Bitwy? 236545 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 236545

Odpowiedzi 532

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
No to co z tą bitwą? Skoro większość jest za dark fantasy, to moze byc i to.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To róbcie tą bitwę, a następne tematy zrobi się po tej.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy

Tom

Bitwy?
#142 2009-06-13, 11:31(Ostatnia zmiana: 2009-06-13, 11:32)
To ja proponuje jak już wspominałem roboty, mechy itp. Nie ważne czy bedzie to low poly czy high, z teksturami czy nie a render to juz do własnych upodobań więc jeżeli chodzi o to forum to jak najbardziej nie ;(  

Nie ma żadnych limitów. Pracę mozna przedstawiać jak się chcę. Moze byc jeden obrazek 200x100 a mozecie napisac cała prace magisterską na jej temat. Chodzi tu o umiejętnośc prezentowania wiec i to bedzie także oceniane. Każdy ma wolną ręke. Mozecie pokazać czysty model bez tekstur na planie albo złożone rendery i efekty TO ZALEZY OD WAS. Wtedy bedziemy mogli wykrzesac cały potencjał ze wszystkich i zobaczyc kogo na co stać.

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
No i Tom dobrze gada

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Tom link=topic=2562.msg52943#msg52943 date=Jun 13 2009, 11:31 AM\'
To ja proponuje jak już wspominałem roboty, mechy itp. Nie ważne czy bedzie to low poly czy high, z teksturami czy nie
Proponowałbym jednak jakieś limity triscountu wprowadzić i brak tekstur, żeby potem można było to wykorzystać w bitwie 2D.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Powiem wprost. Dupa z teksturowaniem w bitwie 2d. Mi jakoś nie bedzie sie chciało dawać jakimś zółtodziobom teksturowac np mój model. Grafik musi umieć choć trochę teksturować wiec fajnie będzie sie sprawdzic. Pewnie słyszycie 'robot' juz brzmi skomplikowanie. Błąd. Nie trzeba wcale strzelac full detalu w modelingu. w 2 dni mozna zrobic fajnego robota low poly i go zmapować.

Mozna dać 1 miesiąc na cały projekt. Kazdy powinien spokojnie zdarzyć. Tym co nie lubią siedziec nad jakimis skomplikowanymi modelami to proponuje; opracujcie swojego mini robocika np z telefonu albo zegarka. Chodząca myszka od kompa też moze być ciekawa ;(

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi jakoś nie bedzie sie chciało dawać jakimś zółtodziobom teksturowac np mój model.
Siła argumentu! ;(  Hej, przecież to nie musi być koniecznie Twój model :P

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Mówię zże może być np.*

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy

Tom

Bitwy?
#148 2009-06-13, 13:49(Ostatnia zmiana: 2009-06-13, 13:50)
Kyro wiesz dlaczego te bitwy prawie nigdy nie wypalają ?? bo zawsze masz coś do powiedzenia, kręcisz z zasadami i dlatego tak jest. To nie 3dtotal albo max3d żeby dawać jakieś ograniczenia i trzymać sie jakiegoś wyimaginowanego kodeksu. Tu chodzi o zabawe nie ?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Grałeś kiedyś w piłkę bez bramek?

Mark Twain

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
A czy Ty przeszedłeś kiedyś na czerwonych światłach kiedy nic nie jechało ? nie sądzę...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Tom ma rację. Zawsze było dużo ograniczeń i udział brało w bitwie średnio 2-3 osoby. Zniesienie limitów może być nawet ciekawym eksperymentem.

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy

Tom

Bitwy?
#152 2009-06-13, 14:07(Ostatnia zmiana: 2009-06-13, 14:13)
zamiast 3-4 osób udział weźmie 15 góra 20 osób mówię wam. Tylko trzbea bedzie to dobrze rozreklamować na tym forum bo nie każdy wchodzi do tego działu a tak nawet osoby co w prawdzie nie miały stycznosci z 3d będa mogły spróbować swoich sił.. W sumie co 2 osoba na forum mam maxa.

Ogólnie bedzie liczył się  efekt

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tom ma rację. Zawsze było dużo ograniczeń i udział brało w bitwie średnio 2-3 osoby. Zniesienie limitów może być nawet ciekawym eksperymentem.
Nie wydaje mi się, że ustawianie chociażby limitów na triscount tak bardzo odrzucało ludzi. Nie wyobrażam sobie, by ktokolwiek mógł powiedzieć: "Co, mam się zmieścić w 3k trisów? Niemożliwe, nie robię!" Chyba tylko Tom tak potrafi, co już nieraz pokazał.

Cytat: Tom link=topic=2562.msg52959#msg52957 date=Jun 13 2009, 02:07 PM\'
zamiast 3-4 osób udział weźmie 15 góra 20 osób mówię wam.
Chciałbym to widzieć. Chociaż owszem, za model robota można przecież uznać kilka poustawianych na sobie boxów. Wątpię, czy w bitwie wzięłoby udział więcej osób niż np. w tej ostatniej, z bronią palną.

Kyro wiesz dlaczego te bitwy prawie nigdy nie wypalają ?? bo zawsze masz coś do powiedzenia, kręcisz z zasadami i dlatego tak jest.
To akurat dziwne, że ktoś taki jak Ty mówi coś takiego komuś takiemu jak ja. Tak się składa, że to ja zorganizowałem tutaj parę bitew, jednocześnie żadnej nie rozwalając ("nie wypalają"). A Ty? Zdaje się, że kiedyś próbowałeś robić jakąś bitwę, wymagałeś w niej tekstury i normal mapy, i z tego co się orientuję, nie zgłosił się nikt. Jednocześnie we wszystkich innych bitwach dopierdalałeś się do wszystkiego byleby tylko móc się dopierdolić. Przy teksturowaniu tarczy mówiłeś, że to robota na 5 minut i żeby inni zrobili placka w ZBrushu tak jak Ty, kilka razy doczepiałeś się o brak tekstur, kiedy wyraźnie było mówione, że tekstur nie robimy. Ogromna większość Twoich postów w bitwach to doczepienie się do założeń, wyśmianie albo poniżenie uczestników. Kto jak kto, ale Ty mi nie powinieneś niczego wytykać.

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Bitwy?
#154 2009-06-13, 14:53(Ostatnia zmiana: 2009-06-13, 14:54)
lowpoly - brzydsze
hipoly - ładniejsze

Bez urazy, ale to tak jakby zrobić konkurs rzeźbiarsko plastyczny i skumulować artystów posługujących się modeliną i gipsem oraz ludzi trudniących się w kamieniu. Wynik jest z góry oczywisty bo pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Prawda jest taka, że całe Wasze lowpoly jest gówno warte bez tekstury bo to jedynie geometria i nic więcej, element złożonego procesu polegającego na wykonywaniu od groma innych rzeczy oprócz kwadratowego modelu.

szczerze mówiąc zaczynam być przeciwny tym wszystkim bitwom bo są strasznie skrajne i nieobiektywne.

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Kyro zapominasz ze to themodders a nie forum które nadmieniłem wcześniej i dlatego tak mówię...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie widzę związku.

Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej, to jak z tą bitwą?

Mark Twain

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
No zakładajcie wątek na swoich zasadach i jadim

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ej, ale jak ja założę na swoich zasadach, to będzie po pierwsze, że przywłaszczyłem sobie pomysł, po drugie, że się "nie przystosowuję" (warna "za niedostosowywanie się" kiedyś od Toma dostałem za zrobienie tych pierwszych bitew ;p ), a jak będzie mniej niż 15-20 osób, to będzie po trzecie, że to nie 3D Total i że zepsułem kolejną bitwę ;p

Tak w ogóle, to mam wrażenie, że Tom specjalnie się nie odzywa, by móc potem wypalić, że zepsułem bitwę :D

BTW, biorąc pod uwagę to co powiedział Thoro tu i gdzie indziej - co byście myśleli, żeby zrobić bitwę typowo gameartową, ale bez tekstur, a z samą mapą? Ludzie by sobie w ankiecie oceniali jak by chcieli, ale zrobilibyśmy jury z grafikow 2D (niekoniecznie tylko z nich), którzy oceniliby jakość mapy i przydatność w grze. Potem można by od razu zrobić bitwę 2D, bez dodatkowego czekania, aż ktoś zmapuje swój model. Byłaby przynajmniej pewność, że model, który idzie na bitwę 2D, jest już w miarę dobrze zmapowany. Tematu nie proponuję, ale raczej stawiałbym na coś w klimatach gier, które się tu i ówdzie moduje :D

Mark Twain

0 użytkowników
Do góry