G2NK - Windows 10 1779 0

O temacie

Autor Fabio

Zaczęty 10.08.2015 roku

Wyświetleń 1779

Odpowiedzi 0

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

G2NK - Windows 10
2015-08-10, 15:31(Ostatnia zmiana: 2015-08-10, 17:50)
Elo. Zainstalowałem sobie G2NK na czysto z oryginalnej płytki na Windows 10. Odpaliłem go najpierw i w sumie wyskoczył przed tym jakiś błąd, ale mimo to Gothic uruchomił się. Zauważyłem, że mam tylko 2 rozdzielczości do zmiany w dodatku w 16 bitach (mam 64 bitowy system, chociaż Gothic ma tylko 32 z tego co kojarzę). Wie ktoś może czemu tak jest?

Druga sprawa to zainstalowałem sobie ten system pack, G2MDK i playerkit (gothic starter 2.6f). Chciałem sprawdzić jak będzie działać moja paczka z modem wrzuciłem gdzie trzeba odpalam ii... nic. Menu główne jest IDENTYCZNE jak w gothicu a po odpaleniu nowej gry jest czarny ekran i pasek życia. Pomyślałem sobie, że może jak zmienię zgodność to będzie dobrze. Zmieniłem więc zgodność na Windows XP z dodatkiem SP3. Odpaliłem iii... był postęp. Menu główne było takie jak powinno być logo i tak dalej, ale po kliknięciu nowa gra znów było to samo (czarny ekran) a po chwili wywaliło Gothica.

Wie ktoś jak temu zaradzić? :P

Edit: Już nieważne. Nie wiem ale ten Windows 10 jest jakiś magiczny dla modów do Gothica. Zmieniłem rozdzielczość i pozmieniało się coś w skryptach (jakie to ma powiązanie) ? Gość, który miał zbroję więźnia nagle ma zbroję strażnika (na małej rozdzielczośći) a na większej jest git. WTF? W każdym razie do zamknięcia/wykasowania.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry