Dyskusja na temat modyfikacji 836963 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 836963

Odpowiedzi 2122

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
eng patch ma(jest) hotfix(em) sam w sobie, czyli masz wszystko

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wybornie, dziękuję :)

Idąc za ciosem, kiedyś widziałem link na przywrócenie oryginalnych czcionek. Czy jest wciąż aktualny/ma ktoś do niego dostęp? Stare czcionki dużo bardziej mi się podobały...
Druga sprawa- rozumiem, że http://rpgrussia.com/index.php?topic=8669.0 to jest nanowszy, zalecany dx11 do obecnej wersji modyfikacji, tak? Pytam, bo wcześniejsze dx11 renderery jak grałem w L'hiver instalowały jakieś pliki z teksturami, a tu tylko wrzucam kilka MB do folderu SYSTEM i po robocie.

Myślę, że to pomoże rozwiać nie tylko moje wątpliwości :)

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ten DX od rosjan nie działa, przynajmniej u mnie, a normalna wersja ( nie stamtąd) tez działa. A jak chcesz oryginalne czcionki to usuwasz z folderu data plik : RET2_FONT_High_Resolution

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuję! Czyli działająca wersja to 17.1, dostępna w formie installera po uprzednim zainstalowaniu system packa?

edit: próbowałem zainstalować x17.1 z system packiem 1.6 dla returninga, ale nie idzie. Komuś działa?

I pytanko- czy u Was też tak koszmarnie wyglądają scrolle? Reszta eq wygląda wyśmienicie, ale zwoje... lipa.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@Maciekxxx DX11 jest przecież częścią instalatora, zaznaczasz checkbox i będzie śmigać. System Pack tak samo, nie dotykaj żadnego zewnętrznego instalatora, jest integralną częścią moda i instaluje się sam.

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Super, dzięki. Rozumiem, że ze zwojami nic się nie da zrobić? :)

edit: właśnie zainstalowałem wersję 066.r2, znów wyglądają epicko.

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Halvor skupuje ten złom po zostaniu mistrzem gildi zabójców na 0,65?

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

Stanleyowsky

Stanleyowsky

Użytkownicy
#BRAGGA_DOCENIAM
posty73
Propsy14
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
  • #BRAGGA_DOCENIAM
Halvor skupuje ten złom po zostaniu mistrzem gildi zabójców na 0,65?
Tak

Spoiler
Mianowicie zabiłem Azgalora. załatwiłem obozowi żeby orkowie ich nie atakowali, wracam do Ur-Thralla i nie mam żadnej kwesti dialogowej i nie mam jak zakończyć questa. Serce azgalora mam.
ver. 0.65

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie wersji 066.2- w innym wątku ktoś pisał, że jest więcej poważnych bugów niż w 066.1. Jakie są Wasze doświadczenia na ten temat? No i pytanie numero drugo- czy modyfikacja będzie dalej optymalizowana? Przy tej wersji widniało final version... Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maciekxxx
Na razie nie spotkałem żadnego buga. Nikt też nie zgłaszał na tej wersji żadnego.

W jakim sensie optymalizowana? Pewnie tylko jakieś hotfixy wyjdą, 0065 miał być ostatnim patchem.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Maciekxxx

Bugi są i to poważne zazwyczaj tylko marvin pomaga :/ Brak niektórych zadań z reputacją orków jak zadanie z demonem na bagnie, Bug ze strażnikami sfer których nie da się pokonać. Na RPGRussia jest dział gdzie są wypisane wszystkie bugi z wersji 066.2 , trochę tego jest , na pewno będą to łatać :)

:D

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no właśnie mam problem z tą wersją, gram kilkanaście minut i łapie zwiechę- nagle wszystko stop, żadnych błędów, po prostu mam slajd z gothica. Tylko mnie to męczy?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
no właśnie mam problem z tą wersją, gram kilkanaście minut i łapie zwiechę- nagle wszystko stop, żadnych błędów, po prostu mam slajd z gothica. Tylko mnie to męczy?

To coś chyba źle zainstalowałeś bo akurat jeśli chodzi o płynność mod ma dobrą optymalizację ? Przeinstaluj returna jeszcze raz tylko tym razem z instrukcją jak zainstalować na yt masz filmy

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziwne, ogarniam to i jestem pewien, że wszystko zrobiłem dobrze. No nic, przeinstaluję.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Dziwne, ogarniam to i jestem pewien, że wszystko zrobiłem dobrze. No nic, przeinstaluję.

A zainstalowałeś te dodatkowe programy directx, vcredist? Podczas instalacji masz opcję i tam też wybierasz opcję zwiększające wydajnosć jak chociażby opcja w której gothic używa 4GB ramu

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Maciekxxx

Bugi są i to poważne zazwyczaj tylko marvin pomaga :/ Brak niektórych zadań z reputacją orków jak zadanie z demonem na bagnie, Bug ze strażnikami sfer których nie da się pokonać. Na RPGRussia jest dział gdzie są wypisane wszystkie bugi z wersji 066.2 , trochę tego jest , na pewno będą to łatać :)

Postanowiłem sprawdzić czy to prawda, sam gram na 0066.2 i nie miałem ŻADNEGO BUGA (to że Wy coś spierdolicie, nie oznacza winy gry) sprawdziłem też z zadaniem demona na bagnach i dostałem bez problemu, poleciałem na marvinie do strażnika sfery i o dziwo też nie przyzywał miliona szkieletów ;) Jakie są te poważne problemy w takim razie? :F

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Loop, haha, dzięki za odp, to super ;).

https://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1492413-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-4/page16

Stąd pobrałem modyfikację, google eng patch i plik ast z ostatniego linka na dole tej strony. Na czystego G2NK złota edycja poszło necessary software. Nie instalowałem czcionek i muzyki KaiRo, poza tym wszystko. Wrzuciłem patch, ast.dll i nograss.vdf do właściwych folderów. Czyżby udało mi się coś zjebać po drodze? ;)

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Masz wszystko (ten patch Kairo przywraca oryginalną muzyke w razie czego) możesz spokojnie grać :)

marv0oo

marv0oo

Użytkownicy
posty133
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakiś texturepack (dla wersji 66.1) który zmienia wygląd szponu beliara? Na tej wersji wygląda jak jakiś zardzewiały miecz ze skyrim. Widziałem na yt, że na poprzednich wersjach szpon wyglądał jak ostrze mrozu Arthasa (Tak jak tu na obrazku http://rpgrussia.com/index.php?topic=8765.msg265032#msg265032) Dało by radę wrócić do tego wyglądy, albo chociaż do oryginalnego/zbliżonego do oryginalnego wyglądu?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Maciekxxx

Postanowiłem sprawdzić czy to prawda, sam gram na 0066.2 i nie miałem ŻADNEGO BUGA (to że Wy coś spierdolicie, nie oznacza winy gry) sprawdziłem też z zadaniem demona na bagnach i dostałem bez problemu, poleciałem na marvinie do strażnika sfery i o dziwo też nie przyzywał miliona szkieletów ;) Jakie są te poważne problemy w takim razie? :F

Tutaj masz wszystkie znalezione bugi na wersji 066.2  :) Więc jak widzisz bug ze sferami jest i nie jest to z winy gracza

http://rpgrussia.com/index.php?topic=12991.0

Bug ze strażnikami sfery akurat mi się trafił nawet zdjęcia wrzucałem na forum tutaj, na pewno grasz na wersji 066.2 jesli tak to masz fart ale to nie znaczy że komuś innemu się ten bug nie przytrafi  :F Co do zadania z demonem na bagnach to ja je dostałem ale pare osób tutaj zgłaszało ze nie dostało :)

0 użytkowników
Do góry