ELEX 582833 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 582833

Odpowiedzi 1525

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
pakuj w siłe i zręczność. Co prawda masz respawn potworów wiec pakowanie w inteligencje zeby miec wiekszy exp z potworów czy z questów nie jest warty świeczki. Poza tym jest amulet który daje większy exp z questów a dublowanie skill + amulet nie będzie działać podwójnie tak więc wisz.

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A co daje zręczność ?

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I na jakim levelu dołączyć do frakcji ? Mam obecnie 7 level i planuje dołączyć do Berserkerów. Czy mam się udać do innych  miast i wykonywać zadania ?

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
sam sobie odpowiadasz na pytania. Idź w świat. Ja dołączyłem mając 30 lvl. Rób wszystkie questy dla frakcji po prostu.

A co do zręcznosci... to masz w grze napisane na co wpływa zręczność

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tia, szkoda tylko że byle ścierwojad mnie ma na 2-3 hity, nawet Duras jest cienki. A jak najlepiej zarabiać elexit ?

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Zagraj na łatwym poziomie. Naucz się zbierania trofeow z mobow

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mr. Exile

ELEX
#1446 2017-11-07, 00:03(Ostatnia zmiana: 2017-11-07, 22:46)
No jednak lepiej zagram na łatwym, bo nawet normalny daje ostro popalić co dopiero kolejne poziomy.

Post połączony: 2017-11-07, 22:46
A i mam pytania co do potworów. W jakim czasie się respawnują ?

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Ja już po wróceniu do jakiejś lokacji po krótkim czasie (teleportem) miałem respa potworów. One nawet nie respią się z rozdziałem, tylko pewnie co godzinę (?). Nie wiem. W każdym razie dość często.
I wy też tak mieliście, że po bodajże 4 godzinach gry wpadło osiągnięcie, które chce, abyśmy grali 80 godzin? xD

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

smox

ELEX
#1448 2017-11-09, 19:35(Ostatnia zmiana: 2017-11-09, 19:43)
Wcześniej ukończyłem grę Berserkiem, a teraz Klerykiem. Przyznam, że Berserkiem grało mi się lepiej. Te wszystkie wynalazki kleryków jakoś nie przypadły mi do gustu. Zostało mi ukończyć Elexa jako Banita.
Krótkie podsumowanie - Elex może nie jest grą wybitną, ale to fajna gra. Wciąga i ma niesamowity klimat. Jeżeli przymknąć oko na drobne niedoróbki i błędy spolszczenia, to śmiało można dać ocenę 8.5, a w porywach nawet 9.

https://zapodaj.net/37bdb05244ea6.jpg.html

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Zgodzę się. Na błędy techniczne za bardzo uwagi nie zwracałem, ale błędy tłumaczenia strasznie mnie wkurzały, ale Dóży Jim to już było przegięcie pały.
Mimo wszystko gra bardzo dobra, wciąga. Grę ukończyłem jako Kleryk, niedługo zabieram się za Banitę.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niestety bida z kasą więc sobie nie pogram ale może kiedyś :/

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Ja kupiłem wersję pudełkową za 160 zł w empiku dzień przed premierą.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Myślałem, że tylko cena Elexa jest wysoka, ale strasznie ceny gier premierowych podskoczyły w górę. Dawniej za premierową grę płaciło się 100 zł. Możliwe ze takie ceny są już od dawna, ale takie przemyślenia mnie naszły, gdy przeglądałem gry premierowe w Empiku.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Drożeją, drożeją. Pamiętam jak kiedyś nówki po 100 zł maksymalnie chodziły, a po roku to była już połowa ceny.

https://www.youtube.com/watch?v=MUaSQEsirKg

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Myślałem, że tylko cena Elexa jest wysoka, ale strasznie ceny gier premierowych podskoczyły w górę. Dawniej za premierową grę płaciło się 100 zł. Możliwe ze takie ceny są już od dawna, ale takie przemyślenia mnie naszły, gdy przeglądałem gry premierowe w Empiku.
To nie jest akurat nic dziwnego. Dziwne jest to, że Elex jako ta gorsza gra, zamiast próbować konkurować liczy sobie tyle samo :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To nie jest akurat nic dziwnego. Dziwne jest to, że Elex jako ta gorsza gra, zamiast próbować konkurować liczy sobie tyle samo :D
A Elex to jak zaliczyć ? Do produckji klasy B ?

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przykro mi ale niestety tak.

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mr. Exile

ELEX
#1457 2017-11-12, 16:55(Ostatnia zmiana: 2017-11-12, 17:03)
Dlaczego "Przykro mi"

Post połączony: 2017-11-12, 17:03
I tutaj pytanie do tych którzy skończyli Elexa. Ile wam zajęło godzin grania ?

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Robiąc zadania dla wszystkich frakcji, łącznie ze Szponami, zeszło mi 89 godz. Oprócz zadań poznałem tajemnicę Callana, i zebrałem wszystkie fragmenty mapy.
Grę można przejść w znacznie krótszym czasie. Wystarczy wstąpić do dowolnej frakcji olewając zadania dla innych. Czytałem, że wystarczy 26 godz.

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Mi za pierwszym razem - bodajże 38 godzin, bo trochę olewałem eksploracj, ale zadania zrobiłem prawie wszystkie.
Przechodzę drugi raz i postaram się zajrzeć w każdy kąt.

0 użytkowników
Do góry