[G2] Odyseja - W imieniu króla [DE] 190054 336

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 24.12.2014 roku

Wyświetleń 190054

Odpowiedzi 336

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
To raczej nie jest mod opierający się na wybijaniu przeciwnków, tylko mod który kładzie nacisk na fabułę i dialogi.

Ostatnio mieliśmy dosć sporo modów do testowanai w teamie, w związu z czym prace trochę zwolniły, ale już wkrótce ruszą ze zdwojoną siłą :)

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
czyli coś pokroju Edycji Rozszerzonej do G1? Zero wyzwań? XD

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
No i bardzo dobrze.
Mi nie sprawia przyjemności zabijania potworków przez pełną minutę ( chyba, że chodzi o bossy ).
To jest sztuczne przedłużanie i utrudnianie gry.
Poziom trudności powinien być zawarty w  questach, a nie mobach.

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
czyli coś pokroju Edycji Rozszerzonej do G1? Zero wyzwań? XD

Tu masz wyzwania

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Gra ma stawiać wymagania... Co to za gra gdy większość potworów ma się na hita... Lubie napierdzielać sie ze zwykłym przeciwnikiem przez 5 minut :D ale dobrze jest jeśli mob ma nas na 3 hity, bo walka wyrównana przez 5 minut to mnie też nudzi. Mac Dun gdybym chciał Diablo to bym odpalił Diablo a nie Gothica.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie, mod ma trzy poziomy trudności i jak ktoś lubi jak jest trudno, bedzie mógł sobie ustawić. Chodziło mi o to, że to nie jest mod typu Returning, skupijący się głównie na walkach, poziomie trudności i balansie.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Czyli balans będzie słaby lub średni, chociaż kto wie? Jeśli tak to zostaje mi czekać na Returninga 2

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie jest powiedziane, ze słaby. Dostosowany do poziomu każdego gracza, dzięki poziomom trudności. 

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No wiadomo że są 3 poziomy trudności i wiele odmian potworów. Można się spodziewać dobrego balansu, ale bez grania za wiele nie można się wypowiedzieć. Jeśli ktoś jest aż nadto ciekawy to może zawsze zajrzeć na forum wog.de i znaleźć informacje na podstawie opinii graczy grających w modyfikację.

Master722

Master722

Użytkownicy
posty49
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie zainstalowałem moda według insurukcji w 1 poscie i niestety w G Starterze nie mam ikonki od odyseji uruchamiając G2NK uruchamia sie oryginalny G2nk dodam ze nie ma piku ini w folderze system, pomoze ktoś?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
"nie ma pliku ini w folderze system" Musi być pik ini. Jak nie ma go w paczce to sobie go zrób, skopiuj np z innego moda a potem zmień tylko nazwę, świat w pliku oraz paczkę z modem odpowiednią.

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
http://www.wrzuc.to/f19549aa892ea9db

Plik ini, jak ci nawet z tym nie odpali to pobierz ponownie moda i zainstaluj, bo mogło być tak, że u Ciebie instalator moda źle się pobrał, i kilka plików, które są niezbędne do włączenia modyfikacji, nie wgrało się podczas instalacji.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ponownie pisałem z blackpirate, szefem Odyssee Mod Team. Podesłał mi aktualne skrypty moda, oraz oznajmił, że trwają prace nad patchem 1.2 dodatkowo powiększającym Odyseje o Górniczą Doliną wraz z NPC i questami w niej występującymi. Nie są przewidziane żadne zmiany w tekście względem 1.0, dlatego nie będzie potrzeby zmieniać dotychczasowego tłumaczenia. Zaktualizujemy po prostu i będziemy bazować na 1.2. Przy okazji ogłaszam, że jeśli są wśród Was jacyś rzetelni tłumacze, chcący pomóc w pracach nad tym modem, to proszę pisać do mnie na PW. Na pewno przyspieszy to prace.

partyzant1a

partyzant1a

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na ilu procentach jest ukończone spolszczenie?

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Na ilu procentach jest ukończone spolszczenie?

Prace idą powoli, za wiele raczej na obecną chwilę tego nie ma. O ile się nie mylę jest tylko kilku tłumaczy, przez to trochę to trwa, bo wiadomo, że nie każdy ma zawsze czas.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Idą powoli, to prawda, ale zrobione jest dość sporo jak na niecałe 2 miesiące prac. Szacowałbym na ponad 20% całości dialogów.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Najs. Wiecie, że będziecie powodem waśni w moim donu w święta? Jak mnie odgonią od kompa to ja nie wiem :D

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Co do świąt to jest to data szacowana, w żaden sposób nie zobowiązująca. Mamy nadzieję, że się wyrobimy. Nie jesteśmy w stanie jednak przewidzieć następnych 10 miesięcy.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
A jak w tym modzie z fabułą i questami pobocznymi? Przyzwoicie chociaż?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Kilka razy już o tym pisano. Dość przyzwoite i dostosowane do czasu rozgrywki (o tym też jest napisane).

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry