[G1] Content Mod 120179 243

O temacie

Autor

Zaczęty 8.11.2014 roku

Wyświetleń 120179

Odpowiedzi 243

gothic1210
  • Gość
Złodziej jest obok Miltena w SO, a ja mam problem z zadaniem otóż to, poszedłem do Tripa w sprawie kryjówki bandytów zagadał do mnie Skaza i kazał załatwić spodnie kopacza jestem już najemnikiem i nie wiem skąd kupić te spodnie, Fisk nie sprzedaje :/
Wiesz co, przewidziałem to i Fisk powinien mieć na sprzedaż spodnie po użyciu opcji "Pokaż mi swoje towary". Ta opcja o zbroi faktycznie znika, ale mimo to powinieneś móc spokojnie kupić te spodnie.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A co mam zrobić dalej, byłem u Orrego ale nie chce mi tych notatek oddać.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Do robola pod orrym zagadac. le gdzie kolo Fiska jest ten zlodziej, ja tam widze tylko Baal Parveza co nas odprowadza do obozu.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
możliwość smażenia kilku sztuk mięsa na patelni
niezłe.

a tak powaznie - jakiś opis tych questów  gdzieś jest?

Grzankinho

Grzankinho

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I kolejny mod do przejścia ; ) Props leci :D

revynar

revynar

Użytkownicy
posty120
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może mi ktoś powiedzieć jak po kolei wykonać zadania "Kryjówka Quentina" i "Chory myśliwy".

Procesor: Intel Core i5-4690k
Karta graficzna: Asus GeForce GTX 980 Strix
RAM: 8GB (do użytku 7,91)
System: Windows 10

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Gothic Content Mod
#46 2014-11-10, 14:49(Ostatnia zmiana: 2014-11-10, 15:01)
Może mi ktoś powiedzieć jak po kolei wykonać zadania "Kryjówka Quentina" i "Chory myśliwy".
Co do kryjówki Quetnina:
Spoiler
musisz iść do Starego Obozu i poszukać informatora. Jest nim Snaf. On da ci wskazówkę, żeby pogadać z Tripem, który jest rzekomym szpiegiem. Nic od niego nie wyciągniesz, ale zaczepi cię Skaza. Możesz mu zaufać. Dalej zgodnie z jego poleceniami. Poradzisz sobie.
Co do "Chorego myśliwego":
Spoiler
Najpierw zabij zielonego jaszczura przy wejściu do obozu Bractwa i zbierz jego jad. Potem musisz pogadać z pomocnikiem Cor Kaloma. Za pomoc zażąda spore ilości rudy. Możesz nie płacić, ale musisz uprzednio donieść na Nowicjusza do Y'Beriona. Magiczne ziele sprzeda ci Viran. Jeśli pomogłeś mu z krwiopijcami cena wyniesie 300 bryłek rudy - jeśli nie 500 bryłek. Ze składnikami wracasz do Caine'a i prosisz o miksturę. Z nią potem do Clawa. Jeśli nie doniesiesz jej do końca 2 rozdziału, Claw zginie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Gothic Content Mod
#47 2014-11-10, 16:42(Ostatnia zmiana: 2014-11-10, 17:04)
Kim jest nowicjusz prowadzacy badania nie na rzecz bractwa?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

gothic1210
  • Gość
Kim jest nowicjusz prowadzacy badania nie na rzecz bractwa?
Spoiler
Steh. Szukaj za obozem, przy bagnie. W tym kierunku co się idzie do tartaku.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Teraz mam jedno pytanie natury questowej oraz jedno natury... moddersko technicznej.

Zadam najpierw te techniczne.

Przegladajac gomanem tekstury natrafilem na kilka ciekawych... konkretniej na tekstury pancerzy piratów, coś wygladajace na tekstury szaty nowicjuszy mroku, wody, ognia. Oprocz tego byla tam jakby szata maga... kamiennego? Ziemnego? Do tego sporo innych tekstur przerobionych i kilka zupelnie nowych.

I teraz moje pytanie: jestem w 4 rozdziale a nie spotkalem jeszcze nikogo w tych pancerzach. Zadnych piratow, nowych magow, nowicjuszy itd. Stad chce wiedziec - czy to jakaś pozostalosc po ER (w koncu sami przyznaliscie, ze mody są ze sobą powiązane) ktora tez bedzie zawierac czastke Content Moda? Czy po prostu chcieliscie to wykorzystac ale tego nie zrobiliscie gdyz nie starczylo czasu/checi/pomyslow? Czy moze jeszcze ich spotkam?

A teraz zadanie: Quentin zlecil mi znalezienie doswiadczonej osoby do wydobycia w Opuszczonej kopalni. Stawialem na Grimesa, ale nigdzie go nie moglem znalezc. Poszedlem tez do Grima (ten co siedzi z kobietą w jaskini na klifie koło Starego Obozu) ale on tez nic nie ma do powiedzenia.

KOMPUTER:
Spoiler

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Jak mam znaleść tego złodzieje z obozu myśliwych?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak mam znaleść tego złodzieje z obozu myśliwych?

Spoiler
Misja ze Stanleyem, aktywuje sie chyba po misji od Firna

KOMPUTER:
Spoiler

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Dzięki śliczne, powiedz mi jeszcze kto jest 2 szwaczem dla świstka, tego myśliwego już mam.

gothic1210
  • Gość
Dzięki śliczne, powiedz mi jeszcze kto jest 2 szwaczem dla świstka, tego myśliwego już mam.
Spoiler
Torm.
Teraz mam jedno pytanie natury questowej oraz jedno natury... moddersko technicznej.

Zadam najpierw te techniczne.

Przegladajac gomanem tekstury natrafilem na kilka ciekawych... konkretniej na tekstury pancerzy piratów, coś wygladajace na tekstury szaty nowicjuszy mroku, wody, ognia. Oprocz tego byla tam jakby szata maga... kamiennego? Ziemnego? Do tego sporo innych tekstur przerobionych i kilka zupelnie nowych.

I teraz moje pytanie: jestem w 4 rozdziale a nie spotkalem jeszcze nikogo w tych pancerzach. Zadnych piratow, nowych magow, nowicjuszy itd. Stad chce wiedziec - czy to jakaś pozostalosc po ER (w koncu sami przyznaliscie, ze mody są ze sobą powiązane) ktora tez bedzie zawierac czastke Content Moda? Czy po prostu chcieliscie to wykorzystac ale tego nie zrobiliscie gdyz nie starczylo czasu/checi/pomyslow? Czy moze jeszcze ich spotkam?

A teraz zadanie: Quentin zlecil mi znalezienie doswiadczonej osoby do wydobycia w Opuszczonej kopalni. Stawialem na Grimesa, ale nigdzie go nie moglem znalezc. Poszedlem tez do Grima (ten co siedzi z kobietą w jaskini na klifie koło Starego Obozu) ale on tez nic nie ma do powiedzenia.
Tak, są to resztki ER (nad którą obecnie pracuję, nie ma obawy). Część nich miała być wykorzystana w CM, ale później uznałem, że będzie to mniejszy mod, maksymalnie bezpieczny (lore).

Osobą, której szukasz jest
Spoiler
Guy. Znajdziesz go na górze karczmy.

Ogółem fajnie, że gracie i pytacie. Wszyscy zazwyczaj czekają na mody, ale jak przyjdzie co do czego to nie grają.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Guy ten kopacz czy ki chuj? : D można widzieć o którego chodzi, bo jeśli o tego kopacza to nie mam żadnej opcji dialogowej.

gothic1210
  • Gość
Guy ten kopacz czy ki chuj? : D można widzieć o którego chodzi, bo jeśli o tego kopacza to nie mam żadnej opcji dialogowej.
Wykonujesz zadanie dla Quentina, tak?
Spoiler
Zadanie powinno działać. Ukończyłem je podczas testów. Musisz najpierw zapytać Guya "Co tu robisz?", on ci opowie, że uciekł z obozu. Potem jeśli masz przyjęte zadanie od Quentina powinna być opcja: "Chcesz wrócić do pracy kopalni?"

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przeciez Outlander wyraznie Ci napisal, ze drugim szwaczem jest:

Spoiler
Torm - dodam od siebie, ze to ten z obozu przed kopalnią, co kopie przed samym wejsciem do niej

Natomiast to z Guyem to bylo do mnie.

KOMPUTER:
Spoiler

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

Draks

Gothic Content Mod
#57 2014-11-10, 23:29(Ostatnia zmiana: 2014-11-11, 10:16)
A rozumiem, dobra Torma już mam, a dopiero teraz Guyego wyslalem do kopalni : D

A po za tym Blizna wyzwał mnie na pojedynek, dostał wpierdol i teraz mam kose 85 DMG  : D

gothic1210
  • Gość
A rozumiem, dobra Torma już mam, a dopiero teraz Guyego wyslalem do kopalni : D

A po za tym Blizna wyzwał mnie na pojedynek, dostał wpierdol i teraz mam kose 85 DMG  : D
A jaką miałeś wcześniej broń, jeśli mogę zapytać? A i na jakich statach go pokonałeś?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Wczesniej miałem Miecz zwyciestwa, ale powiem Ci tak, Blizna jak by mnie zabił to na 5-6 hitów, ja mialem gorzej ale tak mu wjebałem, miałem 80 siły i mistrza 1h, oraz średni pancerz najemnika. Walke w G1 łatwo można zbugować, blok ciok, blok cios, gorzej jest gdy przeciwnik ma 2h wtedy to już kurwa nie jest tak łatwo.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry