[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 901457 1460

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 901457

Odpowiedzi 1460

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

jasiu89

jasiu89

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No próbowałem już, nie pojawił się :)  Skąd wytrzasnąć kod na niego albo sam miecz to nie mam pojęcia,  pochodzą z modów, nie ma ich na oficjalnych listach postaci i broni.

J4nek101

J4nek101

Użytkownicy
Arcymistrz Broni Dwurecznej
posty107
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Arcymistrz Broni Dwurecznej
Wystarczy 4gb do tego moda ram to 4gb ddr4chyba 2100

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
No próbowałem już, nie pojawił się :)  Skąd wytrzasnąć kod na niego albo sam miecz to nie mam pojęcia,  pochodzą z modów, nie ma ich na oficjalnych listach postaci i broni.

Zdechłego pirata nie ma możliwości żeby przyzwać, a to dlatego, że jest on stworzony w ".lrentdat'zie" i nie ma swojego "templats'a". Możesz jedynie do niego się teleportować komendą "goto Dead_Pirate".
Kod na jednoręczny miecz : spawn (bądź give) It_1H_PaladinSword_02
Kod na dwuręczny miecz : spawn (bądź give) It_2H_OrderSword_02

Możesz sobie przyzwać co chcesz, niezależnie od wyboru przy instalacji  :ok:

Jeszcze masz kody na notki przy jego truchle hehe:
spawn (bądź give) It_Pirat_Letter_01
spawn (bądź give) It_Pirat_Letter_02
spawn (bądź give) It_Pirat_Letter_03

jasiu89

jasiu89

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Nie ma za co :)

Wystarczy 4gb do tego moda ram to 4gb ddr4chyba 2100

Ja na maszynie 4GB DDR2, GeForce 9600 GT 512 MB, AMD Phenom x4 9550 2,2 GHz (komp kończy 8 lat) popylam z tym modem na wszystkich suwakach na maxa i rozdziałce 1152x864 - nawet jak załączę speedhacka to jest spoko.

Zaaplikuj również G3PU, naprawdę warto (skrócone loadingi, lepsza wydajność) i pousuwaj startowe videa firm (szybciej gra się włącza).

Spadają mi dość mocno FPS'y tylko przy liberacji Trelis i Geldern i przy walce z więcej niż jednym pełzaczem piaskowym, nie mam pojęcia dlaczego  :lol2:

Aha, nie wybieraj opcji ze zwiększonym zasięgiem widzenia przy instalacji - mi gra się nawet wtedy nie włącza.

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Hmm, mógłbyś powiedzieć gdzie znajdę, i jak zainstaluję te G3PU ? Bo mnie zaintrygowałeś, kompa mam lepszego ale mam klatki, jak jakaś większa ilość ludu się "nadurwia" np, orkowie przy świątyni w Ben Sali z ożywieńcami

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Może jestem troszkę upierdliwy, ale jak to zaimplementować ? Bo tak średnio ogarniam bym powiedział

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Może jestem troszkę upierdliwy, ale jak to zaimplementować ? Bo tak średnio ogarniam bym powiedział
@Ventrue , niedawno MadFaTal wypuścił nową wersję (0.9 alpha) - ponoć jeszcze lepiej optymalizuje, nie próbowałem jak coś na razie http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1225965-Ank%C3%BCndigung-Beta-Release-Gothic3-Clean-Up?p=25050964&viewfull=1#post25050964

@KarolskyDamiansky  Dobra, lecim jak to używać:

Stwórz sobie najpierw pusty folder "work", np. D:\work,

*Możesz też zrobić kopię zapasową folderu "Gothic 3\Data" w razie czego. Jak coś spierdoli się w pizdu albo jak chcesz doinstalować mody - usuwasz zoptymalizowaną programikiem "Datę", przywracasz "backup'a", doinstalowywujesz i optymizujesz jeszcze raz.

Uruchom program, wybierz język angielski, ustaw oczywisty folder "Gothic 3\Data" przy "pick G3 Data Folder", ustaw swój stworzony, pusty folder "work" w "pick empty work folder",

Teraz się zaczyna - możesz się bawić się manualnie (np. dla ekstremalnego "downgrade'u" w celu zyskania wydajności lub po prostu chcesz sam ustawić se wszystko) - wtedy ustawiasz sobie jak chcesz co chcesz i ręcznie decompress, tweak, compress (albo USER czy AUTO, nie pamiętam, dawno temu się bawiłem tym manualnie)... Naprawdę można tu uczynić cuda jak chcesz pograć na prehistorycznym laptopie (z rozmazanymi teksturami oczywiście :ok:)

Ja polecam zaś automatyczny optimiz (nie bój żaby, po jakości ci nie pójdzie  :ok:):
Z rozwijanego menu, pod zaznaczoną opcją "auto-ZIP adjustment for/Automatic PAK setting" (zależne od wersji) wybierasz rodzaj dysku jaki posiadasz w kompie (i na jakim masz zainstalowanego Gothiczka rzecz jasna, nie wiem co to są te opcje ZIP, ZIP, SKIP, ważne są SSD i Hard Disk  :ok:) i klikasz "machine-aided/Automatic" (zależnie od wersji). Czekasz aż program zrobi swoje. Jak zrobi swoje i ci o tym powie, usuwasz folder "work". Tyle. Możesz pykać  :ok:

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Dobra, dzięki wielkie, właśnie próbuję

Post połączony: 2016-09-01, 20:04
Hmm, średnio ile czasu to zajmuje ? Bo u mnie daje już jakieś 50 min :p

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Post do usuniecia

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Hmm, średnio ile czasu to zajmuje ? Bo u mnie daje już jakieś 50 min :p

U mnie zawsze tak pomiędzy 20 a 30 minut.

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Akurat chwilę po napisaniu posta, ukończyło się, i gra działa płynniej, aczkolwiek w Ben Sali dalej mam lagi, najwidoczniej tak musi być :p

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zainstalowałem wszystko po kolei jak było napisane, tylko zamiast dialogów mam literki P, wie ktoś o co chodzi?

Thalias

Thalias

Użytkownicy
posty75
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem, ponieważ nie mogę użyć tego szybkiego zbierania przedmiotów bez potrzeby skradania. Wszystko dobrze zainstalowałem oraz odznaczyłem opcję, która by mi uniemożliwiała szybkie zbieranie. Ktoś coś jakieś rady?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Mam problem, ponieważ nie mogę użyć tego szybkiego zbierania przedmiotów bez potrzeby skradania. Wszystko dobrze zainstalowałem oraz odznaczyłem opcję, która by mi uniemożliwiała szybkie zbieranie. Ktoś coś jakieś rady?

Zobacz w pliku "ge3.ini" (Gothic 3\Ini), czy w sekcji "[Game]" masz wpis "QuickLoot=true".

kremuwkarz

kremuwkarz

Użytkownicy
posty54
Propsy9
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Polecacie grać na tych modach z włączonym alternatywnym balansem? bo nie mogę się zdecydować :/

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Polecacie grać na tych modach z włączonym alternatywnym balansem? bo nie mogę się zdecydować :/

Tak, najlepiej wszystko na raz -  alternqtyeny balans i SI oraz trudny poziom trudności - gra nie będzie jakaś tqm hardcorowa ale uświadczysz najwięcej zmian (na lepsze)  Muszę przyznać że na hardzie jest wręcz za łatwo

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Witam
Dzisiaj zainstalowałem gothica 3 i comunity patch, quest pack 4,2 i content mod 3.0 wyłączyłem tylko opcję konsekwencje gdyż wolę grac bez tego ale nie działają mi questy z quest packa nie mam też w ardei angara i lee i innych jest tylko diego , Gorn i milten to samo z questami z system packa? z tego co pamiętam Milten zlecał zadanie ze smokami ale urywa się dialog z miltenem na tym czy pamiętam smoki z Khorinis i dalej nie mam opcji dialogowej z nim ??? czy to bug czy coś się zwaliło z instalacją quest packa??
Co ciekawe zbroję łowcy smoków znalazłem ??

:D

0 użytkowników
Do góry