Debata 2015 (+ nowy przepis prawny) 66164 241

Ankieta

Duda czy Komorowski?

Andrzej Duda
33 (80.5%)
Bronisław Komorowski
8 (19.5%)

Głosów w sumie: 40

Głosowanie skończone: 2015-05-24, 22:02

O temacie

Autor R4zor

Zaczęty 17.05.2015 roku

Wyświetleń 66164

Odpowiedzi 241

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Debata 2015 (+ nowy przepis prawny)
#140 2015-05-24, 13:21(Ostatnia zmiana: 2015-05-24, 13:29)
Dobrej nocy pisiorki
Wątpię, aby ktokolwiek z tych tutaj którzy "podpalają polskę" (jak stwierdził jeszcze obecnie panujący prezydent-rezydent) głosował przeciwko zgodzie i bezpieczeństwu ze względu na swoje sympatie do pisu. Z resztą, jak by nie było to właśnie ten znienawidzony przez wszystkich kaczyński był najbardziej przyzwoitym polskim prezydentem przez te 26 lat "wolności" i z perspektywy lat, bez bieżącej nagonki w mediach może to stwierdzić każdy, kto patrzy uważnie. Jakby nie było, ja już na prawdę wole ten słynny kaczystowski terror i wjazdy do mieszkania o 6 rano (choć to problem zdrajcy komora i reszty) niż obściskiwanie pierdolonych komuchów i innych kraśków na salonach przez najwyższe władze państwowe bo za to w normalnym kraju to już jest sznur. Głosowanie na postsowieckich agentów, tylko dlatego aby nie być za pisem to jest już rodzaj wyższego spierdolenia umysłowego. Niestety inaczej nie mogę tego ująć ani nawet pojąć :|.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

#141 2015-05-24, 13:32(Ostatnia zmiana: 2015-05-24, 13:42)
bo za to w normalnym kraju to już jest sznur.
thorolandia to nie moje ulubione miejsce

tylko dlatego aby nie być za pisem to jest już rodzaj wyższego spierdolenia umysłowego.

z tym się zgadzam

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
szczęść boże, pisowskie dziwki xD
Masz czas do 21 dziś, żeby się nawrócić  :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
O kurwa, to dziś faktycznie :lol2: 
Co prawda od pierwszej tury prawie w ogóle się tym nie interesowałem, ale mam nadzieję że Duda wygra, a moje jedyne uzasadnienie - Komorowski miał swój czas, którego nie wykorzystał. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
ostatnie słowo... jeżeli wygra duda, mam nadzieję że nie będzie sterowany przez kaczyńskiego, bo to byłaby najbardziej ohydna rzecz którą mógłby kaczyński zrobić.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Kazzmir, nie dostrzegasz jednej rzeczy - Kaczyński nie bedzie nim sterowal. Wszyscy sie cieszyli, że bedzie bronek prezydentem bo sądzili, że głupi to nieszkodliwy. Tymczasem głupim można łatwo sterować i tak też robili z bronkiem. Duda głupi nie jest, ani w sensie wiedzy ani w sensie szeroko pojętego rozumu. Dlatego nim nikt sterować nie bedzie. Nie zdziwie sie, jak sam wysteruje kaczora :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Nie zdziwie sie, jak sam wysteruje kaczora :lol2:

porównując obie debaty, w pierwszej duda był nieporadny, w drugiej był agresywny. druga debata to nic innego jak sterowanie nim. on jest nieporadny, i z tym jest mu dobrze, agresywny duda jest jeszcze gorszy niż ten pierwszy. to tak jakby komorowski nagle stał się kimś innym, od razu widać by było że coś jest nie tak.

duda dał się namówić na bycie kimś, kim nie jest. to jest sterowanie, dla zdobycia władzy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
następny przykład sterowania, czemu nie gliński. byłby dużo lepszym prezydentem niż zestresowany i nieporadny duda, któremu wmówiono że może być prezydentem.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy jeżeli na sparingach używam technik bokserskich, a nagle zaczne dużo kopać to oznacza, że ktokolwiek mnie na to namówił? Czy może raczej sam wyciagnalem wnioski, żeby dołożyć nogi do rąk?

Post połączony: 2015-05-24, 14:39
Nieporadność, a kultura to dwie różne rzeczy. Dla mnie obydwie debaty dla Dudy, choć powinien atakować częściej pytaniami o WSI, Pro Civili i tak dalej, jednak powinien to robić w taki sposob jak robil to wtedy - spokojnie, nie wtryniać sie zdanie - zupelnie przeciwnie do bronka.

KOMPUTER:
Spoiler

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

#150 2015-05-24, 14:44(Ostatnia zmiana: 2015-05-24, 14:56)
oczywiście że powinien, ale żeby być skutecznym politykiem trzeba mieć grubą skórę i być skurwielem, po pierwszej debacie stwierdzam duda taki nie jest. w drugiej mówił głosem hofmana, mastalerka i kurskiego. to nie są najlepsi doradcy. inaczej, gdyby w drugiej debacie był sobą, z całą pewnością zdobyłby zaufanie jakiejś grupy ludzi niezdecydowanych i takich którzy woleli by głosować na komorowskiego.

nie był sobą, był kimś innym, dla mnie to zły objaw.

nawet to że duda ma na drugie sebastian, nie sprawi że na niego zagłosuję xD

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
choć powinien atakować częściej pytaniami o WSI, Pro Civili i tak dalej
Moim zdaniem nie powinien i dobrze, że tego nie zrobił. Zauważ, że duża część głosujących to janusz z grażyną, którzy nie mają pojęcia o polityce z włączonym TVN-em i mają generalnie to w dupie - łatwo jest nimi manipulować. Gdyby Duda Komorowskiego otwarcie zaatakował, to zaraz by Niusłik wraz z gazetą tej kurwy Michnika i TVN-em przedstawili Dudę jako oszołoma i nawiedzonego pojeba. Taki właśnie jest PiS! Kaczyński wywoła III Wojnę! Polacy, głosujcie na zgodę i bezpieczeństwo!

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W sumie troche racja, ale jakby to zrobil w odpowiednim momencie (np. porownując do czegos ,,Tak jak pan w WSI panie prezdyencie" taki przyklad), odpowiednio spokojnym tonem to nic by nie zrobili :P

KOMPUTER:
Spoiler

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#153 2015-05-24, 16:09(Ostatnia zmiana: 2015-05-24, 16:16)
thorolandia to nie moje ulubione miejsce

A jaka kara jest twoim zdaniem adekwatna do zdrady stanu, działania na szkodę państwa? Najwyższą osobą w państwie zostaje osoba zamieszana w oszustwa podatkowe i kontakty z ruskimi szpiegami i dosłownie nic się nie dzieje. Sami jako państwo wystawiamy sobie tym wizytówkę, zwłaszcza że historia komorowskiego nie jest precedensem. Baba pracująca w sklepie społem z dnia na dzień zostaje wiceministrem obrony narodowej! Dla mnie to nie jest śmieszne, to jest obrzydliwe i nie chce kraju, gdzie za takie rzeczy grozi co najwyżej teoretyczna kara więzienia.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Thoro, powiedz to gdzieś publicznie, napisz pisma, rozpocznij zbiorowy ból dupy, pisanie o tym na niszowym forum o moddingu prawie pełnoletniej gry jest wprost genialne. Jak ci się nie chce to skończ, bo przecież ci się nie chce, jak każdemu.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#155 2015-05-24, 16:52(Ostatnia zmiana: 2015-05-24, 17:18)
jakby mi na tym wielce zależało to bym poszedł śladem kukiza. mimo to, nadal mam prawo wyrażania swoich opinii a ty w obecnie podważasz sens i celowość jakichkolwiek dyskusji w ogóle.

Post połączony: 2015-05-24, 17:17
Nie zdziwie sie, jak sam wysteruje kaczora :lol2:

porównując obie debaty, w pierwszej duda był nieporadny, w drugiej był agresywny. druga debata to nic innego jak sterowanie nim. on jest nieporadny, i z tym jest mu dobrze, agresywny duda jest jeszcze gorszy niż ten pierwszy. to tak jakby komorowski nagle stał się kimś innym, od razu widać by było że coś jest nie tak.

duda dał się namówić na bycie kimś, kim nie jest. to jest sterowanie, dla zdobycia władzy.

Te "debaty" to gówno takie same jakim jest "pani" monika olejnik (gównem i agentem sb), z resztą prowadząca jedną z tych debat zadająca tendencyjne i korzystne dla jednego z kandydatów pytania, ale pomijając nawet to. Co to za debata, gdzie przed faktem pytania są znane sztabom wyborczym a odpowiedzi odpowiednio wyrachowane i skrojone zgodnie z żydowskim kluczem społecznym. To jest kpina i brak szacunku do wyborców. Rezydent, który przez 5 lat miał problem, aby publicznie nie popełnić gafy, człowiek mający problem ze słownictwem nagle staje się recytującym erudytą albo jakimś takim dziwnie pobudzonym (pierwsza debata). To są zadania na wymiar prezydencki? Młode osoby zdające maturę ustną z polskiego mają poprzeczkę postawioną na podobnym poziomie  :facepalm:

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Komora wygra tu wszystko jest ukantowane. Ale jeszcze mam nadzieje że uda się Dudzie.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
ukantowane
:facepalm:

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
CytujPolej go benzyną. Ale ja nie chcem, to mój tata.

CytujAno trzeba wybrać mniejsze zło i mniej więcej do tego się wszystko sprowadza. Mój żon głosuje na Dudę, ja na Bronka, od poniedziałku będę spał na wycieraczce Oboje nie idźcie na wybory, zostańcie w łóżku i dwa problemy na jednym ogniu rozwiązane.

Przeczytałem cały ten temat, żeby znaleźć jakąś wskazówkę rozwiązania swojego problemu moralnego i przypadkiem odnotowołem, że pierdolicie co niektórzy straszne głupoty XD. Reprezentantami racjonalnej postawy w mojej ocenie są: jak zwykle Adanos; i wyjątkowo Kazz. Dlatego myślę, że oddam jednak nieważny głos tak jak pierwotnie postanowiłem i może raz jeszcze spróbuję przekonać ojca, że nie wie co czyni, że michnik go okłamał.

CytujKorwin nie potrafi od kilkudziesięciu lat przedstawić wyliczeńJakich wyliczeń? Ekonomia to nie matematyka. Nie da się policzyć jak ludzie będą się zachowywać w nowych warunkach ekonomicznych. Trzeba najpierw wprowadzić zmianę, a potem ew. można pokusić się o jakieś szacunki.

CytujZa to w terenie zabudowanym albo sie kurwa jezdzi 50km/h (w nocy 60km/h) albo jest sie baranem i zagrożeniem i nie powinno sie mieć prawka. Sorry za odkop starego subtematu ale kurwa mózg mi przez nos wypłynął jak to przeczytałem. Ale żeby się nie wdawać w jakąś rozwlekłą polemikę przedstawię tylko kilka zdjęć:

Spoiler
[img width=16,height=16]http://themodders.org/Themes/Inferno/images/icons/assist.gif[/img]This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1600x618.
[img width=750,height=289]http://s5.ifotos.pl/img/1jpg_wspeswn.jpg[/img]
[img width=16,height=16]http://themodders.org/Themes/Inferno/images/icons/assist.gif[/img]This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1600x618.
[img width=750,height=289]http://s10.ifotos.pl/img/3jpg_wspesww.jpg[/img]
[img width=750,height=289]http://s2.ifotos.pl/img/2jpg_wspesws.jpg[/img]
Jest to oczywiśćie jak widać TEREN ZABUDOWANY, na którym obowiązuje ograniczenie do 50, główna droga łącząca dwie duże miejscowości. Mało kto zwalnia tam poniżej 100km/h. Na odcinku kliku kilometrów na których obowiązuje ograniczenie jest kilka domków. Nie ma tam pieszych bo niby dokąd by oni mieli leźć? Do najbliższego sklepu jedzie się samochodem, każdy wie że ulica jest ruchliwa. Na ostatnim zdjęciu jest nawet ograniczenie do 40 i ostrzegający nas przed niebezpieczeństwem wykrzyknik. Nie tyczy się on jednak tego domku co tam stoi tylko tego że tam hen na końcu tej długiej drogi jest taki mały mostek. Zimą może i warto zwolnić tam do 60 ale na litość nie do 40... nigdy. Nikt, kto jeżdzi codziennie samochodem, wcale nie zapierdala, tylko po prostu jeździ, ma różne obowiązki, zadania lub po prostu szanuje swój czas, nie usiedzi tak długiej drogi pierdząc chyba na dwójce 40 km/h i patrząc jak powolutku mija kolejne drzewa, bo zwyczajnie zaśnie umrze.

Tak w sumie @KolegaZWojska to pierdolisz. Ogólnie za to co napisales i same zdjecia przyznalbym racje, ale zapomnialeś o najwazniejszej rzeczy - jesteś w Polsce, a te znaki byly stawiane przez Polaków. Zachowujesz sie, jakbyś Polakiem nie był. Przecież każdy Polak wie, że nawet po takiej wsi, gdzie są trzy domy na krzyż, teren zabudowany siegający ledwo 100metrów i najblizszy sklep kilka kilometrów dalej - nawet w takiej wsi znajdzie sie Pan Mirek, Pan Wiesiu, Pan Włodek co codzien beda najebani chodzić po ulicy. Dla nich wlasnie jest ten teren zabudowany.

Dziś jechalem sto kilometrów i mijalem wlasnie takie miejsowosci - gdzie droga prosta, zadnego chodnika, a teren zabudowany sięga 100-150 metrów. I ja bylbym w stanie zrozumieć i powiedzieć ,,No tak, glupie prawo" gdyby nie to, że parenascie metrów dalej leżał najebany typ w rowie.

KOMPUTER:
Spoiler

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Nie śmiej się z tego. To może być tak. Naobiecują, a potem sprawa cichnie. Lech Wałęsa obiecywał każdemu po 100 milionów i co? nie dał. Proste..

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

0 użytkowników