G1 Золотой мод + Народ Миненталя / Ludzie z Górniczej Doliny PL 104382 273

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 15.03.2015 roku

Wyświetleń 104382

Odpowiedzi 273

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1623
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Przetłumaczymy, gdy wyjdzie mix tego moda z LzGD. Przeniesiemy wtedy tłumaczenie.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
Panowie, pytanie. Czym będzie się różniła wersja LzGD z modem tOS od tej bez niego, którą zamierzacie niedługo wydać? Tylko takimi innowacjami, jak walka dwoma ostrzami, kowalstwem i hełmami, czy będzie również więcej zadań i wątków?

I jeszcze inna kwestia - jaka będzie czcionka w modzie? Standardowa z G1, czy może ta fajna z G2?
Wiem, że nie zamierzacie ingerować w modyfikacje, które tłumaczycie, i szanuję to, ale jeśli ma być to czcionka oryginalna z jedynki, to błagam na kolanach - podmieńcie ją na tą ładną z dwójki, dla dobra polskich graczy, ich oczu i wzroku. Nie ma nic gorszego, niż oryginalna czcionka w G1, i nie ma moim zdaniem nic piękniejszego, niż G1 właśnie, z czcionką z dwójki. Grałem w G1CM, i tam wyglądało to świetnie, z kolei grając w G1MT szlag mnie trafiał, bo ciężko było cokolwiek przeczytać, szczególnie, gdy kwestie szybko się zmieniały.

Tak czy inaczej, czekam z niecierpliwością na najbliższą wersję, która ujrzy światło dzienne. Na pewno zagram.
I dzięki za Waszą pracę wkładaną w tłumaczenia, wielki szacunek  :ok: Bez Was wiele modów by nie było...

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Całkowicie się z tobą zgadzam i popieram czcionka z dwójki jest o wiele bardziej czytelna i ogółem nadaje fajny klimat grze :D co jak co ,ale naprawdę fajnie byłoby ujrzeć ją w LzGD.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Panowie, pytanie. Czym będzie się różniła wersja LzGD z modem tOS od tej bez niego, którą zamierzacie niedługo wydać? Tylko takimi innowacjami, jak walka dwoma ostrzami, kowalstwem i hełmami, czy będzie również więcej zadań i wątków?

Autor mixu planuje dodać więcej wątków. The Old Story sam w sobie nowych wątków i zadań nie zawiera.

I jeszcze inna kwestia - jaka będzie czcionka w modzie? Standardowa z G1, czy może ta fajna z G2?
Wiem, że nie zamierzacie ingerować w modyfikacje, które tłumaczycie, i szanuję to, ale jeśli ma być to czcionka oryginalna z jedynki, to błagam na kolanach - podmieńcie ją na tą ładną z dwójki, dla dobra polskich graczy, ich oczu i wzroku. Nie ma nic gorszego, niż oryginalna czcionka w G1, i nie ma moim zdaniem nic piękniejszego, niż G1 właśnie, z czcionką z dwójki. Grałem w G1CM, i tam wyglądało to świetnie, z kolei grając w G1MT szlag mnie trafiał, bo ciężko było cokolwiek przeczytać, szczególnie, gdy kwestie szybko się zmieniały.

Akurat w przypadku modów do G1 w Recovery Team pozwalaliśmy sobie na taką ingerencje. Czcionka z G1 jest według mnie nieczytelna. W Kopalni daliśmy czcionkę z G2 i uważam, że podobnie należy zrobić tutaj.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Idealnie! Jakbyście jeszcze usuwali te smugi z walki bronią i pocisków na wzór CM, to byłoby idealnie...
Ale nic tam! Cieszę się, że czcionka będzie podmieniona, mała rzecz, a jak wiele znacząca! Dzięki wielkie z mojej strony. Tak czy inaczej, zagram w obie wersje, tą najbliższą i tą powiększoną.

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Idealnie! Jakbyście jeszcze usuwali te smugi z walki bronią i pocisków na wzór CM, to byłoby idealnie...
Ale nic tam! Cieszę się, że czcionka będzie podmieniona, mała rzecz, a jak wiele znacząca! Dzięki wielkie z mojej strony. Tak czy inaczej, zagram w obie wersje, tą najbliższą i tą powiększoną.
My zajmujemy się tłumaczeniem modów, a nie usuwaniem jakiś rzeczy z nich

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiem, Barnaba, wiem, spokojnie. To dobrze, że nie ingerujecie za bardzo, bo co chwila mogłaby się powtarzać sytuacja z Globalem. Po prostu te smugi... Denerwują i koniec tematu.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Przecież możesz to wyłączyć samemu... Wystarczy w pliku Gothic.ini ustawić zShowWeaponTrails na 0.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Liczymy się z tym, że każdy może mieć inny gust, dlatego postanowiliśmy, że zrobimy dwie różne wersje PL: W jednej z nich będzie cały mod z dubbingiem rosyjskim, a w drugiej oryginalny dubbing polski + bezdźwięczne napisy z kwestiami z moda. Lepiej się chyba tego nie da zorganizować, ale myślę, że wszyscy będą zadowoleni :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Quasch  W modzie są nowe światy i gildie (nie grywalne, ale nowych npc)?  Jestem ciekaw czy mod dodaje też ciekawe wątki, w sumie mało info jest o tym modzie co zawiera ;/

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Ponoć jest jeden nowy świat - Opuszczona Kopalnia. Gildie są grywalne te z G1 + Guru. NPC nowych jest mnóstwo.
A wątków oczywiście jest sporo i są świetne :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A wątków oczywiście jest sporo i są świetne :)
Potrafiłbyś wymienić kilka? :D

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia
Wątek ucieczki dziewcząt Gomeza, wątek ksiąg, wątek zakładania Górskiego Obozu, wątek pomocy Bractwu po upadku wiary w Śniącego, wątek Opuszczonej Kopalni, wątek Kosy, turniej na arenie, wątek ataku na Wolną Kopalnię... :hmmm:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
wątek ataku na Wolną Kopalnię...
Ten wątek to będzie z golden moda? Czy zupełnie nowy? Propsuje post wyżej, bo nieźle będzie rozszerzać g1! :D

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
 Jest już jakaś przewidywalna data premiery tego moda : ) ?

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie, pytanie. Kiedyś podobno planowaliście połączyć z tym modem moda Content Mod Outlandera, zamierzacie to zrobić w dalszym ciągu? Czy raczej nie bardzo?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry