ELEX 586265 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 586265

Odpowiedzi 1525

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To nawet nie jest chuj wie co, to jest NIC. Jedno wielkie nic.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Takie wielkie nic jak to co powinieneś posiadać w głowie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Tak, twierdzę że ta gra będzie beznadziejna, a nawet gorzej - tragiczna bo PB od czasów Risena 1 takie gry robi i już tego raczej nie zmienią
Tu nie o to chodzi że oni robią chujowe gry, zagraj w Gothiczka bez patrzenia na niego z sentymentem. "Też za bardzo lubisz zwierzęta?" No kurwa, beka w huj. I te zadania! Przynieś mi sześć skór wilków, zadanie nadające się idealnie do Metina. Inne zadania wcale nie lepsze, w większości zadania rozwiązujemy bezmyślnym nawalaniem w PPM lub kradzieżą, genius. Po prostu oczekujemy od nich huj wie nie czego, jedna seria przypadła graczom do gustu i teraz jest wielki ból dupy bo wszystko inne - to nie gothic. Każdą jedną grę PB będziecie teraz porównywali do Gothic? Nie żałuję pieniędzy wydanych na żadną grę PB - po prostu nie porównuję ich do Gothiczka.

Gry w fazie pre-alpha to nieoteksturowane linie i koordynaty w rogu, a nie, że wszystko wygląda, jakby wystarczyło dopisać fabułę i przetestować.
Ok. Mam za sobą sześć produkcji gier komputerowych. Wszystkie materiały spoczywają ładnie na dysku. Zaczynam nową produkcję i co robię? Używam starych modeli chociażby jako placeholdery, czy klepię wszystko od nowa?

Ludzie zwrocie uwagę że to była prywatna prezentacja, wy nie powinniście byli tego widzieć - bo się do tego nie nadaje i zapewne nijak obrazuje produkt. Nie zdziwiłbym się gdyby cała ta scena była zrobiona w celach testowych/prezentacyjnych. A i grafika wcale nie jest taka zła, wiedźmin na rzutniku wyglądałby niewiele lepiej.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tu nie o to chodzi że oni robią chujowe gry, zagraj w Gothiczka bez patrzenia na niego z sentymentem. "Też za bardzo lubisz zwierzęta?" No kurwa, beka w huj. I te zadania! Przynieś mi sześć skór wilków, zadanie nadające się idealnie do Metina. Inne zadania wcale nie lepsze, w większości zadania rozwiązujemy bezmyślnym nawalaniem w PPM lub kradzieżą, genius.
No dobra, ale w takim wiedźminie niby nie było to samo? Ubij kilka topielców. Albo w TES Oblivion np.
W gothicu też było w chuj ciekawych zadań, np zabójstwo estebana, albo próba ognia. Dialogi też były bardzo dobre w gothicu, może wy po prostu nie lubicie takiego humoru. Do reszty popieram.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Mac Dun zagraj w Wiedźmina, a dopiero potem się wypowiadaj. Nie mówię o tym całym Elex patrząc na serię Gothic tylko na to jak studio PB robi teraz gry czyli chujowo. Moim zdaniem nie umieją robić nowoczesnych gier na taką skalę jaką oczekują gracze w tym ja. I nie mówię nawet o oprawie graficznej.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#185 2015-08-06, 21:25(Ostatnia zmiana: 2015-08-06, 21:33)
@Fabiosek  Grałem w wiedźmina 1, a podobno on jest najbardziej rpg. Jasne że było sporo ciekawych zadań, ale takie mmo questy też były.

@ down - Przecież już wymieniłem 1.  :pokerface:

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No chyba nie @Mac Dun 

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Po tych ostatnich dwóch powiedzmy sobie szczerze - HUJOWYCH GRACH powinni pokazywać na filmach po prostu świetne rzeczy i cuda, a aktualnie pokazali jedno wielkie GÓWNO I TAKĄ SAMA PORAŻKĘ jak risen 2 i risen 3. No sory, ale jeśli mają zamiar zrobić risen 4 o innej nazwie to niech powoli zaczynają składać wniosek o upadłość.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Może mi ktoś wytłumaczyć czemu Riseny 2 i 3 są hujowe? 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Moim zdaniem są przeciętne, ale to ze względu na przeciętna fabułę, słabą grafikę (Risen 2 z 2012 roku miał już grafikę do tyłu, a co dopiero R3), bardzo słabe animacje, słaby system walki itd...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Może mi ktoś wytłumaczyć czemu Riseny 2 i 3 są hujowe?

Hujowe animacje, jeszczcze hujowszy system walki, hujowa grafika, fabuła bez sensu(zwłaszcza w 3, w 2 w sumie też), beznadziejne dialogi, voice acting, nudne zadania poboczne, skopany rozwój postaci(to już lepszy był ten z g3 i risena 1), jedyne co w tych grach dawało radę to cycki patty :D w dodatku beznadziejnie napisane postacie, żadna nie zapada w pamięć gdzie w risenie 1 był przynajmniej ten inkwizytor i don esteban

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
No to widzę że nie mam co żałować że nie grałem nigdy w żadnego Risena .
Tylko dlaczego niby G3 jest według nie których słaby?

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to widzę że nie mam co żałować że nie grałem nigdy w żadnego Risena .
Tylko dlaczego niby G3 jest według nie których słaby?
Nie słuchaj tych impotentów intelektualnych. Risen 1 to bardzo dobra gra. Risen 2 jest dobra. Po prostu - tylko dobra. Nic wyjątkowego, nie nawiązuje jakos super do Risena 1, jest z gola odmienny klimat, jednak nadal jest dobry. Risen 3 to takie polaczenie miedzy Risen 2 i 1 i jest o wiele lepszy od Risen 2.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
O Risenie 1 słyszałem raczej dobre opinie a dwie pozostałe części.. jakoś o nich zapominałem, ale znając życie pewnie i tak zagram.
Skończmy temat Risenów, bo to nie temat o tym.

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
O Risenie 1 słyszałem raczej dobre opinie a dwie pozostałe części.. jakoś o nich zapominałem, ale znając życie pewnie i tak zagram.
Skończmy temat Risenów, bo to nie temat o tym.

nie warto tracić czasu bo jest to dno, a werewolf najwidoczniej jemu wystarczy takie gówienko ładnie podane

gothic 3 to po prostu dobry sandbox, fajna grafika, muzyka i dużo do zrobienia w świecie, przecież ta gra jest większa od risena 2 czy 3 co jeszcze gorzej świadczy o tych 2

co do elexa - osobiście mam nadzieje że gra im się uda, ale pewnie będzie jak zwykle

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#195 2015-08-07, 14:20(Ostatnia zmiana: 2015-08-07, 16:05)
Przecież Risen 1 był bardzo dobry, taki gothic 1 w innym universum.

@ DOWN - No ta, to prawda :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Problemem PB jest to, że opiera się na tych samych schematach, które nawiązują do Gothica. Powinni zdecydowanie się odciąć od Gothica, bez żadnych nawiązań do poprzednich gier. Przykład bagienne ziele z Gothica i tajemniczy narkotyk ELEX. Brzmi znajomo? Zapewne nawiązań i schematów będzie więcej. Nie piszę dlatego, że uważam je za złe, tylko nie lubię odgrzewanych kotletów.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Przecież Risen 1 był bardzo dobry, taki gothic 1 w innym universum.

Z tym się zgodzę, chodziło mi o Risena 2 i Risena 3

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Wasz pesymizm mnie dobija. Tak trudno wam zaufać PB? Chyba wiedzą dlaczego R2 i 3 się nie przyjęły i naprawą to.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Problemem PB jest to, że opiera się na tych samych schematach, które nawiązują do Gothica. Powinni zdecydowanie się odciąć od Gothica, bez żadnych nawiązań do poprzednich gier. Przykład bagienne ziele z Gothica i tajemniczy narkotyk ELEX. Brzmi znajomo? Zapewne nawiązań i schematów będzie więcej. Nie piszę dlatego, że uważam je za złe, tylko nie lubię odgrzewanych kotletów.
Ale to jest to, czego oczekują fani. Zobacz, że gdzie nie spojrzec na zapowiedzi czy to Risena 3 czy to teraz ELEX - to nie ma nigdzie 'Gra studia Piranii Bythes" tylko wszedzie jest "Gra twórców Gothica"! I tak było od Risena 2 az do teraz.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry