[G2] L'HIVER Edition 0.9.3 PL 223271 436

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 23.07.2015 roku

Wyświetleń 223271

Odpowiedzi 436

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
DX11 to jest oddzielna rzecz, lhiver nie ma go wbudowanego. Jaka wersja dx11 ? Pewnie jakiś wyciek pamięci i tyle.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Kistru

Kistru

Użytkownicy
posty24
Propsy105
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o balans to według mnie jest to strzał w dziesiątkę, imo mogłoby być jeszcze trudniej :D co prawda początki są trudne, jednak z czasem nabiera się takiego skilla, że walka z czterema orkami jednocześnie nie sprawia problemów :D

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Dla mnie L'hiver jest trudny do Khorinis/Cavalorna... mając 30% 2h lub 1h idzie już z górki :) Magiem nie grałem więc się nie wypowiem...
Pobrałem tego nowego L'Hivera i pozwiedzałem... Nowa wyspa ciekawa ale mała tylko parę ciężkich potworków...
Górnicza dolina widać różnicę ale nie aż tak dużą:
Spoiler
Wywalili w GD ten głaz co był koło zębacza i zrobili coś a'la Balkon XD

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Kiedy będzie wersja PL ?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

[G2] L'HIVER Edition 0.9.1 PL
#125 2016-02-07, 23:11(Ostatnia zmiana: 2016-02-07, 23:17)
Kiedy będzie wersja PL ?
Rozpocząłem już tłumaczenie, jest trochę zmian w skryptach, autor dodał m.in. umiejętność wykuwania pancerzy, górnictwo i skórnictwo. Z tego powodu implementacja wszystkiego do wersji PL zajmie trochę więcej czasu niż poprzednio przy wersji 0.9.1, gdzie zmiany w skryptach właściwie ograniczały się do zedytowanych rutyn. Poza tym Unknown111 już zapowiedział, że w przeciągu 3-4 tygodni pojawi się kolejna wersja 0.9.3 zawierająca niezbędne poprawki bugów. Myślę więc, że rozsądnie byłoby na tą poprawki zaczekać ;)

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Ciekawe czy powstanie kiedyś L'hiver do G1  :hmmm:

KenT

KenT

Użytkownicy
posty44
Propsy4
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No to czekamy na PL :D

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Ciekawe czy powstanie kiedyś L'hiver do G1  :hmmm:

Raczej nie, Gothic 1 jest za bardzo upośledzony by na to marnować czas.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Raczej nie, Gothic 1 jest za bardzo upośledzony by na to marnować czas.

Kto wie? Przecież Reloaded Mod powstaje chyba na silniku G2: NK, więc można by stworzyć L'HIVERA do GRM.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ty chyba sobie żarty teraz stroisz...

Sprawdź sobie czym jest GRM lepiej...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ty chyba sobie żarty teraz stroisz...

Sprawdź sobie czym jest GRM lepiej...

To może mi wytłuścisz CZYM JEST GRM? Bo z twoich poniższych postów wynika, że jest to przeniesienie G1 na silnik G2: NK.

Jak tak dalej pójdzie, to mody będą już powstawać tylko do Gothic 2: NK, bo będzie miał bardzo dobrą mapę z jedynki :ok:

Nieee, wcaleeee. Oni tylko przerzucają grę z silnika G1 na G2, A TO NIE SĄ IDENTYCZNE SILNIKI.

Ja pierdziele.... :facepalm: Oni nie implementują nowego silnika do G1, oni przenoszą grę na G2... Jak można być tak ciężko kapującym, by nie zrozumieć tego co napisałem?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przeniesienie G1 na G2 już jest odwołalne, jakbyś CELOWO nie omijał postów i tylko kopiował moje, już byś to wiedział.

GRM to TEXTUREPACK (w pewnym stopniu, bo dochodzą do tego jeszcze nowe modele itd), więc może mi wyjaśnisz jaki jest sens jest robienie TEXTUREPACKA do TEXTUREPACKA?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
GRM to TEXTUREPACK (w pewnym stopniu, bo dochodzą do tego jeszcze nowe modele itd), więc może mi wyjaśnisz jaki jest sens jest robienie TEXTUREPACKA do TEXTUREPACKA?
Czyli rozumiem, że aktualnie jest to TEXTUREPACK do G1?

To po prostu stary, dobry Gothic z podliftingowanymi teksturami. Fajnie wyglądają szczególnie te poprawione twarze w galerii. Dopiero tam zobaczyłem jak tekstury twarzy były tam rozmazane. Choć w samej grze zbliżeń na twarze nie było, więc tego nie widać. :) Tylko coś trochę długo nad tym pracują skoro najwcześniejszy news na oficjalnej stronie moda pochodzi z 2008 roku. Trochę za długo jak na zwykłą podmianę teksturek. Mam nadzieję, że mod kiedyś wyjdzie.

Zwykłą podmianę teksturek? Człowieku oni PRZENOSZĄ GRĘ NA INNY SILNIK. Nie wspominając o dużej ilości komplikacji, to już sama magiczna bariera stanowi problem.
Cały czas sugerowałem się tym, że jest to przeniesienie G1 na G2: NK, więc tak zrobienie TEXTUREPACKA do takiej wersji wydaje się sensowne.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Predzej nazwalbym to Paczką Zasobów, ze wzgledu na to, że to nie tylko zmienia tekstury ale i modele, świat :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
GRM jest samodzielna modyfikacja (GRM podobnie jak L'HIVER podmienia świat, modele, textury, częściowo animacje ), będzie dostępną tez paczka rodzaju graphics patchu podmieniającą tylko modele i textury ale to jest rzecz drugoplanowa (w porównaniu do GRM zawracająca bardzo mało contentu).

rezek10

rezek10

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakaś paczka, która dodawala by tylko modele i tekstury, bez ingerencji w trudność i statystyki? Jak to osiągnąć?

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Jest jakaś paczka, która dodawala by tylko modele i tekstury, bez ingerencji w trudność i statystyki? Jak to osiągnąć?

Jest Texture Pack (LINK) ale on pozostawia oryginalne światy czyli nie ma tych zajebistych wodospadów itp.

Możesz zainstalować mojego moda  :trollface: (LINK) tam są światy z L'Hivera a balans z Nocy Kruka.

Myszax

Myszax

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kurde jeszcze wcześniejszej wersji nie przejrzałem a już wyszła nowa ;p Takie pytanie mam. Czy autor powszechnie wyraził zgodę na używanie jego pracy w innych modyfikacjach ? I czy zna ktoś jeszcze jakieś mody, w których twórcy zgodzili się na korzystanie z zasobów ?

0 użytkowników
Do góry