Dyskusja na temat modyfikacji 838615 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 838615

Odpowiedzi 2122

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Obie strony maja racje. Raz, że jesli komus sie nie podoba nie musi grać, bądź grać na nizszych poziomach trudnosci.

Dwa... że kto wpuszcza do takich gier jak Gothic cos takiego jak glod, pragnienie czy zmeczenie :F TO juz Skyrim ktory jest bardziej role-play nie ma czegos takiego, a tu na sile to wrzucaja. I potem placz, że polowa graczy ma bugi bo jest wjebane setki niepotrzebnych skryptów, jeden źle tiknie i juz dalej wszystko sie sypie.

Jakoś Returning poprzedni ktory wydali byl bez żadnych wycięć w contencie, bez żadnych idiotycznych pomyslow typu glod, pragnienie, zmeczenie i co? I dziś jest cytowany jako najlepszy mod (w kazdej klasie) do Gothica. Ten mial byc hitem... NO MIAŁ. Ankieta zrobiona przeze mnie juz jeden pomysł miazdzy (51 na to, ze chujowy pomysl, 14, ze dobry i 4 obojetne) a jeszcze do tego warto dodać ankiete z forum rosyjskiego w ktorym wzielo udzial o wiele wiele wiecej osob a proporcje są podobne. Jak widać - przy Returningu 2.0 ktoś zgubił idee ,,Od Graczy dla Graczy" za to sypnał ,,testujmy, testujmy a nuż sie uda".

Inna też jest sprawa, że PODOBNO Returning 2.0 zostal wydany zbyt szybko i to ponoć bardzo zbyt. Może twórcy nie zdazyli powycinać chujowych pomysłów i tak zostalo, a oryginalnie mod mial miec inna postac. Pozyjemy, zobaczymy.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
W Skyrimie czy Wiedźminie nie było takich pierdół. Lecz cechowało ją niezwykle ciekawa fabuła i klimat. System walki był fenomenalny. Zaś dwa paski główne - mana i życie - były wystarczające aby zjednać sobie miliony fanów.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Werewolf
Dwa... że kto wpuszcza do takich gier jak Gothic cos takiego jak glod, pragnienie czy zmeczenie
Trazege
TO juz Skyrim ktory jest bardziej role-play nie ma czegos takiego, a tu na sile to wrzucaja. I potem placz, że polowa graczy ma bugi bo jest wjebane setki niepotrzebnych skryptów, jeden źle tiknie i juz dalej wszystko sie sypie.
Gothic też niema. Mody do Skyrima mają i jeden do Gothica 2 ma.
Nic na siłe nie wrzucają, to była jedna z zapowiadanych funkcji i działa bardzo dobrze.
Jakoś Returning poprzedni ktory wydali byl bez żadnych wycięć w contencie, bez żadnych idiotycznych pomyslow typu glod, pragnienie, zmeczenie i co? I dziś jest cytowany jako najlepszy mod (w kazdej klasie) do Gothica. Ten mial byc hitem... NO MIAŁ. Ankieta zrobiona przeze mnie juz jeden pomysł miazdzy (51 na to, ze chujowy pomysl, 14, ze dobry i 4 obojetne) a jeszcze do tego warto dodać ankiete z forum rosyjskiego w ktorym wzielo udzial o wiele wiele wiecej osob a proporcje są podobne. Jak widać - przy Returningu 2.0 ktoś zgubił idee ,,Od Graczy dla Graczy" za to sypnał ,,testujmy, testujmy a nuż sie uda".
Bla. bla, bla, bla, bla "od graczy dla graczy" nie znaczy "zrobię ci coś bo ty jesteś zbyt leniwy, mało utalentowany i liczysz by wszystko ktoś ci dał" a znaczy to że mod tworzą gracze i robią to według własnego pomysłu.
Ps. Rada dla ciebie - zamiast narzekać weź się za siebie i np. zmodyfikuj R2.0 tak by ani głodu, ani wyciętego contentu nie było.
Inna też jest sprawa, że PODOBNO Returning 2.0 zostal wydany zbyt szybko i to ponoć bardzo zbyt. Może twórcy nie zdazyli powycinać chujowych pomysłów i tak zostalo, a oryginalnie mod mial miec inna postac. Pozyjemy, zobaczymy.
Nie podobno tylko na pewno i była informacja że będą bugi, trzeba czytać co twórcy piszą. Wyszedł bo był płacz i dlatego by odciążyć twórców i pomóc im dopracować moda.

Podsumowując, twórcy moda w dużym stopniu sugerują sie zdaniem graczy ale bez przesady nikt nie będzie zmieniać  moda i podstawowych założeń które wcześniej sobie twórcy ustalili tylko dlatego że komuś się nie podoba i to tym którzy nie grali w moda więc niewiedzą jak to wygląda w praktyce.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Werewolf
Dwa... że kto wpuszcza do takich gier jak Gothic cos takiego jak glod, pragnienie czy zmeczenie
Trazege
TO juz Skyrim ktory jest bardziej role-play nie ma czegos takiego, a tu na sile to wrzucaja. I potem placz, że polowa graczy ma bugi bo jest wjebane setki niepotrzebnych skryptów, jeden źle tiknie i juz dalej wszystko sie sypie.
Gothic też niema. Mody do Skyrima mają i jeden do Gothica 2 ma.
Nic na siłe nie wrzucają, to była jedna z zapowiadanych funkcji i działa bardzo dobrze.
Bla. bla, bla, bla, bla "od graczy dla graczy" nie znaczy "zrobię ci coś bo ty jesteś zbyt leniwy, mało utalentowany i liczysz by wszystko ktoś ci dał" a znaczy to że mod tworzą gracze i robią to według własnego pomysłu.
Ps. Rada dla ciebie - zamiast narzekać weź się za siebie i np. zmodyfikuj R2.0 tak by ani głodu, ani wyciętego contentu nie było.
Nie podobno tylko na pewno i była informacja że będą bugi, trzeba czytać co twórcy piszą. Wyszedł bo był płacz i dlatego by odciążyć twórców i pomóc im dopracować moda.

Podsumowując, twórcy moda w dużym stopniu sugerują sie zdaniem graczy ale bez przesady nikt nie będzie zmieniać  moda i podstawowych założeń które wcześniej sobie twórcy ustalili tylko dlatego że komuś się nie podoba i to tym którzy nie grali w moda więc niewiedzą jak to wygląda w praktyce.

poczekamy pół roku a nawet rok i wszystko się zmieni  :D Simen mówi że nie można samemu spatchować przez skrypty ast ale wcześniej czy później pojawi się ktoś kto obejdzie te skrypty możliwe że nawet będzie to ktoś z Rosjan  :D a co do contentu poczekajmy jeszcze jakiś czas jestem pewny że zostanie to zmienione albo przynajmniej usunięte  :D jest za wcześnie by mówić że to ostateczna wersja moda, gdyż jeszcze nie raz ruscy Rosjanie będą poprawiać i zmieniać to i owo  :D wystarczy być cierpliwym i czekać  :D jest tyle modów i gier które można ograć w międzyczasie choćby bezkonkurencyjny i najlepszy wiedźmin 3  :D

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
przez skrypty ast
AST to nie skrypty. To biblioteka wstrzykująca własny kod do gry, który zawiera sporo innowacji i funkcji, które można wywołać z poziomu skryptów.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie wiem po co mu tłumaczysz, i tak nie zrozumie.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie wiem może ty masz problem ze zrozumieniem  :hmmm: ale mi tłumaczyć nie trzeba

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
A te komentarze beziego, które były po polsku albo były ukryte a które teraz są po rosyjsku (chodzi mi o dubbing) przywrócicie?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
nie wiem może ty masz problem ze zrozumieniem  :hmmm: ale mi tłumaczyć nie trzeba

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Właśnie Ci Splash musiał wytłumaczyć, bo nie wiedziałeś co to AST. Weź, idź stąd lepiej :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ciekawe to jest, że nie wprowadzili jakiegoś ograniczenia w ekwipunku coś na wzór maxymalnego obciążenia co byłoby jak najbardziej zrozumiałe natomiast wprowadzają jakiś głód czy też pragnienie. Po co to komu?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Bo wprowadzenie limitu ekwipunku w Gothicu spierdoliło by całkowicie balans i mechanike, gra praktycznie stała by się niegrywalna, natomiast głód niczego nie zmienia, w grze jest żarcie, które tak na prawde nie miało jakiegokolwiek celu w podstawce, i sie tego praktycznie w ogóle nie jadło, bo bonusy z tego były zerowe, i do craftingu sie tego nie wykorzystywało, teraz jedzenie bedzie miało jakis sens, obstawiam ze jeden chlebek czy szynka wystarcza i tyle, byle by nie było tak, ze trzeba wpierdalac co 5 minut bo inaczej jakies absurdalne minusy do postaci.

Vrona

Vrona

Użytkownicy
posty52
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trazege napisał że patch jest gotowy w 90%.(źróło http://rpgrussia.com/index.php?topic=8668.370 jeśli dobrze rozumiem)

Więc skoro tak bardzo mod się nie podoba, zmiany są takie straszne i niedobre to nie będziecie musieli ani ściągać patch ani nawet grać w moda :)

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Święta racja, nikt nikogo nie zmusza. Mi jak się coś nie podoba to tego nie dotykam  :cool:

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A czy w modzie będą jakieś nowe strzały dla łuków?

= D

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Z tego co dało się zaobserwować na trailerach, to tak.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
'' poprosić o skrypty i zrobić submoda, w którym zostaną wyjebane te chujowe rzeczy.''
Returning 2.0 (Global edition PL)  Mogę się założyć że niektórzy co tutaj się wypowiadają nawet nie odpalili modyfikacji żeby zobaczyć jak to wszystko prezentuje się w praktyce ;D moim zdaniem da się grać i jest to całkiem ciekawe utrudnienie co do strzał to przecież w modzie zostało ich dodane w cholerę ;d

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Submoda nikt nie zrobi bez zgody twórców, a nie sądzę aby wyrazili zgodę znając ich opinie o Rebalance. To najlepiej zabezpieczony mod jaki powstał i nie ma szans na wyciągnięcie skryptów.

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
właśnie wyczytałem że zrezygnowano ze spadku statystyk przy zerowej wytrzymałości na każdym poziomie trudności , a zastąpiono to spowolnieniem ruchów beziego.Będą też ekrany ładowania przy wchodzeniu do lokacji  <bardzo mi tego brakowało :D>   http://worldofplayers.ru/threads/38926/page-33

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Submoda nikt nie zrobi bez zgody twórców, a nie sądzę aby wyrazili zgodę znając ich opinie o Rebalance. To najlepiej zabezpieczony mod jaki powstał i nie ma szans na wyciągnięcie skryptów.
nie wiem nie próbowałem Gomanem odpalić R2 bo nie chce mi się pobierać, ale z tego co pamiętam, to chyb Dark Saga była najbardziej zabezpieczona, chyba, że R2 ich przebił.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Za czasów Dark Sagi nie było między innymi AST, a tu dodali masę innowacji z różnych bibliotek.

0 użytkowników
Do góry