Problem z dźwiękiem! ;/ 6290 23

O temacie

Autor ExedusHQ

Zaczęty 23.06.2015 roku

Wyświetleń 6290

Odpowiedzi 23

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Godmorgen!

Od jakiegoś czasu borykam się z brakiem dźwięku w komputerze, był w naprawie, jakiś czas wytrzymywałem ale teraz się do tego zabrałem ponownie, informatyk telefonicznie (powiedział tylko o sterownikach) nic nie pomógł w tej sprawie a póki co wolę was zapytać o radę niż odsyłać PC'a z powrotem.Znalazłem sterowniki (odpowiednie), nawet dwa razy, ale nic nie pomogło.Więc co jeszcze mi pozostało?

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Przede wszystkim, zanim zaczniesz instalować jakieś sterowniki, zobacz w Menadżerze Urządzeń (mój komputer i właściwości) czy masz zainstalowaną kartę dźwiękową. Jeśli nie, to ściągnij odpowiedni sterownik, najlepiej skopiuj 'hardware ids' i wklej w google, wtedy bedziesz mial pewność że ściągasz odpowiedni. 

Jeśłi kartę dźwiękową masz poprawnie zainstalowaną, to sprawdź gniazdo jack w komputerze i spróbuj użyć gniazda z przodu jeśli masz, albo innych głośników/słuchawek. 

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Fareus niestety, mój problem jest całkiem inny. ;/

@RoMek w Menadżerze Urządzeń nie mam karty dźwiękowej.Ale po wpisaniu ,,hardware ids" odtworzyłem krótki filmik, robiłem to samo co na filmie i doszedłem do pobrania Driver Easy.Tam wykazało, iż mam kilka nieaktualnych sterowników ale przy dźwięku mam odpowiedni sterownik, więc właściwie nic nie zrobiłem, co teraz?W MU powinna być karta dźwiękowa i coś z tym zrobić czy po prostu wymienić gniazdko jack?

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Google > [model twojej płyty głównej] sound driver

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie znam się zbytnio na tym ale chyba wiem w czym tkwi problem, po prostu mój informatyk dał mi złą płytę główną.Na mój model płyty głównej znalazłem sterowniki, ale na 64-bitowej wersji Win XP, a ja mam 32.Nie wiem czy to ma jakieś wielkie znaczenie, także czekam na waszą wypowiedź.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Twój 'informatyk' musi być niezłą ciamajdą skoro oddał ci komputer jak podejrzewam po naprawie, z niedziałającym dźwiękiem. Mam nadzieję, że dużo mu nie płaciłeś. Windows xp x64 jest dosyć niewygodnym systemem, bo wiele programów na nim nie działa i są problemy np. ze sterownikami, bo producenci sprzętu nie zawsze szykowali sterowniki pod tą wersję Windowsa. Podaj model płyty głównej, to może znajdziemy jakiś odpowiedni sterownik.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Konia z rzędem za znalezione sterowniki, znając życie to pewnie ja źle szukałem.Tu masz model płyty głównej: P4i65G.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Niestety, ale nie znajdziesz sterownika do karty dźwiękowej pod obecny system. Polecam zainstalowanie Windows XP w wersji 32 bitowej. To będzie najlepsze rozwiązanie.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Zainstaluj stery do płyty głównej (jak masz płytkę to z płytki jak nie to poszukaj w necie).

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@RoMek no przecież mówiłem, że mam 32 bitową wersję.Ale już nic raczej nie zrobię, niedługo i tak mam kupować nowy komputer. :d
@Kelten ze sterownikami do płyty głównej jest chyba tak samo jak do karty dźwiękowej, czyli nie zainstaluje.

Już dam sobie z tym spokój, parę następnych tygodni bez dźwięku przeżyję.W każdym razie dziękuję za dobre chęci i pozdrawiam. :lol:

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
http://www.asrock.com/mb/Intel/P4i65G/?cat=Download&os=XP

ten sterownik drugi na liście C-media Audio bedzie normalnie działał na xp.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Spróbuj zainstalować to co ci Romek podesłał jeśli się nie zainstaluje to pokaż tu komunikat.
Wg. mnie do płyty powinno się instalować kompletny zestaw sterowników wtedy masz pewność ,że nie będzie zgrzytów.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@RoMek @Kelten oto komunikat z instalacji, dodam że nic nie miałem włączonego.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Ten problem to właściwie niewiadomo z czego, czy występuje jakiś błąd systemowy? czy sama instalka jest uszkodzona ? tego się raczej nie dowiemy.
Pokaż jeszcze screena z managera urządzeń (punkt z kartą ).
Może coś się źle zainstalowało i trzeba to wywalić.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wypakuj sobie sterowniki i zainstaluj je windowsowym narzędziem do szukania nowych sterowników. Użyj ręcznego wyboru folderu na dysku.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Kelten karty dźwiękowej tam nie widzę (tak jak mówiłem wcześniej), no chyba że o to chodzi: 

@Aztek Zainstalowałem, w prawym dolnym rogu jest już Głośność ale dźwięku nie ma nadal.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Ten C-Media AC97 Audo Device to twoja karta dźwiękowa. Jest poprawnie zainstalowana. Jeśli nie działa, to spróbuj tak jak pisałem wcześniej podłączyć inny sprzęt albo sprawdzić czy suwak głośności nie jest na samym dole xD

Albo usuń sterownik do karty i wszystko co ma napisane "C-media" przez "dodaj lub usuń programy" i wtedy zainstaluj jeszcze raz to co ci wysłałem.

ps: sterownik usuwa się poprzez menadżer urządzeń klikając na urządzenie i wybierając "odinstaluj"

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Usuń ten sterownik co mówi Romek ale zrób po tym restart kompa(powinien się sam od nowa wgrać). 
Tak sobie pomyślałem ,że to może problem z wejściem (od głośników / słuchawek co to masz).

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

ExedusHQ

Problem z dźwiękiem! ;/
#19 2015-06-27, 13:37(Ostatnia zmiana: 2015-06-27, 13:55)
@RoMek @Kelten chyba problem z wejściem, sterowniki już usuwałem i zainstalowałem na nowo (Te co Romek dał).Spróbuję jeszcze raz, jak nie zadziała to chyba będzie trzeba wymienić wejście od głośników.

@Edit i nie działa, ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?  :/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry