Fallout 4 93248 248

O temacie

Autor Paser

Zaczęty 3.06.2015 roku

Wyświetleń 93248

Odpowiedzi 248

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nie chcę się przechwalać ale pamiętam jeszcze wastland od interplay, można ją ściągnąć w abandonware ale trzeba dużo silnej woli żeby w to grać po tylu latach

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
E tam walka, przeboleje jak nadrobi klimatem i fabułą, a z tego co widzę jest potencjał :)

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
E tam walka, przeboleje jak nadrobi klimatem i fabułą, a z tego co widzę jest potencjał :)
new vegas ma niepowtarzalny klimat.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Złapałem ostatnio wolnego czasu, a że miałem ochotę na jakieś post apo, ściągnąłem sobie f4. I jak najbardziej muszę się zgodzić z @Maciej  . Gorszego syfu dawno nie widziałem, a myślałem, że po f3 gorzej nie będzie. Chujowa fabuła (akurat tego po betheshicie mogłem się spodziewać), system walki, który mi w ogóle nie przekonał, wszechobecna nuda, świat też jakiś taki słaby. Pierwszy raz w życiu żałuję, że nie posłuchałem Maćka... Dlatego ostrzegam, omijajcie ta kupę!!

Chyba Cię Ali suty swędzą. Co ty możesz wiedzieć kurwa o Falloucie 4, skoro pewnie pograłeś 15h - tak, mam Twojego steama, widziałem. Fallout 4 jest zajebisty i zaraz wyjaśnię dlaczego tak jest:

- zajebisty plotline, gdzie można w końcu przejść grę po różnej stronie barykady
- genialny wstęp z wybuchającą bombą atomową
- feeling broni, możliwość customizacji, itp
- ciekawie rozrysowani towarzysze, interesujące dialogi z npcami. W szczególności wzruszył mnie ghul, który był pracownikiem Vault-Tec, a to mi się rzadko zdarza
- pancerze wspomagane <3
- fajne potworki i miejscówki.

W skrócie: Ali, nie znasz sie i tyle. Fallout 4 krulem post-apo RPG'a , a 1 i 2 to gówno dla wymoczków. Nie pozdrawiam.

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Co wy fanzolicie? xD @Maciej  jak zwykle plecie bzdury, ale że ty @Ali G liżesz mu dupę? xD Fallout 4 to zdecydowanie najlepszych falloutów i jedna z najlepszych gier i jeden z najlepszych RPGów, z którym może rywalizować tylko Wiedźmin. O 1 i 2 nie chce mi się nawet rozmawiać, bo to 2 stare izometryczne gówna, w które nikt by dziś nie grał gdyby nie sentyment. Chyba największa jego zaleta to to, że zapoczątkował świetną serię Bethesdy. Jeśli chodzi o f3 i nv to są na podobnym poziomie. Trudno mi ocenić, ale 3 chyba minimalnie lepsza za klimat i questy, nv miał za to lepszą fabułę.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
O kurwa kisne. F4 co najwyżej może ubiegać się o największy shit jaki zrobiła bethesda(choc nie f3 nic nie pobije). Ten sam schemat co w ich każdej grze, znikoma fabuła, duży, ale nudny świat, totalny brak fizyki, a o mechanice walki nie wspomnę. Stokroć wolę izo niż patrzeć na takie gówno, które odbiera chęć do życia. Samo to jak chwalisz f3 i f4, mogę uznać, że się gówno znasz. Nawet Maciek zaczął z sensem gadać, co o Tobie nie mogę powiedzieć. Więc ić stond lizać gowienko betheshitu.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Sam jesteś jak ten schemat. Prawda jest taka, że jesteś jebanym hejterem Bethesdy i ich zajebistych gier. To co te gry mogą mi dać, czego nie mogą zrobić nawet te Twoje chwalone izo-shity to SWOBODA, rozumiesz? Mogę iśc, gdzie chcę, mogę robić zadania jakie chcę. I wolę patrzeć z pierwszej perspektywy, gdzie czuję się jakbym to widział na własne oczy. A tak w ogóle to idź się pucować z Maciejem, skoro tak bronisz. Macie taki sam chujowy gust. Nie pozdrawiam.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Fallout 4
#228 2017-07-29, 14:04(Ostatnia zmiana: 2017-07-29, 15:04)
@Maciej to prawda?

Grałem pół roku temu na czystej grze, bez ani jednego moda i technicznie nie ma na co narzekać, teraz ładnie załatali grę więc śmiało można grać, bugi widoczne są bardzo rzadko, jest też sporo modów poprawiających grę, więc tutaj już możesz sobie poszukać bo niektóre mody naprawdę zadziwiają  Tutaj masz próbkę możliwości, dla mnie robi mega wrażenie
https://www.youtube.com/watch?v=4tLgVn77w9k

Osoby broniące f4 nawet nie będę komentować,  w f4 potrafią być nawet 2 dialogi takie same prawie  :lol:

W fallout new vegas mieliśmy 3 bardzo duże wybory fabularne i zakończenia, oraz kilkanaście średnich wyborów które rożniły się miedzy sobą.

Dodatkowo w fallout new vegas
Nawet nie ...
musimy zabijać głównego antagonisty naszego, a wypuścić go wolno
A w f4 ? Bez komentarza   F4 to t nie rpg, to fps z elementami rpg
Tak samo jak pierwszy deus ex 1, czy system shock 2 a deux ex 1 jest 100 razy lepszy od f4 pod względem treści, f4 to nudny sandbox bethesdy

Na tvgry pl jest masa filmików w których chłopaki wypominają milion wad f4

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Sam jesteś jak ten schemat. Prawda jest taka, że jesteś jebanym hejterem Bethesdy i ich zajebistych gier. To co te gry mogą mi dać, czego nie mogą zrobić nawet te Twoje chwalone izo-shity to SWOBODA, rozumiesz? Mogę iśc, gdzie chcę, mogę robić zadania jakie chcę. I wolę patrzeć z pierwszej perspektywy, gdzie czuję się jakbym to widział na własne oczy. A tak w ogóle to idź się pucować z Maciejem, skoro tak bronisz. Macie taki sam chujowy gust. Nie pozdrawiam.
HAHAHAHA ...
Zajebista swoboda, biegać po pustym nudnym świcie, zajebiscie. To idź sobie w daggerfalla zagraj będziesz mógł biegać dwa tygodnie bez przerwy. Tak samo questy, po kilku podobnych się już nimi zaczyna rzygać. Wiec Ty idź liz jaja dla bethesdy, może kolejne gowienko Ci wydadzą, by pleb mógł się nim cieszyć....

@Maciej
Dzięki za rady, teraz już wiem co i jak :)

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Jesteście kurwa śmieszni. Tak się znacie na Falloutach jak ja na Dark Souls. Pierdolenie Macieja pomijam, bo jest jak zwykle bezpodstawne, ale po Tobie Ali się tego nie spodziewalem.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Bo ja obiektywnie oceniam gry i nie jestem ignorantem i fanobojem jak wy. Więc jak pisałem idźcie lizać dla betheshitu jajca.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@WinterKing Kereth

Muszę ci to przyznać, nawet ja kupiłem twoje bajeczki przez pewien czas, i już zapomniałem o tym co pisał dawny Kereth. Naprawdę myślałeś, że nikt się tego nie zorientuje? Ja pierdole, to już jest poważna sprawa, nie zostawię tej sprawy. Daję ci kurwa moje słowo

Ma ktoś jeszcze coś do dodania?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Po prostu nie każdy szanuje wydawanie gier w takim kształcie, w jakim wydaje Beztesta: półprodukty, które potem łatają latami, po czym i tak są niedojebane pod względem bugów, do tego brak konsekwencji wyborów, jeżeli jakieś są. Nie ruszałem nigdy serii Fallout, ale Elder Scrollsami jestem w stanie podeprzeć to, co wyżej napisałem, a z tego, co czytałem, to te dwie serie są zbieżne pod tym względem. Co następna odsłona TES, to gorsza.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

Fallout 4
Ja pierdole, to już jest poważna sprawa, nie zostawię tej sprawy. Daję ci kurwa moje słowo

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
@WinterKing Kereth

Muszę ci to przyznać, nawet ja kupiłem twoje bajeczki przez pewien czas, i już zapomniałem o tym co pisał dawny Kereth. Naprawdę myślałeś, że nikt się tego nie zorientuje? Ja pierdole, to już jest poważna sprawa, nie zostawię tej sprawy. Daję ci kurwa moje słowo

Ma ktoś jeszcze coś do dodania?

* Że BG mi się podobało to nie ukrywam, ale lubię sobie z tego robić bekę.
* Fallouta 1 i 2 przeszedłem raz, fajny izometryki na jedno przejście, ale to już było.
* Fallout 4 fajny, bo przekonał mnie do tego @Werewolf choć czasami jego opinie są na pograniczu ciamajdowania. :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nom, polecałem. Na początku nie chciał się przekonać, ale trułem mu dupę, trułem i w końcu ściągnął, zagrał i mi dziekował :P A teraz nawet nad kupnem się zastanawia.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Żal...

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Fallout 4
#239 2017-07-29, 15:23(Ostatnia zmiana: 2017-07-29, 15:40)
Kereth, w temacie atlantisa napisałeś czemu uważam Baldura za dobrego, a w pw go zachwalasz, zgłoś się do lekarza skoro masz rozdwojenie jaźni. :D  Nagle ci się zmienił gust, bardzo śmieszna sprawa xD  Kończę offtop, bo pan Simen czuwa

EDIT:

Podajcie w takim razie ciekawy quest poboczny z fallouta 4? W fallout new vegas była ich masa.

Spoilery ali, chociażby
quest z kanibalami w kasynie, quest z kryptą którą pokryła roślinność, quest z bractwem stali, quest z ostatnimi towarzyszami enklawy, można by wymieniać tak dalej, i dalej ... i dalej

Poza tym

W fallout new vegas mieliśmy 3 bardzo duże wybory fabularne i zakończenia, oraz kilkanaście średnich wyborów które rożniły się miedzy sobą.

Dodatkowo w fallout new vegas
Nawet nie ...
musimy zabijać głównego antagonisty naszego, a wypuścić go wolno
Czy w falloucie 4 był tak rozbudowany wątek główny, o różne drogi?  A sam wątek f4 tego ojca i syna jest tak słaby, patrząc na wątek główny fallouta new vegasa że głowa boli

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry