ELEX 587708 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 587708

Odpowiedzi 1525

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Pranha Bytes wzięła sobie do serca słowo graczy o beznadziejnej walce i słabych animacjach i premiera zamiast być na początku roku została przełożona na połowę 2017.

Nawet jakby przełożyli na 2021 to i tak wątpię, czy coś by z tego wylepili.
Czas swoją drogą, umiejętności swoją.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Na pewno będzie wyglądać to lepiej jednak.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Zakończono pracę nad dubbingiem niemieckim. A więc skończyli pracę scenariuszowe, może rzeczywiście te kilka miesięcy do premiery będą wypełnione pracami nad animacjami.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
http://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.gry-online.pl%2FS022.asp%3FID%3D11573&h=0AQGMdrDD&enc=AZM9ZToCyYlIbrGwgFeucIUxCihvHMDAtka5lcNByXezgqAeI6y4IdY2Mc66rGs6LQs&s=1

- animacje i grafika są tak samo złe jak były

- żywy, świetnie zaprojektowany i ogromny świat

- nieciekawa walka wręcz

- znacznie ciekawszy model strzelania

- poziom trudności jest wysoki, gra jest wymagająca

- masa błędów, ragdoli i usterek technicznych

- system rozwoju postaci żywcem z Gothica

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Przecież 90% osób odrzucą animacje i walka wręcz niezależnie jak dobra fabuła będzie. A z racji że fabuła będzie słaba bo w każdej grze PB począwszy od G1 po R3 kończąć była ona kiepska to ta gra będzie jak już pisałem - gównem.

Czy te animacje i tak nie będą wymienione ? Przecież "podobno" z tego powodu głównie przesunięto premierę na połowę 2017.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#685 2016-10-17, 22:15(Ostatnia zmiana: 2016-10-17, 22:20)
kończąć była ona kiepska to ta gra będzie jak już pisałem - gównem.
Raczej srednia

,,
Przecież 90% osób odrzucą animacje i walka wręcz niezależnie jak dobra fabuła będzie"
Wlasnie widac po sprzedanych kopi risena3 :facepalm: Śmiem twierdzić ze większość graczy którzy kupują gry Pb kupują dla fabuly wlasnie

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

ELEX
#686 2016-10-17, 22:27(Ostatnia zmiana: 2016-10-17, 22:36)
Dla fabuły ? Która jest kiepska ? Przecież w R2 i R3 to była jakaś parodia a nie fabuła. Średnia ? Gdzie niby miałeś średnią fabułę ? W jakiej ich grze ? Średnią fabułę to miał jakiś morrowind, oblivion czy wiedźmin 1. Gothic 1 i 2 miały kiepską fabułę, jeszcze 1 próbowała być czymś więcej, ale w 2 to co to niby za fabuła ? 2 minuta gry idź zabij smoki główny quest na całą grę, no spoko. W 3 już byłó gówno bo w zasadzie nie było żadnej fabuły, a no tak, znajdź xardasa i 5 itemków, w Risenie 1 ten schemat powtórzony dwa razy, znajdź 2x x itemków aby popchnąć fabułę do przodu, w risenie 2 tak samo, a w risenie 3 tak ciekawa była ta fabuła że aż ją zapomniałem.

A SORY, zapomniałem o dodatku do gothica 2, tam fabuła rzeczywiście była w porządku, ale to był tylko dodatek, logiczne że łatwiej zrobić dobrą fabułę dla małego, dodatkowego fragmentu gry niż całej gry.

Powiedzmy sobie szczerze - fabuła w Elexie będzie leżeć, ta gra będzie sandboxem typowym takim jakim był gothic 3. A żeby stworzyć sandboxa z dobrą fabułą trza mieć ogromny budżet, jak na razie jedynie CDP Red się udało taką grę zrobić.

Jeśli ktokolwiek myśli że PB z wielokrotnie mniejszym budżetem da radę coś takiego zrobić nawet w mniejszej grze no to jest w błędzie, dla mnie ta gra fabularnie będzie pewnie na poziomie G3, tylko szkoda że animacja, grafika i cała reszta też będzie na takim samym poziomie, 10 lat temu mogło to dawać rade, ale dziś no tak średnio.

W skyrimie który miał wielokrotnie większy budżet też fabuła jest bardzo kiepska, jedynie w dragonbornie udało im się stworzyć coś ciekawszego i bardziej wciągającego.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wlasnie widac po sprzedanych kopi risena3 :facepalm: Śmiem twierdzić ze większość graczy którzy kupują gry Pb kupują dla fabuly wlasnie

Wiesz, że akurat sprzedaż Risena 3 była wyjątkowo słaba? Raptem 90 tys. kopii sprzedanych.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Akurat obecnie na steamie posiadaczy R3 jest 320tys.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wiesz, że akurat sprzedaż Risena 3 była wyjątkowo słaba?
Na pewno nie tyle co Jurigag pisze
Przecież 90% osób odrzucą animacje i walka wręcz niezależnie jak dobra fabuła będzie

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Akurat obecnie na steamie posiadaczy R3 jest 320tys.

Tak, jak ludzie mogli kupić za 10 zł to kwestia się zmieniła z czasem.
Na początku było to 90 tys. kopii.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

ELEX
#691 2016-10-17, 23:24(Ostatnia zmiana: 2016-10-17, 23:29)
Wytłumacz mi Mac Dun czemu nie ? Przecież logicznym jest że ludzie widząc kiepskie animacje i walkę w R2, potem to samo w R3 a potem ZNOWU to samo w Elex w końcu zrezygnują z tego powodu i nie kupią kolejnej gry, widać to już chociażby po sprzedaży R3 i R2, bo być może R3 niby był lepszą grą niż R2, bardziej składną i poukładaną do kupy tak kupiło go mniej ludzi bo znowu jeden z najważniejszych elementów które wykonuje się najczęściej w grze, nie rozmowy, nie zwiedzanie itp itd, tylko WALKA BRONIĄ leżała i kwiczała. Także dlaczego ludzie widząc to samo w Elexie mieliby o zdrowych zmysłach to kupić ? Chyba jedynie masochiści i zatwardziali fani produkcji PB.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#692 2016-10-18, 00:10(Ostatnia zmiana: 2016-10-18, 00:33)
bo znowu jeden z najważniejszych elementów które wykonuje się najczęściej w grze, nie rozmowy, nie zwiedzanie itp itd, tylko WALKA BRONIĄ
o_O Aha

Jak widać ludzie chcą nadal chetnie kupowac i grac w elex co widac po komentarzach

Gralem w sporo gier gdzie walka lezala, ale sama gra mi to zwracala z nadwyzka, no ale coz, niektorzy nie potrafia tego docenic

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tak, tylko żeby do czegoś dojść w grze RPG, trzeba będzie trochę pomachać mieczem.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W dalszym ciągu przypominam, że Mac Dun nie grał w Risena 3...

Sapharan

Sapharan

Użytkownicy
of Razielim
posty82
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • of Razielim
To ja jestem chyba jedyny, który będzie się cieszyć z ELEXa. Fabularnie możne i wszystkie wymienione gry nie SA perełkami, ale jednak nie da się okryć, że dla mnie te gry są perełkami. Gralę w Gothica 1, 2, 3, zmierzch bogów, arcania, risen 1, 2 i 3, i mój werdykt jest taki: G1, G2, G3, R1, R3 są.. zaznaczam, bo będzie ból dupy.. MOIM ZDANIEM świetne. zmierzch b(u)gów, arcania i risen 2 są słabe (anie jednej z trzech nie ukończyłem). ELEX mimo nietypowego świata, w którym jest mix fantasy z sci-fi może być dobry. a co do risena 3. Tak ludzie się go czepiają.. dla mnie jest naprawdę ciekawy, i system walki nawet tez mi się podoba. No ale to już kwestia gustu.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Tak gustu, który masz zwyczajnie zjebany i kiepski. Jeśli lubisz gówno to już twój problem. Nie nam to oceniać rzeczywiście :)

Też grałem w wiele gier gdzie walka leżała - właściwie to w 5 geir - g1, g2, g3 r2, r3. G1 i G2 jakos udało mi się ukończyć bo grałe w nie 10 lat temu, g3 już przeszedłem z sentymentu i przechodziłem je kilka miesięcy i głównie aby popodziwiać grafikę jak na tamte czasy. Ale R2 i R3 właśnie z powodu WALKI nigdy nie przeszedłem i nie przejdę bo ta gra STRASZNIE tym odrzuca. A z tego co widzę tak samo będzie w Elexie, więc niezależnie jaką świetną i genialną fabułę(PB I FABUŁA :D) czy klimat wymyślą ta gra będzie porażką i sprzeda się jeszcze gorzej niż R3 właśnie z powodu dwóch, w zasadzie trzech rzeczy - WALKA, grafika i animacje. Te dwa ostatnie byłyby najmniejszym problemem, tylko że aby popchnąć fabułę do przodu no to niestety ale trzeba walczyć i machać tym mieczem, tylko jak to robić jak system walki jest fatalny i daje zero przyjemności, udręka po prostu, tak samo było w R2 i R3.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czy ja wiem? Akurat system walki w G2 jest moim zdaniem przyzwoity.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
W porównaniu do takiego Morrowinda, to system walki w pierwszych dwóch Gothicach nie jest najgorszy.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nie jest najgorszy ale mógłby być lepszy.

0 użytkowników
Do góry