Bitwy? 235767 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 235767

Odpowiedzi 532

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
No pająki bez animacji to się akurat nikomu nie przydadzą - chyba że jako jakieś posągi. Miecze jak najbardziej, tyle że chyba właśnie wtedy był problem. Nie jestem pewien czy ktoś nawet nie chciał dać modelu jurorom, "bo go sobie wykorzystają". Coś w tym stylu.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Bitwy?
#81 2008-08-31, 16:45(Ostatnia zmiana: 2008-08-31, 16:45)
Cytat: Żadna Głupia Iskra link=topic=2562.msg30428#msg30428 date=Aug 31 2008, 09:39\'
Jak nie? Była zakończona.

Ogólnie sam przestaję widzieć sens organizowania tych bitew. Ba - przestaję widzieć sens robienia dla tego forum czegokolwiek. Z założenia wszystkie modele z bitew miały iść do Targowiska, a jak się okazało, część osób uznała, że to ich model i nie zamierzają się nim z nikim dzielić.

Jeśli wyjść poza temat bitew, to widzę, że o osobach, które chcą coś zrobić, mówi się że np. robią co chcą, nadużywają władzy, są ponad innymi. Zero poszanowania dla czyjegoś wysiłku, byleby znaleźć pretekst by komuś dowalić. Nie wiem po co np. Zdunek i MWL robią ten portal, bo zakładam, że i tak będzie więcej czepialstwa że jest źle niż chwalenia że w końcu coś jest zrobione. Nie wiem po co admini mają spełniać postulaty, grzebać w ustawieniach i kodzie, jak i tak potem ludzie się czepiają, że nic nie robią. Coraz częściej widzę, że na tym forum nieznane jest pojęcie "zrobić coś dla ogółu" i dochodzę do wniosku, że lepiej robić pod siebie.

Jest ale dla określonej grupy. Bitwy nie są dla każdego a grono narzekaczy trzeba olać. Ale faktycznie jakie kolwiek starania ku polepszeniu stanu forum przestają mieć sens bądź rzeczy typu "demokracja Fenixa". Sam niedawno przekonałem się że na ludziach nie ma co liczyć i nawet gdy dostają możliwość wypowiedzi to mają to w dupie. Narzekanie zaczyna się dopiero po fakcie.

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
No to ja mam dla was propozycję bitwy (co prawda ja w nich narazie nie biorę udziału bo dopiero się uczę o_o  )
Ktoś kiedyś pytał kiedy będą animację, więc może bitwa w której trzeba wymodelować węża (najlepiej realnego) i zrobić do niego animację pęzania :huh:  Jak najbardziej realistycznie

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Najpierw trzeba umieć węza zrobić :huh:  a w dodatku dobrze technicznie wymodelowac by realistycznie zanimować o_o

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Gumen

Gumen

Użytkownicy
Niegdyś grafik 3D
posty113
Propsy355
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Niegdyś grafik 3D
Jestem, za. Bardzo podoba mi sie pomysł z modelem węża i jego animacją.

Na emeryturze modderskiej od 2013 r.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Cóż może w takim razie warunkiem przystąpienie do bitwy, będzie zdanie tego modelu przed bitwą?

Po za tym zawsze, będzie grono narzekaczy i jak thoro rzekł, trzeba ich olać. Po za tym Kyro, czy na tym forum naprawdę nie ma nikogo, dla kogo chciałbyś coś robić na tym forum? Nie musi być to od razu połowa forum, ale mnie (pewnie zaraz zajedzie kiczem, cukierkowością czy co tam jeszcze) daje sadysfakcję, że mogę zrobić coś dla tych nielicznych, których znam (Zdunek, Kereth, Vertex, Buła, Xardas17 i inni, których nie będę wymieniać, bo albo za długo to potrwa, albo mają za trudne nicki :P ), bo w moim przekonaniu, forum mogę tworzyć z tymi z którymi mogę się dogadać (lub chociaż unikać tych z którymi nie mogę), inaczej można stworzyć tylko kłótnię.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Może by tak raz jeszcze bitwę na tawernę urządzic zainteresowanie było dośc spore a ja chętnie wziąłbym udział w jakiejś bitwie LP :D

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Proponowałbym pomyśleć coś i odnowić zwyczaj organizowania bitew.
Nagrodami mogły by być małe 'medale' (14x14) wyświetlane pod nickami.

Takie rozwiązanie mogłoby zachęcić więcej osób.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To kiedy bitwa?

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czekam na propozycje tematów.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano

Damianx

Bitwy?
#90 2009-03-28, 15:41(Ostatnia zmiana: 2009-03-28, 15:42)
Kusze, zwykłę bądź fantastyczne.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy

Krolik

Bitwy?
#92 2009-03-28, 17:11(Ostatnia zmiana: 2009-03-28, 17:12)
Jestem za Thorem.

EDIT: A właściwie za jego propozycją

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Bitwy?
#93 2009-03-28, 17:46(Ostatnia zmiana: 2009-03-28, 17:48)
(03:19 PM)  Thörbjorn       -      proszed zrobcie taka bitwe old_lol.gif
(03:19 PM) Thörbjorn     -     to zrobcie karabin i wytkne 1000 bledow w kazdej pracy

Czy to aby na pewno dobry pomysł?
:D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a dlaczego nie? przynajmniej niektórzy by zrozumieli że jak się coś robi to wypada podejść do tematu sumiennie nawet jeśli to lowpoly. jeśli wolicie "kusze fantastyczne" (cokolwiek to jest :D ) to spoko, w końcu lepiej się skupić na odwzorowaniu jednej, prostej konstrukcji której zasada działania i wygląd jest zawsze taki sam poza małymi detalami ale już widzę jak te zostaną potraktowane przez tutejszych grafodzielników. W końcu dłubanie zdobień i ornamentów to standard, nie?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Może właśnie broń, a ta, która wygra idzie do bitwy 2D (pod warunkiem, że model będzie się do tego nadawał)?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ok, w obecnej sytuacji zgadzam się.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niech będzie.
Propozycje co to limitu poly jeszcze by się przydały.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Wystarczy popatrzeć na ówczesne gry aczkolwiek nie da się tego jednoznacznie określić. Imo wystarczy kierować się rozsądkiem i używać mózgu. Biorąc pod uwagę widok fpp to oczywiste że muszkę, szczerbinkę i wszelkie rzeczy widoczne z bliska na broni modeluje się z większą dokładnością a detale w innym miejscu idzie zastąpić teksturą bądź prostszą geometrią.

Można tak: załącznik 1
tak: załącznik 2
i tak: załącznik 3

nie ustalisz optymalnego polycount

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak