[G2] L'HIVER Edition 0.9.3 PL 304901 436

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 23.07.2015 roku

Wyświetleń 304901

Odpowiedzi 436

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może masz jeszcze zainstalowane jakieś inne modyfikacje, które powodują problem?

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Nie mam gdyż jest to zainstalowane na skopiowanym do innego pliku czystym gothicu 2 nk.

Nie wiadomo tak naprawdę w czym leży problem niestety.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kończą mi się pomysły już. Mógłbyś jeszcze wrzucić screena swojego folderu Gothic 2/data/ ? Najlepiej żeby było widać wszystkie pliki vdf jakie się tam znajdują i ich daty modyfikacji .vdf (widok szczegółowy w eksploratorze).

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Chyba nie będzie to potrzebne. Udało mi się rozwiązać problem i powiem wam ciekawy wniosek:
Zauważyłem, że mogę wykuć jednak miecz i mam opcje do kucia gdy korzystałem z kowadła u Harada i Carla (można wykuwać normalnie miecze), natomiast problem występuje na kowadle u Benneta i u niego właśnie nic nie mogę zrobić (czyżby coś popsute?).

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bingo. To kowadło wciąż wymaga rozgrzanego prętu do interakcji. Autor moda musiał zapomnieć tego usunąć...

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
No i znaleźliśmy winowajce :)
A takie jescze jedno pytanko: czy progi nauki atrybutów 5 za 10 PN są stałe w nieskończoność?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A takie jescze jedno pytanko: czy progi nauki atrybutów 5 za 10 PN są stałe w nieskończoność?
Praktycznie tak.

Btw. Unknown111 wstawił niedawno dość ciekawy screen ;)

Spoiler

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Przeca podzamcze shajcowały smoki, nie? Jak to tak wygląda, drewniane chaty na spalonej ziemi ... Przecie to chujem wieje na kilometr.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Racja. Gdyby te chatki po prostu bylyby spalone, ale tylko czesciowo to efekt bylby o wiele lepszy.

Bosper

Bosper

Użytkownicy
posty108
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Koleś to robi tak, jakby nie miał pojęcia o fabule, albo chciał ją zmienić. Wszędzie drzewa, drewniane chaty, może jeszcze kopaczy tam powstawia?W Górniczej Dolinie powinno być szaro, nie zielono.

PS. A tej chatki po prawej chyba w G1 nie było, potwierdzi to ktoś? Ja z 5 lat temu grałem.

Forum Bractwa Spolszczenia: http://bractwospolszczenia.ml/
Znajdziecie tam kilkadziesiąt przetłumaczonych modów oraz wiele przydatnych informacji o zagranicznych modyfikacjach. Wkrótce Bractwo rozszerzy swoją działalność również na inne gry, zapraszam ;)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Była była i należała do Gravo. To był ten kopacz, który (wkleję z Gothicpedii) "(...) może pomóc bohaterowi w razie kłopotów z Gomezem, Thorusem lub Diegiem. Jego usługi kosztują od stu do tysiąca bryłek rudy."

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Bosper

Bosper

Użytkownicy
posty108
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jego akurat pamiętam, ciekawe czy przywróci stary widok Nowego Obozu.

Znajdziecie tam kilkadziesiąt przetłumaczonych modów oraz wiele przydatnych informacji o zagranicznych modyfikacjach. Wkrótce Bractwo rozszerzy swoją działalność również na inne gry, zapraszam ;)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Koleś to robi tak, jakby nie miał pojęcia o fabule, albo chciał ją zmienić. Wszędzie drzewa, drewniane chaty, może jeszcze kopaczy tam powstawia?W Górniczej Dolinie powinno być szaro, nie zielono.

PS. A tej chatki po prawej chyba w G1 nie było, potwierdzi to ktoś? Ja z 5 lat temu grałem.

Na szczescie to jest jego mod i moze robic co chce :P Dobrze to wyglada, jak wyda dwie wersje to od razu biore tę z zieloną gorniczą doliną :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rozmawiając w zamku z paladynami dowiadujemy się, że zewnętrzny pierścień szlak jasny trafił od zadym z orkami i smokami :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na szczescie autor lhivera ma to w dupie :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Na szczescie autor lhivera ma to w dupie :D
Co ci to da ze one tam beda? Nie dosc ze fabularnie nie maja sensu, to jeszcze kurozalnie to wyglada gdy orkowie i wargi laza miedzy chatkami. Jeszcze tylko przywrocenie nowego obozu i cytadeli orkow ma jeszcze mniej sensu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi sie to podoba i wyglada to dobrze :P

KOMPUTER:
Spoiler

Bosper

Bosper

Użytkownicy
posty108
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeślito jakoś uzasadni to będzie fajnie, jeśli nie, to nie wiem po co się męczy, niech zrobi to w Gothicu I.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Lepiej było by już zrobić wypasiony obóz orków za palisadą żeby ktoś mógł (ja XD) sobie wpleść jakieś ciekawe wątki z orkami. Coś jak miasto orków w Gothic 1 pokazujące nam tę rasę od nieco innej strony.

Co do zewnętrznego pierścienia to trzeba by usunąc dialogi o ataku smoków, wtedy wniosek jest prosty. Orkowie rozbili pod zamkiem letni obóz wypoczynkowy, a smoki tylko podgrzewają nieco atmosferę wakacyjną ;)

Paladyni zajęli 5-cio gwiazdowy hotel z dobrym miejscem widokowym i nie chcą go oddać.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Dodajmy do tego fakt, że nie doszło do taranowania zamku (no bo skoro stoją chaty to raczej orkowie nie przepchnęli taranu) i od razu atmosfera w GD robi cię cieplejsza xD. Ciekawe, jak Bezimienny dostanie się do zamku. Czyżby Jensgar obdarowywał nas runą ?

Koniec sarkastycznego pierdolenia, ale taka prawda - pomysł z "niepodpalonym" podzamczem trafiony jak sam skurwesyn xD. Werewolf się pewnie podnieca, bo myśli, że te chujodomki wypełnione będą po brzegi nowymi questami i lootem xD.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry