[G1] Content Mod 134571 243

O temacie

Autor

Zaczęty 8.11.2014 roku

Wyświetleń 134571

Odpowiedzi 243

gothic1210
  • Gość
Wczesniej miałem Miecz zwyciestwa, ale powiem Ci tak, Blizna jak by mnie zabił to na 5-6 hitów, ja mialem gorzej ale tak mu wjebałem, miałem 80 siły i mistrza 1h, oraz średni pancerz najemnika. Walke w G1 łatwo można zbugować, blok ciok, blok cios, gorzej jest gdy przeciwnik ma 2h wtedy to już kurwa nie jest tak łatwo.
Dzięki. Przyda się przy balansowaniu Edycji Rozszerzonej.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Zrób też, żeby siła potem kosztowała 100 Bryłek rudy oraz 10 PN bo naprawde potem jest za łatwo, ja w 1 rodziale miałem już mistrza 1h, jeśli było by to możliwe, to lepsza jest nauka na % tak jak w G2.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A rozumiem, dobra Torma już mam, a dopiero teraz Guyego wyslalem do kopalni : D

A po za tym Blizna wyzwał mnie na pojedynek, dostał wpierdol i teraz mam kose 85 DMG  : D
W czwartym rozdziale robisz dopiero zadanie dla mysliwych? To przeciez jest niewykonalne, gdyz Swistak jest do nas wrogo nastawiony. I jak Blizna wyzwal Cie na pojedynek? Jest cos takiego? :o

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

gothic1210
  • Gość
A rozumiem, dobra Torma już mam, a dopiero teraz Guyego wyslalem do kopalni : D

A po za tym Blizna wyzwał mnie na pojedynek, dostał wpierdol i teraz mam kose 85 DMG  : D
W czwartym rozdziale robisz dopiero zadanie dla mysliwych? To przeciez jest niewykonalne, gdyz Swistak jest do nas wrogo nastawiony. I jak Blizna wyzwal Cie na pojedynek? Jest cos takiego? :o
Jest, na trzecim rozdziale. Zaczepia nas Strażnik przy wejściu do obozu i mówi, że woła nas Blizna.

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy to jest wersja mini ER?? Podobieństwa? Różnice?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Wtedy miałem 3 rozdział, teraz juz mam 4, o bliznie napisalem taką ciekawostke.

gothic1210
  • Gość
Czy to jest wersja mini ER?? Podobieństwa? Różnice?
Dlaczego wszyscy porównują wszystko do ER. Macie jak byk napisane w pierwszym poście, co mod dodaje.

Vince1987

Vince1987

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, od dawna śledzę to forum i nie ukrywam, że wykonujecie kawał dobrej roboty. Gram aktualnie w ten dodatek do Gothiczka i jeśli to możliwe to bardzo proszę o podpowiedź: gdzie znajdę pierścienie magnatów z misji dla Quentina/Skazy? 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Pograłem i poziom jest jak mówiłem chwilowo tylko zwiększony, już w 1 rozdziale możemy zrobić postać o sile z 5 jak w g1 co z automatu niweluje zmiany w minimalnym dmg, w ramach balansu nawet dla ER pierwsze co proponuje, to  arto i blizna powinni być nieśmiertelni do r5, niema za dużych problemów aby ich pokonać w r1 a ich bronie są totalnie overpower na ten etap gry podobnie jak w g1 schemat ten sam, większość lepszych graczy r1 kończy z mieczem blizny ewentualnie z mieczem arto.

W przypadku 2h r1 mozna konczyc z toporem lee :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gothic1210
  • Gość
Pograłem i poziom jest jak mówiłem chwilowo tylko zwiększony, już w 1 rozdziale możemy zrobić postać o sile z 5 jak w g1 co z automatu niweluje zmiany w minimalnym dmg, w ramach balansu nawet dla ER pierwsze co proponuje, to  arto i blizna powinni być nieśmiertelni do r5, niema za dużych problemów aby ich pokonać w r1 a ich bronie są totalnie overpower na ten etap gry podobnie jak w g1 schemat ten sam, większość lepszych graczy r1 kończy z mieczem blizny ewentualnie z mieczem arto.

Sory, ale czy dobrze zrozumiałem? Bijesz Magnatów na pierwszym rozdziale, żeby zdobyć ich broń?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No oczywiście, nie gram wedle standardów i ograniczeń jak inni, skoro się da to to robię proste co w tym dziwnego.
Jedna ze składowych części balansu to zablokowywanie takich luk aby lepsi gracze nie mogli mieć łatwiej.

Puki gra nie kara mnie za to to jest ok, gdyby to miało wpływ potem to bym tego nie robił za duże straty ale takowych niema, opcji fixa jest kilka można np nałożyć na imienne bronie blokady jak w returnie ze postać PC hero dostaje slow motion jak nimi macha :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Gothic Content Mod
#71 2014-11-12, 18:16(Ostatnia zmiana: 2014-11-12, 18:26)
Jest mi bardzo przykro, ale żadna z moich modyfikacji nie będzie dostosowana do takiego stylu gry. Musisz szukać gdzieś indziej lub to zaakceptować. Dla mnie się liczy fabuła. Lubie jak gra stawia lekki opór, ale bez przesady. No i ten.... jestem casualem. Nie pokonałbym Arto na 1 rozdziale. :D

Wiśnia, nasz teamowy jutuber dodał krótkie video o modyfikacji:
https://www.youtube.com/watch?v=MGv6m5rPDy0

Zapraszam do oglądania.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Outalnder, ja ci nie każe tylko mowie jak ewentualnie można z tym faktem się uporać, możesz nic nie robić mi to nie przeszkadza, to tylko uwaga i sposób rozwiązania.
Twoje wyjaśnienia w pelni akceptuje i szanuje, mam nadzieje ze tu jest ok.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Sory, ale czy dobrze zrozumiałem? Bijesz Magnatów na pierwszym rozdziale, żeby zdobyć ich broń?

Tak, cały Tizgar i jego styl gry  :ok: :lol:

gothic1210
  • Gość
Ja też szanuję twój styl gry. Tak samo, jak nigdy nie miałem wątów do cheterów. Każdy gra jak chce i jak potrafi. ER będzie sporo trudniejsza od CM, ale w dalszym ciągu takie zabezpieczenia nie będą miały miejsca, ale skoro piszesz, że ci to nie przeszkadza to nie ma problemu. :ok:

Post połączony: 2014-11-12, 18:45
Witam, od dawna śledzę to forum i nie ukrywam, że wykonujecie kawał dobrej roboty. Gram aktualnie w ten dodatek do Gothiczka i jeśli to możliwe to bardzo proszę o podpowiedź: gdzie znajdę pierścienie magnatów z misji dla Quentina/Skazy?
Skaza ci mówi, gdzie szukać. Po znalezieniu każdego pierścienia musisz od razu z nim pogadać.
Spoiler
Pierwszy jest w chacie Świstaka
Drugi na stole w pokoju Gomeza
Trzeci u kucharzy Gomeza - będziesz musiał zapłacić 500 bryłek rudy

Vince1987

Vince1987

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Outlander : dziękuję za info :)

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Gdzie mogę znaleźć liść dębu dla Clawa ?
No i inna sprawa.. Wiem gdzie przebywa Skaza, ale nie mogę z nim porozmawiać na żaden temat. A jestem już w 2 rozdziale, dołączyłem do Bractwa.
Kiedy rozwinie się z nim jakieś zadanie ?

gothic1210
  • Gość
Skaza zagaduje tylko jak robimy questy dla Quentina.
Liść dębu rośnie chociażby nad jaskinią Gilberta. 

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kim są robotnicy dla willa???

gothic1210
  • Gość
Kim są robotnicy dla willa???
Było.
http://themodders.org/index.php?topic=23185.msg1171247#msg1171247
Stron jest mało więc można się cofnąć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry