Problemy z zadaniami 545900 1433

O temacie

Autor

Zaczęty 2.02.2015 roku

Wyświetleń 545900

Odpowiedzi 1433

gothic1210
  • Gość
A rozmawiasz nim w zbroi bandyty? Włóż ją i cię powinien upomnieć o ile dobrze pamiętam :D

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aha. Mialem ta znalezioną. No ok,  Dzieki. Dzis to sprawdze

Kondzio

Kondzio

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest Łuk Davora? 

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Hearthstone

Problemy z zadaniami
#1064 2016-10-19, 14:51(Ostatnia zmiana: 2016-10-19, 14:56)
Czy wilk nadal uczy pozyskiwania płytek pełzaczy bo mam zadanie pancerz z płytek a u wilka żadnych nowych opcji?

Post połączony: 2016-10-19, 14:56
Edit : dobra wystarczyło wczytać poprzedni zapis i się naprawiło

:D

Master1909

Master1909

Użytkownicy
~~Władca Czasu~~
posty10
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • ~~Władca Czasu~~
Witam, przepraszam ale nie chciało mi się szukać w ponad 50 stronach odpowiedzi na moje pytanie... a brzmi ono następująco:

Dlaczego po zabiciu w drugim? rozdziale w starej kopalni królowej pełzaczy nasz protagonista nie awansuje w "Nowym Obozie". O ile dobrze pamiętam Jarvis stojąc obok farmy ryżowego księcia (w sumie teraz po zabiciu go i jego opryszków to farma zbieraczy) zaczyna gadać do mnie żebym pogadał z Lee bo ma mi coś do powiedzenia, rozumiem że powinna pojawić się opcja dialogowa a jedynie co mam do "trenuj walke bronią dwuręczną" czy jakoś tak. No szlag mnie trafi, grałem kilka godzin na tym save'ie i jeśli ktoś mi nie pomoże to za przeproszeniem więcej razy w to nie zagram.

Dla ścisłości, bo wyczytałem kilka stron wcześniej... Od pierwszego rozdziału wypytałem "O WSZYSTKO" Lee włącznie z każdą opcja dialogową, a teraz du*a...

Gram na wersji 1.4.7 (najnowszej)...

Mikrofon: SAMSON C01U (pojemnościowy)

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Były podobne problemy i Outlander prosił o danie linka do sejva i odsyłał sejva z naprawieniem tego buga (?).

Master1909

Master1909

Użytkownicy
~~Władca Czasu~~
posty10
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • ~~Władca Czasu~~

Master1909

Problemy z zadaniami
#1067 2016-10-20, 21:03(Ostatnia zmiana: 2016-10-20, 22:56)
Mówisz że wysłać mu save'a na priv z prośbą o naprawę ?
Szczerze to wątpię żeby Outlander miał czas na takie pierdoły...

No nic spróbuje, może znajdzie czas bo szkoda mi odinstalowywać grę po tym ile godzin spędziłem na nią... tudzież (prawie) bez kodów. Swoją drogą musiałem dwa razy wpisać "marvin" bo raz dialog mi się sknocił przy rozmowie z karczmarzem na górze w karczmie u Silasa, a drugi raz bodajże gdzieś w Starym Obozie.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Znaczy wiesz ludzie mu wysyłali tu w temacie, a na priv to nie wiem, jak będzie online na forum to Ci lepiej odpowie niż ja bo ja moda nie zrobiłem :D.

Master1909

Master1909

Użytkownicy
~~Władca Czasu~~
posty10
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • ~~Władca Czasu~~

gothic1210
  • Gość
Rzucę okiem, ale jak wygadałeś wszystkie opcje to nie powinno być problemu (chyba, ze wygadałeś je mając już jakąś gildie np kret).

Master1909

Master1909

Użytkownicy
~~Władca Czasu~~
posty10
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • ~~Władca Czasu~~

Master1909

Problemy z zadaniami
#1071 2016-10-20, 22:06(Ostatnia zmiana: 2016-10-20, 22:12)
Dokładnie tak, bo od razu gra (przepraszam "modyfikacja") założyła że jeśli pójdę z Kosą do Wolnej Kopalni to zostanę kretem.

EDIT.

No teraz się wkur**em... Czyli mam rozumieć że "modyfikacja" nie przewidziała takiej opcji że najpierw pójdę z Kosą do Wolnej Kopalni by zostać kretem... Spoko :D Hah...

Przecież ten typunio stoi zaraz obok myśliwych (bandytów) i z tego co pamiętam to sam zaczepia beziego żeby poszedł z nim... Dla mnie to bez sensu, bo później nie można awansować do rangi najemnika.

gothic1210
  • Gość
A myślisz, że ja wiedziałem o tym bugu kiedy pisałem zadanie z Kosą? :facepalm:

Master1909

Master1909

Użytkownicy
~~Władca Czasu~~
posty10
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • ~~Władca Czasu~~
A więc to Ty stoisz za tym wszystkim ?!
Powiedz mi ile Ci Kruk obiecał bryłek rudy za taki bug ? :D

Nie no poważnie, szacunek za wysiłek. Teraz mało kto porywa się za tworzenie modyfikacji do takich gier jak Gothic. W sumie zawsze interesowało mnie to po co ktoś to jeszcze robi... ani z tego pieniędzy nie zarobisz (bo wiadomo że "prawie" nikt Ci za to nie zapłaci, chyba że jakiś gothicowy geek), chwały co nie miara, bo od użytkowników forum/graczy za to możesz dostać + lub łapkę w górę za co oczywiście nie kupisz sobie chlebka na śniadanie...
Może to wszystko z nudów i wypełnienia sobie czasu?

A może... to dla nas ?
Dla graczy którzy jeszcze wierzą że Gothic nie powiedział jeszcze ostatniego słowa, że są ludzie którzy zajmują się tak złożoną i żmudną pracą...

Poważnie gratki za dodanie takiego questa, ale ten bug...
Dołują mnie takie rzeczy, niby tutaj już mamy patch, łątkę czy jak ją tam zwał a nadal coś można popsuć.
Nie spodziewałem się takiego ZONK'u! :D

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy gdy zostanę kopaczem, mogę dołączyc do sekty/bandytów?

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Czy gdy zostanę kopaczem, mogę dołączyc do sekty/bandytów?
Co do sekty nie powinno być problemu. Co do Bandytów nie wiem ale jak grałem na wersji 1.4.5 to po dołączeniu do kopaczy mogłem zostać szkodnikiem w no bez problemu. Najlepiej dołącz próbnie i sprawdź co będą w bractwie mówić.

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy w 1.4.7 Baal Lukor zmienil miejsce pobytu? Bo chcialem mu oddac jego amulet + pojsc na polowanie na wilki, ale nie potrafie go znalezc.

Jak rozpaczac zadanie zwiazane z nowym sposobem dolaczenia do nowego obozu(gram na 1.4.7)

Master1909

Master1909

Użytkownicy
~~Władca Czasu~~
posty10
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • ~~Władca Czasu~~

Master1909

Problemy z zadaniami
#1077 2016-10-22, 12:32(Ostatnia zmiana: 2016-10-22, 12:43)
Baal Lukor jest na pięterku w chatce, gdzieś tam obok Kor Kaloma. Najlepiej przejść się nocą i go poszukać jak śpi. Przynajmniej ja tak zrobiłem...

EDIT.
Jeśli chodzi o nowy obóz, to nie daj się zrobić w bambuko jak ja. Tzn. idąc w dół z placu wymian trafisz na NPC z nickiem "Kosa". Wypytujesz czy możesz iść dołączyć do kretów i idziesz z nim. Kolejna ważna informacja dla Ciebie, jak będziesz szedł koło "Cord'a" zatrzymaj się, zapisz gre i idź od razu do Lee który jest szefem najemników. Wypytaj o wszystkie dialogi aż zostanie Ci "KONIEC", teraz wracaj jak najkrótszą drogą do "Kosy" żeby Ci nie znikł bo inaczej opryszki będą chciały od Ciebie 10 bryłek rudy, jeśli nie dasz im tego czego chcą zbiją Cię na kwaśne jabłko. Po dotarciu idziesz do kopacza na dole (nie pamiętam nicku, chyba coś na "S"), pytasz czy możesz dołączyć do kretów potem lecisz do Okyla, dostajesz zadanie z "Dostawą zapasów"... Dalej sobie poradzisz.

Jednak pamiętaj jeśli nie wypytasz o wyszyskie opcje dialogowe Lee mając rangę "Skazaniec" nie awansujesz później do rangi "Najemnik" :)

Pozdrawiam

P.S
Musiałem zaczynać od nowa grę przez ten bug z "Kosą" i "Lee"... ehhh... :(

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale ja nie chce zostac najemnikiem :p Chce tylko wiedziec czy gdy zsotaen kretem moge zostac bandyta/sekciarzem

Master1909

Master1909

Użytkownicy
~~Władca Czasu~~
posty10
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • ~~Władca Czasu~~
Odpowiedziałem Ci na ostatnie pytanie bro :P

Cyt. "Jak rozpaczac zadanie zwiazane z nowym sposobem dolaczenia do nowego obozu(gram na 1.4.7)"

Natomiast czy da radę zostać bandytą/sekciarzem mając już rangę kret mogę odpowiedzieć tylko tyle że nie mam zielonego pojęcia. Co do sekty to jestem nastawiony negatywnie, ja gdy chciałem rozwiązywać zadania z SO nie miałem opcji dialogowej bo nawet nie chciało mi się tam wcześniej zachodzić i pytać o zadania.Podejrzewam że może być podobnie z sektą. Tak więc, pozostaje Ci metoda prób i błędów. Może najpierw spróbuj pogadać z Guru o możliwość przyjęcia, powykonuj kilka zadań potem leć do NO i zdobądź rangę kreta. Wróć do sekty mając 5 lev, pogadaj z Cor Kalomem i powinno być z górki.
Bandyci ? Cóż, masz jedną opcję dialogową z myśliwym po zejściu z placu wymian... i... o ile nie schrzaniłeś dialogu badź nie zacząłeś go jeszcze zawsze możesz iść z tym typkiem i zrobić podobnie jak z przykładem powyżej.

Ja natomiast nie robiłbym sieczki w zadaniach żeby potem sobie czegoś nie popsuć, takie jest moje zdanie. A Ty już rób jak tam uważasz...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry