[G2NK] Pora Mroku 7477 12

O temacie

Autor Crauzer

Zaczęty 16.11.2014 roku

Wyświetleń 7477

Odpowiedzi 12

Crauzer

Crauzer

Użytkownicy
posty2
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Crauzer

[G2NK] Pora Mroku
2014-11-16, 14:32(Ostatnia zmiana: 2022-06-24, 20:46)
PORA MROKU!
Witam! Pisze z innego konta gdyż moje pod nazwą Mroczny Paladyn nie chce się zalogować.
Przedstawiam wam Demo mojej modyfikacji do Gothic 2 NK które stworzyłem w niecałe dwa tygodnie w efekcie nudy jaka panowała podczas mojego urlopu w pracy . Mod powstał już w styczniu tego roku swego czasu wstawiłem go na szybko na Gothic Tawerna, później nie było mnie długo w kraju i dopiero teraz zamieszczam to na The Modders
Modyfikacja przedstawia początek przygody człowieka z wysp południowych o imieniu Altazir który chce pomóc w walce z Armiami Beliara, poprzez dołączenie do garstki ludzi a w zasadzie szaleńców którzy sprzeciwili się niewoli.
Więcej dowiecie się gdy już rozpoczniecie grę.
Modyfikacja mimo iż jest to demo posiada intro i zakończenie w stylu bardziej creditsu może nie jest ono najlepsze ale jest
Kilka dialogów testowych nagrałem, są słabej jakości ale jednak postanowiłem je pozostawić.
Czas ukończenia to około 2 - 3h max.
Modyfikację testowałem tylko dwa razy i to na szybko więc mogą się pojawić literówki byków ortograficznych rażących raczej nie powinno być ,chociaż kto wie :P.
Konsola kodów nie została wyłączona z względów takich że gdybym przeoczył coś a wiem że już to zrobiłem :0 zapomniałem dodać flagi nieśmiertelności postacią kluczowym  :cool: przez co gdyby któraś zginęła trzeba ją będzie podnieść z ziemi.
Poziom trudności sami oceńcie.
Moda należy wypakować do głównego folderu z grą Gothic II NK, jeżeli pojawi się jakiś komunikat to zatwierdzić TAK albo TAK na wszystkie.

Pobieranie:

https://mega.nz/file/BhB0hYpK#k1w3t1g-xtrvTgZ9uBjGGzwFncZhvf5_h_qOqJA-WoY

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A jakiś wiekszy opis modyfikacji? : D co dodaje itd?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2154
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wrzuć to na jakiś inny hosting: Dysk google,megaupload/mediafire...

Power233Ful

Power233Ful

Użytkownicy
posty25
Propsy1
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Jestem Chętny do sprawdzenia :P

[pmg]http://www.iv.pl/images/28432827944751380814.png[/pmg]

Crauzer

Crauzer

Użytkownicy
posty2
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Większych innowacji tu nie ma pasek expa , mały trialog ,Mały edytowany  świat - sklejka. Dodając to demo bardziej chodziło mi o to by może kogoś zachęcić do pomocy przy ewentualnym tworzeniu czegoś więcej niż oferuje  ten projekt, czegoś  opartego na urywku fabuły nawiązującej ale trochę mniej oklepanej od orginalnej Gothica.   W zasadzie to posiadam jeszcze inny projekt ukończony w 40% o wiele większy od tego ale o nim napiszę kiedyś:)może znajdzie się ktoś do pomocy bo samemu to ciężko ogarnąć gdy jest  prace ,dom , rodzina  i jeszcze zabawa w mody :trollface:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Więcej SS by się przydało.  :ok:

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nom :)

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak dla mnie ten mod jest jeden wielki nie wypał. Wszystko w tym modzie jest denne, no może po za tą nową teksturą orka, która wygląda naprawdę fajnie.

Moje ocena to 4/10.

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

exeQtor

exeQtor

Użytkownicy
Łowca
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca
Trochę brakuje do ideału z bardziej wciągającą fabułą :D ale pomysł na plus, mogę spróbować pomóc nagrywać dialogi, gdyby zaszłą potrzeba. 

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
W moda pograłem i powiem tak. Mamy przerost formy nad treścią. Świetne pomysły mieszają się z bugami i na siłę wklejanymi zadaniami z podstawki. Dodatkowo umnie nie da się wejść w interakcje ze stołem alchemicznym co uniemożliwia wykonanie zadania z g2... - jeszcze się spać nie da :/

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
W sumie po opisie gówno wiem co ten mod tak naprawdę daje a w ciemno to nawet złodziej nie idzie :D

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
W skrócie opis nowości napisze:
- nowe tło
- obrazkowe intro
- nowa fabuła nawiązująca do tej z gothica
- nowe npc
- nowe zadania tyle że w większości przekopiowane z gothica...
- zmieniona przełęcz do gd z gothica2
- nowa lokacja jaskinia ale to znany z wielu modów model
- kilka innowacji wizualnych jak pasek expa
- nowe textury
- częściowy dubbing

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Błąd "acsses violation" w momencie zakończenia intra. Z błędu wyczytałem pseudo coś "kasowany OBC jest już skasowany" cokolwiek to znaczy ;/

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry