[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 882531 1459

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 882531

Odpowiedzi 1459

stasiek32

stasiek32

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja mam podobny problem z tym że nie mam tekstur głów NPC oraz pancerzy orków, natomiast wilk ma tylko głowę.
QP4.2 zainstalowałeś poprawnie?

Querro

Querro

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moim problemem jest to, że instaluję wszystko wedle instrukcji i podczas gry (na samym początku) po odbiciu ardei rozmawiam z hamlarem, normalnie są opcje dialogowe z QP4 ale nie ma ostatniej linijki dialogu gdzie przekazuje mi listę którą ukradł co tym samym powinno zacząć quest z xardasem i jego poleceniami dla dowódców. To samo tyczy się miltena z którym można porozmawiać o smokach ale brakuje linijki gdzie daje questa z polowaniem na nie. Z kolei diego nie chce dać pancerza który przekazuje po rozmowie z QP

Rogal123

Rogal123

Użytkownicy
posty20
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A da się zainstalować QP niepoprawnie? W instalatorze nie masz żadnych wyborów, po prostu przechodzisz dalej.
@Querro U mnie było podobnie z Hamlarem, ale tylko, gdy były konsekwencje, nie było mowy o żadnym liście.

stasiek32

stasiek32

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Querro

Querro

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moim problemem jest to, że instaluję wszystko wedle instrukcji i podczas gry (na samym początku) po odbiciu ardei rozmawiam z hamlarem, normalnie są opcje dialogowe z QP4 ale nie ma ostatniej linijki dialogu gdzie przekazuje mi listę którą ukradł co tym samym powinno zacząć quest z xardasem i jego poleceniami dla dowódców. To samo tyczy się miltena z którym można porozmawiać o smokach ale brakuje linijki gdzie daje questa z polowaniem na nie. Z kolei diego nie chce dać pancerza który przekazuje po rozmowie z QP
Rogal123
#459 Dzisiaj o 13:34
 ZGŁOŚ
A da się zainstalować QP niepoprawnie? W instalatorze nie masz żadnych wyborów, po prostu przechodzisz dalej.
@Querro U mnie było podobnie z Hamlarem, ale tylko, gdy były konsekwencje, nie było mowy o żadnym liście.

Odp.  Ja właśnie nie instalowałem konsekwencji nie wiem jak rozwiązać ten problem robiłem chyba z 5 reinstalek

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Bez konsekwencji gra potrafi się nieźle zbugować. A brak opcji o liście to nie błąd, o tym należy pogadać z Tristanem (kiedy już znajdzie swoją zbroję).

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1124
Propsy596
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Pogadaj z Lesterem najpierw. A jeśli to nic nie da no to cóż, kartę w konsekwencjach daje ten kolo w zbroi z płytek pancerzy pełzaczy to będziesz musiał je zainstalować.

Querro

Querro

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Troszkę pokombinowałem i oto do czego doszedłem:
1. Zainstalowałem gothica tylko z Patchem 1.75.14 + QP4.U2
wszystko działało ok dialogi, questy, błedy z hamlarem i miltenem już nieobecne, diego dawał zbroje itp.
2. Do zainstalowanego już gothica tak jak w pkt 1 doinstalowałem patcha Gothic 3 EE 1.75.14 Update Pack 1.04.10
I tutaj też wszystko działało ok
3. I teraz najlepsze do zainstalowanych już rzeczy do doinstalowania pozostał CM 3.1.. instaluję i BUUUM!!!!
Questy z QP przestały działać, hamlar nie chce dać questa, milten nie daje questa ze smokami, diego nie chce dać zbroi itp.

Wniosek dopóki nie zainstalujesz CM 3.1 wszystko działa ok ale ,że należę do ludzi co się szybko nie poddają to kombinuję dalej. Znowu instaluję CM 3.1 bo już wiem, że to coś z nim, ale nie chcę instalować konsekwencji. Myślę sobie "a zaznaczę sobie opcję with QP" i oto nadeszła ubłagana chwila wszystko zaczęło działać i w dalszym ciągu po polsku :).

To tyle z moich doświadczeń

Post połączony: 2016-11-22, 20:25
Mam jeszcze takie pytanie: Czy ktoś wie jak wyłączyć zadawanie obrażeń przy włączonym ekwipunku?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You didn't grow.
You didn't improve.

Querro

Querro

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Rogal123

Rogal123

Użytkownicy
posty20
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Cholera jasna, ja od początku ustawiałem "with QP". Próbowałem oczywiście without, ale niestety... Też muszę pokombinować.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
ja jak instalowałem najpierw QP a później CM without QP to wywalało mi całą zawartość z QP.

Wajdzik

Wajdzik

Użytkownicy
posty2
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do wszystkich, którzy mają problem z podniesieniem toporu Larsa w chacie Zapoteka. Pobieracie sobie tę paczkę: http://www105.zippyshare.com/v/sZYYrjA4/file.html i folder Templates kopiujecie do folderu z grą Gothic 3/Data/tutaj wklejacie ---> odpalacie gierkę i będzie działać :)

arc89

arc89

Użytkownicy
posty37
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dzieki Wajdzik!

Mam małe pytanie jaką wartość powinny mieć
XPModifier i QuestXPModifier
w pliku ge3.ini po wybraniu opcji "mniej xp" przy instalacji modów.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You didn't grow.
You didn't improve.

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Frizbick
  • Gość
Dostaje coś takiego przy wypakowywaniu QP4:
http://imgur.com/a/PMjnt
Jeśli na pewno dobrze się pobrało to spróbuj uruchomić jako administrator bo na Windows 10 często z powodu braku uprawnień wyskakują takie błędy.

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Questpack wymagał patcha 1.73. Zainstalowałem, po tym qp4.  Gothic 3 EE 1.75.14 Update Pack 1.04.10 nie dało się zrobić, przy wybraniu folderu Gothica 3 przycisk "ok" jest szary i nie da się wcisnąć. Zostawiłem to i zainstalowałem CM. Odpaliłem gre i where is the guru.

Wspomnę że zrobiłem to wszystko na steamowej wersji gry.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
UP jest do wersji 1.75 a nie 1.73 więc pozostaje Ci instalacja ręczna community patch 1.75 i reszta wg instrukcji.

GaroK

GaroK

Użytkownicy
posty68
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Instaluje wszystko od nowa, bo bajzel. Gdzie pobrać patcha bez instalatora?

Post połączony: 2016-12-18, 07:57
Nie mam dialogów z CM, wyświetla się tylko "-"

0 użytkowników
Do góry