Pillars of Eternity 19021 73

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 19021

Odpowiedzi 73

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jako że zacząłem grać w PoE pytanie do osób które przeszły albo chociaż prawie przeszły grę, co wam się podobało a co nie :P

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Mi osobiście spodobał się motyw własnej warowni, tylko smutne jest to że strasznie mało npc można uwięzić w lochach. Taka porada dla ciebie, jeśli masz dodatki z Białą Marchią, możesz je robić nawet od razu gdy pojawi ci się o nich komunikat, osobiście chciałem je rozpocząć po zakończeniu gry, ale po nim nie można dalej niestety grać.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Mi się najbardziej podobły podziemia pod Warownią ^^

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
@Halicor nooo, kozackie, a ostatni boss tak bardzo oczywisty ale nawet zaskoczył :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mi osobiście spodobał się motyw własnej warowni, tylko smutne jest to że strasznie mało npc można uwięzić w lochach. Taka porada dla ciebie, jeśli masz dodatki z Białą Marchią,
A właśnie, w którym momencie można odwiedzić białe marchie? Czy tam dodatek jest bardziej dla wysokopoziomowych postaci? Bo chciałbym jednego npc tam zwerbować :)

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi

Razakel
Quest Pack Team

Pillars of Eternity
#45 2017-02-13, 19:08(Ostatnia zmiana: 2017-02-13, 19:16)
Mi osobiście spodobał się motyw własnej warowni, tylko smutne jest to że strasznie mało npc można uwięzić w lochach. Taka porada dla ciebie, jeśli masz dodatki z Białą Marchią,
A właśnie, w którym momencie można odwiedzić białe marchie? Czy tam dodatek jest bardziej dla wysokopoziomowych postaci? Bo chciałbym jednego npc tam zwerbować :)

Zwerbujesz tam nawet z 3 npc, dokładnie momentu nie pamiętam, ale w pewnym momencie dostaniesz komunikat że masz udać się do warowni, bodajże po jakieś tam misji w Zatoce Buntu.

EDIT
Tak btw przed niektórymi momentami gry i przed rozpoczęciem dodatku masz wybór, czy chcesz standardową trudność, czy wyższy poziom trudności.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Pillars of Eternity
#46 2017-02-13, 23:02(Ostatnia zmiana: 2017-02-13, 23:08)
A ja słyszałem, że motyw twierdzy jest kompletnie nietrafiony.

@Razakel @Halicor ile tak na oko zawartości w jakim czasie ukończyliście? :D

Post połączony: 2017-02-13, 23:08
Windows 8
Procesor - Intel® Core™ i5- 4200M CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz
RAM- 4,00 GB
64-bit
Grafika - NVIDIA GeForce GT 740M
Intel® HD Graphics - 4600
(laptop)

Podobno i to i Tyranny pójdzie

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
@Kuba całe przejście, robiąc wszystko na 100% z 65h

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Kuba, w neverwinter nights 2 byl motyw z twierdza i to byla ta sama gra studia i wyszedł on genialnie, wiec o to nie ma co się martwic

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Zawsze mogli mieć chwile słabości xD

@Razakel no nieźle, to z dodatkiem może z 100h da się wycisnąć. A wydaje ci się, że z takim sprzętem nie powinienem mieć problemu nie? :D

Czytałem dużo dobrego o lochach pod twierdzą. Podobno przednia zabawa i wciągająca (w Deadfire będzie coś podobnego tylko, żw wyspy).

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
@Kuba nie powiem ci bo nie mam aktualnie gry na komputerze :D a grałem w to już dawno.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Fallout New Vegas wyciągnąłem prawie 100% 55h, patrząc ze w falloucie tracilem czas na lazeniu, to czas w poe w ktorym mowi Halicor jest imponujacy : ) Nawet jesli krocej by mi zajelo przejscie

Podstawka i dodatki z wyłączeniem czesci znaczników w Toussaint, prawie wszystkich na Skellige, kilku mniejszych poszukiwań/queścików i praktycznie całego gwinta na jednej postaci około 300h gry
Nieźle, choć ja musiałbym zgłupieć gdybym grał w jedną grę   :D

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

Pillars of Eternity
#52 2017-02-14, 00:13(Ostatnia zmiana: 2017-02-14, 00:18)
Ja i tak zawsze pozostane dumny z W3. Podstawka i dodatki z wyłączeniem czesci znaczników w Toussaint, prawie wszystkich na Skellige, kilku mniejszych poszukiwań/queścików i praktycznie całego gwinta na jednej postaci około 300h gry :D Z żadnej gry więcej w życiu nie wycisnę.

Post połączony: 2017-02-14, 00:14
Acz ciekawe sa długości izometryków.

PoE wiele osób konczy koło tej 60h a jak dodasz dodatek to masz te 90-100h. Tyranny to podobno na 100% około 35h a Torment ma się zamykać w 60h.

Post połączony: 2017-02-14, 00:18
@Mac Dun grałem dłużej bo SzK pierwszy raz grałem na nowym savie a tam nie pamiętam ile mi zeszło...10-15h.

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
@Kuba przejście z dodatkami zajęło mi z 65h, szybko poszło może dlatego że sporo w Baldura grałem, myślę że na tym sprzęcie powinno ci pójść.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Sprawdziłem czas gry 59h :D możliwe że ominalem jakieś zadania poboczne. Może w ten weekend będę przechodził grę jeszcze raz bo chce przejść grę samymi poszukiwaczami przygód xD

PS: ale chujowo pisze się na telefonie :P

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Torment ma się zamykać w 60h.
Na pierwsze przejście. Na chwilę obecną planuję trzy, więc wyjdzie około 100 godzin zakładając że za każdym razem będę przechodził szybciej, co może być błędnym założeniem biorąc pod uwagę fakt że przechodzić mam zamiar na różne sposoby.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zupełnie nie podoba mi się, że obisidian dał dużo pustych lokacji. Myślałem że po NWN2 nauczyli się jak robić rpg a oni jeszcze wzorują się na bg1 który miał dużo bolączek  :pokerface:

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Pustych lokacji w sensie jak? Bez questów? Bez przeciwników?

@Sawik, fakt. Nie wiem czy widzieliście interaktywny zwiastun przedstawiający podstawowy quest z początku gry. Ma on niby aż 7 możliwych finałów z których każdy owocuje innym wydarzeniem w przyszłości. A to jeden z pierwszych questów.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Pustych lokacji, czyli map lesnych gdzie jest 1 npc i reszta potwory, a gdzie tam, nawet same potwory potrafia byc na 1  mapie . W PoE jest ich kilka, wiec mi to nie przeszkadza ale jednak wolalbym mapki stawiajace na jakosc :P

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ile PoE ma ogólnie map?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry