Dyskusja na temat modyfikacji 836977 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 836977

Odpowiedzi 2122

Tragolipus

Tragolipus

Użytkownicy
posty82
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam nadzieję, że kiedy wydadzą te "DLC" (z patcha na patch coraz więcej materiału "idzie" w tym kierunku), to pomyślą o wydaniu przynajmniej angielskiej wersji językowej...

"27. Gra jest w pełni oczyszczona z mutagenów. Zamiast nich, niektórzy bossowie w grze mają unikalne składniki alchemiczne pochodzenia biologicznego, z którymi gracz będzie mógł wzmocnić działania niektórych stałych magicznych eliksirów pewnego typu. Również w grze dodane są unikalne składniki, które mogą poprawić każdy stały eliksir."

Hm... Gratka dla alchemików.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Tragolipus
Raczej szansa na to jest zerowa bo autotranslate angielski jest na tyle dobry że można spokojnie w niego grać.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://worldofplayers.ru/threads/40205/

"Nowe loaktsii: Keepers Dungeon, lodowaty szczyt. Nowe zadania oddział w rozdziale 7 (preludium do Danjou). W budowie! Nowa wersja nie zostanie wydana do czasu, gdy te rzeczy nie będą gotowe."

Czyli nie wiadomo kiedy

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
    Новая игра будет нужна или нет?

Как всегда. Только учти что все это добро выйдет не раньше чем через полгода.

A new game will be needed or not?

As always. Just remember that all this good will come out no earlier than six months.

To se troche poczekamy

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dobra smiem stwierdzic ze tego moda nigdy nie ukoncza xd zawsze wpadna na dodanie jakiejs nowej lokacji, zmodowania czegos i tak w kolko takze GG dla tych co beda czekac na finalna wersje

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Pojawiło się kolejne pięć nowych rzeczy które zostaną dodane w wersji 066.3 w tym cmentarz w Khorinis którego zawsze brakowało w grze :) Dodatkowo zostaną dodane kolejne zadania :)

http://rpgrussia.com/index.php?topic=13483.0

:D

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
co za tym idzie kolejne bugi ktore beda naprawiane przez kolejnych 5 wersji w ktorych postanowia dodac jakies gowna i tak zabawa nadal sie bedzie toczyc. Zamiast znerfić Azgalora żeby był możliwy do zabicia bez kodów to oni wolą dodać jakieś cmentarze chuje muje. Fajnie by było jakby nekro mógł za darmo wyciągać ( :lol2:) truposzy sobie z nekropolii kosztem mniejszego ich dmg.

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajnie jakby Bezimienny się zdecydował czy używa tarczy czy nie, bo póki co to kwestia losowa. Fajnie też jakby umiejętności posługiwania się bronią zmieniały nam animacje i kombosy na stałe bo to też nieraz się buguje. W ogóle mam wrażenie że mamy do czynienia z moderami zdolnymi, pomysłowymi, ale bardzo... specyficznymi.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
co za tym idzie kolejne bugi ktore beda naprawiane przez kolejnych 5 wersji w ktorych postanowia dodac jakies gowna i tak zabawa nadal sie bedzie toczyc. Zamiast znerfić Azgalora żeby był możliwy do zabicia bez kodów to oni wolą dodać jakieś cmentarze chuje muje. Fajnie by było jakby nekro mógł za darmo wyciągać ( :lol2:) truposzy sobie z nekropolii kosztem mniejszego ich dmg.

Nie tyle znerfić co naprawić zbugowane ataki Azgalora, bo ogólnie jakby jego ataki nie przenikały przez skały to można by go było z dystansu położyć a ta kto się nie da  :antyprops: Mi bardziej zależy by naprawili bug w systemie walki gdzie bezi zamiast atakować przesuwa się na boki przez co walka z mocniejszymi przeciwnikami to udręka. Ale wygląda na to że nie naprawią tych dwóch bugów patrząc na listę bugów która zostanie naprawiona w wersji 066.3 , chyba że później dodadzą :/

:D

Tuzik

Tuzik

Użytkownicy
posty45
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogólnie piszę tu tylko żeby wyrazić swoją opinie. Dodatek jest znacznie trudniejszy od samej Nocy Kruka (rozpatruje poziom normalny). NPC nie są już nieśmiertelne co pod jednym względem jest na plus ale pod innym mogli by usunąć Elit. Orka z 2k hp na drodze do lasu na wschodu. Musiałem pajacować z 10min żeby agro było na mnie i Lares go zabił. Piszę to z poziomu postaci pod zręczność którą miałem 40h i z ok 200 zr i "Piercing steel" po wejściu do starej kopalni zostałem zmasakrowany przez szkielety. Gram od początku na poziomie łatwym i postacią pod siłę i jest zupełnie inne doświadczenie. Nie wiem jakim sposobem wasze postacie pod zręczność są tak OP ale ze swoją miałem dość. Żadnej broni obuchowej pod 1h zręczność nie ma, co więcej szkielety mają najwięcej obrażeń właśnie na "piercing". Żadnego pancerza (przynajmniej do tego za 8k golda) nie można ulepszać przez co pod koniec 3 rozdziału miałem mniej armoru niż w 1 rozdziale pod siłę. Co do potęgi łuku, łuk jest spoko ale wydaje mi się żeby dobrze nim grać musiałbym strzelać, uciekać, strzelać... Pozdrawiam masochistów z hard i legendary, jesteście szaleni. Grę prawdopodobnie po skończeniu z poziomu siłowego paladyna spróbuję jeszcze przejść magiem, proszę o pomoc, którym gra się najprzyjemniej. Z tego co zauważyłem summony nie są już nieśmiertelne więc nie są już tak dobre jak ktoś pisał w poprzednich patchach.

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Akurat ten ork jest do zrobienia jak się odwraca jego uwagę i pozwala Laresowi bić, poza tym jest potrzebny do zadania. Gorzej jest dalej jak mielimy sobie wargi, orkowe psy, orków wojowników a tu zadanie z przywódcą stada zębaczy i znowu trzeba się zastanawiać czy mamy 2 czy 4 rozdział. Zamek jeszcze gorszy, bez dwóch deszczów ognia i pomocy paladynów bym już nie wyszedł stamtąd. Ale co tam, lepiej dodać więcej questów i bossów xD

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ogólnie piszę tu tylko żeby wyrazić swoją opinie. Dodatek jest znacznie trudniejszy od samej Nocy Kruka (rozpatruje poziom normalny). NPC nie są już nieśmiertelne co pod jednym względem jest na plus ale pod innym mogli by usunąć Elit. Orka z 2k hp na drodze do lasu na wschodu. Musiałem pajacować z 10min żeby agro było na mnie i Lares go zabił. Piszę to z poziomu postaci pod zręczność którą miałem 40h i z ok 200 zr i "Piercing steel" po wejściu do starej kopalni zostałem zmasakrowany przez szkielety. Gram od początku na poziomie łatwym i postacią pod siłę i jest zupełnie inne doświadczenie. Nie wiem jakim sposobem wasze postacie pod zręczność są tak OP ale ze swoją miałem dość. Żadnej broni obuchowej pod 1h zręczność nie ma, co więcej szkielety mają najwięcej obrażeń właśnie na "piercing". Żadnego pancerza (przynajmniej do tego za 8k golda) nie można ulepszać przez co pod koniec 3 rozdziału miałem mniej armoru niż w 1 rozdziale pod siłę. Co do potęgi łuku, łuk jest spoko ale wydaje mi się żeby dobrze nim grać musiałbym strzelać, uciekać, strzelać... Pozdrawiam masochistów z hard i legendary, jesteście szaleni. Grę prawdopodobnie po skończeniu z poziomu siłowego paladyna spróbuję jeszcze przejść magiem, proszę o pomoc, którym gra się najprzyjemniej. Z tego co zauważyłem summony nie są już nieśmiertelne więc nie są już tak dobre jak ktoś pisał w poprzednich patchach.
Wypisujez brednie no niestety. Musisz zdać sobie sprawę, że my - rzekomi masochiści poświęciliśmy na tą gierkę setki, jeżeli nie tysiące godzin jeżeli chodzi łącznie o gothic 1, 2, noc kruka i inne modyfikacje. Mamy więc poprostu ogromne doświdczenie w tym uniwersum.
Jeżeli po koniec 3 rozdziału na poziomie łatwym miałeś 200 zręczności to znaczy, że zupełnie nie potrafisz wykorzystywać dostępnych bonusików w gierce. Ja w drugim rozdziale na legendarnym mam obecnie 270 zręczności a to jeszcze zdecydowanie nie koniec. Pytanie tylko co robisz z punktami nauki skoro tyle ich się dostaje na lvl ale mniejsza  tym.
Co do tego orka w lesie to owszem twardy jest na początku ale co to za problem odczekać aż będziemy mieli lepszy łuk i więcej zręczności? Wchodzimy na skałę i strzelamy aż padnie - bardzo trudna walka :)
Szkielety omijamy dopóki nie nauczymy się od raffa przebijających strzał. Wtedy nie stanowią już problemu.
Kiedy zaś dostaniemy od falka łuk, możemy ubijać wszystko to czego nie bylibyśmy wstanie ubić grając postacią pod siłę.
Wybiłem wszystkich bosów w khorinis oraz w jarku w 2 rozdziale. Najwięcej problemów sprawił mi chyba ten cienistwór który pojawia się w kotlince z laresem z zadania myśliwych bo zwykłe strzały na niego nie działają i zadawałem zawsze 10 hp.
Pancerz jest słaby no ale to postać do walki dystansowej. I tak jest łatwo bo można robić hybrydę nawet na legendarnym czyli posługującą się również włócznią.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Lordhanibal

Lordhanibal

Użytkownicy
posty103
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebuje pomocy z wątkiem Lasu Assasinuw. Mam zadanie żeby przynieść Tiamantowi jakąś kartke żeby napisał wyjaśnienie. Gdzie mogę zdobyć tą kartkę?

Tuzik

Tuzik

Użytkownicy
posty45
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do Maciusia (wybacz zniknął cytat).
Co do tego orka w lesie to owszem twardy jest na początku ale co to za problem odczekać aż będziemy mieli lepszy łuk i więcej zręczności? Wchodzimy na skałę i strzelamy aż padnie - bardzo trudna walka
Przebicie strzał miałem, łuk od Falka też i nadal nie robiłem nic specjalnego łukiem. Problem z tym, że w mojej opinii to raczej mierna zabawa, że muszę wykorzystywać niedoskonałość gry (ork nie może wejść na skałę, buguje się), żeby coś zrobić.

Wybiłem wszystkich bosów w khorinis oraz w jarku w 2 rozdziale.
Też wybiłem oprócz Drake bo był szkieletem.

Jeżeli po koniec 3 rozdziału na poziomie łatwym miałeś 200 zręczności to znaczy, że zupełnie nie potrafisz wykorzystywać dostępnych bonusików w gierce. Ja w drugim rozdziale na legendarnym mam obecnie 270 zręczności a to jeszcze zdecydowanie nie koniec. Pytanie tylko co robisz z punktami nauki skoro tyle ich się dostaje na lvl ale mniejsza  tym.
Wydobycie złota, myślistwo, alchemia, nauka mieczy u Jaspera, um. złodziejskie, walka bronią jednoręczną oraz łukiem + rozbicie.

Wypisujez brednie no niestety. Musisz zdać sobie sprawę, że my - rzekomi masochiści poświęciliśmy na tą gierkę setki, jeżeli nie tysiące godzin jeżeli chodzi łącznie o gothic 1, 2, noc kruka i inne modyfikacje. Mamy więc poprostu ogromne doświdczenie w tym uniwersum

Wybacz jeśli mnie źle zrozumiałeś ale to był wyraz szacunku, a nie wyśmiewania się. Gothic 1 z MT przeszedłem, ale G2 NK przeszedłem tylko na kodach bo grałem ostatnio w wieku 10 lat i była dla mnie za trudna.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Niestety tak to już jest zrobione łucznictwo w gothicu.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
200 zręki w I rozdziale na łatwym? Say whaaaaaaaaaaaat?

Tuzik

Tuzik

Użytkownicy
posty45
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
200 zręki w I rozdziale na łatwym? Say whaaaaaaaaaaaat?

W 3 rozdziale na normalnym. Gram teraz na łatwym ale pod siłę.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Grałem w returninga wcześniej 2 razy pod siłę. Raz na bronie jednoręczne a raz po dwuręczne. Teraz gram pod zręczność i tak łatwo to jeszcze nie było.

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ma ktoś może wszystkie aktualne linki do fixów?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A są w ogóle jakieś fixe? Wydawało mi się, że obecna wersja jest bez fixów.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry