ELEX 582969 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 582969

Odpowiedzi 1525

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

ELEX
#1320 2017-10-21, 09:55(Ostatnia zmiana: 2017-10-21, 10:03)
Zagraniczne portale recenzenckie dają od 6 do 8. Ty to Worek nazywasz dobrą grą? xD

Gdzie większość to i tak jest 7 maks 7.5.

http://www.metacritic.com/game/pc/elex 7.0  fanbojom udało się zrobić 7.1  :F.

http://www.metacritic.com/game/playstation-4/elex a o tym to lepiej nawet nie wspominać.

http://www.ign.com/articles/2017/10/20/elex-review

No bo na zachodzie w Ameryce lubią inne typy gier i dlatego elex nie dostał tych 8/10 od większości czy nawet 9/10!!!!!!!

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ja nie mówię o recenzjach tylko o opiniach, kurwa diuk xDDDD Nauczysz się czytać ze zrozumieniem? Wystarczy wejść na grupę ,,Jak będzie w Khorinis" i samemu zobaczyć :)

Do tego mała zależność: z tego co widzę, to Elex jest głównie hejtowany przez fanbojów Gothica :F

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Według mnie, Elex jest troszkę słaby, ale tylko jeśli chodzi o dialogi i animacje. Animacje nigdy nie były mocną stroną PB (popatrzcie na "drewno" w gothicach, często robione od niechcenia :P). Dialogi są zbyt długie, często chce się je pomijać (dodajcie do tego, że często dialogi są bez emocji, a przynajmniej z początku gry).

Pomimo tego, i tak zagrałbym w tę grę, bo wiem, że będzie niespodzianka, tak jak np. w G1, gdzie wszystko na początku cię morduje tylko spoglądając na ciebie, a później to działa to w drugą stronę (no, ale G1 był w chuj łatwy, bo dało radę wejść w dziesięciu strażników i rozwalić ich nawet nie otrzymując obrażeń, G2 w sumie to samo, ale to tylko jeśli wie się, jak grać w gry RPG :P).

Elex ma swoje wady, może mieć nawet ocenę 3/10, ale i tak jak wyjdzie to ocena ta może wejść nawet na 8 czy 9, bo, jak wiadomo, PB zawsze znajdzie sposób, żeby pochłonąć gracza. G3 było słabe, z tego co pamiętam to nawet nie potrafiło przebić oceny 5/10, po czym jak gra wyszła to wskoczyła na 7? 8? Wy po prostu widzieliście dwuminutowy gameplay i zaraz płaczecie, że gra ssie, bo animacje są brzydkie. Animacje brzydkie, to i zaraz grafika chujowa, modele chujowe, dialogi, klimat, wszystko. Większość z was zapewne nawet nie widziała tej gry a już płacze, że jest słaba. Idźcie pograć sobie w te wasze gry online, Hearthstone czy League of Legends, bo wam tylko grafika w głowie, a nie gameplay.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ukończyłem ELEX i oto kilka informacji odnośnie gry:
- Postać jaką grałem: Berserk (lvl 3 - Paladyn) miecze + czary
- Czas gry: 33 godziny (zostało jeszcze trochę zadań pobocznych ale mam dość)
- Ilość odcinków w playliście na YT: 30 (małe błędy w numeracji odcinków)
➡️Link do playlisty z całej serii: http://bit.ly/2yE48yM
Bardzo skrócona recenzja bez spoilerów:
➕ PLUSY ➕
+ Ciekawa fabuła i świat postapo
+ Przyjemny rozwój postaci (frakcje, skille itd)
+ Ciekawe zadania poboczne
+ Połączenie fantasy z science-ficion wyszło fajnie
+ Różnorodność uzbrojenia
+ Niesamowicie wciąga
➖ MINUSY ➖
- Niedopracowany system dialogów (dot. również wer. PL)
- "Drewniany" system walki (ma to swój urok patrz. Gothic)
- Momentami niedorzecznie wysoki poziom trudności walk
- Słabo oskryptowane NPC i przeciwnicy - łatwo ich oszukać
- Dziwne zakończenie (patrz. walka końcowa)
Generalnie wystawiam ocenę 7/10 to znaczy gdyby ktoś mnie spytał o "czy polecam fanom RPG?" odpowiadam:
- tak
Gra ma dużo błędów ale do wielu można się przyzwyczaić i całość przyjąć taką jaką jest. Nie bez powodu przegrałem 33 godziny w zaledwie 4 dni - naprawdę wciąga! Zakończenie pozwala nam przypuszczać iż możemy spokojnie czekać na ELEX 2.

I szczerze powiedziawszy to większość opinii graczy jest taka :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

ELEX
#1324 2017-10-21, 10:27(Ostatnia zmiana: 2017-10-21, 10:43)
Do tego mała zależność: z tego co widzę, to Elex jest głównie hejtowany przez fanbojów Gothica :F

A propsowany przez niezależnych graczy którzy grali w gothica, bo ojciec im kupił w biedronce?

Wy po prostu widzieliście dwuminutowy gameplay i zaraz płaczecie, że gra ssie, bo animacje są brzydkie. Animacje brzydkie, to i zaraz grafika chujowa, modele chujowe, dialogi, klimat, wszystko. Większość z was zapewne nawet nie widziała tej gry a już płacze, że jest słaba. Idźcie pograć sobie w te wasze gry online, Hearthstone czy League of Legends, bo wam tylko grafika w głowie, a nie gameplay.

Nie dopowiadaj sobie tego czego nie wiesz. Gameplay składa się z walki, a jak walka jest chujowa to sorry, ale questami według mnie nie da się tego uratować, ale ok grafika mi w głowie chociaż mam pc z 2011 i wieśka nawet bym nie mógł uruchomić na tym klocu. Ja czekam, aż Simen się za to zabierze i nagra Let's play, a nawet wtedy wątpię, że zmienię zdanie.

Jak dobrze, że nie ma M*, bo jego pierdolenia to już nie dałoby się słuchać. A on z nas wszystkich jest najbardziej niezależny i obiektywny.

G3 było słabe, z tego co pamiętam to nawet nie potrafiło przebić oceny 5/10, po czym jak gra wyszła to wskoczyła na 7? 8?

Dasz linka do tych 7 lub 8? Łap: https://archive.org/web/ może Ci się przyda.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

A propsowany przez niezależnych graczy którzy grali w gothica, bo ojciec im kupił w biedronce?

KOMPUTER:
Spoiler

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Duke Nukem, ty jesteś typowym haterem.  :lol2:
Weź wyjdź z tego tematu - zaśmiecasz go. Widziałeś tylko głupi gameplay walki i dla ciebie to już cała gra. Jeśli masz zamiar się tylko napierdalać z potworkami, to polecam Sacred, Titan Quest, Grim Dawn i inne tego typu gry. RPG to nie gra, w której tylko tylko bijesz przeciwników.

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

ELEX
#1327 2017-10-21, 10:54(Ostatnia zmiana: 2017-10-21, 11:27)
Weź wyjdź z tego tematu - zaśmiecasz go. Widziałeś tylko głupi gameplay walki i dla ciebie to już cała gra. Jeśli masz zamiar się tylko napierdalać z potworkami, to polecam Sacred, Titan Quest, Grim Dawn i inne tego typu gry. RPG to nie gra, w której tylko tylko bijesz przeciwników.

Czyli rozumiem, że w Elexie tylko pomagam matkom z chorymi dziećmi? Zero walczenia jak i zero potworów? Znowu dopowiadasz sobie coś, co nie jest prawdą, ale okej jak widać lubisz to bardziej niż M*.

Jak już pisałeś o tych 7 i 8 dla G3 po premierze to wysil się i to pokaż, bo trudno w to uwierzyć.

RPG to nie gra, w której tylko tylko bijesz przeciwników.
Zgadza się, ale RPG to nie gra w której poza questami nic nie robisz.

Kto ci kurwa powiedział, że 7 lub 8 po premierze? Gdzie ja użyłem słowa "premiera"? Szkoda czasu gadać z takimi jak ty.

G3 było słabe, z tego co pamiętam to nawet nie potrafiło przebić oceny 5/10, po czym jak gra wyszła to wskoczyła na 7? 8?

Czyli mam rozumieć, że jak gra wychodzi to tego nie nazywa się premierą? Tyle lat żyłem w pierdolonym błędzie :(.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto ci kurwa powiedział, że 7 lub 8 po premierze? Gdzie ja użyłem słowa "premiera"? Szkoda czasu gadać z takimi jak ty.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.

Ali G

ELEX
#1329 2017-10-21, 11:12(Ostatnia zmiana: 2017-10-21, 11:31)
  G3 było słabe, z tego co pamiętam to nawet nie potrafiło przebić oceny 5/10, po czym jak gra wyszła  to wskoczyła na 7? 8?

?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
To trochę pierdolenie, są gry, w których walka jest nudna/słaba, a resztą dają radę. Ja przykładowo nigdy nie byłem przekonany do KOTORA jak dowiedziałem się o tamtym systemie walki, ale spróbowałem i mimo, że nie jest to coś, czego bym tam oczekiwał (wolę zręcznościową), to całość nadrabiała to, a była to gra RPG i walk było trochę :)

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak

Dziękuje, kapitanie oczywisty. Oto Twój kamień głupoty.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
A ja powiem tak. Pod względem swobody i wyborów, elex jest najlepszą grą jaką w życiu grałem :)

I taka rada!!! inwenstujcie w inteligencje żeby mieć większy exp z mobów i questów na samym początku! Zwróci się.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Wystarczy wejść na grupę ,,Jak będzie w Khorinis" i samemu zobaczyć :)
Gothikawka to rakowisko, błagam cię. Ludzie dzielą się tam niusami z Goticzków, które były znane kilka lat temu, brandzlują się do Sueskiego, a admini mają się za nie wiadomo kogo, bo mają tę funkcję na tej i paru innych gównogrupach na fejsbuku, za to wszyscy na jakiekolwiek złe słowo o Goticzku (jak bardzo prawdziwe by nie było), dostają szału macicy, a OP wyłapuje bana.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

ELEX
Gothikawka to rakowisko, błagam cię. Ludzie dzielą się tam niusami z Goticzków, które były znane kilka lat temu, brandzlują się do Sueskiego, a admini mają się za nie wiadomo kogo, bo mają tę funkcję na tej i paru innych gównogrupach na fejsbuku, za to wszyscy na jakiekolwiek złe słowo o Goticzku (jak bardzo prawdziwe by nie było), dostają szału macicy, a OP wyłapuje bana.

A już myślałem, że tam nie ma fanbojów ;__; i są tylko niezależne opinie podparte faktami, a fanboje hejtują elexa xD.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wystarczy wejść na grupę ,,Jak będzie w Khorinis" i samemu zobaczyć :)

To ty chyba jednak na innej grupie byłeś xDDDDDDDDD

KOMPUTER:
Spoiler

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
To ty chyba jednak na innej grupie byłeś xDDDDDDDDD
Ok, ciężko się kłócić z takim silnym argumentem.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
A może był na tej grupie? Dlaczego od razu przypuszczasz, że pomylił grupy? :lol2:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wolf ja niczego ci udowadniać nie będę, poszukaj sobie normalnych opinii ludzi którzy maja na grę wyjebane a zagrali z ciekawości a nie fanboyów czy hejterów, to tak jakbyś się mnie pytał Czy AC jest dobra serio mnie kogoś kto ma wszystkie części na Uplay i masterował każda z nich, kurwa pytanie nie ma sensu bo zawsze odpowie ze warto. #pierdolony fanboy

Jak można do + zaliczyć dobra fabułę skoro ją poznaje się głownie z dialogów a te są lekko mówiąc nieporozumieniem większym od bugów gry, logika w dialogach to brak na każdym kroku.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

ELEX
Czy AC jest dobra serio mnie kogoś kto ma wszystkie części na Uplay i masterował każda z nich, kurwa pytanie nie ma sensu bo zawsze odpowie ze warto. #pierdolony fanboy

Tizgar źle rozumiesz idee fanbojstwa. Fanboy Gothica ------> wypierdalaj, Elex to gówno. Gościu który grał w Gothica z przypadku i przypadkiem jest na Gothicawce -------> niezależny opiniodawca, który jest obiektywny i daje obiektywną ocenę Elexowi.

Z racji tego, że ty lubisz AC powinieneś napierdalać swoim hejtem w AC Origins, bo przecież to nie jest to samo co stare asasyny xD.

Te słowa wielkiego Wora potwierdzają tylko idee fanbojstwa.

0 użytkowników
Do góry