Na CDP.pl była promocja aż 64% więc..grzechem byłoby nie skorzystać choć Eothas jeden wie, że przez kolejne 1,5 miesiąca nie będe miał czasu aby na serio zagłębić się w tą grę. Ale dla próby zagrałem 1,5h i już wiem jaka produkcja będzie mnie odciągać od nauki
Gra graficznie jest cudna. Oczywiście w odróżnieniu od Mac Duna nie będe stawiał jej w jednej kategorii z grafikami 3D, tutaj trzeba oceniać zupełnie innymi standardami. POE2 jak na grę izometryczną wygląda chyba najlepiej ze wszystkich. Efekty walki, magii, budowa lokacji, modele postaci - wszystko jest super, ściezka dźwiękowa też robi wrażenie, panele ekwipunków czy dzienników są przejrzyste i łatwe w obsłudze, z gry bije klimat.
Od razu zostajemy wrzuceni w świat, zero wytłumaczeń, zero opisywania świata. Widzący też nie ma szczególnego problemu z tym bo on wie na czym ten świat stoi, co od razu powoduje, że trzeba sięgać do glosariusza po informacje, na szczęście nie zostajemy brutalnie zalani nazwami własnymi i terminami, to mogłoby odrzucić od dalszej gry. Fabuła na razie jest intrygująca, głównie dzięki otoczeniu i różnym zabiegom, jak nagle wyskakujące duch, tajemnicze magiczne burze itp.
Dialogi są pisane rewelacyjnie, co prawda poziom W3 to to NA RAZIE nie jest, ale Bethesda czy PB mogą się uczyć.
Bardzo fajne są również paragrafówki.
Walka jest przyjemna choć na razie nie jest żadnym wyzwaniem, mamy masę statystyk i talentów, więc kreowanie postaci przez te 100h gry będzie za pewne nie małą frajdą.
Wbiłem 2 level, gram człowiekiem, Enigmatykiem.