użytkownicy
posty24
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
to wina najnowszej wersji Ltm'a prawdopodobnie dlatego ze tekstury budynków w miastach są zmienione

Majewski12

Majewski12

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź.

Ma ktoś może linka do starszej wersji LTM?

Vaxard

Vaxard

Użytkownicy
posty24
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wersja 0.27 znajduje sie u kajmy na discordzie Jesli chcesz

Majewski12

Majewski12

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm faktycznie jest link to tej "niby" wersji - mówię niby, bo ten link i wszystkie inne jakie znalazłem, odsyłają do jednej i tej samej strony na której jest do pobrania tylko najnowsza wersja LTMa. Ehh pozostaje tylko czekać na jakąś nową wersje.

Post połączony: 2020-06-08, 20:46
Dobra w końcu mi się udało. Problem był w numeracji plików. Przeglądałem je kilka razy i nie wyłapałem tego, że przy jednych z nich była zła numeracja, bowiem brakowało .m00 a ja zwracałem uwagę tylko na te od .m01 do .m10 itd.
Odpaliłem grę i wszystko działa.

Post połączony: 2020-06-09, 01:59
W CM 3.1 bez Konsekwencji jest błąd w nazwie zadania w którym Gorn ma zaprowadzić nas do kryjówki buntowników.  Zamiast nazwy "Gorn pokazuje ci kryjówkę buntowników" jest "Tristan pokazuje ci kryjówkę buntowników".
Tekstury naszego towarzysza Wilka są zbugowane - widać tylko jego głowę.

Vaxard

Vaxard

Użytkownicy
posty24
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
zadanie nie jest zbugowane CM wprowadza inne postacie i Gorn teraz nie będzie pokazywał nam kryjówki zrobi to Tristan
Z tristanem spotkamy sie w czasie gry jeszcze około 3 razy a jesli chodzi o zbugowane tekstury wilka mozliwe ze jeden z modów które masz zainstalowane koliduje z innym i przez to jest błąd. Jesli mam byc szczery to instalacja ltm'a bedz błędów jest prawie nie wykonalna dlatego ze kłóci on sie z CM a dodatkowo twórca ltm'a postanowił podmiec wszystkie tekstury miast przez co mogą byc ubytki

Majewski12

Majewski12

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znaczy ja w Ardei nie mam żadnego Tristana... A ponąć on tam jest jeśli zainstalowało się Konserwacje... A ja ich nie instalowałem

Inny błąd jaki wyłapałem w Ardei to dialog z niejaką Tessom - pojawia się tam tylko "[PL]" i każda kwestia w tym dialogu tak wygląda.

Vaxard

Vaxard

Użytkownicy
posty24
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To [PL] to akurat wina LTM'a i tego ze dialogi w zadaniach nie są spolszczone dlatego niektóre zadania mogą własnie zawierać tylko to[PL] aktualna wersja moda to 0.3 ale nie jest przetłumaczona na język polski to możemy sobie trochę poczekać o ile tłumaczenie dalej będzie kontynuowane  do moda a narazie się nie zapowiada na to

Post połączony: 2020-06-09, 18:28

bimberek11

bimberek11

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka!
Problem mam mały, Zainstlowałem wszystko z intrukcją, no i głowy są kolorowe, w sensie naszycvh starych przyjaciół(gron diego itp itd). Zielone/niebieskie/przezroczyste.

Co na to zadziałać ?

Vaxard

Vaxard

Użytkownicy
posty24
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Ergon

Ergon

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam! Może nieco dziwne pytanie: Warto instalować mody z tego wątku tylko do etapu 6.(czyli do poprawki CM3.1)? Grałem wcześniej w Gothic'a 3 tylko z Community Patchem i Quest Packiem i znowu naszła mnie ochota na Gothiczka, ale z tego co widzę LTM i powrót generała Lee powodują sporo błędów. No więc tak naprawdę przeinstalowywałbym grę i zaczynałbym rozgrywkę od nowa tylko dla CM3.1. Czy Content Mod aż tak urozmaica rozgrywkę?

angarus

angarus

Użytkownicy
posty90
Propsy26
  • Użytkownicy
Witam! Może nieco dziwne pytanie: Warto instalować mody z tego wątku tylko do etapu 6.(czyli do poprawki CM3.1)? Grałem wcześniej w Gothic'a 3 tylko z Community Patchem i Quest Packiem i znowu naszła mnie ochota na Gothiczka, ale z tego co widzę LTM i powrót generała Lee powodują sporo błędów. No więc tak naprawdę przeinstalowywałbym grę i zaczynałbym rozgrywkę od nowa tylko dla CM3.1. Czy Content Mod aż tak urozmaica rozgrywkę?

Zdecydowanie warto zagrać choćby i z samym Gothickiem na patchu 1.75  i Content modem 3.1. Content mod jest warty ogrania chociażby z tytułu dodania wielu nowych pancerzy, co urozmaica rozgrywkę i zwiększa immersję. :)

Ergon

Ergon

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Zdecydowanie warto zagrać choćby i z samym Gothickiem na patchu 1.75  i Content modem 3.1. Content mod jest warty ogrania chociażby z tytułu dodania wielu nowych pancerzy, co urozmaica rozgrywkę i zwiększa immersję. :)

Dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło. Dziękuję bardzo :D

0 użytkowników
Do góry