Skoro GPU jest maxwellem (co prawda pierwszej generacji, ale jednak), to ten intel jest zapewne przynajmniej szajsłelem, więc nie jest taki słaby. To taki desktopowy niski i3, więc ludzie się ogarnijcie. Wbrew pozorom i3 od ajwi brydżów to nie są słabe procesory, można na tym spokojnie grać na wysokich ustawieniach w konsolowym 30FPS. Na pewno biją jakieś gówniane 8350 @5GHz.
Wąskim gardłem nie będzie jak już wspomniałem wcale nie taki słaby procesor, a gówniane GPU. Ale wyłączysz AO (HBAO), ew. obniżysz rozdzielczość cieni i powinno być git. Dynamicznych cieni bym nie wyłączał, bo dopiero one robią robotę. Jak teselację można obniżyć
To taka dygresja odnośnie sprzętu, a przechodząc do meritum, to chciałem was opieprzyć, że opis instalacji jest jak byk napisany łopatologicznie dla ćwierćinteligenta w 1. poście... ale tam go nie ma.
Jest co prawda link do poradnika, ale po co, skoro można to wypunktować.
Najpierw robisz tak, jak napisał twórca SystemPacka
tutaj. Ale żeby było wszystko w jednym miejscu porządnie, to:
Dla G2NK:
1. Instalujesz Gothic 2 NK.
2. Instalujesz wersję raportową (
Gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe)
3. Instalujesz playerkita (
Gothic2_PlayerKit-2.6f.exe)
4. (opcjonalnie) Instalujesz Returninga (
temat), albo Odyseję (
temat) - jak na razie brakuje do tego SystemPacka, więc masz pecha.
5. Instalujesz SystemPacka do czystej
Nocy Kruka,
Returninga, bądź Odysei (linku brak). //linki do wersji 1.1 (build: 0117, rev: 0). Dla pewności, zawsze sprawdzaj w
temacie z SystemPackiem.
6. Instaluesz
elchajwera (wersja 0.91 PL,
najnowsza wersja - temat) albo
wórta (brak linku bezpośredniego, bo nie działa) (
temat), albo płaczesz nad swoim losem, że masz za słabe GPU.
7. Pobierasz instalator DX11 (a
nie wersję zip, aby nam oszczędzić pytań, gdzie to wypakować, mimo, że i tak jest to napisane na WoGu - link do najnowszego tematu w 1. poście) (normal mapy są sprawdzane automatycznie i ew. pobierane przy odpalaniu modyfikacji, więc się nimi nie przejmujesz).
8. Czytasz wyskakujące komunikaty.
9. Jak nie działa, to masz pecha. Czasami po prostu nie działa, dopiero apdejt do nowej wersji moda DX11 pomaga (np. ja tak miałem).
Możliwe, że najpierw SystemPack, a potem Returning/Odyseja. Obeznani niech ewentualnie poprawią.
Ja bym to wkleił do 1. postu, bo skoro ludzie uciekają do jakichś poradników jutubowyh, to widocznie jest na to zapotrzebowanie.