Dyskusja na temat modyfikacji 833983 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 833983

Odpowiedzi 2122

heheTG

heheTG

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety nie mam za bardzo pojęcia jak włączyć marvina w tym modzie, nie próbowałem tego jeszcze, mógłbyś mi wyjaśnić jak to zrobić?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

heheTG

heheTG

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak znalazłem już odpowiedź, lecz jak zauważyłem na mojej klawiaturze nie ma tego przycisku XD więc chyba mam troche problemu. Tak więc czy mógłby ktoś zabić tego smoka na moim zapisie? Proszę pw. Ciąg dalszy problemu: gdy wpisuje marvin przy smoku który juz jest ze mną w walce cofa mnie do menu, co z tym zrobić?

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@heheTG tak jest zrobione abyś sobie nie pomagał przy wszystkich bossach i w niektórych lokacjach np. z zaginionym bratem. Jest jednak chyba 1 sekunda opóźnienia, czyli możesz np. przywołać bossa, od razu wcisnąć pause i wyjść z MARVINa. Wedy po zdjęciu pausy nie wyrzuci cię do menu

heheTG

heheTG

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No w takim razie nie wiem już jak rozwiązać swój problem.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Przed walką ze smokiem zmień sobie może statystyki na tyle, żebyś zabił smoka jednym ciosem.

You didn't grow.
You didn't improve.

heheTG

heheTG

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy przypadkiem przez takie oszukiwanie i tak nie popsuje sobie dalszej gry? Myślicie, że przy nowej rozgrywce na nowym zapisie błąd nie powinien występować?

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@heheTG bez "takiego oszukiwania" nie będziesz miał dalszej gry, także ten... To nie jest tak, że masz coś do stracenia.

A jako że nie wiemy dlaczego występuje problem, to trzeba wróżki by stwierdzić czy nowa gra pomoże. Reinstall i nowa gra często pomagają w takich niewyjaśnionych problemach - ale to ryzyko, może nie pomóc a Ty stracisz kolejne dziesiątki godzin by dotrzeć w to samo miejsce.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Em. Ale nie zmienisz statystyk tak, żeby zabić smoka jednym ciosem, bo są limity na statystyki.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

heheTG

heheTG

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ja już nie wiem XD

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@heheTG

Narobić sobie run Krzyż Żywiołów(Cross of the Elements). Z tego co pamiętam, runa ta jest tak jebitna, że jednym machem ubija wszystko, ale ma jeden mankament - jedno użycie. Robi się ją zbierając wszystkie "kule żywiołów", służy do definitywnego, bezapelacyjnego ubicia Senyaka ze Szponu Beliara.

Pomysł jest więc taki - znaleźć kod na tę runę (nie wymaga ona bodajże żadnego kręgu, jeśli jednak jakiegoś wymaga to 3 pierwsze kręgi zdobywa się u Galahada) i narobić ich sobie Marvin'em sztuk tyle ile się potrzebuje. Powinna ubić każdego smoka jednym strzałem. Powtarzam - powinna. Bo nie wiem jak jest od wersji 2.0.

Edit: O chuj, właśnie sobie przypomniałem xD. Ależ ze mnie gapa, ho ho ho (xD).

Jakby jednak "Krzyż Żywiołów potrzebował kręgów" to dźwigasz to tak. Włączasz Marvina (wiadomix, wszędzie, tylko nie przed bossem), wpisujesz insert "przedmiot" - w twoim wypadku runa. Mając nacelowaną runę (żebyś widział jej podpis) wpisujesz EDIT FOCUS. Jak wejdziesz do focusa, wpisujesz mag_circle (już pierwsze trzy litery, czyli MAG powinny ci wystarczyć. I wpisujesz bodajże 0 albo 1 - najlepiej CHYBA 0, bo wtedy nie wymaga to żadnego kręgu, jak wpiszesz 1 to wiadomo - lecisz do Galahada po pierwszy krąg magii. Po zmianie wymaganego dla runy kręgu magii zabieg powtarzasz, jak wszystkim swoim krzyżom na smoki zmienisz krąg na 0 albo 1 zbierasz je do ekwipunku, wyłączasz marvina (pausebreak - 42 - escape).

To chyba wszystko. No, chyba, że niepotrzebnie się naprodukowałem bo od 2.0 krzyż żywiołów ubija TYLKO tego demona. To w takim razie "Leżysz Pan i robisz Pan pod siebie" (xD).

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

heheTG

heheTG

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Corypheus Z tego co wiem ta runa zadaje 10k dmg, z tego co dobrze pamiętam jak ją robiłem na Senyaka. Wszystkie sfery zywiołów mam w ekwipunku, wydaje mi się że jeden strzał nie starczy, ale zaraz spróbuję i dam znać.

Edit:
Okazało się, że sfer nie mam więc nie wiem jak to sprawdzić w tym momencie.

Post połączony: 2018-12-06, 17:37
Problem w tym jak znaleźć kod xd

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@heheTG

Pobierz GVE+ odpal swojego save i zmień takie atrybuty ATR_INTELLECT i ATR_INTELLECT_REAL na np. 10000000 następnie w grze jebnij smoka z byle czaru (np kula ognia czy ognisty pocisk) powinieneś zadać jebitne obrażenia a smok podnie na hita

Potem zmień ponownie te atrybuty w GVE na takie jakie miałeś

Kod na rune btw --> ITRU_CRESTELEMENTS

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@heheTG

Znajdź kod na tę runę. Jak ci się nie uda mam inny pomysł, ale tu już jest trochę skomplikowania xD. A chuj, opiszę.

Masz w grze coś takiego jak intelekt/inteligencja. I dodatkowo jeszcze statystykę MOC MAGICZNA. Obydwie te statystyki, odpowiadają za "siłę run" w grze. Intelekt rośnie jak - wiadomo, na różne sposoby. Moc magiczna jednak rośnie z tego co zaobserwowałem TYLKO poprzez naukę nowych run magicznych z danych kręgów magii. Więc robisz tak.

1. Wymaga w chuj cierpliwości - robisz sobie 50.000( tak, dobrze czytasz xDDDD) słownie PIĘĆDZIESIĄT TYSIĘCY POTIONÓW INTELEKTU i cierpliwie wszystkie pijesz. Wtedy, mając wchuj inteligencji każda, nawet najsłabsza runa czy zwój (zapomniałem wspomnieć - na siłę zwojów te wyżej wymienione statystyki statystyki TEŻ mają wpływ.
2. Wymaga zaufania do anonów z internetu i ściągnięciu programu CHEAT ENGINE. I jego podstawowej obsługi - do której jest dużo poradników na YT. Cheat Enginem możesz sobie zwiększać w pewien czarodziejski sposób DOWOLNĄ STATYSTYKĘ W DOWOLNY SPOSÓB (prawie, bo chyba ka kręgi magii nie działa, ale na całą resztę jak siła,zręczność, hp, mana, inteligencja, moc magiczna, ochrony od obrażeń działa jak najbardziej). Jednak jak to robić odpiszę dopiero, jak się upewnisz co do tego krzyża żywiołów, bo to już jest wyższa szkoła jazdy.

@SolariS

Elegancko wytłumaczyłeś.

@heheTG

Zrób jak @SolariS pisze i wszystko będziesz miał zajebiście bez niepotrzebnych komplikacji przy Cheat Enginie.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

heheTG

heheTG

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, problem rozwiązany, wystarczyło tylko 7 run XD. Dzięki za pomoc, chociaż i tak wątpie, że ukończe teraz gre.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z doświadczenia ci mogę powiedzieć że używanie kodów nie musi się równać mitycznym bugom które rozwalają save tak że nie możesz nic zrobić

Można nawet usunąć dopisek "Marvin" w statystykach jakbyś chciał to napisz

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@SolariS

Dokładnie tak. Mityczna "stabilność gry po użyciu marvina" spada faktycznie - i to jest bezdyskusyjne. Tylko zapomnieli dodać, że chodzi tutaj o zapis zrobiony przy włączonej konsoli, ewentualnie o samą długoterminową grę na włączonej konsoli i wyłączenie jej przed robieniem zapisu. Ogólnie rzecz ujmując - samo włączenie, wpisanie jednej/dwóch kodów/komend nie ma praktycznie żadnego wpływu na stabilność gry, a stabilność ta spada wraz ze zwiększeniem ilości skryptów odpalonych przy włączonej konsoli. Tyle. Nie ma żadnych przeciwwskazań do jedno czy dwurazowego króciutkiego użycia konsoli.

Żeby JESZCZE BARDZIEJ uzmysłowić bezsens "rzekomego psucia marvinem" co bardziej zagorzałym jego przeciwnikom. Zrobiłem z ciekawości tak. Włączyłem konsolę. Zmieniłem gildię, truegildię, permatitude i tempatitude na wartość początkową (tą ze startu gry w wieży xardasa). Wiadomo, co się dzieje na RET2.0 jak się zmieni gildię - postać przestaje się ruszać, nie da się zrobić niczego poza wyłączeniem gry, zaczyna się odliczanie, a na środku ekranu pojawia się napis "Bogowie naznaczyli tego oszusta". Gówno prawda - przy odliczaniu i zmianie ww. walnąłem hero export, zacząłem nową grę, po startowej pogadance z Xardasem dałem Hero Import i wszystko elegancko działa. Zrobiłem to z ciekawości gry 6 kręgami magii od pierwszego rozdziału. Wszystko śmigało spokojnie do 3 rozdziału. Nie wiem niestety jak dalej, bo jak wspomniałem - była to operacja wykonana z ciekawości i zapis ten usunąłem powróciwszy do normalnej, uczciwszej rozgrywki, ale - tak, po tak, wydawałoby się "ciężkim zmarvinowaniu" gra - biorąc pod uwagę opinie innych przeciwników konsoli - nie powinna mi pozwolić na zrobienie czegokolwiek w Khorinis, a co dopiero zrobieniu Jarkendaru, Pustyni Adanosa czy Górniczej Doliny. Zrobiłem wszystko i dumnym krokiem wszedłem w rozdział trzeci. Pamiętam, że rozejrzałem się pobieżnie i jak wspomniałem - zapis usunąłem, moja ciekawość została zaspokojona.

Reasumując - przeciwnicy przymusowego bądź rekreacyjnego używania konsoli - nie zesrajcie się. Pozdro.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Cruc Zapomniało mi się xD
Ale czy aby Krzyż Żywiołów nie jest potężnie znerfiony? Azgalora na przykład na pewno nie dałoby się z jego pomocą na raz sprzątnąć.

You didn't grow.
You didn't improve.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja próbowałem użyć krzyża żywiołów na smoku ożywieńcu to zadało to chyba w porywach jakieś 10k obrażeń.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Hm... Można by spróbować tego smoka dobić Krzyżem żywiołów, ale jeśli to podziała, to ja bym najpierw spróbował wykończyć po prostu czymkolwiek innym niż ty @heheTG  używałeś.

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników
Do góry