Żadna Głupia Wyprawa 23980 73

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 26.10.2014 roku

Wyświetleń 23980

Odpowiedzi 73

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ty byś w Krakowie dostał już kulkę, więc nie wiem o czym gadasz...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie boisz się że dostaniesz kulkę w łeb w tak nie pewnym miejscu...
W jakim? Najbardziej niebezpiecznym rejonem, jaki odwiedziłem, była Gruzja... Wyprzedzanie na trzeciego, brak przejść dla pieszych... Koszmar. A Tobie polecam lekturę mojego nowego wpisu:

http://mojaslodkabezdomnosc.wordpress.com/2014/10/28/nie-taki-iran-straszny-jak-go-maluja/

Innych też zapraszam.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
niewiele trzeba żeby ruszyć... powiedz lepiej coś o samym iranie, w końcu cywilizację mają dłużej niż te piasty, ottony inne w okolicy

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ottonów może i nie, ale z resztą racja

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Aztek, sam jedź, najfajniej jest. Albo Ogrodnika ogarnij, on już jest doświadczonym podróżnikiem :D

Sawik, autostopowej podróży się nie planuje i nie da zaplanować :D To jest w tym najlepsze :)

Faren, myślałem czy by nie zrobić zdjęcia, ale ostatecznie tego nie zrobiliśmy. Następnym razem może to nadrobię.

Kazz, jasne.

Werewolf, sam wpadnij :D

Macie jeszcze mapkę:

Przecież Kyro to muzułmanin.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Spoiler
Aztek, sam jedź, najfajniej jest. Albo Ogrodnika ogarnij, on już jest doświadczonym podróżnikiem :D

Sawik, autostopowej podróży się nie planuje i nie da zaplanować :D To jest w tym najlepsze :)

Faren, myślałem czy by nie zrobić zdjęcia, ale ostatecznie tego nie zrobiliśmy. Następnym razem może to nadrobię.

Kazz, jasne.

Werewolf, sam wpadnij :D

Macie jeszcze mapkę:

A ty nie boisz się, że dostaniesz bana w głowę w tak niepewnym miejscu?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Kulkę w łeb prędzej dostaniesz w Stanach. Nie poznasz prawdy o czymś dopóki tego nie poznasz. Ryzyko śmierci jest wszędzie. Jak nie dostanie kulki w łeb w Iraku, to w Polsce ktoś go potrąci na przejściu.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nawet trasy? :O

Chyba mi nie powiesz że szedłeś do Iranu, bez większej wiedzy o tym gdzie w razie czego są hotele, szpitale i tym podobne? Nie miałeś planu awaryjnego na wszelki wypadek?

Właśnie, odkąd przeczytałem że zajęło Ci to 76 dni miałem Ci zadać jedno pytanie.
Jak? 76 dni wolnego insynuuje że albo jesteś bezrobotny (w takim razie skąd hajsy na podróże?), albo Twój szef to złoty człowiek. Ewentualnie jesteś na garnuszku u mamusi, a na wycieczkę zarobiłeś dorywczo :F

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jak? 76 dni wolnego insynuuje że albo jesteś bezrobotny (w takim razie skąd hajsy na podróże?), albo Twój szef to złoty człowiek. Ewentualnie jesteś na garnuszku u mamusi, a na wycieczkę zarobiłeś dorywczo 

Może również jak ja być bezrobotnym, żyć na garnuszku mamusi (bo tak raźniej i wygodniej i po to jest RODZINA - pierdole żydowskie zachodnie wymysły, zesraj się ale postaw, weź niewolniczy kredyt na 30 lat i mieszkaj w klitce 10m2 z gówna tylko po to, aby być dla zasady "niezależnym")a mimochodem zarabiać hajsy wiele większe niż ta słynna średnia krajowa.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
niewiele trzeba żeby ruszyć... powiedz lepiej coś o samym iranie, w końcu cywilizację mają dłużej niż te piasty, ottony inne w okolicy
Spoko, po kolei będę pisał na blogu. Z tamtej starej cywilizacji zostało niewiele i mówiąc w skrócie, Iran wygląda jak polska wiejska dyskoteka: niebieskie dżinsy, koszule w kratkę i wszechobecny syf. A najpierw i tak trzeba napisać ogólniki, bo nawet w tym temacie da się zauważyć, że przeciętny człowiek nie odróżnia Iranu od Iraku.

Nawet trasy? :O

Chyba mi nie powiesz że szedłeś do Iranu, bez większej wiedzy o tym gdzie w razie czego są hotele, szpitale i tym podobne? Nie miałeś planu awaryjnego na wszelki wypadek?
Trasa jest taka jak ktoś Cię podwiezie. W sumie dopiero przed samym wyjazdem (w sensie w momencie wychodzenia z domu) ustalaliśmy z Izą, przez które kraje jedziemy, a i tak wyszło inaczej. Jechaliśmy po kolei przez Czechy, Słowację, Austrię, Węgry, Rumunię i Bułgarię. Dziwnie? Pierwotny plan był taki, by jechać przez Niemcy. Z powrotem wracaliśmy przez Chorwację. Tego się nie da przewidzieć i tak ma być.
W Iranie ani razu nie nocowaliśmy w hotelu i nawet mi nie przyszło do głowy sprawdzać, gdzie są. Szpitale? Miałbym się uczyć na pamięć adresów szpitali w kilkudziesięciu miastach, które potencjalnie mogę odwiedzić, podczas gdy można po prostu spytać kogoś na ulicy? Jedziesz do kraju i nie wiesz, co się będzie działo. Tego się nie da zaplanować.
Jak? 76 dni wolnego insynuuje że albo jesteś bezrobotny (w takim razie skąd hajsy na podróże?), albo Twój szef to złoty człowiek. Ewentualnie jesteś na garnuszku u mamusi, a na wycieczkę zarobiłeś dorywczo :F
Rzuciłem pracę, mówiąc dyrektorowi tylko, że "wyjeżdżam na wschód, nie w celach zarobkowych". Wydałem praktycznie wszystkie oszczędności, chociaż jeszcze trochę zostało. Nie jestem na garnuszku od kilku lat.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Z tamtej starej cywilizacji zostało niewiele i mówiąc w skrócie, Iran wygląda jak polska wiejska dyskoteka: niebieskie dżinsy, koszule w kratkę i wszechobecny syf.

Czyli to samo, co wszędzie indziej na przestrzeni wieków, gdzie jedna cywilizacja wpierdalała się z butami w kulturę drugiej. Polska również doświadczyła dwóch rewolucji, gdzie najpierw ta żydowska pod maską "chrystianizacji" doszczętnie zniszczyła nasze korzenie a następnie, setki lat później, żydo-bolszewicka, która wypłukała człowieka z wszelkiej godności i humanizmu na rzecz jakichś urojonych wkręt mongoidalnych istot ze wschodu. Skutki odczuwamy do dzisiaj i daj bóg by były to jedynie niebieskie dzinsy i koszule w kratę. Wszechobecnego syfu u nas pod dostatkiem, zwłaszcza tego co siedzi a i nie którym zbytnio przelewa się z głowy :D.

Odnośnie samej wyprawy nie wiem co mogę dodać. Na pewno gratuluje wspaniałych widoków, których część mogłem zobaczyć u ciebie na fb

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Większości widoków niestety nie zdołaliśmy utrwalić, bo sporo z nich widzieliśmy przez szyby samochodów, co utrudniało robienie dobrych zdjęć. Sporą część następnej podróży zamierzamy przejechać na rowerach, bo wtedy nie mamy zbytnich ograniczeń tego, gdzie można dotrzeć, a na zrobienie dobrego zdjęcia można zatrzymać się w dowolnym miejscu.

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Gdzie chcesz jechać tymi rowerami?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Myślimy o zakupie rowerów w Chinach i objechaniu nimi Wietnamu/Tajlandii/Kambodży/Laosu.

Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zmęczyłem się po samym przeczytaniu tego.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Eee tam. Wole nakurwiać w worek. I innych ludzi. hehe

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Słyszałem że podobno nie umiesz jeździć rowerem :D

Mark Twain

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Słyszałem że podobno nie umiesz jeździć rowerem :D
@Żadna Głupia Spółgłoska W Zamościu rowery mają kwadratowe koła. Ciekawe czy ty byś dał radę. :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kyro, to już zależy od ilości kółek.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ciekawe czy ty byś dał radę. :F

Tajemnica leży w odpowiednim dobraniu rozmiaru roweru do wielkości sylwetki cyklisty.

Prawda Aztek?:  :trollface:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry