Błędy i bugi w wersji 1.4 119516 298

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 15.05.2015 roku

Wyświetleń 119516

Odpowiedzi 298

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Masz zapis przed wejściem do siedziby nekromanty?
Ja mam zapis przed przejściem przez kraty i ucieczką przed lawą - powtarzanie tego fragmentu nic nie zmieniło. Może z waypointami coś jest źle, choć tego nie sprawdzałem?
Tak przy okazji to już tych rebeliantów przed Starą Kopalnią mogliście choć trochę zróżnicować, a nie klony xD

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ogólnie modzik spoko. Tylko te ciągłe wczytywania przez te potwory... :/ P.S Gdzie najbliżej łowców trolli znajdę cieniostwora lub skrórę?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Masz zapis przed wejściem do siedziby nekromanty?
Ja mam zapis przed przejściem przez kraty i ucieczką przed lawą - powtarzanie tego fragmentu nic nie zmieniło. Może z waypointami coś jest źle, choć tego nie sprawdzałem?
Tak przy okazji to już tych rebeliantów przed Starą Kopalnią mogliście choć trochę zróżnicować, a nie klony xD
Daj zapis.
Oni i tak robią za tło. xD

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

Zucklov
Quest Pack Team

Błędy i bugi w wersji 1.4
#63 2015-05-17, 22:45(Ostatnia zmiana: 2015-05-18, 00:07)
http://www.speedyshare.com/WctFP/savegame2.rar
Jeszcze co do tej muzyki: z tym też ewidentnie coś jest nie tak. Na jednym zapisie jestem już po wyjściu od nekromanty, na tym wyżej przed pierwszą rozmową z nim; i na tym wyżej po wczytaniu muzyka fajnie wszystko gra, podczas ucieczki też gra, ale chyba jak już się dochodzi do końca drogi to już nie, a w siedzibie nekromanty na pewno. Opuszczam siedzibę i też cisza. Zmiana zenów też nie pomaga i już nigdy na tym save muzyki się nie usłyszy.

Post połączony: 2015-05-18, 00:03
Okej, sam poczytałem skrypty, sprawdziłem i odkryłem w czym leży problem. Brak muzyki związany jest z nazwami utworów w folderze. Z tego, co zauważyłem to walkom w bossami (do których należy ucieczka przed lawą) są przyporządkowane ponumerowane utwory - dla lawy tego utworu nie ma, jest pod inną nazwą i trzeba zmienić mu nazwę z CAVE_ESCAPE na BOSSFGT6_DAY_STD. Muzyka jednak nadal jest zepsuta, ponieważ zamiast ciszy będzie przygrywał w kółko ten utwór; na moje oko problemem jets ta zmienna BOSSFIGHT, która najpewniej nie zeruje po ucieczce. Nie wiem w jaki sposób się ona jednak zerowała po walce z Truanem, która jest pierwszą ze specjalnym utworem - po prostu jeszcze trochę pobiegałem po komnatach, jednak w tym przypadku takiej możliwości raczej nie ma - chyba że kamerą na kodach :D Inną opcją jest też dojście do bestii z bagien i modlenie się, żeby tym razem zadziałało.

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Może ktoś podać kod na Rodneya? Bo zniknął on po przyprowadzeniu Carlsona do obozu, prawdopodobnie zginął, bo po przespaniu się nie pojawił się on na swoim miejscu, tak jak reszta piratów.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Może ktoś podać kod na Rodneya? Bo zniknął on po przyprowadzeniu Carlsona do obozu, prawdopodobnie zginął, bo po przespaniu się nie pojawił się on na swoim miejscu, tak jak reszta piratów.

Z tego co pamiętam, to o poranku Rodney lubi sobie przesiadywać obok magów, na moście.

A jeżeli to nie prawda - CO to kurwa za problem by wybrać nową grę, zgarnąć kod na Rodneya, a następnie wczytać?

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To nie prawda, bo chodzę tam do ich obozu rano, we dnie, wieczorem i w nocy i go nie ma.

A co do drugiej opcji to nie pomyślałem, spróbuję  :)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
PIR_2602_Rodney

Przypominam, że skrypty są dostępne: https://github.com/orcwarrior/Czas_Zaplaty Nie musicie ich pobierać, w przeglądarce możecie przejrzeć i wyszukać pewne informacje jak np. kod na danego NPC. Na pewno będzie szybciej, zanim ktoś odpowie. :P

Oczywiście, zgłaszajcie tego typu problemy jak ten z Rodneyem czy inne.

Okej, sam poczytałem skrypty, sprawdziłem i odkryłem w czym leży problem. Brak muzyki związany jest z nazwami utworów w folderze. Z tego, co zauważyłem to walkom w bossami (do których należy ucieczka przed lawą) są przyporządkowane ponumerowane utwory - dla lawy tego utworu nie ma, jest pod inną nazwą i trzeba zmienić mu nazwę z CAVE_ESCAPE na BOSSFGT6_DAY_STD. Muzyka jednak nadal jest zepsuta, ponieważ zamiast ciszy będzie przygrywał w kółko ten utwór; na moje oko problemem jets ta zmienna BOSSFIGHT, która najpewniej nie zeruje po ucieczce. Nie wiem w jaki sposób się ona jednak zerowała po walce z Truanem, która jest pierwszą ze specjalnym utworem - po prostu jeszcze trochę pobiegałem po komnatach, jednak w tym przypadku takiej możliwości raczej nie ma - chyba że kamerą na kodach :D Inną opcją jest też dojście do bestii z bagien i modlenie się, żeby tym razem zadziałało.
Ok, dzięki. :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Co do muzyki to też miałem ten problem, rozwiązał się sam później - podczas walki z Jozinem z Bazin (:D) po zapisaniu, wyjściu z gry i wczytaniu muzyka się pojawiła i odtąd była już wszędzie.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Kto uczy walki 2mieczami ?

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Cord, ale dopiero w V. rozdziale po rozwiązaniu zadania z konwojami.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Cord, ale dopiero w V. rozdziale po rozwiązaniu zadania z konwojami.

A że tak spytam, czy jest to system z Dark Sagi?

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Jest to całkowicie inny styl. Bo w DS było jak Prince of Persia, miecz i sztylet. A tu to 2 miecze są.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To lepiej, ale mam nadzieję, że nie trzeba będzie zdobyć mieczy ,,specjalnie do tego przeznaczonych" jak to było w DS. A zadając moje wcześniejsze pytanie, miałem na myśli wygląd animacji, czyli czy tam też będzie takie ,,kręcenie mieczami" czy coś innego.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Nie przeszedłem całego moda, ale chyba będzie takie coś że albo 2 miecze albo miecz i łuk.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
To lepiej, ale mam nadzieję, że nie trzeba będzie zdobyć mieczy ,,specjalnie do tego przeznaczonych" jak to było w DS.
Trzeba. Lepiej się tego nie da zrobić, Gothic to nie ta liga.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Glaca nie wprowadzaj ludzi w błąd, kto jak chciał mógł być to sztylet albo normalne ostrze, moim zdaniem animacje duali z DS miażdżą te z CZ.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Glaca nie wprowadzaj ludzi w błąd, kto jak chciał mógł być to sztylet albo normalne ostrze, moim zdaniem animacje duali z DS miażdżą te z CZ.

W każdym poście musisz wspomnieć o dualach i tarczach, pewnie korciło cię żeby podlinkować swój filmik z prezentacją. :lol2:

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

Błędy i bugi w wersji 1.4
#78 2015-05-18, 21:42(Ostatnia zmiana: 2015-05-18, 21:56)

Jak zrobisz lepsze, to zacznij oceniać  :ok:

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Brama w zamku w SO jest zamknięta od 3 rozdziału do końca gry, a w VI rozdziale jest potem problem.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników
Do góry