Problemy techniczne 192592 336

O temacie

Autor

Zaczęty 19.01.2015 roku

Wyświetleń 192592

Odpowiedzi 336

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Najlepiej to by było reinstalka windowsa na 7 albo reinstalka 8, ale ze sterownikami można spróbować.

gothic1210
  • Gość
Szczerze, to ja na Windows 10 i najnowszych sterownikach do wszystkiego nie mam żadnego problemu. Spróbuj jeszcze zainstalować DX od nowa.

bly73

bly73

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też jestem zdziwiony, bo na aż takie problemy jeszcze nigdy nie napotkałem. Zawsze jakiś patch czy mod pozwalał na grę nawet jakiegoś starego tytułu (np. ostatnio przeszedłem całą sagę Myth gdzie najstarsza część jest z 1997 roku). Wczoraj wgrałem Warcraft 3 i chodzi bez zarzutu, przed nim Śródziemie: Cień Mordoru bez żadnych problemów, a tutaj taka niespodzianka. Na starym sprzęcie z Win XP w Gothica grałem też bezproblemowo. Próbowałem już na 3 typach DX, tym z płyty z grą, jakimś nowszym chyba 2010 i najnowszym 11.2. Przeinstalowałem sterowniki karty dźwiękowej i graficznej i nic.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
No to chyba na tym windowsie się gothic nie odpali :F uparty jak pieron.

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy juz ktos o tym wspominal, ale platforma na screenie nie ma "formy fizycznej"
http://screenshot.sh/owpt8hUPFqEWI

Master1909

Master1909

Użytkownicy
~~Władca Czasu~~
posty10
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • ~~Władca Czasu~~
Właśnie toi samo chciałem napisać XD

Ale jest sposób żeby po zdobyciu koła zębatego wrócić do Iana czy jak mu tam.
Jak już pozabijasz te pełzacze na dole, wejdz na drabinke i w ostatniej sekundzie naciśnij alt (skok) i powinieneś wskoczyć już na tą skarpę...
Dalej sobie poradzisz...

Mikrofon: SAMSON C01U (pojemnościowy)

Nyanturtle

Nyanturtle

Użytkownicy
posty78
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie toi samo chciałem napisać XD

Ale jest sposób żeby po zdobyciu koła zębatego wrócić do Iana czy jak mu tam.
Jak już pozabijasz te pełzacze na dole, wejdz na drabinke i w ostatniej sekundzie naciśnij alt (skok) i powinieneś wskoczyć już na tą skarpę...
Dalej sobie poradzisz...
tak zrobilem

Majes

Majes

Użytkownicy
Bezimienny
posty5
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Bezimienny

Majes

Problemy techniczne
#187 2016-10-30, 16:18(Ostatnia zmiana: 2016-10-31, 17:28)
Witam , mam dziwny problem nie działają mi animacje np przy świeceniu posągu beliara , czy piłowaniu drewna w obozie myśliwych ;/  . Bohater jakby się trzęsie i nie ma animacji ani okna wyboru opcji.

Przeinstalowałem wszystko jak potrzeba na nowo i nadal nic to nie zmieniło ;/  , czy jest jakiś sposób żeby to naprawić wgl?

///  Jeden z ludzi znalazł winowajce  trzeba usunąc    plik " unoficial patch 1.0 " czy jakoś tak bodajże z Paczki Benshiego to chyba jest :P

blightborne

blightborne

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki problem ze z dx 11 nie wyswietlaja sie okna dialogowe i menu, bedzie to naprawione w patchu?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od wersji 1.4.5 nie działą dX 11 dopiero w obecnym patchu wróci kompatybilność

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
Nowa wersja, nowe problemy, próbowałem wszystkiego co jest zawarte w instrukcji i nadal nic, jakaś pomoc?
Spoiler

Ziela

Ziela

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ziela

Problemy techniczne
#191 2016-11-21, 15:15(Ostatnia zmiana: 2016-11-22, 07:06)
Mam problemik. Otóż magik mnie atakuje lodowym spellem jakiś i crashuje mi gre. Jakiś fix?

PS:
Więc tak... Zapisałem grę kiedy miałem wersję 1.4.7. Odinstalowałem grę lecz wcześniej oczywiście save'a sobie zostawiłem. Teraz zainstalowałem grę na innym dysku, od nowa, wszystkie system packi, gmdk, player kity, fixy itp. Moda również zaktualizowałem do wersji 1.4.8. Wkleiłem sobie folder z savem do folderu z grą i nadal mam problemy. Odpalam za pomocą administratora jak i w zgodności XP. Również ściągnąłem sobie ten program aby wyłączyć DEP i nadal nie chcę się odpalić.

gothic1210
  • Gość
Save z poprzednich wersji nigdy nie będą działać.

Ziela

Ziela

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak czy siak powróćiłem do starej i błąd nadal się pojawia.

Ziela

Ziela

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ech.. Kolejny błąd. Chodzi o to, że teraz zmieniłem wersję gry na 1.4.8. Wszystko było do tego czasu. Nagle potwory po prostu się mnie nie boją, tak samo z NPC'tami. Wszyscy mają mnie gdzieś, bije ich to one nie zwracają na to uwagę. Jakieś pomysły? Wcześniej wszystko działało.

logow1

logow1

Użytkownicy
posty133
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

logow1

Problemy techniczne
#195 2016-12-03, 14:16(Ostatnia zmiana: 2016-12-03, 15:27)
Zbugowany Quest z Rączką: http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/111858251437363762/B21C9E262CEA94EDC83ADA4CC1612BFBA2AE0521/   i w nowym obozie po gadce z krzykaczem podczas Quicksave gra skraszowana jak i save :/ I po modyfikacji
 po wczytaniu wczesniejszego save'a nie mam dialogu u silasa(tak jak jest napisane w dziennku)

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
@up Scrin nie działa :/

logow1

logow1

Użytkownicy
posty133
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

logow1

Problemy techniczne
#197 2016-12-03, 15:27(Ostatnia zmiana: 2016-12-03, 17:18)
Już

Post połączony: 2016-12-03, 15:28
Ale najgorzej było ze po rozmowie z krzykaczem jak podchodziłem do klina to samemu mi łapało dialog a potem jak juz mu uciekłem i zapisałem crash save.

EDIT: http://www67.zippyshare.com/v/nWMKwB4v/file.html

Edit2: ten quest jest całkiem zbugowany po raz 2 podszedłem do niego i to samo mozliwe dlatego ze klin stoi obok bandyty ktory nam mowi ze gdzies poszedł :)Po otworzeniu książki krwiopijcy gra sie wyłącza :)

xaszyx

xaszyx

Użytkownicy
posty12
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przy produkcji bimbru nie widać jakie składniki są wymagane.
Tyczy się to również wielu innych trunków nauczonych z ksiąg.

Nie oddajemy sakiweki josha Quentinowi po wstąpieniu do bandytów, mimo iż wszelkie rozmowy na to wskazują (albo ja coś źle czytam)

Zadanie zrabowany amulet z ballem lurkorem jest trochę dziwne, to znaczy po wszystkim mamy oddać mu amulet co regeneruje manę z szybkością swiatła dla 50xp? Nawet nie idąc w maga zachowam sobie OP reg. Amulet powinien, mieć wymagania albo w zadaniu powinna być opcja "zachowaj amulet dla siebie" za 200xp i "oddaj amulet" za 2000xp albo też mógłby być przeklęty i trzeba zrobić serię zadań u magów by klątwę usunąć.

Kiedy leję jakiegoś mobka bądź whodzi on w warning mode (np. ścierwojad robi ku ku) to wszyscy npc w poblizu zaczynają w niego nawalać. W starej kopalni po zaatakowaniu pełzaczy przy zaginionnym kopaczu, bądź pełzaczy w szybie nad tym szybem pełzacze zaczynaja latać po całej kopalni z drugiego z tych wymienionych szybów. Bałagan i stracony xp + u mnie raz zginą tak Garp lol. Może da się zmniejszyć zasięg ich reakcji czy co? No bo jak mi zabijają tyle cennego xp to trzeba save wczytywać i kombinować.

Brak możliwości wyboru truziny którą chcemy dać w zadaniu trucizna dla kucharza powoduje, że pomimo posiadania silnej i tak dajemy słabą (trzeba wszystkie trutki wyrzucić poza silną by oddać silną)

przesyka dla magów - po walce z Flintem Scaty i inni strażnicy attakują nas (trzeba wiać jak najdalej, potem są normalni) To samo kiedy wyzywamy któregoś z wojowników z areny na bitkę, potem znowu kusze idą w ruch.

W zadaniu zaginięcie rączki Rączka stał przed domem a wszysyc go szukali xD (jezeli dostalismy zadanie i od razu poszedlismy je wykonac, jezeli odejdziemy od domu raczki to potem nie pojawia sie)

Po pokonaniu Sharkeygo możemy splądrować wszystko co miał na sprzedarz.

Po pokonaniu Greavera (NO gość od zakładów) ma on kilkadziesiąt tysięcy bryłek rudy.

Po dołączeniu do szkodników będąc wcześniej kretem nie mogę dostać zadania od okyla, mówi że muszę być jednym z ludzi laresa lub Lee, a ja przecież jestem szkodnikiem..

Będąc szkodnikiem i wybierając drogę buntownika na pola ryżowych po rozdaniu alkocholu i rozmowie z Rufusem, Lewus nas zaczepia po czym potem nic się nie dzieje dalej z zadaniem, ani pobicie ani zabicie go oraz księcia i bandziorów nie rusza zadania

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem z wersją 1.4.8, dokładnie chodzi mi o to, że często przy wczytywaniu save na końcu wczytywania zatrzymuje się, wyświetlają mi się pasek many i hp, ale dalej ekran ładowania jest. Jedyne co moge zrobić to nacisnąć escape i pokazuje mi się menu. Mam tak z większością save'ów.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry