Problemy z zadaniami 544124 1433

O temacie

Autor

Zaczęty 2.02.2015 roku

Wyświetleń 544124

Odpowiedzi 1433

Canzah

Canzah

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poszukuję zastępstwa dla Fletchera ale nie mogę nigdzie znaleźć. Może mi ktoś powiedzieć jakiego NPC i gdzie szukać?

gothic1210
  • Gość
Trip w karczmie w zawalonej wieży bodajże. 

Canzah

Canzah

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Canzah

Problemy z zadaniami
#522 2015-07-01, 06:01(Ostatnia zmiana: 2015-07-01, 13:07)
Dzięki, nie pomyślałem by tam sprawdzić.

KhanPL

KhanPL

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam  gram w wersje 14.02  1.  więc czy można zostać w tej wersji magnatem czy nie mam zapis z Strażnika SO  i Bandyty ale przeżuciłem się na bandyte bo myślałem , że będe mógł zostać magnatem ale nie moglem dostałem tylko możliwość zakupu ciężkiej zbroi strażnika ,
2. żeby zostać bandytą naprawde  muszem bawić się z zmianą wersji na 14.01 ? 
3. problem z misją dostawa alkoholu Briam nie ma dialogu i nie moge skończyć misji 

GustaWxGothic

GustaWxGothic

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kilka pytań co do zadań:
1. Zaginiona kobieta, znalazłem ją, ale zadanie wciąż jest aktywne, czy to bug?
2. Zlecenie Will'a, jak wyżej.
3. Skąd wziąć specjalne zioło dla Gravo?
4. Zadanie skrytka, czy również jest zbugowane?
5. Blizna na sumieniu, czemu nie mam dialogu z kosą?

Wyszedł już jakiś nowy patch do gry od czasu wersji 1.4.01? Jeśli tak to czy zainstalowanie go pozwoli mi grać dalej na aktualnie używanych save'ach i ewentualnie ukończyć zbugowane zadania?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest patch 1.4.2. Savy są kompatybilne, tylko będzie bug z dołączeniem do bandytów. Ale to już chyba Cię nie dotyczy.

GustaWxGothic

GustaWxGothic

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest patch 1.4.2. Savy są kompatybilne, tylko będzie bug z dołączeniem do bandytów. Ale to już chyba Cię nie dotyczy.

Dzięki za pomoc. Zaktualizowałem, ale wciąż nie mogę zakończyć zadania z zabiciem Thomsona u Willa. Zadanie z kobietą również zostało wykonane, a nie zniknęło z listy aktywnych zadań, może to przez to, że najpierw rozmawiałem z Valeyą, a potem dopiero z blizną? No nic, a podpowiesz mi gdzie mam szukać tego ziela dla Gravo(chodzi mi o zadanie z rozprowadzaniem ziela w starym obozie dla jednego z Baalów)? Bo męczę się z tym zadaniem od pierwszego rozdziału i nic. :(

gothic1210
  • Gość
Musisz skręcić jointa na stole alchemicznym. Miodowego nowicjusza dla ścisłości. Zadanie z Velayą się nie zaliczyło, bo z nią trzeba było pogadać na końcu. Poprawimy to w patchu. To znany błąd ale nie istotny. Dotyczy tez kilku zadań z podstawki. 

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja natomiast mam inny problem - INSTALACJA
Instalator przeprowadza mnie przez kolejne kroki, wskazuję folder (C:\Program Files\Piranha Bytes\Gothic). Kiedy proces instalacji dobiegł już końca, włącza się instalator system packa. Postępuję zgodnie z następnymi krokami. Kiedy mam wskazać folder do którego ma być rozpakowany - właśnie tu zaczynają się schody  - 1. Do czego mam systempacka wpakować? 2. Czy do poprawnego działania tej modyfikacji wymagany jest gmdk?

gothic1210
  • Gość
GMDK nie jest wymagany. Wgraj do folderu z Gothicem. Taki sam jak przy instalacji ER. 

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy próbuję wgrać systempacka do folderu gothica (C:\...\Gothic) przycisk OK (lub dalej - dokładnie nie pamiętam) jest wygasły (nie da się kliknąć. 

gothic1210
  • Gość
Musisz mieć Gothic Starter wcześniej wgrany. 

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Aha, czyli nie ma go w pliku instalacyjnym? Jeśli nie, mógłbyś podać skąd można go pobrać  :D?
Z góry dzięki.

MagnatPlayer

MagnatPlayer

Użytkownicy
posty104
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gothic I Mod Tools
I od razu masz wszystko, a tak będziesz pytał o każdą rzecz z osobna.

GustaWxGothic

GustaWxGothic

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kolejna porcja pytań. xD

Jakie są wymagania, aby nauczyć się alchemii u Clawa? Bo potrzebuje uwarzyć miksturę, aby stać się Guru.
Czemu nie mam dialogu z Diegiem w queście Spotkanie, kiedy to już porozmawiałem z każdym z przyjaciół?

gothic1210
  • Gość
Quest się kończy po spotkaniu. Claw chyba uczy tylko 1 levele alchemii. 

GustaWxGothic

GustaWxGothic

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Quest się kończy po spotkaniu. Claw chyba uczy tylko 1 levele alchemii.

No okej, to u kogo mogę nauczyć się jeszcze alchemii? :D Cor Calom już wybył, Claw uczy małe lvle, a u Jeremiasza nie mam opcji dialogowych, a co do Questa spotkanie. Po rozpoczęciu questa u Diego poszedłem po Lestera, potem po Miltena i na końcu po gorna( ten zjawi sie jak odbijemy kopalnie), kiedy wracam do Diega nie mam z nim opcji dialogowej mimo tego, że dziennik każe mi go poinformować o zwerbowaniu każdego z przyjaciół osobno.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@GustaWxGothic to może idź odbij Wolną Kopalnie z Gornem?

GustaWxGothic

GustaWxGothic

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No hej, to znowu ja. xd

Jest w tej modyfikacji jakieś zadanie, bądź sama możliwosć przekucia uriziela w broń jednoręczną, czy jeszcze nie? :)

0 użytkowników
Do góry