[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 883145 1459

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 883145

Odpowiedzi 1459

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ogólnie gra ma sporo zalet względem gothica 2 które jednak nie równają się wadom które totalnie ją dyskwalifikują.
Sporo zalet? xd Jedyne zalety g3 nad g2nk to duzy, ladnie zrobiony zroznicowany swiat i duzo ciekawych umiejetnosci. Grafiki nie licze ze lepsza bo dla mnie jest brzydka. Reszta gry jest gowniana i tyle :)

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No właśnie optymalizacja... na samą myśl o tym robi mi się nie dobrze. Po wielu próbach i pierdoleniu się z plikiem ini udało mi się w miarę dojść do konsensusu z stawieniami ale ta gra nadal przycina podczas ładowania elementów, samo FPS nie jest aż takim wielkim problemem jak jej działanie ogólne. Najwyżej skasuje jak za każdym razem nie dochodząc nawet do połowy i zainstaluję ją ponownie za kilka lat, może do tej pory wyjdzie jakiś mod na miarę DX11 do G2 czy inne duperele.

Może mi ktoś napisać jak mam pogadać z szamanem Grompelem z Geldern mimo iż uzyskałem już reputację powyżej 75% to ten pierd... strażnik kazał mi zabić jakiegoś dzrzewoluba Runaka czy jak mu tam dzięki temu spadła mi reputacja o 40% i kurwa nie mogę pogadać i oddać q Grompelowi. JPRD zaraz mnie krew zaleje z tym modem.

Nie chcę zabijac tego druida bo wolę wybić później orków.

Druga sprawa to kupno lub kradzież Amuletu Adanosa. Za pierwszym razem kupiłem go za 50tyś złota co poskutkowało że Buntownicy się zdenerwowali bo te 50tyś mogłem im dać tralalala i takie tam... więc teraz chciałem mu go ukraść ale nie mogę bo jedyne co kradnę to jakieś sztuki złota. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu ?

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
haha, zakończenie adanosa, ja pier. Idziesz sobie z Xardasem kawał świata do kamienia bo po co zrobić jakąś świątynie. Nie no, ta gra jest żałosna i tyle. Jako sandbox jest ok, sandbox w klimatach gothica. Ale tylko klimatach bo to jest kpina, oswobadzam myrtane ide do króla i dialog wyglądał mniej więcej tak ,,noooo fajnie że oswąbądziłeś myrtane, naprawdę fajnie, it's good for us" no aż tak klimatyczny to ten dialog nie był, ale coś podobnego, zero doświadczenia, zero niczego. Gadam ponownie ,,z pewnością masz teraz coś ciekawszego do zrobienia" No uj mnie strzeli...... To tyle? Ja już tej gry nie tknę bez  CSP, już wole Skyrima w takich klimatach, zero autentyczności, a 3 miliony zadań, i jak to porównam do dworu irdorath z g2 i świątyni śniącego z g1 to chce mi się płakać, to kontra podejście do KOŃCA MAPY i kliknięcie lpm. kur... Serio? To już mój kierownik z byłej pracy mnie tak nie wkur*** jak ta gra, to jest po prostu kpina z gracza. Nawet quest pack tego nie naprawia, te blokowanie ciosów to już totalna porażka, to tak jakby ktoś zablokował rękami cios niedźwiedzia. Głupota. 300 siły i niewolnik drewnianą pałką blokuje cios, trzymajcie mnie.

Jedyna słuszna ścieżka to Innosa lub Beliara bo tam czuć że się coś faktycznie dzieje. Strasznie się zawiodłem, jak będę miał więcej czasu chyba wrócę do jedynki na dx11... ,,Oswobodziłem Myrtane" ,,Nie przeszkadzaj mi" no szlag mnie trafi. S.Y.F.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pytanie, jaki parametr w ge3.ini odpowiada za zasięg renderowania/widzenia bo tak jak mam na filmie jest trochę paskudnie i chciałbym to poprawić. Niby mam wybrałem daleki zasięg w opcja moda ale coś teraz się popsuło.Chyba że ktoś może mi podać swój ge3.ini a pakietu modów z tego tematu i z zainstalowanym Dalekim Zasięgiem czy jak to tam zwał, resztę parametrów sobie sam ustawię. Głupi ja że po instalacji moda nie zrobiłem kopii tego ini

https://www.youtube.com/watch?v=eircYMJxd28

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja dopiero co przeszedłem po raz chyba 10 Gothica 3. Tym razem z najnowszym pathem i wreszcie włączenie eq nie dawało nieśmiertelności. Dodatkowo QP 4.2, Content mod 3.0 i konsekwencje. I nawet w kilku momentach czułem wyzwanie, bo ulepszyli kilka stworów. Gargulce są kilkukrotnie wytrzymalsze. A o białym rozpruwaczu nie wspomnę. Dużo HP i spamowania wilczym atakiem. 300 wytrzymałości, najmocniejsza orkowa broń i obrotowymi ciosami mu tylko pół HP ściągnąłem. Zmieniłem się w demona i ściągnąłem 70%HP i czar się skończył. Podobnie ze zmianą w smoka. Czarami atakować nawet nie ma co. Został łuk i gonitwa przez pół Nordmaru a na końcu ciosy obrotowe.

Ogólnie świetnie się bawiłem, do tego stopnia, że po zrobieniu wszystkiego co się dało wybiłem w pień wszystkich ludzi i orków z gry, nawet przyjaciół. Ogólnie polecam grę na najnowszych wersjach modów i pathów.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
Dzięki Ci, Squerol, za mapki, genialnie, teraz wystarczy sobie podliczyć, ile roślin jest i zapisać, gdzie rosną, i można postać koksić na maxa, do tego obliczyć rozwój i będzie o wiele łatwiej z nauką, przyda się jak nic. Props leci :ok:

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

JarvisLW

JarvisLW

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich.
Mam pytanko, kiedy Diego i spółka odchodzą z Ardei? Przemierzylem już pustynie w poszukiwaniu prastarej wiedzy, chcialem jeszcze dopasc Lestera, ale on cały czas siedzi w Ardei. Zaprowadzilem oczywiście Tristana do Reddoc i gadałem tam z przywódca i nic.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moze ktos mi pomoc z tym toporem Larsa?
jak go podniesc, bo jakos nie daje rady =(

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Moze ktos mi pomoc z tym toporem Larsa?
jak go podniesc, bo jakos nie daje rady =(

Przyłączam się bo sam nie wiem, próbowałem czarem Lewitacja czy jakoś tam i jedynie co mi się udało to wynieść ten topór poza chatę.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Witam wszystkich.
Mam pytanko, kiedy Diego i spółka odchodzą z Ardei? Przemierzylem już pustynie w poszukiwaniu prastarej wiedzy, chcialem jeszcze dopasc Lestera, ale on cały czas siedzi w Ardei. Zaprowadzilem oczywiście Tristana do Reddoc i gadałem tam z przywódca i nic.

Musisz pogadać z myśliwym Jensem koło Kap Dun, po pogawędce z nim ziomki si rozchodzą. Nie trzeba robić dla niego żadnych zadań   Ja ostatnio wyuczyłem sę szybkiej nauki na 2 poziomie,  jak ktpś się uprze to może na niższym poziomie zdobyć te 50 wiedzy (np.  nie odbijając Ardei).  2-3 poziom optymalny, ten 1 punkt nauki nas nie zbawi hehe

gothic1210
  • Gość
Squerol jest gdzieś jakieś video pokazujące te odskoki do tyłu z nowej wersji?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Squerol jest gdzieś jakieś video pokazujące te odskoki do tyłu z nowej wersji?

Niestety nie ma, ale nagrałem ci jak z grubsza wyglądają te uniki:

https://www.youtube.com/watch?v=-4PJ4A-gxE0

Niestety, podczas próby nagrywania zauważyłem, że są okrutnie "zbugowane" w chyba każdej jaskini w świecie gry... Troszku chujowo... "Bug" na końcu wideo.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1124
Propsy596
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig

darekstrzalka4

darekstrzalka4

Użytkownicy
posty86
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy tylko ja mam problem z misjami typu pozbądź się orków na farmach? czy tam pozbądź się orków atakujących Gońców Leśnych obok montery. Nie dostaje Expa, ani nie wykonuje mi zadania po zabiciu tych orków Hmm

KrzychuZBełcza

KrzychuZBełcza

Użytkownicy
Mistrz na Golemowskim Uniwersytecie w bełczu Górnym. Prekursor żuków.
posty10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mistrz na Golemowskim Uniwersytecie w bełczu Górnym. Prekursor żuków.
Czy można jakoś ręcznie podmienić Menu główne? 

"Ty mówisz na to postęp? To w zasadzie zbyt proste.
Jak suka o anielskiej twarzy z tatuażem JD."
Pozdro z Bełcza!

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Czy można jakoś ręcznie podmienić Menu główne?

Nie wiem czy można doinstalowywać instalatorem, ale nawet jeśli, to jest szansa że nowe menu ci nie zaskoczy (a to przez strukturę wariantów plików w Content Modzie i ogólnie przez Gothiczka 3).

Jak zrobić to ręcznie (ostrzegam, trochę się trzeba popierdolić hehe) :
1. Najpierw sobie pobierz:
- Universal Extractor,
- DDS converter.
- G3PU,
2. Wypakowywujesz instalkę Content Moda przez Universal Extractora (jak się spytają o zastąpionie plików, wklep literkę u i enter (auto rename all).
3. Szukasz wszystkich plików o nazwie gui w folderze "Data", przenieś je sobie gdzieś (gui.mod, gui.m01, gui_1.m00, gui_2.m04, itp.)
4. Teraz się bierzemy za ich wypakowywanie przez G3PU:
- nie pamiętam który plik "gui" odpowiada za który styl menu, musisz sobie wypakować i podglądnąć pliki DDS converterem
- pliki w folderze "\gui\icons\compiled" o nazwach:
"g3_hud_backgrounds_01.dds","g3_hud_backgrounds_02.dds", "g3_hud_backgrounds_03.dds" i tak dalej z numeracją aż do "g3_hud_backgrounds_16.dds" to tła menu, a "g3_hud_backgrounds_17.dds" to tła okienek dialogowych i komunikatów + obwódka pasków życia/many/wytrzymałosci (kolor jest gdzie indziej, luzem w "gui", pliki "health.tga", "mana.tga", itp.),
- w "\gui\themes\g3\compiled" plik "theme_g3_00.dds" odpowiada za styl kursora, suwaków, itp.
*W sumie to będziesz podglądał sobie pliki to będziesz wiedział co jest co  :ok:
5. Jak się zdecydujesz co chcesz podmienić, skopiuj folder "gui" wybranymi rzeczami, oczywiście z odpowiednią strukturą folderów i plików (taką jak po wypakowaniu) do folderu "Data" Gothiczka 3, (jakbyś kopiował folder np. "gui_1, gui_2", zmień nazwę na "gui", inaczej gra go zignoruje),
*Ewentualnie możesz spakować sobie folder w G3PU, ale nie trzeba, i tak zadziała.

Się rozpisałem, a możesz też wypakować pliki gui, podglądnąć który to styl menu, zmienić jego nazwę i rozszerzenie na "gui.m07" i skopiować do folderu Gothic 3/Data  :D

Sir Maciekiwa

Sir Maciekiwa

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam.. mam pytanko co do instalacji otóż pokazuje mi się że wymagana jest polska wersja gothica (przy instalacji questpacka) z tym ze ja mam polską wersje ;/ - jakies sugestie jak to rozwiązac? Dodam tylko ze mam gothica przez steama - Czyżby w tym był problem?

dziki indyk

dziki indyk

Użytkownicy
posty1
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na windowsie 7 dało się przez ten etap przejść.
Proces instalacji gothica 3 steamowego wygląda tak:
  • pobierasz gothica mając we właściwościach gry wybrany patch 1.75.14
  • w folderze gothica zmieniasz nazwę Gothic3.exe na Gothic3temp.exe, a Gothic3Final.exe na Gothic3.exe
  • kontynuujesz instalację wszystkich modów po patchu 1.75.14
  • jeśli quest pack czepia się języka to używasz tego programu:
        http://bit.ly/umyslukiego_gothic_3_quest_pack_patch
        (znaleziony pod filmem na yt "Jak zainstalować Gothic 3 Quest Pack 4.2 na STEAM")
  • po instalacji wszystkich modów cofasz zmianę nazw plików .exe z kroku 2

Na windowsie 10 natomiast jest taki problem że nawet po użyciu podanego programu instalator quest packa dalej wyrzuca błąd według którego obecna wersja gothica nie jest wykrywana. Będę starał się walczyć z tym problemem i jak znajdę rozwiązanie to się nim podzielę.

EDIT:
Na Windowsie 10 tylko wersja steamowa z preinstalowanym patchem 1.75.14 uruchamia się bez błędów. taka kolejność instalacji zadziałała u mnie:

Nie gwarantuję jednak  że taka metoda zadziała u wszystkich. Można spróbować zamienić kolejność kroków 3 i 4. Ja musiałem instalować wszystko chyba z 6 razy żeby w końcu odpalić grę.

ZdzislawPetarda

ZdzislawPetarda

Użytkownicy
posty101
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

jasiu89

jasiu89

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W instalatorze zaznaczyłem, że byłem w G2 paladynem z jednoręcznym mieczem.
Gdzieś na 20 poziomie popłynąłem na wysepkę koło Bakaresh, gdzie miały leżeć zwłoki pirata Hanka z mieczem lub zbroją w zależności co się wybrało w instalatorze.
Były pilnowane przez kilka szkieletów i dwóch nieumarłych kapłanów. Szkielety odciągnąłem i zabiłem, ale na magów nie miałem sposobu więc postanowiłem podkoksić i tam wrócić. Po kilkunastu godzinach gry wracam na wysepkę, zabijam nieumarłych kapłanów, ale zwłok pirata już nie ma...
Macie jakieś pomysły jak to naprawić, jakoś przywołać tego pirata z mieczem albo sam miecz?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry