Który komputer lepszy? 11687 37

O temacie

Autor wrzod2002

Zaczęty 22.11.2014 roku

Wyświetleń 11687

Odpowiedzi 37

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jeśli chcesz przejebać kasę to obojętnie który :ok: Jak powiedział Meat, ten Radeon jest porównywalny z GT 630, którego cena to jakieś 280 zł. Za mniej więcej taką cenę kupisz sobie GTX 560, która jest gamingową kartą, a nie biurową (do oglądania filmów, a nie do gier). Do GTX 560 będzie potrzebny prawdziwy 500W zasilacz, a nie jakiś syf pokroju Logic, HP czy mój Modecom, którego już nie używam. Do tej karty wystarczy nawet Core 2 Duo, choć nie wyciśniesz z niej całego potencjału, ale będziesz mógł grać spokojnie w wiele gier na wysokich ustawieniach. Meat chyba nawet przesadził z GT 630. Na ustawieniach między low a medium w BF 3 wyciśniesz 30 FPS, ale na niezbyt otwartych przestrzeniach.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

gothic1210
  • Gość
Do APU wypadałoby mieć dwukanałową pamięć. Żaden z tych zestawów jej nie ma.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
to poprostu doradzcie czy kupić pierwszy czy drugi
Doradzam Ci, nie kupuj żadnego, bo to by były zmarnowane pieniądze. Dozbieraj jeszcze trochę i kup coś porządniejszego. Ew. poproś tutaj na forum, żeby ktoś złożył Ci jakiś zestaw znajdujący się w tym pułapie cenowym, taki zestaw, który będzie szło w przyszłości rozbudować, żeby naprawdę mógł nosić miano "gamer". Bo tamte gówna  zasługiwały co najwyżej na określenie "office", a szczytem ich możliwości byłby Gothic 3.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Za 250zł kupisz konsolę + Gta IV. Ps3/xbox360. Pozdrawiam.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko

Zucklov
Quest Pack Team

Który komputer lepszy?
#24 2014-12-03, 00:08(Ostatnia zmiana: 2014-12-04, 22:17)

Za 250zł kupisz konsolę + Gta IV. Ps3/xbox360. Pozdrawiam.
Nigdy nie zrozumiem sensu kupowania gier dawno dostępnych pod PC na konsole. GTA IV to już sześcioletnia gra i nie ma aż tak wysokich wymagań oraz chodzi płynnie jeżeli pobierze się patche (w 1.0.0.0 na moim 1 GB VRAM i 8 GB RAM ledwo wyciągało 30 FPS na wysokich i 1600x900, w 1.0.7.0 - spokojnie 40-50 przy najwyższych i 1920x1080).

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wiem. Ale jak on preferuję na chwilę obecną GTA IV no to jest to najtańsza opcja.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Za taką cenę proponuję ci poszukać czegoś używanego i nie na kup teraz a spróbować coś wylicytować zależy też do jakich gier ma być ten komputer bo za 1000zł na pewno znajdziesz coś używanego co pociągnie gta4 na max najlepszą opcją byłoby złożenie komputera jednak licz się z tym że za 1000zł nie pograsz w najnowsze jeszcze powstające produkcje.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja kupiłem składaka za 2k... w tym był monitor, myszka, klawiatura, system W8 czyli... za kompa wydałem 1k.... Ogólnie żałuję, bo nie mogę wyjść z limitu odnawialnego, a uświadomiłem sobie, że komputer to nie wszystko xd Poza tym jeśli chodzi o nowe gry to... no cóż Shadows of Mordor jako tako działają płynnie, Dragon Age'a III da się grać, ale dopiero po zniszczeniu rozdzielczości, więc wrażenia graficzne są kiepskie, a Lordsy niezależnie od tego co zrobię lagują... Jak  podbuduję się z kasą to kupię sobie nową kartę graficzną i procesor, ale odradzam kupowania kompów za 1000 zł w obecnych czasach. Trzy lata temu za 1100 kupiłem zajebistego blaszaka, który spełnił moje oczekiwania, ten nie spełnia... Więc jeśli chcesz serio kupić jeden z tych z allegro to nie zwalaj winy na to forum :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Elo!

Chciałbym dokupic nową płytę główną i nowy procesor. Patrząc na ceny np. i7, i5 zrezygnowałem.
Ale zobaczyłem ceny AMD. W komputerze mam 4 gb RAM ddr 2 wiec płytę główna szukałem z gniazdami ddr2 i 3.
Dodam jeszcze ze mam mało kasy wiec chcę ograniczyc sie do 600zł. Znalazłem takie połączenie:

procesor:http://allegro.pl/nowy-procesor-amd-fx-6100-6x-3-9ghz-box-fv-wys-24h-i4849920926.html
Płyta:http://allegro.pl/plyta-glowna-asrock-960gc-gs-fx-am3-760g-ddr3-i4838341901.html

Powiedzcie mi czy ten zestaw jest dobry?????

gothic1210
  • Gość
Zdecydowanie bardziej sensowne niż twoje poprzednie propozycje. Moim zdaniem w miarę ok. 

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

wrzod2002

Który komputer lepszy?
#30 2014-12-05, 17:29(Ostatnia zmiana: 2014-12-06, 10:47)
dzięki wielkie za ocene mojego wyboru :D

Post połączony: 2014-12-06, 10:47
ale gdy kupie te rzeczy i będę chciał wsadzic procesor to bedę musiał dokupic jakąś część do podtrzymywania procesora czy od razu radiator?????????

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
jezu chryste nie nakłaniajcie go do składania komputera

http://pclab.pl/tip/Jak.z%C5%82o%C5%BCy%C4%87.komputer.%C5%BCeby.dzia%C5%82a%C5%82.poprawnie.Poradnik.krok.po.kroku,52136
masz
jedna zasrana sekunda w googlach
jedna sekunda

i nie szukaj płyty głównej z obsługą ddr2 bo nowy procek pokroju 6300 i tak ddr2 nie obsłuży; ten Twój średniowieczny ram jest do wyrzucenia w momencie w którym przerzucisz się na coś nowszego. Ale twój wybór to chyba najlepsze co możesz zrobić z tym budżetem - niby na ślepo, ale jednak trafiłeś.

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
gościu ja mam 11 lat

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
:lol2:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Masz 11 lat i tobie potrzebny jest komputer na GTAIV? Jakby się matka dowiedziała co w co ty grasz to by chyba zawału dostała.

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Buras

Buras

Użytkownicy
posty202
Propsy23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obawiam się, że procesor będzie pasował jedynie pod pierwszą płytę główną. Jest to procesor ze złączem typu AM3+. O ile pierwsza płyta główna jest wyposażona w gniazdo AM3+, to druga jedynie w AM3.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry