ELEX 586330 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 586330

Odpowiedzi 1525

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Risen 3 to nie gówno, tylko po prostu w miarę dobry rpg w innym klimacie, nie myl pojęć.  To że ci się nie podoba to jest inna kwestia.  RPG PB jako nieliczne trzymają wysoki poziom, i nie robią gier tylko dla kasy. A Risen 3 na pewno nie jest gorszy od W3, po prostu PB to mniejsze studio, i nigdy nie zrobią rozmachem gry jak wiedźmin.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
RPG PB jako nieliczne trzymają wysoki poziom, i nie robią gier tylko dla kasy. A Risen 3 na pewno nie jest gorszy od W3, po prostu PB to mniejsze studio, i nigdy nie zrobią rozmachem gry jak wiedźmin.

Nie robią dla kasy bo ich gier nikt nie kupuje  :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Wowoz, na Twoim miejscu uważałbym z krytyką - przed nami Edengard :D

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Przecież ja potrafię przyjąć krytykę więc o co chodzi :P A zapewne taka się pojawi zważywszy na to, że EG jest we wczesnej fazie produkcji :D
@Sawik  edenGRAD

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
RPG PB jako nieliczne trzymają wysoki poziom, i nie robią gier tylko dla kasy. A Risen 3 na pewno nie jest gorszy od W3, po prostu PB to mniejsze studio, i nigdy nie zrobią rozmachem gry jak wiedźmin.

Nie robią dla kasy bo ich gier nikt nie kupuje  :lol2:
Jakby nikt nie kupował to by nie robili kolejnych gier  :lol:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ale robią totalne crapsony... popatrz na ich ostatnie produkcje:
Gothic 3, Riseny i co tam jeszcze?
Wszystko utrzymane w podobnej konwencji z podobną mechaniką. Te gry dla mnie są słabe.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wszystko utrzymane w podobnej konwencji z podobną mechaniką. Te gry dla mnie są słabe.
A dla mnie nie są wcale słabe. Dla mnie to zaleta, bo nie lubię jak seria zmienia się bardzo. Gothic 3 wyszedł taki, bo joowod naciskał z wydaniem gry, więc był kiepski.

A Risen 3 niby czemu jest zły? Prócz tego że klimat jest inny :hmmm:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Sorry, ale gry PB są 100 razy lepsze od tych pożal się boże gier dzisiejszych gier bioware.  
Jestem święcie przekonany, że nie grałeś ani w Mass Effecta, ani w DA: I. Nie, w DA:I  wiem, że nie grałeś.

Risen 3 to nie gówno, tylko po prostu w miarę dobry rpg w innym klimacie, nie myl pojęć.  
Gdzie on tutaj myli pojęcia? Nie potrafisz przyjąć krytyki na klatę i nie rozumiesz, że PB robi słabe/przeciętne gry? Osobiście mi się Risen 3 podobał, ale doskonale rozumiem ludzi, za co go hejtują. Liczba Twoich szarych komórek niestety nie jest wystarczająco duża, by to zrozumieć.

RPG PB jako nieliczne trzymają wysoki poziom, i nie robią gier tylko dla kasy.
:pokerface: Nie wiem nawet jak to skomentować.

A Risen 3 na pewno nie jest gorszy od W3, 
:facepalm: Naprawdę to napisałeś?

po prostu PB to mniejsze studio, i nigdy nie zrobią rozmachem gry jak wiedźmin.
Założę się, że ekipa pierwszych dwóch Wiedźminów nie była większa od ówczesnej PB.

A Risen 3 niby czemu jest zły? Prócz tego że klimat jest inny 
Sztampowe, sztuczne animacje, średnio ciekawe walki z bossami, Niezbyt urozmaicona fabularnie (brak lore), Śmieszne style walki, szczególnie mocne ciosy (:lol2:), średnia (jak na 2014 rok) grafika, niewidzialne ściany, kiepscy towarzysze (seriously? po co to wprowadzili jak nie umieją tych postaci dobrze poprowadzić),  

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
"Dla mnie to zaleta, bo nie lubię jak seria zmienia się bardzo. G" - Jesteś żałosny. Najeżdżasz na AC, które z roku na rok niewiele się różni (nie, nie jestem fanem), a teraz mówisz, że nie lubisz jak się zmieniają. Risen 3 jest gorszy od Wiedźmina 3 i to o wiele.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Gothic, Gothic, dajcie nam Gothica! Dostajecie bardzo podobną grę, opartą, szczególnie fabularnie, na tych samych schematach i narzekacie, typowy tM. 
Serio, Gothic 1 był dla mnie sporym letdownem, po intro i łomocie od Bulita liczyłem na ciężki więzienny klimat, nie o proszenie na każdym kroku o pomoc i kupę uczynnych ludzi z Diegiem na starcie. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Piranie same pisały ze gothic 1 tez nie był do końca taki jaki chcieli, skończył im się budżet i musieli wydać go na szybko, za to 2 według mnie jest bardzo dobra. Aha i nie ma to jak porównywać dialogi z kilkunastoletniej gry pegi +12 z wiedźminem.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Mnie się jedynka podobała właśnie za więzienny klimat. Nikt nami się nie opiekuje, Diego pomimo tego, że nas broni, to wcale nie mówi: "sorry za moich przyjaciół, ale są w gorącej wodzie kąpani, masz tu cały ekwipunek, jedzenie, a jeśli ktoś ci będzie dokuczał, to mi powiedz, a ja dam mu nauczkę". Mówi po prostu swoje imię, krótko wytłumaczy co i jak, tak od niechcenia.
Jeśli chodzi o robienie gier pod pieniądze, to jest w tym coś prawdy, ale chyba mylą ci się firmy. Oni po prostu nie starają się na każdy sposób zdzierać pieniędzy z ludzi, robią grę i tyle, głównymi zdziercami są kurwy z EA.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#92 2015-07-08, 20:55(Ostatnia zmiana: 2015-07-08, 21:15)
"Dla mnie to zaleta, bo nie lubię jak seria zmienia się bardzo. G" - Jesteś żałosny. Najeżdżasz na AC, które z roku na rok niewiele się różni (nie, nie jestem fanem), a teraz mówisz, że nie lubisz jak się zmieniają. Risen 3 jest gorszy od Wiedźmina 3 i to o wiele.
Tak kurwa, jeszcze powiedz mi że gothic i risen 2 jest taki sam  :pokerface: Przecież właśnie przez zmianę od risen 1 były hejty na risen 2  -_-

Jak już chcesz się przypierdalać to spójrz na splintell cell co zrobili z tą serią, właśnie dlatego nie lubię.
A to że gry PB są podobne nie przeszkadza mi, natomiast AC tak? Jeszcze jakieś wąty?

@Simen Nie, dla mnie nie są średnie. Ja oceniam rpg przez postacie, fabułę, świat przedstawiony, questy poboczne, dialogi, a nie system walki i animację. I dla mnie te pierwsze rzeczy PB robi bardzo dobrze. Grałem w DA 1, DA2, i w ME. Wystarczy mi tego syfu.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Jeszcze jakieś wąty?

Chcę zobaczyć krew!

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mnie się jedynka podobała właśnie za więzienny klimat. Nikt nami się nie opiekuje, Diego pomimo tego, że nas broni, to wcale nie mówi: "sorry za moich przyjaciół, ale są w gorącej wodzie kąpani, masz tu cały ekwipunek, jedzenie, a jeśli ktoś ci będzie dokuczał, to mi powiedz, a ja dam mu nauczkę". Mówi po prostu swoje imię, krótko wytłumaczy co i jak, tak od niechcenia.
Jeśli chodzi o robienie gier pod pieniądze, to jest w tym coś prawdy, ale chyba mylą ci się firmy. Oni po prostu nie starają się na każdy sposób zdzierać pieniędzy z ludzi, robią grę i tyle, głównymi zdziercami są kurwy z EA.
Oczywiscie, że tak. EA ostatnio wydaje jakies gówna do Inkwizycji za 20zł :lol2: dodające dwie zbroje, konia, miecz, łuk i oporządzenie podnienej twierdzy :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja oceniam rpg przez postacie, fabułę, świat przedstawiony, questy poboczne, dialogi, a nie system walki i animację. I dla mnie te pierwsze rzeczy PB robi bardzo dobrze. 
Jak już pisałem, postacie z R3 są bardzo słabe, side questy to już wgl, a fabuła jest momentami tak niespójna i nielogiczna, że lepiej nią dupę potrzeć. Dialogi są krótkie i rzadko kiedy rozbudowane. I przykro mi, mój drogi (znaczy w sumie głupi chuju, ale to inna sprawa), ale system walki i animacje również tworzą całość gry. To, że nie zwracasz na nie uwagę to spoko, ale nie masz KURWA NAJMNIEJSZEGO PRAWA NARZUCAĆ INNYM, ŻE TEŻ TO MAJĄ ROBIĆ. 

Grałem w DA 1, DA2, i w ME. Wystarczy mi tego syfu. 
Niedawno Krzysztof Gonciarz opowiedział coś bardzo ciekawego na ten temat odnośnie jego filmów. Ma setki tysięcy polubień, pozytywne komentarze, mnóstwo subskrybentów, ale nie, oczywiście jeden jebany widz mu napisze, że to nie jest to, co kiedyś i wypalił się.

To samo może się odnieść tutaj: Ludziom się podoba, chwalą te gry, ale nie, oczywiście jeden jebany Mac Dun przewyższa ich wszystkich i mówi innym, jak sprawa wygląda naprawdę. W grach, które wymieniłeś ludzie przeważnie czepiają się polityki, ale tutaj należy mieć pretensję do EA, a nie BW, ale skąd Ty to też możesz mieć.

W skrócie: WYPIERDALAJ. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Tak szczerze to każdy po części ma racje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wiadomość Macka/Mac Duna na GG:

Nie gralem w risen 3
ale w risen 1 gralem, i gra byla bardzo dobra
Nie, ja już po prostu nie wierzę.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Krzysztof Gonciarz

Oglądasz Krzysia ? :lol2:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Krzysiu jest zajebisty ;D