Bitwy? 236035 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 236035

Odpowiedzi 532

Kazzmir
  • Gość
Cytat: Borys link=topic=2562.msg28078#msg28078 date=Aug 15 2008, 23:46\'
Czemu akurat origami? Mało osób na tym forum zrobiło by naprawdę ładny model postaci a co dopiero techniką origami. No ale jak będą chętni to czemu nie może nie doceniam naszych grafików 3D :roll:  .

widziales kiedys cos zrobionego w 3d w ten sposob? a juz szczegolnie cos co byloby w grze?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kazz, sztuka to ułożyć coś takiego na papierze, a ty tu o 3d mówisz. Pomysł oryginalny, ale moim zdaniem trochę niewypał. Ja jestem przeciw

PS: Kazz, masz PW... a właściwie kilka :roll:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Kazz, jedyny model "3D origami" jaki widziałem, miał być mrówką, a był kosmitą. Czyli wychodzi na to, że proponując kosmitów, masz nadzieję na jakieś ciekawe robaki? :roll:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Może jakiś model globusa, ew komputera lub stolika z położonym na nim telewizorem, akwarium czy ksiązkami. Albo jakaś wieża strażnica, mur czy filiżanka :roll:

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Kazz, a może zostawić samo origami, ale pozwolić zawodnikom na większą dowolność pod względem modelu? Bo przyznam się szczerze, kiedyś bawiłem się w origami (robiłem papierowego kruka) i szukając instrukcji zwiedziłem kilka stron z opisami jak coś wykonać, ale nigdy nie spotkłem się z kosmitą. Czy w takim razie ty mógłbyś mi pokazać linka do takiego modelu? Bo chyba znasz skoro dajesz pomysł (a przyznam się że wzbudziłeś moją ciekawość i chciałbym spróbować zrobić coś takiego :roll:  )

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Bitwy?
#65 2008-08-16, 10:26(Ostatnia zmiana: 2008-08-16, 10:27)
Cytat: Fenix link=topic=2562.msg28094#msg28094 date=Aug 16 2008, 08:33\'
Kazz, a może zostawić samo origami, ale pozwolić zawodnikom na większą dowolność pod względem modelu? Bo przyznam się szczerze, kiedyś bawiłem się w origami (robiłem papierowego kruka) i szukając instrukcji zwiedziłem kilka stron z opisami jak coś wykonać, ale nigdy nie spotkłem się z kosmitą. Czy w takim razie ty mógłbyś mi pokazać linka do takiego modelu? Bo chyba znasz skoro dajesz pomysł (a przyznam się że wzbudziłeś moją ciekawość i chciałbym spróbować zrobić coś takiego ;]  )

wszystkie modele origami wygladaja troche #msgote author=Fenix link=topic=2562.msg28094#msg28094 date=Aug 16 2008, 08:33\']Kazz, a może zostawić samo origami, ale pozwolić zawodnikom na większą dowolność pod względem modelu? Bo przyznam się szczerze, kiedyś bawiłem się w origami (robiłem papierowego kruka) i szukając instrukcji zwiedziłem kilka stron z opisami jak coś wykonać, ale nigdy nie spotkłem się z kosmitą. Czy w takim razie ty mógłbyś mi pokazać linka do takiego modelu? Bo chyba znasz skoro dajesz pomysł (a przyznam się że wzbudziłeś moją ciekawość i chciałbym spróbować zrobić coś takiego ;]  )[/quote]

wszystkie modele origami wygladaja troche sf#msgote author=Fenix link=topic=2562.msg28094#msg28094 date=Aug 16 2008, 08:33\']Kazz, a może zostawić samo origami, ale pozwolić zawodnikom na większą dowolność pod względem modelu? Bo przyznam się szczerze, kiedyś bawiłem się w origami (robiłem papierowego kruka) i szukając instrukcji zwiedziłem kilka stron z opisami jak coś wykonać, ale nigdy nie spotkłem się z kosmitą. Czy w takim razie ty mógłbyś mi pokazać linka do takiego modelu? Bo chyba znasz skoro dajesz pomysł (a przyznam się że wzbudziłeś moją ciekawość i chciałbym spróbować zrobić coś takiego ;]  )[/quote]

wszystkie modele origami wygladaja troche  ale OK. dla podejrzenia artow daje linki do rzeczy ktore mialy byc uzyte ale innym sie moja oryginalna koncepcja nie spodobala  :roll:  w ten czy inny sposob chce kontynuowac ten temat na wlasna reke...
http://img141.imageshack.us/my.php?image=origamiug0.jpg
zapytajcie tez toma niech wam pokaze swoj model...

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Ja jestem za, nagroda mnie pzekonuje :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: kazzmir link=topic=2562.msg28079#msg28079 date=Aug 15 2008, 22:48\'
widziales kiedys cos zrobionego w 3d w ten sposob? a juz szczegolnie cos co byloby w grze?

A widziałeś grę w której postaci są zrobione z kabanosów?

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Bitwy?
#68 2008-08-17, 14:31(Ostatnia zmiana: 2008-08-17, 14:32)
Cytat: Thoro link=topic=2562.msg28273#msg28273 date=Aug 17 2008, 13:13\'
A widziałeś grę w której postaci są zrobione z kabanosów?

a widziales gre w ktorej postacie sa zrobione z pancerfaustow i helmow niemieckich? waska specjalizacja thoro :D  i to nie jest argument a nie. origami mozna przedstawic cos bardzo plastycznie, zaloze sie ze parowek tez by wyszly ciekawe rzeczy ale miej troche rozumu thoro w tym ze jezeli cos ci sie nie podoba to nie rob z siebie wiecznie krytycznego goscia ktory ma na wszystko wyjasnienie. jak ci sie nie podoba to powiedz to poprostu a nie wymyslaj kolejne wymowki czy inne aroganckie opinie.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam dla was propozycja na nową bitwe, zróbcie "stojącą" zbroje

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Większość osób z bitu nie załapała tego pomysłu z origami więc nie jestem żadnym wyjątkiem. Gdybym może zobaczył jak to się w pełni prezentuje, nie na konceptach albo jako czysty model to może zmieniłbym zdanie.

Kazzmir
  • Gość
Cytat: Thoro link=topic=2562.msg28634#msg28634 date=Aug 19 2008, 15:37\'
Większość osób z bitu nie załapała tego pomysłu z origami więc nie jestem żadnym wyjątkiem. Gdybym może zobaczył jak to się w pełni prezentuje, nie na konceptach albo jako czysty model to może zmieniłbym zdanie.

jestes thoro jednym z tych co nie zalapali :P
wiesz czemu? bo nie umiesz, oni tez nie umieja. ja tez nie umiem ale wiem ze mozna to zrobic dobrze i wiem ze ktos sobie da rade i zrobi to tak jak nalezy. czy to bedzie taki czy inny grafik zadna roznica ale warto probowac.

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
No panowie, co z tymi bitwami?

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Zamiast robić bitwy tutaj, trzeba wziąć udział na www.max3d.pl

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Zamiast żyć i pracować w Polsce trzeba robić to samo w Irlandii...

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Może by najpierw porządnie zakończyć poprzednią bitwę? Nie podano nawet kto jest zwycięzcą jury, kto ma 2 i 3 miejsce...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak nie? Była zakończona.

Ogólnie sam przestaję widzieć sens organizowania tych bitew. Ba - przestaję widzieć sens robienia dla tego forum czegokolwiek. Z założenia wszystkie modele z bitew miały iść do Targowiska, a jak się okazało, część osób uznała, że to ich model i nie zamierzają się nim z nikim dzielić.

Jeśli wyjść poza temat bitew, to widzę, że o osobach, które chcą coś zrobić, mówi się że np. robią co chcą, nadużywają władzy, są ponad innymi. Zero poszanowania dla czyjegoś wysiłku, byleby znaleźć pretekst by komuś dowalić. Nie wiem po co np. Zdunek i MWL robią ten portal, bo zakładam, że i tak będzie więcej czepialstwa że jest źle niż chwalenia że w końcu coś jest zrobione. Nie wiem po co admini mają spełniać postulaty, grzebać w ustawieniach i kodzie, jak i tak potem ludzie się czepiają, że nic nie robią. Coraz częściej widzę, że na tym forum nieznane jest pojęcie "zrobić coś dla ogółu" i dochodzę do wniosku, że lepiej robić pod siebie.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kyro, zrób po prostu tak, że jeśli ktoś bierze udział w bitwie, to tym samym godzi się na umieszczenie jego modelu w targowisku... Oddawać modele do targowiska i dzielić się nimi to świetny plan.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Najpierw trzeba ten model mieć.

Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mojego pająka mogę dać... tylko kto by go chciał XD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry