[G½] Gothic DirectX 11 #2 405245 722

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 20.09.2015 roku

Wyświetleń 405245

Odpowiedzi 722

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Tylko pamiętaj Ten mod jest nadal w wazie Alpha, więc nie każdym sprzęcie będzie on działał. Nawiasem mówiąc niech twórca coś zrobi z dynamicznym oświetleniem, bo to strasznie zżera moc obliczeniową xd

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skoro GPU jest maxwellem (co prawda pierwszej generacji, ale jednak), to ten intel jest zapewne przynajmniej szajsłelem, więc nie jest taki słaby. To taki desktopowy niski i3, więc ludzie się ogarnijcie. Wbrew pozorom i3 od ajwi brydżów to nie są słabe procesory, można na tym spokojnie grać na wysokich ustawieniach w konsolowym 30FPS. Na pewno biją jakieś gówniane 8350 @5GHz.  :lol2:
Wąskim gardłem nie będzie jak już wspomniałem wcale nie taki słaby procesor, a gówniane GPU. Ale wyłączysz AO (HBAO), ew. obniżysz rozdzielczość cieni i powinno być git. Dynamicznych cieni bym nie wyłączał, bo dopiero one robią robotę. Jak teselację można obniżyć
To taka dygresja odnośnie sprzętu, a przechodząc do meritum, to chciałem was opieprzyć, że opis instalacji jest jak byk napisany łopatologicznie dla ćwierćinteligenta w 1. poście... ale tam go nie ma.  :F Jest co prawda link do poradnika, ale po co, skoro można to wypunktować.

Najpierw robisz tak, jak napisał twórca SystemPacka tutaj. Ale żeby było wszystko w jednym miejscu porządnie, to:
Dla G2NK:
1. Instalujesz Gothic 2 NK.
2. Instalujesz wersję raportową (Gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe)
3. Instalujesz playerkita (Gothic2_PlayerKit-2.6f.exe)
4. (opcjonalnie) Instalujesz Returninga (temat), albo Odyseję (temat) - jak na razie brakuje do tego SystemPacka, więc masz pecha.
5. Instalujesz SystemPacka do czystej Nocy Kruka, Returninga, bądź Odysei (linku brak). //linki do wersji 1.1 (build: 0117, rev: 0). Dla pewności, zawsze sprawdzaj w temacie z SystemPackiem.
6. Instaluesz elchajwera (wersja 0.91 PL, najnowsza wersja - temat) albo wórta (brak linku bezpośredniego, bo nie działa) (temat), albo płaczesz nad swoim losem, że masz za słabe GPU.
7. Pobierasz instalator DX11 (a nie wersję zip, aby nam oszczędzić pytań, gdzie to wypakować, mimo, że i tak jest to napisane na WoGu - link do najnowszego tematu w 1. poście) (normal mapy są sprawdzane automatycznie i ew. pobierane przy odpalaniu modyfikacji, więc się nimi nie przejmujesz).
8. Czytasz wyskakujące komunikaty.
9. Jak nie działa, to masz pecha. Czasami po prostu nie działa, dopiero apdejt do nowej wersji moda DX11 pomaga (np. ja tak miałem).

Możliwe, że najpierw SystemPack, a potem Returning/Odyseja. Obeznani niech ewentualnie poprawią.

Ja bym to wkleił do 1. postu, bo skoro ludzie uciekają do jakichś poradników jutubowyh, to widocznie jest na to zapotrzebowanie.

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Pytanie mam... Nie chcę czekać do spolszczenia returninga 2.0, więc zacząłem sobie pykać w rebalance z polskim patchem 1.3. Interesuje mnie instalacja DX11, więc:
1. Czy mogę go połączyć z zainstalowanym rebalancem, czy trzeba wszystko instalować od nowa? Mam player kita i kilka innych modów.
2. Jeżeli mogę wrzucić Dx11 nie odinstalowując wszystkiego, to jak konkretnie trzeba to zrobić?

Pozdrawiam wszystkich Gothicmaniaków :)
BEZI ŻYJE!!!

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
Gdzie mogę wypakować normalmapy? Nie mam w folderze "textures" folderu "replecements".

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jeśli taka ma być ścieżka to go po prostu zrób.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

patrxow

patrxow

Użytkownicy
posty45
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
słyszałem że jest wersja 17.2 mógł by ktoś podać linka bo nie mogę znaleźć na Wogu a wersja 17.1 mi się nie aktualizuje

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nieoficjalna wersja 17.2, która wyszła już 2 miesiące temu :lol:
Gothic 1
Gothic 2

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

patrxow

patrxow

Użytkownicy
posty45
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cóż czemu uruchomienie tej rzekomej wersji 17.2 wygląda tak XD http://zapodaj.net/3e3550d43114c.png.html

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
mi wyskakuje okno, że nie znaleziono pliki MSVCP140.dll, ktoś wie jak to naprawić?

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Nie chodz o msvcp110 tylko o msvcp140, a to jest roznica

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jakby kogoś interesowało czemu nie ma żadnych aktualizacji w sprawie tego projektu, to degenrated ostatnio napisał post i wrzucił to repo, sam niemieckiego nie ogarniam za bardzo, także dokładnie nie wiem czemu ma to służyć, link do repo "enhanced gothic renderer":

https://github.com/Degenerated1123/Enhanced-Gothic-Renderer

Link do postu:

http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1456102-D3D11-Renderer-für-Gothic-2-%28alpha%29-18?p=24706083&viewfull=1#post24706083

Ktoś kto bardziej ogarnia niemiecki mógłby wytłumaczyć co oni tam tera tworza ? :P

Z tego co rozumiem jest to próba napisania rendera od zera ?

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Z tego co rozumiem jest to próba napisania rendera od zera ?
Tak, to prawda.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mam nadzieje, że będzie lepiej zoptymalizowany :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A co jest nie tak z optymalizacja? :|

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wszystko.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Mi się po uruchomieniu gry zmieniają rozdzielczości z maksymalnej 1920-1080 na mniejsze i tak w nieskończoność. Ostatnio mogłem uruchomić coś około 200x300 xD

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wszystko.

No raczej nie, chyba, ze inaczej rozumiem pojecie ,,optymalizacja". Według mnie jest to ogolne dzialanie i plynnosc gry, takie coś np. jest w Armie (przynajmniej bylo) gdzie niewazne jaki masz komputer - chocby o wiele mocniejszy od mojego - i tak Ci bedzie gra wieszać. To samo bylo na początku w AC: Unity, gdzie tez niewazna byla moc graficzna czy procesora - gra i tak wieszala. A to, że mod ma bardzo duże wymagania to juz nie jest zjebana optymalizacja a wlasnie duże wymagania. Teraz gram w Returninga z DX11 i wszystko mam poustawiane na full w DX11 i Gothicu, tekstury, modele, widok i zanikanie na 300%. Wszystko na max i nawet nie mam ani jednego spadka fps.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Werewolf, to że ty masz GTX 980, więc nie musisz się przejmować ilością klatek, to nie znaczy wcale, że mod jest dobrze zoptymalizowany. Sam Degenerated powiedział, że mod jest słabo zoptymalizowany, choć od kilku ostatnich wersji optymalizacja się poprawiła. Kanciaste modele + parę bajerów graficznych = karta obciążona w niemalże 90%
https://www.youtube.com/watch?v=-QepLmHxHnc

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry