[G½] Gothic DirectX 11 #2 416013 722

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 20.09.2015 roku

Wyświetleń 416013

Odpowiedzi 722

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

pawbuj

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#700 2020-08-10, 11:51(Ostatnia zmiana: 2020-08-10, 13:23)
Tak, są dedykowane
Jakieś konkretnie możesz polecić ? OK - są jakieś w pierwszym poście.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jak juz wlasnie sie zaczal temat normalmap - są tylko te co w pierwszym poscie, czy istnieja też do innych modów?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Araxus1995

Araxus1995

Użytkownicy
posty117
Propsy10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem. podczas grania w Gothica 2 NK z DX11 niechce mi się włączyć cutscenka z Nadją. Podczas rozmowy wciskam odpowiedź dialogową Dobra... i zamiast cutscenki gra się Pauzuje jak wyłączam pauze to postać się zawiesza próbowałem pomóc sobie Marvinem i uciec na F8 ale nie pokazuje sie HUD i nie moge ruszac wogle postacią. Jedynym ratunkiem był dla mnie CTRL+ALT+DEL i wyłączyć proces menadzerem zadań. Dodam że gram na wersji DX11_X17.5

Problem rozwiązany wystarczyło wyłączyć Atmosferic Scuttering

derstorix

derstorix

Użytkownicy
posty68
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam dość nietypowy problem próbowałem wszystkiego nic nie pomaga otóż mam gothic 2 noc kruka z dx 11 i problem jest taki że nie mogę ustawić rozdzielczości FHD 1920:1080 maks jaką mogę pod f11 to jest 1280:1024 bez dx 11 z system packiem i player kitem mogę ustawić w grze normalnie FHD co ciekawe na gothic 1 mogę ustawić więc nie wiem dodam że gram na laptopie z kartą AMD + karta zintegrowana ale DX 11 w g2 wykrywa normalnie kartę dedykowaną próbowałem też ręcznie w pliku ini ustawiać nie pomaga reinstal dx 11 robiłem z 10 razy mam wersie 17.4 czyli aktualną ktoś mi pomoże? nie da się grać na 1280:1024 postacie są za bardzo rozciągnięte proszę o pomoc

mtw

mtw

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam! wgrałem dx 11 do gothic 1 i mam 2 problemy:
1. Filmiki (przerywniki filmowe) przed wgraniem odpalały się na całym ekranie, a teraz w lewym górnym rogu.
2. Po ustawieniu cieni w maksymalnej rozdzielczości wszystko wygląda ok, ale jak uruchomię ponownie, to cienie są już niższej jakości i nawet jak zmniejsze i zwiększę to ponownie to juz nie są ostre jak wcześniej. Jedyne rozwiazanie to usunięcie zapisanych ustawień i ustawianie od początku...

Da się coś na to poradzić?

Dewalmy

Dewalmy

Użytkownicy
posty81
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, czy jest jakis fix na 1fps po wczytaniu i spadki fps po zapisaniu?

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Witam. Czy najnowszy dx11 działa na windows 7? Za każdym razem jak próbuje odpalić dx11 clockwork edition z nawet z podstawką dostaję odrazu appcrash z plikiem ntdll.dll (funkcja dep wyłączona dla gothic.exe i innych), natomiast przy dx11 w wersji 17.6 wszystko działa bez problemu. Tak jak pisałem posiadam win7.

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty211
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Czy najnowszy dx11 działa na windows 7?

Ciekawostka dnia, biblioteka DX 11 działa tylko na systemach vista+  :trollface: .
To skoro działa Ci 17.6 (która jest najnowsza 17.7 jest w trakcie developmentu) to czemu z niego nie korzystasz tylko z jakiegoś  clockwork edition ?

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Yetem12 Korzystam ze spine i tam właśnie ta najnowsza wersja (17.7.16) jest podpisana clockwork Edition. Chce na niej grać ponieważ jest nowsza od 17.6 ale z jakiegoś powodu nie odpala się ona... dlatego myślałem że może już tylko na win10 to będzie chodzić.

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty211
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co widziałem na gicie ktoś też zgłaszał że gra mu crashuje na najnowszej wersji. Wygląda na to że jakiś fragment kodu przestał być kompatybilny z windows 7 i działa tylko na 10.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@Yetem12 dzięki za odpowiedź, może to naprawią albo już win7 za stary ;p

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty211
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Twórca napisał to nie wspiera problemów ze starszymi systemami od 10, chyba że ktoś z 7  dokona zmian w kodzie i zrobi pull requesta inaczej trzeba korzystać z 17.6.

qlwik

qlwik

Użytkownicy
posty41
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam GD3D11 ver. 17.7 i najnowsze patche, gra się uruchamia normalnie, nie crashuje, wszystko wygląda ok, ALE:

co kilka sekund fpsy spadają do 1fps na dosłownie 1/10 sekundy po czym znowu jest płynnie, po kilku sekundach znowu 1fps i tak w kółko.

Zmieniałem wszystkie opcje graficzne spod f11 i żadna opcja nie miała na to wpływu, nawet niska rozdzielczość, niska widoczność czy słabe textury nie miały żadnego wpływu na te żabkowanie.

Ktoś z was się z tym spotkał?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ograniczeń tego starego silnika nie da się przeskoczyć, więc tego typu sytuacje są normalne. Możesz najwyżej spróbować zablokować liczbę FPS np. na 60 i zainstalować grę na dysku SSD (mnie to pomogło trochę z przycięciami przy obracaniu kamerą) jeśli zainstalowałeś na HDD.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

qlwik

qlwik

Użytkownicy
posty41
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra to jednak nie kwestia d3d11 tylko moda odyseja, w innym modzie nie zacina, napiszę w temacie Odysei.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Na problem z wydajnością w Odyesji nie da się nic zaradzić. Widziałem jak były pisane skrypty tego moda i stwierdzam, że osoby za nie odpowiedzialne powinny się trzymać z daleka od moddingu jakiejkolwiek gry.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowałem najnowszą wersję GDX11 i żaden obiekt (świece, pochodnie, lampy) nie emitują światła. Ktoś się z tym spotkał? Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Przydałoby się zrobić update tematu lub założyć nowy, ale najlepsza i najnowsza wersja jest tutaj: https://github.com/SaiyansKing/GD3D11/releases.

lotek11

lotek11

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

lotek11

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#718 2021-12-26, 14:44(Ostatnia zmiana: 2021-12-26, 14:51)
Zainstalowałem najnowszą wersję GDX11 i żaden obiekt (świece, pochodnie, lampy) nie emitują światła. Ktoś się z tym spotkał? Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
Zwiększ draw visual fx pod f11, może masz ustawione na zero

Post połączony: 2021-12-26, 14:51
Cześć chłopaki. Wiecie może jak rozwiązać spadki fps po wczytaniu sejva w g2 nk? Gram na najnowszej wersji dx11 oraz instalowałem wszystkie potrzebne kity i patche. Gra na steam. Po wczytaniu jakiegokolwiek zapisu gra zawiesza sie na pare sekund i spadaja fps :(

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty211
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pobaw się ustawieniami pod F11.

0 użytkowników
Do góry