[G½] Gothic DirectX 11 #2 414579 722

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 20.09.2015 roku

Wyświetleń 414579

Odpowiedzi 722

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Wspominałem, że nie mam pojęcia co i jak niestety ;/ a na internecie nie znalazłem żadnej sensownej porady. Mam takie coś http://imgur.com/a/txWth i niestety nie mam opcji wyłączenia antyaliasingu żadnego, a jedynie zmianę różnych parametrów. Pewnie nie o to chodzi, ale nie wiem zupełnie o co niestety.

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Wszystkie ustawienia możesz zmienić w grze pod klawiszem F11.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
O dziękuję za tę informację.

Edit: Zreinstalowałem sterowniki i teraz gra działa i nawet nie wywala do pulpitu. 30FPS przy walce ze smokiem, płynne animacje mimo wielu postaci czy efektów... hmm, wygląda jakby lepiej działało niż bez Directa xD

Aczkolwiek dalej mam brak karty graf. wyświetlony w opcjach i F11 dalej nie potrafi wyciągnąć wyższych rozdzielczości, choć w opcjach gry spokojnie 1920x1080 wchodzi. Dzięki!

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ej może ktoś wrzucić texturepack, który pokazał Psycho na dropboxa? Bo link nie działa.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

patrxow

patrxow

Użytkownicy
posty45
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mógł by ktoś podać link do najnowszej wersji dx 11? do G2nk i G1?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ja mam takie pytanie. Spotkał ktoś się z takim problemem, że gdy wczytuje się grę podczas deszczu w Gothic 1/Gothic 2 SweetFX Reshade to nie chce się ona załadować? Czas w grze normalnie płynie i dopiero udaje się wczytać, gdy skończy padać. Da się to jakoś naprawić w ustawieniach?

ares85

ares85

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich.
Mam takie pytanie, czy tutajhttps://github.com/degenerated1123/GD3D11/tree/master/PreviewBuilds znajdują się najnowsze wersje?
Mam również taki problem w Gothicu 1 instaluje wszystko wg intrukcji:
Najpierw samego Gothica
PlayerKita 1.o8k
SystemPacka 1.6
GD3D11_PreviewReleaseG1
Gothic się uruchamia, wszystko ładnie działa cienie, woda, itd.. Problem występuję gdy próbuje użyć teleportu, gra się zacina i nie można nic zrobić (bez DX11 działa normalnie)

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam wszystkich.
Mam takie pytanie, czy tutajhttps://github.com/degenerated1123/GD3D11/tree/master/PreviewBuilds znajdują się najnowsze wersje?
Mam również taki problem w Gothicu 1 instaluje wszystko wg intrukcji:
Najpierw samego Gothica
PlayerKita 1.o8k
SystemPacka 1.6
GD3D11_PreviewReleaseG1
Gothic się uruchamia, wszystko ładnie działa cienie, woda, itd.. Problem występuję gdy próbuje użyć teleportu, gra się zacina i nie można nic zrobić (bez DX11 działa normalnie)

Z tego co pamiętam DX11 do Gothica 1 wymaga DX11 do Gothica2, na to dopiero instalujesz GD3D11_PreviewReleaseG1 podmieniając wszystkie pliki.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Proszę Was ludzie, kto ma na dysku ten texturepack co pokazał @LittlePsycho niech go wrzuci na inny hosting, bo yan nie działa!! D:

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy jeżeli mam zainstalowanego L'hivera 0.93a to mogę zainstalować tego moda? Nie będzie problemów? Będę mógł kontynuować grę na sejwach jeszcze sprzed ewentualniej instalacji DX11? W końcu to tylko mod graficzny. Jeżeli tak, to fajnie jakby ktoś powiedział jak to wszystko zrobić. Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdro ;>

ares85

ares85

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

ares85

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#310 2016-09-07, 14:00(Ostatnia zmiana: 2016-09-08, 07:23)
Proszę Was ludzie, kto ma na dysku ten texturepack co pokazał @LittlePsycho niech go wrzuci na inny hosting, bo yan nie działa!! D:
Proszę
http://www.mediafire.com/download/9xo3st78g4byhon/Texture+Pack++By+Artemiano+Gothic+I.7z
a tu masz do gothica 2
http://www.mediafire.com/download/z3f0e8zz3cp6g3b/Texture_Pack__By_Artemiano_Gothic_II.7z
Ja dalej walczę z Gothic I, zrobiłem wszystko jeszcze raz według instrukcji ale dalej mam to samo gra działa normalnie do momentu użycia jakiegokolwiek teleportu, obraz się zacina i pomaga tylko restart kompa. tesalacje i SMAA mam wyłączone. Mój Komp to:
Windows 10 64-bit
Intel Core i3-6100
GeForce GTX 950
8GB DDR4

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
A ja mam problem wgl z zainstalowaniem DX 11 do G1. Albo błędy wyskakują, albo mam niewidoczny dziennik oraz statystkyki bohatera :/

PC, na którym siedzę:

ares85

ares85

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja mam problem wgl z zainstalowaniem DX 11 do G1. Albo błędy wyskakują, albo mam niewidoczny dziennik oraz statystkyki bohatera :/
Zastosuj się do tego  poradnika https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?l=polish&id=484664831 pobierz wszystkie pliki jakie tam są podane. Mnie to pomogło na zmrażanie gry podczas używania teleportu, u mnie wszystkie wersje wzwyż od GD3D11_X14_1 powodowały mniejsze lub większe problemy, X14_1 działa bez zarzutu

Ward

Ward

Użytkownicy
posty30
Propsy27
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wie ktoś może jak usunąć/wyłączyć opady deszczu?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Jako tak się nie da. Musiałbyś Ikarusem go wyłączyć i stworzyć paczkę z modem :I

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

argen

argen

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest możliwość zablokowania fps w tym modzie(niestety mam średnio 100-170 przez co się trochę tnie)?Dodatkowo karta jest wykorzystywana w 100% i po pół godzinie grania komputer się wyłącza.Z innymi grami nie mam problemu takimi jak ark survival,batman(chodź ark wykorzystywał kartę w 100%) itd..
Specyfikacja:
gtx 1060 6gb palit
i5 4470
ram 8gb
zasilacz corsair 450w

blackero

blackero

Użytkownicy
posty226
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy jest możliwość zablokowania fps w tym modzie(niestety mam średnio 100-170 przez co się trochę tnie)?Dodatkowo karta jest wykorzystywana w 100% i po pół godzinie grania komputer się wyłącza.Z innymi grami nie mam problemu takimi jak ark survival,batman(chodź ark wykorzystywał kartę w 100%) itd..
Specyfikacja:
gtx 1060 6gb palit
i5 4470
ram 8gb
zasilacz corsair 450w

Jest możliwość sciągnij sobie pogram msi afterburner. I włacz rivatuner. i zablokuj fps.

Juraszka

Juraszka

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Miał ktoś tak problem, że po wgraniu tego moda do Gothic 1 zniknął cały HUD? Menu główne działa ale później, po wczytaniu gry nie ma nic - pasków życia, okienek dialogowych, podpisów, plecaka ani menu ESC.

Ktoś coś?

gothic1210
  • Gość
Na podstawce czy na modzie?

Juraszka

Juraszka

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Edycja Rozszerzona + System Pack 1.6

Jak się okazało, na podstawce + System Pack 1.6, DX11 działa dobrze.
Więc coś musi być w plikach...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry