[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 883142 1459

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 883142

Odpowiedzi 1459

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Link do update pack'a przekierowuje na stronę z szkodliwym oprogramowaniem

Chyba nie.

Edit: Wyłącz avasta xd

nod32 albo sama przeglądarka (tudzież google) też blokuje stronę.

Elderian

Elderian

Użytkownicy
posty22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mógłby ktoś zuploadować instalkę do czcionki? OneDrive autora tematu przestał działać.

krix1995

krix1995

Użytkownicy
Retard
posty16
Propsy6
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Retard

Mój kanał na Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=UCaQGA88avv

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1124
Propsy596
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wróciłem sobie do trójki prosto z g2nk przenosząc swoją postać z g2 do g3 za pomocą ,,kodów" wszystko co do punktu 160 siły itd poza itemami, bo wiadomo esmeralda popłynęła ku wolności, ku słońcu co by wielki zabójca smoków nie zginął zadziobany na śmierć przez ścierwojada czy rozdeptany przez chrząszcza, ale nieważne. Jest jakiś mod na ,,ożywienie" grafiki? By była przyjemniejsza dla oka, wgrałem wszystko z tego tematu łącznie z nowymi teksturami myrtany, i wszystko jest paskudnie oczoje**e szaro bure, nijakie. Choć same tekstury są ok. Gram na ultra wszystko na prawo. I jak mogę zdobyć jakiś ciekawy nowy pancerz, np magnata/gomeza?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Wyszedł nowy Update Pack 1.04.10, odskoki do tyłu i picie mikstur/żarcie podczas ruchu naprawdę świetnie wykonane, polecam.
 http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1347969-Release-Gothic-3-v1-75-Update-Pack

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mogę to nagrać na paczkę która wygląda tak:
1.  G3 CP 1.75
2.  Update 1.03.15
3.  QP 4
4.  CM 3.0
W takiej kolejności nagrałem, czy znów muszę instalować grę na nowo ?

Edit:
z opisu wyczytałem że muszę odinstalować poprzednią wersję i aby zmiany działały muszę zacząć nową grę więc przynajmniej dla mnie jest to nieopłacalne bo przerwy miedzy nowymi wersjami są zbyt krótkie abym przeszedł grę.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
Panowie, kilka szybkich pytać i prośba do Was, ogarniających temat.
1.Jak jest z Amnezją i jej działaniem na takiego Urkrasa, gdy ukradniemy te jego kielichy? Zapomni o całej sprawie, i nie czeka nas nic nieprzyjemnego ze strony orków, typu spadek reputacji? I jak to działa w podobnych zadaniach?
2.Czy jeśli wyzwolę Vengard, to orkowie się obrażą i będą z nimi problemy? I czy to samo czeka mnie po zdjęciu oblężenia Vengardu, tego z zewnątrz?
3.Czy trzeba czekać na jakieś spolszczenie tego nowego Update Packa 1.04.10 ??? Czy instalować i wszystko będzie ok?

No i wielka prośba, na pewno przyda się to jeszcze komuś w grze - mógłby ktoś napisać, dość szczegółowo, jeśli łaska, jeśli ktoś pamięta i się orientuje, gdzie można znaleźć tabliczki dodające PW, tylko w większych ilościach, tudzież inne źródła pkt do tej statystyki? Chodzi oczywiście o pustynię, i o to, żeby na początku gry dość łatwo można było je wyhaczyć i w ten sposób szybko opanować Szybką Naukę. Przy okazji fajnie by było, gdyby ktoś podał, u jakiego Maga Wody można się tego nauczyć bez zbędnych pierdół czy wykonywania dla niego czegoś w zamian, tak, żeby nauczył tego od razu, wiadomo, przybiegnie się do niego na początku gry, więc lepiej, żeby nic nie zlecał, zadania zostaną na później, chodzi o samą zdolność. Super by też było, gdyby od razu podał ktoś dokładną lokalizację tego Maga.

Zdaje się, że któryś użytkownik pisał tu wcześniej coś o tych tabliczkach, gdyby mógł teraz napisać coś więcej w tym temacie, byłoby super.

Z góry wielkie dzięki za pomoc dla mnie i innych, którym te informacje się przydadzą, a na pewno komuś jeszcze ułatwią i uprzyjemnią one rozgrywkę...

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No dopiero co zacząłęm grać a tu jakiś update.................. No nic przejdę to po stronie Beliara następnym razem, teraz po stronie Innosa, bo byłem paladynem w g2nk. choć szkoda mi będzie zabić Xardasa. Ten model walki doprowadza mnie do szału szlag mnie trafia bo takiego orka itd to ja miałem w g2nk na 2-3 hity. A tu goblin jest śmiertelnie niebezpieczny w grupie i te parowanie ciosów....... Zrobią coś kiedyś z tym czymś?  Ktoś coś?

Swoją drogą te 300 siły które mam teraz jest jak 100 lub mniej w ,,normalnych" gothicach. Walka to powinna być formalność a trzeba kombinować, z dachów szyć łukiem.. Także następną nową grę rozpocznę z minimum 500 siły, to będzie mniej więcej 160 z g2.

Panowie, największa wada Gothica 3 jak wyłączyć te gówniane odskakiwanie bezimiennego jak otrzyma obrażenia bo to żałosne? Wielki morderca 6 smoków a byle goblin czy inny niewolnik i generalnie wszystko mnie ,,odpycha" uniemożliwiając atak.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
@Iskiel

3. Twórca nigdy nie wydaje Update Packa bez polskiej wersji, zarówno w grze, jak i w dokumentacji  :) Sprawdzałem, jest OK.

Kiedyś grałem, chcąc "zmaxować" swoją postać, pomagałem sobie tymi opisami lokacji kamiennych tabliczek (bonusy za nie są inne na patchu jak coś):
http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/237160-Walkthroughs-maps-lists-and-tips-for-Gothic-3?p=3746583#post3746583

I tą mapką:
Spoiler

Poczytaj kilka pulpitów w Myrtanie, jak widzisz, że Lester i spółka zoo sobie poszli z Ardei, możesz wyruszać na pustynię po prastarą wiedzę - Lester musi kopać rowy na pustyni. Idzie zdobyć 50 prastarej wiedzy bez wydawania PN na nią, można to zrobić chyba na 3 levelu (nie pamiętam dokładnie, wiem że nieuniknione jest zebranie paru leveli za wyzwolenie Ardei, coś trzeba też zrobić, żeby Lester sobie poszedł i za wejście do Varantu i odkrycie Al-Shedim też dostajemy doświadczenie). Szybkiej nauki bez żadnych zadań uczy Saturas, jedyne co to musisz się nasłuchać jego pierdolamento.

Jak komuś się przyda, to daję jeszcze mapkę bonusowych roślinek :)
Spoiler

@Martwy

Muszę cię zmartwić co do "odpychania" bohatera - był mod na wcześniejszego Update Pack'a, był zbugowany i wyłączał odpychania zarówno bohatera, jak i przeciwników...
http://themodders.org/index.php?topic=26481.msg1248511#msg1248511
http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1348466-G3-%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D1%83%D0%BB%D1%83%D1%87%D1%88%D0%B8%D1%82%D1%8C-%D0%B1%D0%BE%D0%B5%D0%B2%D0%BA%D1%83?p=22840682&viewfull=1#post22840682

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szkoda, ale i tak gram na ,,łatwym" i to jest jedyny normalny poziom trudności tym bardziej że grałem w g2nk i zrobiłem dość dobrą postać i ją ,,przeniosłem" do g3, wkońcu od dworu irdorath ile mineło czasu że na początku na średnim poziomie trudności zabijam tysiąc orków a gine zadziobany przez ścierwojada? To mnie zawszę tu denerwowało niesamowicie i na łatwym czuć te 300 pkt siły postaci. To chyba błąd w tłumaczeniu bo ten łatwy to normalny, potem średni i trudny.

Gra dobra, ale jako gothic to ma tyle samo wad co zalet, dość specyficzne to. Nie dziwię się że się boją zrobić gothica 4, sam się boję jakby im to wyszło. I wolałbym by wsparli już lepiej twórców od community story project i wydali aktualizacje po 8 latach od premiery.. Ale to chyba niemożliwe. A co wy sądzicie o g3?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Gothic 3 nie jest zły, gdyby poświęcili mu więcej czasu to wyszła by z tego całkiem zajebista gra :p

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Zgodzę się w 100% z Draksem, dodam od siebie że to fajny, klimatyczny sandbox ze świetną muzyką.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu wszystkiego i próbie odpalenia mniej więcej tam gdzie powinno być intro wyskakuję mi Genome gaming system przestał działać. Jakieś porady?

Na szczęście reinstal pomógł.

Kamilooo

Kamilooo

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z instalacją quest packa, Jest napisane "Błąd otwarcia pliku do zapisu" a:steam\steamapps\common\ gothic3\PL_QP4U2_Readme.txt . Z następnymi jest to samo.

Martwy

Martwy

Użytkownicy
posty44
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale ścieżka innosa jest idiotyczna, przynieś nam 12 pucharów wrzuć do ognia... I odnieś paladynom pod sam ryj, paaanie, idź pan w wuj z takim zadaniem chcesz magii to se przyjdź, nie będę latał jak ten frajer i to dostarczał, co ja listonosz? Rozumiem że  gra RPG itd, ale bez przesady.Chyba wybiorę ścieżkę beliara, choć już Nordmarr i Myrtane oswobodziłem. A orkowie na mój widok dostają białej gorączki utrudniając mi kolaboracje z assasynami. A raczej jazdę na 2 fronty. Ogółem wyszło mi z tego straszne misz masz nie podoba mi się chaos w tej części, teraz to ja już nie wiem o co chodzi xDD

Co te bronie takie słabe? Najsilniejsze co znalazłem to na 150 siły jakiś topór ,,budzący grozę" i to jeszcze dwuręczny = bezużyteczna kupa żelaza, w międzyczasie walne kogoś 3 razy bronią jednoręczną 120dmg.

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja staram się tą grę skończyć już 9 raz i nadal nie mogę...
jestem jakiś ułomny bo system walki bronią biała jest dla mnie totalnie nie zrozumiały. po prostu nie umiem w tej zj...grze zabijać mieczem, o wiele łatwiej tutaj zabijać na dystans. Najsłabszy ścierwojad jest dla mnie problemem bo żeby zabić go mieczem muszę jakieś jeb.. taktyki na odchodzenie i podchodzenie, nie wiem co robię źle ale nie mogę być aż tak głupi żeby nie dać sobie rady z tym.

Za każdym razem jak zaczynam instalować/grać to robię to z sentymentu... bo Gothic. Żadne mody... Community patche, Content Mody czy Quest Packi nie pomogą i tak zrypanej grze.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Kelten, jak chcesz się pierdolić z g3 to polecam magię. Sam nie wiem, jakim cudem dałem radę przejść go kilka razy :F

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ja staram się tą grę skończyć już 9 raz i nadal nie mogę...
jestem jakiś ułomny bo system walki bronią biała jest dla mnie totalnie nie zrozumiały. po prostu nie umiem w tej zj...grze zabijać mieczem, o wiele łatwiej tutaj zabijać na dystans. Najsłabszy ścierwojad jest dla mnie problemem bo żeby zabić go mieczem muszę jakieś jeb.. taktyki na odchodzenie i podchodzenie, nie wiem co robię źle ale nie mogę być aż tak głupi żeby nie dać sobie rady z tym.

Za każdym razem jak zaczynam instalować/grać to robię to z sentymentu... bo Gothic. Żadne mody... Community patche, Content Mody czy Quest Packi nie pomogą i tak zrypanej grze.
Ogólnie gra ma sporo zalet względem gothica 2 które jednak nie równają się wadom które totalnie ją dyskwalifikują. Pierwsza niezaprzeczalną jest to jak ta gra po prostu działa - tnie, zacina niezależnie od posiadanego sprzętu - frustracja podczas rozgrywki gwarantowana. Następna sprawa to brak klimatu poprzednich części. Inne sprawy to beznadziejność obrażeń zadawanych za pomocą łuku/kuszy, śmiesznie małe ilości dostępnych tarcz, hełmów, łuków i kusz. Warto również wspomnieć o pancerzach które nic nie wnoszą poza wyglądem - statystyki nie mają znaczenia.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry