Wybory prezydenckie 2015 153671 450

Ankieta

Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich 2015?

Grzegorz Braun
11 (15.5%)
Janusz Korwin-Mikke
37 (52.1%)
Marian Kowalski
4 (5.6%)
Paweł Kukiz
16 (22.5%)
Paweł Tanajno
1 (1.4%)
Jacek Wilk
2 (2.8%)

Głosów w sumie: 71

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 153671

Odpowiedzi 450

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak wiadomo, w maju odbędą się wybory prezydenta Polski. Tak więc na kogo oddacie swój głos w nadchodzących wyborach?

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Na Grzegorza Brauna, chociaż wybór był trudny - ciężko zdecydować się na kandydata nawet na prawicy.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Czemu nie uwzględniono Komorowskiego i Ogórek w ankiecie? :D

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
i Dudy też nie ma i Palikota i Grodzkiej
no ale czego się spodziewać

makin' bacon

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Może i wyjdę na antypatryiotę i w ogóle, ale ja tam na wybory nie idę. Nie ma tam człowieka, który naprawdę mógł coś zmienić(o ile  ktoś taki w Polsce istnieje). Każdy inny prezydent, który nie będzie wywodził się z starego koryta, mimo i może najszczerszych chęci będzie mógł gówno zrobić i nie ma co się tu oszukiwać.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Wybory prezydenckie 2015
#5 2015-04-06, 20:38(Ostatnia zmiana: 2015-04-06, 20:44)
Czemu nie uwzględniono Komorowskiego i Ogórek w ankiecie? :D
Bo głosowanie na kandydatów "sejmowych" będzie straconym głosem. :D Głosowanie na kandydatów spoza "układu sejmowego" powinno być bardziej korzystne. Głosowanie na kandydatów "sejmowych" nie zmieni nic na lepsze.

Grodzka nie uzyskała 100 000 podpisów przez ciebie. Czemu nie podpisałeś się na jej liście? :(

Może i wyjdę na antypatryiotę i w ogóle, ale ja tam na wybory nie idę. Nie ma tam człowieka, który naprawdę mógł coś zmienić(o ile  ktoś taki w Polsce istnieje). Każdy inny prezydent, który nie będzie wywodził się z starego koryta, mimo i może najszczerszych chęci będzie mógł gówno zrobić i nie ma co się tu oszukiwać.
Niekoniecznie. Za kilka miesięcy wybory parlamentarne, więc może być prezydent spoza koryta oraz nowy rząd spoza koryta. Wiem, że mało prawdopodobne, ale od czegoś trzeba zacząć. Kto nie idzie do przodu, ten się cofa.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Może i wyjdę na antypatryiotę i w ogóle, ale ja tam na wybory nie idę.
Może i wyjdę na antypatryiotę

Jak mnie wkurwia ta propaganda, jezu
Co w tym niepatriotycznego? Co w tym złego? Nie znam się na polityce, nie jestem pewien, boję się podjąć decyzję w temacie o którym nie mam pojęcia - więc nie głosuję. Ale nie: bo zawsze jakaś wielka, popularna partia (na którą potencjalnie zaglosuje taki typowy obywatel) musi produkować te zasrane spoty o tym jak to jesteś zakałą dla społeczeństwa plus wrogiem publicznym numer jeden bo postanowiłeś nie zagłosować.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To nie propaganda-to fakt. Jest kilku kandydatów spoza sejmu. Dlaczego nie dać im szansy? Nie mówię już aby koniecznie głosować na JKM (co zresztą można się domyśleć po moim awku, że ja na niego oddam swój głos), ale na każdego innego kandydata spoza bandy czworga. Nie pójście na wybory = poparcie obecnej mafii. 

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
A dlaczego MAM dać im szansę? Nie znam się! Nie mam o tym pojęcia! Czemu mam wybierać kogoś, kto może się okazać kompletnym imbecylem? Może mój kandydat rozpierdoli cały ten kraj i będzie gorzej niż było?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Więc może warto zasięgnąć jakichś informacji. Obecny rząd już w tym momencie stopniowo "rozpierdala cały ten kraj" jak to ująłeś.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
O właśnie! Dlatego powinni głosować ci, którzy się znają. Niestety większość wyborców kompletnie się na tym nie zna. :(

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wybory prezydenckie 2015
#11 2015-04-06, 21:46(Ostatnia zmiana: 2015-04-06, 21:54)
Ale ja się na "tym" NIE ZNAM. To nie jest kwestia poznania broszurek kandydatów, to nie jest kwestia poczytania opinii w internecie. Żeby oddać głos w (moim) spokojnym sumieniu, musiałbym znać podstawowe podstawy całej tej ekonomii, gospodarki, innych tam polityk międzynarodowych. To dużo, dużo danych.

A już na pewno nie zamierzam oddawać głosu na kogoś, bo "obecny rząd stopniowo rozpierdala nasz kraj". Bo osobiście nic a nic tego nie dostrzegam, ba - mam wrażenie że stopniowo powodzi się nam coraz lepiej. Dla przykładu to, że mamy podatki/papierkologie zniechęcające do rozpoczęcia działalnosci gozpodarczej nie oznacza, że mam od razu głosować na ekstremistę Korwina, bo zniesienie problemów początkujących przedsiębiorców nie jest jego jedynym postulatem - i w wielu innych przypadkach może się okazać, że wybór ma tragiczne konsekwencje.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Wybory prezydenckie 2015
#12 2015-04-06, 21:48(Ostatnia zmiana: 2015-04-06, 21:56)
Dobra, kurwa.
Bo głosowanie na kandydatów "sejmowych" będzie straconym głosem. Głosowanie na kandydatów spoza "układu sejmowego" powinno być bardziej korzystne. Głosowanie na kandydatów "sejmowych" nie zmieni nic na lepsze.
To jest zwyczajnie głupie. Popisałeś się kompletnym idiotyzmem Adanos, ja pierdole.
I tutaj nawet nie muszę podawać argumentów czy tego tłumaczyć, bo każdy MYŚLĄCY człowiek to widzi.

@down: hehe. śmieszne.

makin' bacon

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dobra, kurwa.
Bo głosowanie na kandydatów "sejmowych" będzie straconym głosem. Głosowanie na kandydatów spoza "układu sejmowego" powinno być bardziej korzystne. Głosowanie na kandydatów "sejmowych" nie zmieni nic na lepsze.
To jest zwyczajnie głupie. Popisałeś się kompletnym idiotyzmem Adanos, ja pierdole.
I tutaj nawet nie muszę podawać argumentów czy tego tłumaczyć, bo każdy MYŚLĄCY człowiek to widzi.
Podaj argumenty.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Spoiler
dobra już dam to w nowy post żeby nie było że nie odpowiadam
zrobienie takiej ankiety w której nie ma opcji które ci się nie podobają to cecha gimnazjalisty prowadzącego phpbb by przemo. głupka, nie potrafiącego zroumieć że nie wszyscy podzielają jego zdanie. bezmózga który nie potrafi przyjąć do wiadomości że BYĆ MOŻE się myli.

makin' bacon

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
@Adanos

O właśnie! Dlatego powinni głosować ci, którzy się znają. Niestety większość wyborców kompletnie się na tym nie zna. :(
Dokładnie, ostatnia popularność Korwina nie bierze się znikąd. Drugi Palikot populista.

Grodzkiej logiczne, że nie ma bo podpisów nie zebrali.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Faren, ale ty płytko myślisz. Miałem powód by wybrać tylko tych kandydatów. Cel czysto propagandowy. Ale pomogę ci. Wyobraź sobie, że masz tylko 6 kandydatów i o dziwo każdy z nich jest spoza Sejmu. Niewiarygodne! Którego byś wtedy wybrał?

Jeśli tak bardzo zależy ci na ankiecie ze wszystkimi kandydatami, wejdź na jakikolwiek portal. Tam co kilka dni pojawiają się sondaże wyborcze.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ale ja się na "tym" NIE ZNAM. To nie jest kwestia poznania broszurek kandydatów, to nie jest kwestia poczytania opinii w internecie. Żeby oddać głos w (moim) spokojnym sumieniu, musiałbym znać podstawowe podstawy całej tej ekonomii, gospodarki, innych tam polityk międzynarodowych. To dużo, dużo danych.

Ale gówniany argument wybacz...

Cała masa ludzi głosuje na kogo chce, jedni głosują bo podoba im się czyjaś gęba, jeszcze inni bo pasują im jego poglądy. Nie musisz wiedzieć o kandydacie wszystkiego bo to nie ma sensu.

A już na pewno nie zamierzam oddawać głosu na kogoś, bo "obecny rząd stopniowo rozpierdala nasz kraj". Bo osobiście nic a nic tego nie dostrzegam, ba - mam wrażenie że stopniowo powodzi się nam coraz lepiej. Dla przykładu to, że mamy podatki/papierkologie zniechęcające do rozpoczęcia działalnosci gozpodarczej nie oznacza, że mam od razu głosować na ekstremistę Korwina, bo zniesienie problemów początkujących przedsiębiorców nie jest jego jedynym postulatem - i w wielu innych przypadkach może się okazać, że wybór ma tragiczne konsekwencje.

W takim razie przyznaj po prostu że pasuje ci tak jak jest teraz i zagłosuj na Komorowskiego.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Tak więc na kogo oddacie swój głos w nadchodzących wyborach?
:|
w takim razie zmień to na
'gdybyś miał wybierać z sześciu kandydatów spoza sejmu, na którego byś zagłosował?'

makin' bacon

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ale wtedy zabrakło by tej propagandy. Tych podtekstów. Wyluzuj.

Myślę, że warto przyjrzeć się tym kandydatom. O kandydatach z Sejmu jest dość głośno.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry