Dyskusja na temat modyfikacji 836972 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 836972

Odpowiedzi 2122

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co napisał Magoth to patch jest skończony i teraz trwają testy zamknięte jak wszystko będzie ok to pójdzie do ludzi.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie ma żadnych zabezpieczeń w skryptach. Mimo iż Returning korzysta z AST, to korzysta także z pakietów skryptowych, a GothicSourcer nie potrafi dekompilować skryptów zawierających pakiety skryptowe. Gottfried z niemieckiego forum stworzył program w Javie, który to potrafi, ale jego wadą jest to, że wszystkie skrypty umieszczane są do jednego pliku.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy 4 gb ram wystarczy na modyfikację?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Tak, sam mam tyle i mi śmiga.

klinik5050

klinik5050

Użytkownicy
posty32
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie może a nauczyć się wydobywania mięsa?
Chce być paladynem, czy warto rozwijać wytrzymałość?

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie może a nauczyć się wydobywania mięsa?
Chce być paladynem, czy warto rozwijać wytrzymałość?
Tak warto,bo będziesz rozpierdzielać wrogów z miecza lub kuszy, a to wymaga wytrzymałości

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Pozyskiwania mięsa nauczysz się od Alwina. Wytrzymałości warto się uczyć.

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@klinik5050
Warto kilka punktów wydać, ale w zależności czy grasz 1h czy 2h to mniej lub więcej bo używanie 2h miecza zużywa więcej wytrzymałości niż 1h co za tym idzie musisz jej mieć więcej.
PS. Nie graj teraz i czekaj na patcha bo co byś nie zrobił jest wiele bugów w zadaniach a 7 rozdział jest zbugowany całkowicie i dopiero w patchu jest naprawiony a wcześniejsze savy nie będą z nim działać.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Rozdział 7 zbugowany? Czy aby u wszystkich?
Zakładam, że wnioski z tego są na podstawie wersji angielskiej, która nie zawiera żadnych poprawek i może być zbugowana lub też na patchu V2, którego sam MaGoth stanowczo odradzał instalować. Są ludzie, którzy tego moda przeszli na oficjalnej i oryginalnej wersji rosyjskiej i nie mieli wielu bugów tu wymienionych. Chociażby u mnie, żadnych kar za bicie najemników i mieszkańców portu nie było.

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@AhnBael
Nie, na podstawie forum RU gdzie wiele ludzi zgłaszało bug oraz na podstawie changelogu gdzie jest napisane że bug został naprawiony.

Patch V2 nic nie psuje a jedynie rusza dźwięki i żadnych baguów nie wywołuje, bo nikt takich nie zgłaszał.

Niema wersji angielskiej moda jest jedynie pseudo angielski patch który nie rusza żadnych plików gry i żadnego błędu nie ma prawa być.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ale tłumaczenie ingeruje w skrypty i owszem, błędy są możliwe. Wystarczy jak ktoś podczas tłumaczenia machnie jedno " za dużo lub przetłumacz nazwę zmieniającej się rutyny i już powstają błędy. Takie doświadczenia miałem już przy tłumaczonych modach i błędy które powstawały były bardzo poważne. Pseudo English wyjątkiem nie jest.

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ AhnBael Nie zaprzeczam co nie znaczy że błędy na angielskiej wersji są, ja doświadczyłem tych które są w R1 zgłaszane na rosyjskim forum np. błąd z wejściem do miasta lub z biciem najemników. Zakładanie z góry że błędy na patchu śą jest wprowadzaniem innych w błą bo sam nie doświadczyłem ich a i też nigdzie nie spotkałem zgłoszeń że jakieś są.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Problem z niedziałającym rozdziałem 7 jest ewidentnie bugiem skryptowym, bo to nie ma nic wspólnego z plikami systemowymi. A testerom R2.0 oraz wielu graczom 7 rozdział działał, gdy nie grali na niepewnych patchach i tłumaczeniach.

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
AhnBael przeszedłeś grę? Rozdział 7 zaliczony?
Jeśli nie a błąd był zgłaszany i został naprawiony co dowodzi że coś na rzeczy było lepiej nie ryzykować i poczekać do patcha już pomijając inne bugi w zadaniach które doświadczyli i zgłaszali gracze rosyjscy.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Udało mi się skończyć całego Returninga 2.0 łącznie z tym według niektórych "zepsutym" 7 rozdziałem. Nie doświadczyłem jakiś potężnych bugów, ot czasem drobny błąd, ale przy tak dużej modyfikacji to nieuniknione. Moda skończyłem na poziomie Normalnym, na czystej wersji Rosyjskiej.
Może jestem wyjątkiem, że mi all śmigało jak trzeba  :D
Spoiler
Najgorszy błąd jaki miałem to psucie się stylów walki. Czasami bezi pomimo mistrza walki bronią dwuręczną czy jednoręczną walczył jak zielony. Wystarczyło wtedy zapisać i zresetować grę

COLORBLIND

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Kończę 1 rozdział i po 40 godzinach gry nie doświadczyłem ani jednego ze zgłaszanych bugów. Ponadto gdzie w changelog w pierwszym poście tego tematu (http://worldofplayers.ru/threads/38926/page-4#post-834946) jest mowa o poprawieniu 7 rozdziału? Nie widzę, a prosiłbym o wpis po rosyjsku, bo translator żadnych rzetelnych informacji nie dostarczy.

Ponadto youtuber radex nagrał filmik z Returninga 2.0, n którym zawarte są sceny z 7 rozdziału tego moda:
https://www.youtube.com/watch?v=5VYLfrH6JL0
6:17

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Vrona

Dyskusja na temat modyfikacji
#616 2016-01-26, 14:34(Ostatnia zmiana: 2016-01-26, 14:40)
@Fexo ja jeszcze chwile poczekam na ptacha bo nie wiem co wywołuje błąd w r7 a chcę usiąść i nie wkurzać się na błędy ps. też gram na rosyjskiej wersj :)

Mamy 1 polaka który ukończył R2.0 bez kodów ?:D

EDIT:
@AhnBael
Przeczytaj cały temat o patchu a na pewno informacje znajdziesz :)
Ja nic udowadniać nie muszę jak chcesz to graj jak mówiłeś sam błędy były zgłaszane więc coś na rzeczy jest a co jest ich powodem ani ty ani ja nie wiem, faktem jest że nie wszyscy tego błędu doświadczyli ale grasz na własne ryzyko(taki dreszczyk emocji hehe) :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ile godzin?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Gram od dnia premiery, łącznie na każdy rozdział po 45/50 godzin (To średnia godzin, nieraz było mniej, nieraz więcej). Starałem się wykonać niemal wszystkie zadania, sporo czasu zajęło mi główkowanie się nad nimi (Z niektórymi serio miałem problem). Wiem, że to nie wszystko bo cały content jest na hardzie, nie wykonałem też wszystkiego z poziomu Normalnego. Jednakże jestem zadowolony :D
Spoiler
Często było to ostre nolifienie, zwłaszcza w weekendy

COLORBLIND

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dla mnie liczy się tylko to, co zostało oficjalnie wymienione prze twórców w changelog w pierwszym poście. To jedyna rzetelna informacja z tego tematu.

@Fexo z czasem gry mam podobnie, sam 40h w pierwszym rozdziale mam :D

0 użytkowników
Do góry