ELEX 586314 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 586314

Odpowiedzi 1525

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#560 2016-05-28, 22:17(Ostatnia zmiana: 2016-05-28, 22:49)
E ? Jak na razie elex zapowiada się jak gówno, nie przestawili ŻADNEGO materiału gdzie gra by prezentowała jakikolwiek poziom, wszystko co do tej pory było zaprezentowane były co najwyżej słabe.
E, nie powiedziałbym. :P Świat przedstawiony na ss wygląda bardzo dobrze zaprojektowany, oraz inne rzeczy. Do tego świat ma być większy od g3 i nie będzie jak w risen 3 wyspami, wraca klimat surowy właśnie tych pierwszych gothiców. Potwory i postacie wyglądają ładnie. Tak naprawdę tylko animacje i system walki wygląda na ten moment chujowo. Jeśli fabularnie będzie lepszy od wszystkich risenów, i będzie bardziej dopracowany niż risen 1 to będzie ich najlepsza gra od czasu g3 do dalej. Ale to tylko moje zdanie !!!

Skąd wiesz żę wraca klimat gothiców ? Czym on jest
Gotycki/średniowieczny, śródziemnomorski klimat, a nie piracki, tropikalny jak w risenach 1 i 2 i 3.
Surowy klimat GD z g1 nigdy nie będzie, więc nie wspominam nawet.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

ELEX
#561 2016-05-28, 22:42(Ostatnia zmiana: 2016-05-28, 23:04)
Skąd wiesz że wraca klimat gothiców ? Czym on jest ? Postacie i potwory wyglądają ładnie ? No jakby gra wychodziła w 2006 roku, to wyglądałoby to ładnie.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

ELEX
#562 2016-05-29, 10:42(Ostatnia zmiana: 2016-05-29, 10:49)
Modele postaci, animacje, system walki- dno i żenada

Grafika, tekstury- poziom wyższy od dotychczasowego u PB, nie jest to np. Wiedźmin, ale wygląda ładnie

Budowa lokacji- absolutny majstersztyk!

Potwory- znośne, lepsze niż w Risenach

Opis obiecanych elementów rozgrywki i zawartości lore- mega ciekawy :D

Tak więc ja też czekam na ELEX. A teraz macie koncept arty (niektóre robią wrażenie):

No i screeny (część z nich jest na stronie)

I kilka newsów:

- będzie można strzelać z powietrza

- każdego NPC można zabić

- paliwo jetpacka starczy na...5 sekund (ŻE CO K*RWA?!)

Post połączony: 2016-05-29, 10:49
Jako pierwszych spotkamy Berserkerów (frakcja która odrzuciła wszelką technologię).

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sebogothic

ELEX
#563 2016-05-29, 11:39(Ostatnia zmiana: 2016-05-29, 11:45)
Tak jak pisałem wcześniej, póki co nie ma co oceniać tekstur, grafiki jako takiej czy animacji, bo to się jeszcze może zmienić. Pewnie większość z tych elementów została dodana tymczasowo jako taki placeholder. Póki co skupiają się na samej grze, misjach, mechanice, skryptach, a gdy to będzie skończone to wtedy skupią się na dopieszczeniu strony wizualnej. Wiedźmin 3 na pierwszych screenach prezentował się tak:
Spoiler

Ostateczny wygląd jest chyba troszkę inny, co? Z ELEXem może być podobnie. Oczywiście sporo też zależy od ich silnika czy jest dobrze zoptymalizowany i na co będą Piranie mogły sobie pozwolić dopracowując grafikę. Pewnie to dopieszczanie będzie przebiegało równocześnie z procesem optymalizacji. Już sama zmiana w oświetleniu może zmienić oblicze gry. Także póki co się o to nie martwię, bo pewnie dopiero za rok zobaczymy ostateczny efekt.
Fajne jest to, że wreszcie Piranie rezygnują z wysepek powracając do koncepcji jednego spójnego obszaru bez ekranów ładowania. Myślę, że ta zmiana wyjdzie na plus. Ciekaw też jestem jaka będzie konstrukcja samej gry pod względem fabuły i gameplayu. W Risen 3 mieliśmy pewną dozę swobody: kilka głównych celów, które mogliśmy wypełnić w dowolnej kolejności. Pamiętam, że do frakcji dołączyłem dopiero wtedy, gdy wykonałem większość, jeśli nie wszystkie dostępne zadania poboczne na wszystkich wyspach. To było pewnie gdzieś w 30 godzinie gry. W Gothicach i pierwszym Risenie dołączenie do frakcji było głównym celem i dopiero wtedy fabuła nabierała tempa.
A jeśli chodzi o 5 sek. jetpack to jestem jak najbardziej za. Gdyby był nieograniczony to kompletnie rozwaliło by to gameplay, bo nawet jeśli potwory byłyby świetnie rozmieszczone w świecie to i tak moglibyśmy je pomijać za pomocą jetpacka. A tak to będzie jedynie takie drobne udogodnienie przy dostaniu się na jakąś półkę skalną albo unikach podczas walki, czyli jetpack zstąpi zaklęcie lewitacji bądź przemiany w papugę z Risenów.
Liczę też na to, że lore ELEX będzie miało większą głębię w porównaniu do takich Risenów, których w ogóle nie czułem. W Gothicach udało im się świetnie uchwycić i przedstawić klimat świata. Poszczególne wydarzenia wydawały się być logicznym skutkiem poprzednich działań. A w Risenach w sumie nie wiadomo było o co chodzi. W każdej części pokonujemy kolejnego tytana i odpływamy statkiem w stronę zachodzącego słońca. Mam nadzieję, że będą jakieś ciekawe postacie z którymi się zżyjemy jak z Diegiem, Miltenem, Laresem i Gornem. A sama interakcja z otoczeniem (otwieranie skrzyń, smażenie mięsa) powinna przebiegać w samej grze, a nie w stosownym menu jak w Risenie 2 i 3.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Popieram przedmówcę, te screeny są bardzo ładne i grafika prezentuje się na nich całkiem nieźle, ale jakoś dziwnie różnią się od poprzednich, jak będzie - zobaczymy. Mnie jednak dalej nie przekonuje połączenie wysokiej technologii i jej braku, czasami ci goście na screenach tak kontrastują z otoczeniem, że aż oczy bolą, poza tym również dalej nie jest w stanie pojąć, jak ktoś, nawet posiadający magię - czy co to ma być - ma sobie poradzić sobie z kimś kto ma technologię, to tak jakby zestawić ze sobą dzisiejsze wojsko polskie z jakimiś dzikusami,  z puszczy amazońskiej, nie mieliby żadnych szans, nie wspominając o tym, że tam ta różnica jest dużo większa.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#565 2016-05-29, 11:59(Ostatnia zmiana: 2016-05-29, 12:42)
Mam nadzieje ze ta informacja to fake  :F To juz w risen 1 dalo sie dzieki czarowi lewitacji latać dluzej :ayfkm:

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Mam nadzieje ze ta informacja to fake  :F To juz w risen 1 dalo sie dzieki czarowi lewitacji latać dluzej :ayfkm:
Sam proces "wznoszenia się" trwał również dosyć krótko, ale przy swobodnym opadaniu można było sobie spokojnie zlecieć z najwyższych wzniesień. Miejmy nadzieję, że będzie to działać podobnie.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@sebogothic

Tylko że pierwsze screeny z wiedźmina 3 miałeś w 2013 roku, a gra wyszła 2 lata później, tutaj do premiery jest z 8-9 miesięcy, te tekstury już się nie zmienią.

No i klimat świata to miałeś tylko w I. Ja tego nie ogarniam, ostatni ich 4 gry były super kiepskie a tutaj ludzie oczekują cudów i że nagle zrobią grę na pozomie gothica I przynajmniej xD

Lepiej spodziewać się gówna, jakim elex będziei i być miło zaskoczonym że będzie to gra tylko kiepska a nie niegrywalny badziew.

Gdzie wy na tych screenach widzicie ŁADNE TEKSTURY ?! ?! ?! Skyrim/Wiedźmin 2 miały lepsze a są to gry które mają PIĘĆ LAT !

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
8-9 miesięcy, a przypadkiem nie końcem 2017?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Gra ma mieć premierę w pierwszym kwartale 2017 roku.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
http://screenshot.sh/m2e6gbvn8G02c

Może zobaczymy Xardasa w innej roli?  :D

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sebogothic

ELEX
#571 2016-05-29, 20:23(Ostatnia zmiana: 2016-05-29, 20:29)
Tylko że pierwsze screeny z wiedźmina 3 miałeś w 2013 roku, a gra wyszła 2 lata później, tutaj do premiery jest z 8-9 miesięcy, te tekstury już się nie zmienią.
Pierwotnie Wiedźmin 3 miał wyjść gdzieś na jesień 2014 roku. Założę się, że i ELEX nie ominie obsuwa. Dobrze by było, bo wolę dostać grę później, ale bardziej dopracowaną. Jak dla mnie to ELEX może wyjść w końcówce 2017 roku albo w I połowie 2018. Poza tym styl oprawy W3 przez okres produkcji zmieniał się kilkukrotnie:
Spoiler

Też nie mam żadnych oczekiwań, ale wolę nie nazywać czegoś gównem nim sam nie zagram i ocenię. Poza tym myślę, że poniżej pewnego poziomu nie zejdą, a Risen 2 i 3, choć nie mogą się równać z "jedynką", jak i G1 i G2 to mi się podobały. Daleki też jestem od nazywania ich 4 ostatnich gier super kiepskimi. Zauważyłem, że większość osób tutaj lubi sobie hiperbolizować. Naturalnie nie przebijają ich dwóch pierwszych gier, ale te uważam za genialne. Risen 1 i 3 są wg mnie bardzo dobre, Risen 2 i Gothic 3 są "tylko" dobre.

Trochę słabe jest to, że Piranie nie potrafią albo nie chcą stworzyć większych, tętniących życiem osad, NPCów reagujących na poczynania gracza, mających własnych rozkład dnia. W każdej kolejnej ich grze te elementy były przynajmniej częściowo upraszczane. A to wg mnie decydowało o sile ich dwóch pierwszych gier, które cechowały się świetnym klimatem i sporą dozą immersji.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
akceptuję że gry przyzwyczaiły nas do różnych głupot, ale jeżeli ten mech jest grywalny i będziemy nim mogli spacerować tu i tam, a potem zaatakuje nas koleś z mieczem i przegramy to kurwa nie chcę wiedzieć co siedzi tym kolesiom w głowach xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Xankir

Xankir

Złote Wrota
posty256
Propsy85
Profesjabrak
  • Złote Wrota
Trailer Elex z konwentu RPC:
https://www.youtube.com/watch?v=txv_EmxrSs0

,,Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty. Drugim zaś śmierć."
A.Sapkowski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
1:15 które można streścić: miecze, blastery, gady, mechy i nieznany klimat który może okazać się durny a może okazać się zajebisty

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@sebogothic

Masz po prostu zajebiście kiepski gust jeśli gothic 1 i 2 uważasz za genialne a risen 1 i 3 za bardzo dobre, dla mnie gothic 1 to co najwyżej dobra gra, gothic 2 średniak a risena 2 i 3 to po prostu kiepskie gry, g3 i r1 uważam za przeciętne gry.

A to że masz zajebiście kiepski gust to trochę źle świadczy o tobie :) Mało ci wystarcza najwidoczniej jeśli chodzi o gry, albo po prostu fanboyem jesteś tej firmy, bo nie mam kurwa ZIELONEGO pojęcia jak można oceniać R1 i R3 jako bardzo dobre gry, ani tym bardziej pojęcia nie mam jak można oceniać G2 z beznadziejnie poprowadzoną fabułą jako genialnego.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jurigag - O tobie świadczy źle to, że w ogóle oceniasz czyjś gust. De gustibus non est disputandum. Równie dobrze ja mogę napisać, że masz gówniany gust, a przez to pewnie zryty beret. Do czego to prowadzi?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Przeglądam i przeglądam. Na początku nawet coś tam "drygło", ale teraz widzę, że już nawet nie dryga. Zdechło. Miałem nawet kupić, teraz widzę, że co najwyżej przystąpię do abordażu, i to krótkiego. No po prostu
https://www.youtube.com/watch?v=BypStqicF-g

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Jurigag - O tobie świadczy źle to, że w ogóle oceniasz czyjś gust. De gustibus non est disputandum. Równie dobrze ja mogę napisać, że masz gówniany gust, a przez to pewnie zryty beret. Do czego to prowadzi?

Jak najbardziej o gustach się dyskutuje ale jeszcze do tego najwidoczniej nie dojrzałeś. Żyj dalej w swoim świecie i "genialnych i bardzo dobrych gier" PB. No kurwa, gdyby oni jeszcze kiedykolwiek wydali taką grę XD XD XD

To nie jest kurwa GUST. To jest zakłamywanie RZECZYWISTOŚCI, ale widzę niektózy nie są w stanie tego pojąć.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Jurigag

Nie wysilaj się, nie wytłumaczysz. Prawda jest taka, że pirania od wszystkiego co powyżej G2NK leży i robi pod siebie, od czasu do czasu podgarniając to gówno i próbując stworzyć z niego statuetkę. Tylko - jak to w przypadku gówna bywa - wszystko się rozpada zanim nabierze jakiegokolwiek kształtu. Risen 1 - w porządku, niech se tam będzie jak musi. Risen 2 - naprawdę kurwa? Risen 3 - no jest chujowo, ale do wytrzymania, jak się komuś BARDZO nudzi, to niech se tam pobierze i ponapierdala od wielkiej biedy. Ale ELEX, jak tak dobrze pomyśleć i wynieść się ponad jebane "fanboystwo" - to faktycznie smród. Przecież skoro teraz pokazują taką biedę, to (przecież wiadomo, że wycinają ze swoich gier połowę zawartości, która miała ręce i nogi) wiadomo, że finalnie to będzie kozi chuj. Wszystko co do tej pory ogarnęli w kwestii risenów, zmieszane w jednolitą masę i dopierdolone koślawą grafiką. No prośba. Tak trudno to zauważyć? Też się napalałem na ELEX'a, ale materiały mówią same za siebie. I proszę mi nie pierdolić, że to wczesne wstawki, bo skoro już teraz zaczynają zalewać materiałami (coś "nowego" regularnie co miesiąc) i to materiałami tak chujowej jakości, to lepiej już raczej nie będzie. Znowu miasta ze stosunkiem mężczyźni/kobiety 10:1, znowu te same animacje większości bestii. Na prawdę dalej mam wymieniać?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

0 użytkowników
Do góry