ELEX 587392 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 587392

Odpowiedzi 1525

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Mahridspoland

Ale dla mnie to jest chore, ja będąc dzieciakiem też uważałem gothici za super gry i myślałem że nic lepszego nie ma i nie będzie, ale po tych 10 ponad latach z perspektywy czasu te gry były co najwyżej dobre, ot nic nadzwyczajnego, o ile gothic 1 jeszcze mógł robić wrażenie, tak gothic 2 był po prostu na zasadzie więcej tego samego, tylko szkoda że masa elementów gry nie była taka sama i była dużo gorsza(np fabuła, klimat itp itd)

Po prostu dziwi mnie że są dzisiaj ludzie którzy piszą o tych grach że są genialne i bardzo dobre i w dodatku próbują pisać że ELEX też taki będzie, że dobrze się zapowiada itp itd, dla mnie to jest jebane zakłamaywanie rzeczywistości, a nie żaden kurwa gust. To że ktoś ma zjebany gust to już jego problem, ale niech przestanie zakłamywać rzeczywistość bo gry PB NIE SĄ GENIALNE I BARDZO DOBRE. I to że sobie dopiszesz że według ciebie, to to jest właśnie zakłamywanie rzeczywistości.

Jeśli podejdziesz sobie do losowego człowieka na ulicy i zaczniesz mówić że według mnie i mojego gustu jest pan XYZ i go szkalować "według mnie", no to łamiesz prawo wtedy i nikogo nie będzie interesowało że to było "według mnie" i mój gust.

Miejmy chodź za grosz rozsądku i przestańmy patrzeć na gry PB przez perspektywę czasu bo dla mnie to jest chore co poniektórzy tutaj uskuteczniają, genialne i bardzo dobre gry, czyli mam rozumieć to jakieś 70% innych gier to po prostu cuda trzeciego świata ?

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
A dla mnie jest chore na siłę wpierdalać komuś swoje poglądy i nie być w stanie zrozumieć, że komuś podoba się coś innego. Lubi Gothici i Riseny, to lubi Gothici i Riseny, na chuj drążyć temat?

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jurigag
@Mahridspoland
Tja, bo wy jesteście ultra dojrzali i gotowi do merytorycznej dyskusji. Napisać chujowe, jebane, kurwa, pojebane, spierdolone potrafi byle gimbus. Cała sztuka w tym by rzeczowo uzasadnić swoje zdanie. Na Filmwebie są moje recenzje wszystkich gier Piranha Bytes. Po waszych wypowiedziach tego nie widać, bo nie sztuka nasrać wulgaryzmami i wyzwiskami, a później nazwać się wielkim koneserem. Gdyby wszyscy mieli taki sam gust to byłoby po jednej grze z każdego gatunku, bo po co więcej skoro wszystkim podoba się to samo? Właśnie pokazujecie swoją "dojrzałość" własnym niezrozumieniem faktu, iż komuś może się podobać coś innego niż wam. Ale to działa vice versa i dla może być słabe coś, co wy uważacie za arcydzieło.

Jeśli podejdziesz sobie do losowego człowieka na ulicy i zaczniesz mówić że według mnie i mojego gustu jest pan XYZ i go szkalować "według mnie", no to łamiesz prawo wtedy i nikogo nie będzie interesowało że to było "według mnie" i mój gust.
No widzisz. Ty robisz to samo tylko nie na ulicy, a w necie.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Fareus
Zgadza się, tylko wiesz - to działa w obie strony.

@sebogothic
Następny, który się PRZYPIERDALA*. To jest forum, jest ono luźne, nikt nie ma kija w dupie za kilka wulgaryzmów, ale zawsze znajdzie się taki jeden "chujmanista", który się przyjebie. Ja się nie pluję, kiedy humanista poda mi coca-colę zamiast pepsi. Do rzeczy - za konesera się nie uważam, napisałem że lubię i to nawet rzekłbym bardzo lubię obydwa pierwsze goticzki, ale trzeba być naprawdę ślepym i pełnym (złudnych) nadziei fanboyem, żeby sądzić, że z ELEX'a wyjdzie coś lepszego od tego co teraz jest prezentowane na wszelakich materiałach. Przecież to tylko w dalszym ciągu odcinanie kuponów od (niezbyt udanych) mechanik i całokształtów Risenów, Pirania lubi to robić, czego dowód mamy we właściwie każdej grze ostatnio przez nich wyprodukowanej.

I tak na przyszłość, ogarnij paprocha, bo jak widzę słowo "dojrzałość" i to w twoim wykonaniu, to nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać. Bo gdybyś był taki "dojrzały" i "obiektywny" (rzekomy obiektywizm wywnioskowuję po stwierdzeniu pisania przez ciebie "recenzji" -  w pisaniu recenzji na pierwszym miejscu trzeba zachować obiektywizm, zwłaszcza, jeśli chcesz żeby twoja recenzja została wzięta na poważnie) jak to wielokrotnie podkreśliłeś, olałbyś temat i podszedł do sprawy ze stwierdzeniem "ilu ludzi tyle opinii". Ty zamiast tego wolałeś pokazać ponad wszystko, że to "twoja racja jest racja najtwojsza, a nawet jak jest ichniejsza, to twoja jest twojsza niż ichniejsza". Taka jest właśnie ta twoja "dojrzałość", wygodna tylko, kiedy pisana przez ciebie w odniesieniu do innych.

*Z dedykacją dla ciebie ;)

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

ELEX
#584 2016-05-30, 09:59(Ostatnia zmiana: 2016-05-30, 10:16)
Przecież przedstawiłem ci masę argumentów poprzednio których nigdy nie skomentowałeś za bardzo. Jak nie chce ci się ich czytać to co ja ci poradzę? @sebogothic

Jak napisałem wyżej, to nie jest lubienie czegoś innego. To jest zakłamywanie rzeczywistości. Przecież wszyscy gramy w taką samą grę - gothic 2 ma kiepską fabułę a to się w rpgach liczy najbardziej. Chyba że może ty masz jakąś inną fabułę, bo trochę nie rozumiem ? Jak rpg z kiepską fabułą może być GENIALNY ?

Tak samo dialogi - wszyscy gramy w TĄ SAMĄ GRĘ, to że komuś podobają się SŁABE DIALOGI po prostu słabo świadczy o jego GUŚCIE, po prostu go NIE MA i tyle, i zakłamuje rzeczywistość.

Wszyscy mama taką samą grę, to nie jest jak skyrim po 100 modach że ktoś możę mieć "coś" innego niż oryginalna gra. Do gothica nie dograsz sobie 100 modów i nie zmienisz sobie każdego aspektu gry. A fabuła i dialogi i wiele innych elementów gry jest NIEZALEŻNA od gustu, także pisanie że są one genialne czy bardzo dobre to po prostu zakłamywanie rzeczywistości i tyle.

Jak sobie lubi to niech sobie lubi, ale niech nie pisze że ta gra jest genialna czy bardzo dobra(nawet "według niego", bo jest masa aspektów niezależnych od według mnie które po prostu są słabe), bo to śmieszne po prostu, bo jeśli gothic jest genialną grą to jakieś 80% innych gier na rynku to arcydzieła i cuda 7 świata.

Z Elexem zapewne podobnie będzie podobnie, fanbyoe gothica i PB będą grali i będą zakłamywali rzeczywistość i ocena gry będzie zakłamana. I jakiś normalny gracz zobaczy, jakieś 7 czy 7.5 i pomyśli, e no to wcale nie tak źle, odpali grę pogra 2h i wyłączy ten chłam.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie mamy o czym pisać chłopaki. Nadajemy na zupełnie innych falach. Wróćcie do podstawówki i dowiedzcie się co znaczą pojęcia: recenzja, obiektywizm, gust.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@sebogothic

No i zobacz, czy nie miałem racji.

@sebogothic używa czaru "OSTATECZNY ARGUMENT AD PERSONAM PROSTO Z CZELUŚCI DUPY" - inkantuje czar słowami
Wróćcie do podstawówki i dowiedzcie się co znaczą pojęcia: recenzja, obiektywizm, gust.
Inkantacja czaru nie powiodła się - odbiorca, widząc z kim przyszło mu dyskutować, ma go głęboko w dupie ;).

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
No nie mamy o czym pisać chłopaki. Nadajemy na zupełnie innych falach. Wróćcie do podstawówki i dowiedzcie się co znaczą pojęcia: recenzja, obiektywizm, gust.

To chyba właśnie ty musisz wrócić do podstawówki i przejść cały proces nauki aby dojrzeć do dyskusji o gustach. Bo to że sobie napiszesz że masz taki i taki gust i dla ciebie gra jest genialna to ona taka nie jest, to jest zakłamaywanie rzeczywistości. Zresztą wyżej już napisałem, fabuła, dialogi, historia, postacie i cała masa innych rzeczy nie podlega pod ocenę gustu, bo tu nie ma że komuś się podoba a nie, albo jest to dobre, albo słabe. Co najwyżej ktorś może mieć inne doznania płynące z tych rzeczy, ale to że komuś się podoba coś słabego oznacza po prostu że mało mu wystarcza, ma słaby gust i tyle.

Żyj sobie dalej w swoim świecie. Do dyskusji o guście trza po prostu dorosnąć, widać u ciebie jeszcze nie czas :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@sebogothic   Pierwsza zasada TM. Jeśli nie lubisz tego samego co inni to jesteś pojebany.

dla ciebie gra jest genialna to ona taka nie jes

No, tak samo wasz wiedźmin.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wiedzmin 3 też nie jest zbyt interesujący patrząc po statystykach xDDDDDDDD A mówienie, że ta gra jest zajebista i nie wiadomo jaka jest wlasnie zaklinaniem rzeczywistosci xDDDDDD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
@Mahridspoland

Ale dla mnie to jest chore, ja będąc dzieciakiem też uważałem gothici za super gry i myślałem że nic lepszego nie ma i nie będzie, ale po tych 10 ponad latach z perspektywy czasu te gry były co najwyżej dobre, ot nic nadzwyczajnego, o ile gothic 1 jeszcze mógł robić wrażenie, tak gothic 2 był po prostu na zasadzie więcej tego samego, tylko szkoda że masa elementów gry nie była taka sama i była dużo gorsza(np fabuła, klimat itp itd)
No już, kurwa, nie szalej. W powszechnej opinii Gothic 2 jest lepszy od jedynki. Ponadto nie uważam, żeby gra oceniana średnio 9/10 przez recenzentów była najwyżej dobra. Rozumiem przekaz, który chcesz wytknąć fanatykom zaślepionym Gothicami, ale nie zaginajmy pałeczki w żadną stronę. Ponieważ zarówno Gothic 1,2 jak i Wiedźminy 2,3 to nie są żadne, że tak powiem popierdółki :)

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Czy ja wiem, dla mnie Gothic I wygrywa klimatem, a nawet fabułą. Gothic II jest o wiele bardziej "unormalniony" w kierunku typowego fantasy. Wybicie Magów Ognia czy poznanie prawdziwej tożsamości Śniącego są  świetnym zwrotami akcji, także narracja z jedynki bardziej mi odpowiada.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Jezus maria :D :D :D Ileż można :D :D :D
Wszyscy moje zdanie odnośnie Gothiców i Wiedźmina znają. Według mnie Gothici to gry z przede wszystkim niepowtarzalnym klimatem, genialną muzyką dającą znacznie lepsza imersje niż ta z W3, ciekawą historią, ale też wieloma brakami, Gothici to gry z prostym scenariuszem, bazujące na oczywistych schematach, ale mimo wszystko to nadal gry najbliższe mojemu sercu. I wolałbym G5 od W4.
A o Wiedźminach moje zdanie znacie, tak samo co do porównywania obu gier.

Chciałbym wypowiedzieć się o ELEX bazując na trailerze i screenach. Jestem w stanie przymknąć oko na jakość tekstur. Bowiem level design jest znakomity a sporo modeli (nie licząc postaci) wykonanych bardzo ładnie, a niebo i światło na niektórych rzutach wprost powala. Zaznaczę tutaj, że nazywanie gry "gównem" nawet przed testowymi pokazami dla dziennikarzy nie świadczy najlepiej o wypowiadającym się ;)
Tak więc widać postęp graficzny i jest on na plus. PB zawsze umiało robić ciekawe światy, jedyne podknięcia to te przy R2 i R3, wszystko można zresztą naprawić. Zwłaszcza, że teraz nie robią podziału na wyspy, półwyspy a swój ulubiony, jeden konkretny ląd. Póki co największe problemy dostrzegam w kwestii animacji i walki, liczę na poprawę.

Co do zadań i lore. Zadania będą opierały się na schemacie PPP, ale o ile dostaną ciekawą otoczkę fabularną to nie będę się skarżył. Samo lore mi się podoba. Generalnie (tak na pochybel hejterom) pragnę zaznaczyć, że to nie CDP Red, nie BioWare, nie Bethesda, ale właśnie Piranha Bytes próbuje odświeżyć formuły fantasy, sc-fi oraz post-apo i zamiast robić coś standardowego próbuje mieszać elementy aby stworzyć własną mieszankę i kto wie, może nowy pod-gatunek.

Kilka screenów:

Bardzo Risenowa jest ta zbroja.

I jak coś to potwierdziali już, że nie będzie można obsługiwać dronów i mechów.

Post połączony: 2016-05-31, 08:18
nie twierdze, że wyjdzie gra roku czy przełomowy RPG. Ale uważam, że jest szansa na dobrego RPG-a dającego zabawę na 70-100h a przy okazji pewien powiew świeżości.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@MacDun  @Werewolf  @sebogothic  dziennikarze byli w siedzibie Piranhi i grali w ELEX. Był Arasz z GOLa. Przed E3 mają być relacje, wrażenia.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Generalnie lipa, że nie będzie dronów/mechów.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Będą, lipa z tym, że nie będzie można nimi kierować ;(

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
O to mi chodziło.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=98486

Piranhie póki co nie planują sequela Gothica, ale myśleli nad koncepcjami, mają prawa i nie wykluczają kontynuacji. Sądzę, że jeśli ELEX okaże się klapą to kolejną grą będzie Gothic, jeśli okaże się sukcesem to dorobią może z 2 części i wezmą się za Gothica.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Niech Redzi kupią prawa do Gothica, chętnie zająłbym się remake'em Gothica xD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Nieee jeśli ma być sequel Gothica to chce go od Piranhi Bytes.

0 użytkowników
Do góry