Może jestem troszkę upierdliwy, ale jak to zaimplementować ? Bo tak średnio ogarniam bym powiedział
@Ventrue , niedawno MadFaTal wypuścił nową wersję (0.9 alpha) - ponoć jeszcze lepiej optymalizuje, nie próbowałem jak coś na razie
http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1225965-Ank%C3%BCndigung-Beta-Release-Gothic3-Clean-Up?p=25050964&viewfull=1#post25050964@KarolskyDamiansky Dobra, lecim jak to używać:
Stwórz sobie najpierw pusty folder "work", np. D:\work,
*Możesz też zrobić kopię zapasową folderu "Gothic 3\Data" w razie czego. Jak coś spierdoli się w pizdu albo jak chcesz doinstalować mody - usuwasz zoptymalizowaną programikiem "Datę", przywracasz "backup'a", doinstalowywujesz i optymizujesz jeszcze raz.
Uruchom program, wybierz język angielski, ustaw oczywisty folder "Gothic 3\Data" przy "pick G3 Data Folder", ustaw swój stworzony, pusty folder "work" w "pick empty work folder",
Teraz się zaczyna - możesz się bawić się manualnie (np. dla ekstremalnego "downgrade'u" w celu zyskania wydajności lub po prostu chcesz sam ustawić se wszystko) - wtedy ustawiasz sobie jak chcesz co chcesz i ręcznie decompress, tweak, compress (albo USER czy AUTO, nie pamiętam, dawno temu się bawiłem tym manualnie)... Naprawdę można tu uczynić cuda jak chcesz pograć na prehistorycznym laptopie (z rozmazanymi teksturami oczywiście
)
Ja polecam zaś automatyczny optimiz (nie bój żaby, po jakości ci nie pójdzie
):
Z rozwijanego menu, pod zaznaczoną opcją "auto-ZIP adjustment for/Automatic PAK setting" (zależne od wersji) wybierasz rodzaj dysku jaki posiadasz w kompie (i na jakim masz zainstalowanego Gothiczka rzecz jasna, nie wiem co to są te opcje ZIP, ZIP, SKIP, ważne są SSD i Hard Disk
) i klikasz "machine-aided/Automatic" (zależnie od wersji). Czekasz aż program zrobi swoje. Jak zrobi swoje i ci o tym powie, usuwasz folder "work". Tyle. Możesz pykać