[G2NK] Valendor PL 51160 119

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 8.05.2015 roku

Wyświetleń 51160

Odpowiedzi 119

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

Abaddon

[G2NK] Valendor PL
2015-05-08, 18:48(Ostatnia zmiana: 2018-07-22, 23:11)

Twórcą modyfikacji jest Arthonius. Przetłumaczona przez Recovery Team.

Opis modyfikacji:
Głównym bohaterem historii jest młody książę o imieniu Garduran, członek dworu Pargonian i wierny sługa majestatu. Ostatnio, król wyznaczył mu nowe zadanie - misję dyplomatyczną w Valendorze. Władca wyspy, zawsze wierny, lojalny wobec króla Graf, nieoczekiwanie zerwał kontakt i przestał płacić podatki. Z powodu braku wiadomości od niego, król wreszcie wysyła Gardurana wraz z ekspedycją do Valendoru, aby popłynęli i zbadali przyczyny nieoczekiwanej zdrady. Oczywiście, wszystko toczy się zupełnie inaczej niż przewidywano...

Cechy modyfikacji:
- około 8-12 godzin rozgrywki
- trzy nowe, pełne szczegółów światy
- dynamiczna rozgrywka, w której napięcie wzrasta wraz z czasem gry,
- wysokiej jakości niemiecki dubbing, który obejmuje także pliki SVM ( w sumie 25 różnych głosów i 4800 plików dźwiękowych)
- epicki soundtrack ( w sumie 9 nowych utworów)
- nowe animacje, tekstury, zbroje, przedmioty, bronie itp.
 -nowe możliwości (np. gotowanie, produkcja wina, picie z kranu, fontanny)
- ekscytujące i zróżnicowane questy poboczne
- kilka easter eggów oraz nawiązań do starszych modyfikacji i oryginalnej gry

Rozwiązanie problemów:
- Na Facebooku Recovery Team gracze często zgłaszają w modach crashe, problemy z uruchomieniem. Aby bezproblemowo grać we wszelkie modyfikacje należy pobrać i zainstalować pliki ukazane w tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=_nHIiUFKRBc

- Jeśli pojawia się ekran z "Nocy Kruka", oznacza to, że modyfikacja nie działa poprawnie. W takim wypadku należy zaznaczyć zgodność z Windows XP. Jeśli problem się nie rozwiązał, warto zastosować to przed instalacją,
- Najlepszego dźwięku doświadczysz, jeśli ustawisz głośność na maksa, a głośność muzyki na 6 w lewo od maksimum.

Nad polską wersją pracowali:
Tłumaczenie: Xylona, Evgarr
Skrypty: Taliasan, Nefario
Grafika: Tracha
Filmy: Taliasan, Simen
Korekta: AhnBael
Testy: Taliasan, AhnBael, Gorn12345, Nefario, Simen
Specjalne podziękowania dla Arthoniusa - twórcę moda za pomoc i wsparcie duchowe w tłumaczeniu!

Screeny:
Spoiler

Prezentacja światów:
https://www.youtube.com/watch?v=kHnFsWmqvww

Trailer modyfikacji:
https://www.youtube.com/watch?v=Rj8hlPxKGaQ

Zagrajmy z Wiśnią:
https://www.youtube.com/watch?v=76C5BwZ94Aw

DOWNLOAD WERSJI PL:
http://www.mediafire.com/download/dtvt1q8aironvkr/Valendor+PL.exe
https://mega.co.nz/#!gNFkzCzZ!TVXlW_P-2SfrYnKg3iYoiEs8lrQVC-Ie-KdA9fapX24

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
Dzięki! Tym razem dłuższy mod, wyśmienicie. :)

The night is dark and full of terrors.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Kilka pytań nim zacznę rozgrywkę. Po prostu MUSZĘ znać na nie odpowiedzi, ze względu na lubowanie się w ukańczaniu gier w 100%. Ile jest DOKŁADNIE (konkretna liczba) WSZYSTKICH misji (i głównych i pobocznych), ile z nich jest zlecanych "w plenerze", a nie w mieście, czy istnieją zadania które mają dwa lub więcej zakończeń. Z góry dzięki.

Tak przy okazji i bardziej nie tyle dla siebie co w celu rozwiania wszelakich wątpliwości - co wiąże się z używaniem konsoli, poza standardowymi crashami.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Łącznie są 34 zadania, z czego 33 to zadania poboczne. Przez całą grę mamy jeden główny cel i wszelkie subquesty są w nim zawarte. W plenerze misji jest niewiele, bo mieszkańcy wyspy zasiedlają głównie miasto, port oraz gospodarstwo ziemskie. Kilka tam się jeden znajdzie - ze 3.

Jeśli chodzi o konsolę, to oczywiście wspomniane crashe, ale w niektórych modach może ona bugować zadania, teleporty, rutyny postaci, czego przykładem są Insygnia czy Dark Saga. Po prostu zawsze odradzamy używanie. Tutaj nie sprawdzaliśmy co konkretnie się buguje, bo testerzy przy poprzednich modach sprawdzając takie rzeczy popsuli sobie grę na amen. 

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ciekawe czy Valendor dorówna Insygnii...:hmmm:Ale po opisie wygląda na to, że tak, a może i ją przebije.:ok:

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
W pierwszym poście dodany został link do pobrania z MEGA.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Problemik - bohatyr ma 30% walki bronią, a trzyma ją jakby miał 10%. Ktoś, coś? Co śmieszniejsze - dzieje się tak tylko od momentu zamknięcia w celi - w zamku i na statku wszystko jest w porządku. Zaznaczam, że zaczęło mnie to spotykać od niedawna i to już w kilku modyfikacjach (ale nie w podstawce). Może to mieć związek z zainstalowanym D3D11 bez normalmap?

Co do samej modyfikacji, to jak na razie trzyma poziom. Zobaczymy jak to będzie dalej.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Osobiście nie grałem nigdy z DX11, ale możliwe, że to jest przyczyną problemu skoro w różnych modach tak się dzieje.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A używałes konsoli? xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No to pobieramy i gramy :D Czekałem na tą modyfikację i mam nadzieje, że zmyje moje lekkie rozczarowania po paru ostatnich modach które próbowałem przejść. 

Gorn12345

Gorn12345

Użytkownicy
posty6
Propsy4
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Świetny mod, naprawdę polecam! 

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Kolejna ciekawa modyfikacja :D
Zabieram się za pobieranie :)

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Na razie wiem, że zbroje i soundrack są kapitalne. 

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
Zarąbisty easter egg, nie spodziewałem się
Spoiler
znalezienia tekstu piosenki zespołu Ensiferum :D

The night is dark and full of terrors.

Pexior

Pexior

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mam przekonać Knuta ? Chodzi o tą sprawę z burmistrzem co jest w więzieniu. I jeżeli chodzi o żone sędziego, to jak ona ma na imie?

Jak mam rozwiązać misje Brak Wstępu? Chodzi o tego Jana

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Musisz przespać się z żoną sędziego. Znajdziesz ją w jego domu, a ominąć strażnika można od strony dachu.
Brak wstępu wykonasz później, gdy dostaniesz dostęp do koszar i znajdziesz tam runę teleportacji/ 

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pograłem trochę i właśnie doszedłem do miasta, i mam pytanie, czy tam misje też są takie papierowe jak w porcie, polegające tylko na krótkiej rozmowie albo na pobiciu kogoś?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Osobiście nie grałem nigdy z DX11, ale możliwe, że to jest przyczyną problemu skoro w różnych modach tak się dzieje.
To wina moda. Też myslalem, że to od DX11 ale przeinstalowalem gothica i nic to nie dalo. Cały czas buguje sie walka.

I dziwny bug zadania jest na pastwisku Pavela. Czekam i czekam na niego, nie wraca to po niego poszedlem. Wracamy a tam leży martwy baran Pauli a Pavel mowi (o nie, zniknal nasz jedyny baran Pauli, idz sie spytaj Mathiasa czy go tam nie widzial). Pomyslalem od razu, ze bug, bo przeciez Pauli leży martwy na pastwisku. Ale nic, ide do Mathiasa, ten mi mowi, ze nic nie widzial, wracam a Pavel na to (musi być gdzieś blisko, poszukaj) no ale baran dalej leży martwy na pastwisku :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Spoiler
Pochodź koło pastwiska, Pavel zacznie za tobą łazić, i z nim poszukaj takiej jaskini. Więcej nie chce spojlerować.

Pexior

Pexior

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem bo dostałem klucz od tego Parlana i Marius za mną podąża a nie wiem gdzie iść :( Wiem ze cos z jaskinią jest powiązanie, tylko jaką i gdzie ona jest?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry